icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
katharines
30. aug 2018

@adsumus ten obrazok je z realneho zasadania, ktore som tu minule uviedla. A keby tebe slo o pravdu, tak si ho aspon pozries a nepises stale dookola a bojujes dokonca aj s ludmi, co su za ockovanie.

adsumus
30. aug 2018

@peter952 to je pre teba dokaz, že osoba nevedela reagovať na antivax bulshit? to pre mna dokaz nie je, obyčajna ludska hluposť a nepripravenosť. a teraz už sa možeme baviť o dokazoch, že sa nemáme očkovať, dakujem, či dáš len deti dopichane injekciami? obrázoček aby sa mamka dokakala?

adsumus
30. aug 2018

@katharines nebojujem s nikým klameš, ak človek píše k veci, nereagujem. maximálne vyjadrím obdiv. v prípade evy sa obdiv vyjadriť nedá vzhladom k tomu, kolko hluposti popísala.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
30. aug 2018

@adsumus skutocne si si ista, ze ja som ta co klame? @eva8 sa ta normalne pytala na veci, na ktore narazila, avsak nedostala od teba ziadne relevantne odpovede. Tak ak si uz za ockivanie, ktore propagujes ako zachranu ludstva, tak si to aspon nastuduj.

eva8
30. aug 2018

@katharines ušlo mi niečo? Prečítam 🙂
O vakcínach v Keni som už niekde čítala, že tam bola do vakcíny zámerne pridaná zložka na zabránenie počatia. Neviem ako to bolo v skutočnosti. Ja si ale myslím, že každý organizmus je iný a každá rasa má v sebe vybudovaný ten "svoj" imunitný systém.
Niektoré kmene vymreli, lebo sa nakazili pre nás neškodnými chorobami. Teda možno aj vakcína inak fungovala v Keni ako v iných častiach sveta. Ale podľa mňa toto nie je ten prípad, skôr tam bola naschvál pridaná látka na sterilitu s cieľom znížiť pôrodnosť a tým populáciu

eva8
30. aug 2018

@adsumus ty sa z tých obrázočkov dokakávaš? Nie je to hanba, každému sa to môže stať.....
To len na margo, asi som ti veľmi chýbala, keď ma takto spomínaš. ˇAno, píšem aj hlúposti, súhlas 👍

katharines
30. aug 2018

@eva8 co ti malo ujst? 😉

eva8
30. aug 2018

@katharines už som dočítala, neviem o čom sa rozprávalo, keď si ma spomenula - to mi ušlo. A ďakujem

katharines
30. aug 2018

@eva8 😀

eva8
31. aug 2018

V Brazílii je osýpkami nakazených viac ako 1550 ľudí, sedem osôb už zomrelo

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/20903502/v-brazilii-je-os...

eva8
31. aug 2018

V Jemene sa nakazilo cholerou už takmer 120 tisíc ľudí
https://svet.sme.sk/c/20903484/v-jemene-sa-naka...

adsumus
31. aug 2018

@katharines ano klameš ked o men píšeš nezmysly, a eva sa nedočkala odo mna žiadnych relevantných odpovedí? to myslíš, ked odo mna dookola žiadala zdroj svojej infomácie?

adsumus
31. aug 2018

a inak som jej pekne vysvetlila, prečo sa deti počítaju do zaočkovanosti a nie zajace, vyzerá, že pochopila, lebo už sa týžden nepýtala znova tuto otázku. skoda, že ona nevysveltila ako okčovanie nivočí náš imunitný system do tej miery, že sa neodkážeme vysporiadať s inými chorobami, ked doba dožitia stupa a umrtnost detí vyrazne poklesla odkedy sa očkuje, výrazne poklesla a take podobne vyhlásenia, faktor 22 tiež nevedela vysvetliť, čo to je ako to je.

marcelatje
31. aug 2018

Dievcata, existuje prosim nejaka novela zakona, nariadenie, vyhlasenie alebo iny oficialny dokumenst na zaklade ktoreho neockovane deti neprijmaju na predprimarne vzdelavanie? V poslednom case som tuto problematiku vobec nesledovala, tak nemam update 😬

eva8
31. aug 2018

@adsumus ty si vraj dodala info z môjho zdroja, ktoré som akože zámerne vynechala, to info v mojom zdroji nebolo, preto som sa pýtala odkiaľ to máš a ty si to celé NEšikovne prekrútila 🙂
Faktor 20 (nie 22) som vysvetlila, asi si to prehliadla. Zalistuj si 🙂
Mám ti kopírovať naše rozhovory? 🙂
Ja som len podotkla, že keďže deti jedenkrát očkované nie sú dostatočne chránené, nemali by byť započítané podľa logiky do kolektívnej imunity (aj som sa ospravedlnila, že som sa nesprávne vyjadrila 🙂 )
Čo sa týka definície kolektívnej imunity a čísla 95% - ty si definovala "podskupiny". Porozumela som hneď prvému vysvetlenui o percentuálnom vyhodnocovaní očkovania po ročníkoch, za čo som sa ti hneď aj poďakovala. No celková kolektívna imunita sa berie globálne. Tak isto ako pri pomeroch 1: rôznam číslam, tvoj zdroj potvrdil tvrdenie môjho nedôverihodného zdroja - kopírovala som ti to, ty si to opäť poprela, nakoniec sme sa zhodli, že nemôžme porovnávať hocičo.
Posledný graf tiež absolútne neudával to, čo si písala v komente (v grafoch si sa pomýlila viackrát), preto som sa opýtala, a keď som prekvapene dala otázniky na tvoje vysvetlenie, ešte aj interpukčné znamienka si musela okomentovať (aj v tom si sa v rýchlosti pomýlila)

O tom vysporiadaní sa s chorobami sme mnohokrát my dve preberali na víruse chrípky, slovíčko "sci-fi". Proste každý, kto s tebou nesúhlasí na 100% len klame a píše bludy. A uznávam, mnohokrát si pustím fantáziu na uzdu.

evittam
31. aug 2018
marcelatje
31. aug 2018

@evittam dakujem

evittam
31. aug 2018

@marcelatje Za malo

adsumus
31. aug 2018

@eva8 hlava 22 a faktor 22 ale tvoj je záhadnejší to priznávam, informácia ktorú si vynechala tam je, je zvláštne že nevieš si ju tam nájsť, ale nevadí kto so mnou nesuhlasí na 100% klame? to píšeš ty a ja si to nemyslím, ale katka klamala, ked ma hodnotila,rovnako sa správaš aj ty. inak ktorý graf neudával, čo tvrdím ja?

adsumus
31. aug 2018

a ako sa púšťa fantázia na uzdu, dnes budeš opeť perliť?

katharines
31. aug 2018

@adsumus prepac, no mnohokrat si ty i @eva8 pisali o tom istom, ale ty si stale tocila vzdy len o 1 veci a vracala a dozadovala sa furt niecoho. Sak ak si mala zdroj ty, tak si ho mala uviest. Tak neviem kto tu klame. Zatial ti tu vyjadrili pasivnu podporu asi 2 ludia, no nastastie sa ta nic nepytali, tak to neviem posudit, ako by si reagovala na nich 😉. Mozno by si s nimi suhlasila, ale kedze nic take som nezachytila, tak nemozem potvrdit. Takze v konecnom dosledku nemusi ist o ziadne klamstvo, len o nedostatok dokazov 😉.

adsumus
31. aug 2018

@katharines vieš výlučne reagujem na zavádzania ak niekto šíri, napríklad eva alebo peter, pretože ak sa budeme riadiť na základe klmastiev a manipulácii, nemusí to s nami dopadnúť vobec dobre, príklad zo života mamka neočkuje lebo podla petra tu choroby nie su, ale su, tak zareagujem, nech to je pekne podla pravdy, faktor 20 podla evy znižuje riziko ochorenia na SSPE u očkovaných ludí, ale odkial to má a na základe čoho nevie, tak ma to zaujalo, odpoved som sa nedozvedela, dalšia neočkuje lebo dieťatko zomrelo z okčovania, ale ukázalo sa, že ho zabila matka, tak zareagujem,ked antivax hlási a, doplníme predsa b, ccheš sa rohodovať o zdravotnom stave svojho dieťaťa, tak treba mať plne infomácie, nielen, čo si nejaký trulko za počítačom vymýšla, aby sa pobavil na hluposti niektorých ludí. inak nezaráža ťa, že eva cituje a nevie odkial cituje? a klmaeš o mne ked píšeš ked píšeš že bojujem s ludmi, nebojujem, toto je diskusia, výmena informácii, prečo by som mala s niekým bojovať, nie som bojová povaha, vobec to nemám rada, rovnako ako manipulácie, bludy, klamstvá, ohováranie.

adsumus
31. aug 2018

@katharines a človeka, ktorý vedome šíri klamstvá ohladom očkovania za človeka za očkovanie nepovažujem, len pretože napíše, že ano ja som za očkovanie a hned druhá veta, to su take jedy do tela, naše imunty sa nebudu vedieť brániť chorobám a tak dalej.

adsumus
31. aug 2018

alebo mamka sa príde spýtať aku vakcínu má dať dieťaťu a hned prvý príspevok klamstvo ako je očkovanie zbytočne a skodlive a aby sa len pridala do skupiny, kde iný názor nie je povolený a hned aj začala nakupovať alternatívne patoky, tebe to dojde normálne? kde k tomu príde to dieťa, že o jeho živote rozhoduje nejaký taraj bez mena a bez vzdelania? nie každemu sa nato pozerá lahostajne alebo sa dokonca teší z toho, že na základe nezmyslov budeme chorieť zbytočne

katharines
31. aug 2018

@adsumus tak ak ti vadi slovicko "bojovat", tak ho nahradzam slovickom "dotahovat". Myslim, ze nie som jedina, ktora to takto vnima.
To, ze vakciny nie su bezpecne, tu uz tiez viaceri podlozili roznymi prispevkami. A rozhodne si nemyslim, ze by bez vakcin ludstvo vyhynulo. Skor si myslim, ze by ludia boli zdravsi. Ono imunitu podkopava mnoho veci, aj to, ako sa zachadza s horuckou a zle indikovana liecba (vakciny nie su liecbou).

adsumus
31. aug 2018

@katharines tak to musím s tebou suhlasiť, že vakcíny nie su liečba, ostatne: doťahuješ sa tu ty, ja upozornujem, ak niekto zavádza alebo manipuluje, vakcíny bezpečne su a existuje nato tisíce vedckých dokazov, zatial som nevidela ani jeden, ktorý by dokázal opak, to by sme sa už neočkovali, ludstvo by bez vakcín asi nevyhynulo, ale boli by sme tu možno slabá polovica a mamke ked umrie 8 detí z desiatich, to asi nie je osud, ktorý by si si pre nich a pre seba vybrala, to si vyberaju len fanatici ako bol ten pán, ktorý radšej nechal dceru zomrieť akoby ju mal dať liečiť lekárom, boh dal, boh vzal. dufam, že ho odsudia na dlhé roky, nechať zbytočne zomrieť dieťa je choré.

evittam
31. aug 2018

@katharines Mne sa najviac páči ako tu dookola vypisuje ako je za to,ze niekto neockuje zodpovedny nejaky taraj bez mena.😁😉