icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
24. aug 2013

@abbey1 ten známy bol mŕtvy behom 5tich dní a mladý chalan ...je to veľmi agresívna choroba a medicína má stále ešte čo dohánať ,aby nám nezomierali na takéto dg.detičky a celkovo ľudia... 😒

kreativna
24. aug 2013

@aristka a k tvojej odpovedi že mam frázu na tvoju osobu-nezahovaraj maš ten dokaz čo som sa pýtala či nie?

aristka
24. aug 2013

@kreativna no vidíš a to moja suseda nemôže povedať ,lebo sused chlapec autista ,aj napriek tomu ,že pri mojich chlapcoch vyzerá ako zdravé hravé dieťa tie psychofarmaká potrebuje....takže buď rada...

aristka
24. aug 2013

@kreativna aký dôkaz ,pripomeň ...

kreativna
24. aug 2013

@aristka ved práve moja dcerka tiež vyzerá že je uplne vporiadku a nikto by na nu nepovedal že je autista.kym je mala to správanie na nej "zhorí"ako sa hovorí no čím bude staršia predpokladám že to bude viditelnejšie že je iná, nemám s týmto absolutne žiadne skúsenosti a preto neviem ako sa to bude vyvíjať dalej a stale tomu nechcem akosi uveriť a stale mam nadej že sa to nejako utrase, lebo v porovnaní s inými autistami v mojom okolí a v dcerkinom veku čo si mala komentár že akosi je toho okolo mna vela, je postihnutie u mojej dcerky velmi mierne oproti nim su to sice všetci chlapci, dievčatko autistické zatial osobne nepoznám.kladiem si otázku že čo ak sa pomýlili a moja dcerka nie je autista čo ak je len pomalšia vzhladom k tomu že som ju mala už v staršom veku čo si argumentovala aj ty že "vek"priznám sa že niekedy pochybujem o správnosti diagnostiky u takto malych detičiek je ine ked je niekto jasný autista že niet pochybnosti a odborníci to jednoznačne odklepnú.no ale nejdem špekulovať v septembri ideme do ineho mesta na špecializované pracovisko neviem sa dočkať lebo som velmi zvedava či pani psychologička phd potvrdí diagnozu tak dam vedieť

kreativna
24. aug 2013

@aristka dokaz že očkovanie nema žiadne nežiaduce účinky a zaočkovanému dieťatku nehrozí absolutne žiadne riziko.mas taký dokaz?

mariuskaa
25. aug 2013

@kreativna v usa SU cele studie zaoberajuce Sa stravou.
Zevraj surova, organicka, aj bez cukru a iných veci ako lepok...bez Éčok Strava Velmi pomáha.
Kebyze idem ku inej lekarke novej. Si by som nepovedala čo o dcérke povedal niekto iný ale by som čakala čo povie. Ak ešte nevie nehovor aký názor mala ďalšia lekárka. Lekári väčšinou držia spolu a jeden voči druhemu málokedy pôjde alebo sa veľmi ovplyvňujú!!!

mariuskaa
25. aug 2013

@kreativna sorry dieta bez glutenu (gluten je lepok? teraz som mimo vi je to iste alebo nieco ine) a takisto aj mliecne produkty.

Like many other treatments, the autism diet isn't scientifically proven to improve symptoms or help children recover from autism. So far, there's only anecdotal evidence from parents of autistic children, which isn't enough to establish whether the diet really works. The diet usually requires excluding gluten (a protein found in wheat) or casein (a protein found in milk). Let's start with looking at why these substances -- found in so many foods and other products -- might exacerbate the symptoms of autism.

Skús si vygooglovat autism and diet

kreativna
25. aug 2013

@mariuskaa to sa neda pretože dalšia lekárka si žiada priniesť celu zdravotnu dokumentáciu a vyšetrenia čo jej robili takže v karte uvid diagnozu autizmus a čo satýka stravovania pýtala som sa ohladom toho /ne/jedenia u všetkých lekárov čo sme absolvovalia dostala som zaujmavé odpovede-nechajte to tak alebo na prírodu to je len prechodné a ved to nie je problém ved dieťa vyzera dobre a najepšia odpoved bola autistické deti nejedia nespia atda vieš naozaj autistické deti niektoré skoro nejedia nič poznám jednu maminu a mladú ma prve ten chlapček absolutne nechce jesťa je chudulinký da sa povedať že až ako keby podvýživený anedokážu jej lekári stým pomocťa tie sirupy na chuť do jedla su bez efektu.a mne to ani nikto neverí že moja dcerka neje lebo vyzerá velmi dobre je to akoby zázrak ja eviem či si jej telíčko urobilo zásoby z čias ked ešte krásne papala a všetko.a pekne sa napapala aj sama.na toto mi nedá nikto odpoved že prečo dieťa ktoré bez problémou primalo stravu a nemala ani traviace ťažkosti a nikdy mi ani nevracala ani ako bábatko, kojila som ju 2 roky a zrazu v 2 apol roku ti dieťa z ničoho nič prestae jesť.a toto dáva dr.w do suvislosti s očkovaním že su poškodené čreva a nielen pri autizme ale ako to napraviť?

kreativna
25. aug 2013

ak poznáte niekto z vašej rodiny alebo okolia autisticke detičky mohli by ste mi povedať ako papaju či tam je nejaký problém so stravovaním a ako to rodičia riešia ak tam je problem s prímaním potravy a trávením.dakujem

aristka
25. aug 2013

@kreativna nikde som ja nepísala ,že nemôžu mať NU ,neviem kde si to nabaralal ,dokonca som tu niekoľko krát písala za akých okolností sa môže ,ktoré Nu prejaviť alebo vzniknúť ,aj symptómy autizmu,nie autizmus ,aby to bolo presne povedané ,lebo autizmus je vývojová choroba a symptómy autizmu majú okolnosti...takže mi povedz ,kde som to napísala ..lebo ja hovorím ,že očko treba brať ako každý iný liek a treba k nemu tak aj pristupovať a preto má aj kontraindikácie a nežiadúce účinky,ale z letákov ,čo som ja čítala z overených zdrojov oficiálnych som autizmus a ani príznaky autizmu a diabetu nenašla ako nežiadúci účinok ...keby to tak bolo jednoduché pichnú včeličku a do pol roka z ničoho nič mám autistu ,takto by mohlo byť aj po poštipnutím komárom alebo iným hmyzom lebo do nás dávajú pri ich vpichu široké spektrum bacilov alebo vírusov ,baktérii a živých ,nie oslabených a slín a to ani radšej nevedieť čo to obsahuje a ten hmyz nám to dáva priamu dávku do krvi.....

leishmania
25. aug 2013

@kreativna skus si mozno gaps dietu nastudovat osobnu skusenost nemam ale skusila by som

nikimax
25. aug 2013

@aristka prosím, napíš mi načo potrebuje psychofarmaká susedov zdravý a hravý chlapec... 😨 😨 A prosím, ak sa dá zisti mi aký liek/lieky berie, lebo to čo nám chceli dať, by som sa bála aj do odpadu vyhodiť, že by sa potkany zbesneli... Tak vážne (až príšerné) tam boli nežiadúce účinky.- na A4 , pre malé dieťa!........ 😝 😝 😝 Komunikovala som s rodičmi autist. detí, ktorí dávali svojim deťom lieky, ale museli ich povysadzovať, lebo a) nemali žiadny efekt..b) ich stav sa rapídne zhoršil, pribudli NU.... 😝

mariuskaa
25. aug 2013

@aristka videla si mom prispevok? Ovorila si si link na 11 strane? To je presne pribalovy leták!

mariuskaa
25. aug 2013

@nikimax bohužiaľ (v týchto časoch menej) stále veríme doktorovi, ze maju tie najlepšie úmysle a snažia sa pomôcť.
A pritom väčšina (nie všetci) si snažia vyrobiť z nás dalších pacientov. Najlepšie do životne.

@kreativna je veľa odborníkov. Chod k ďalšej. Ze len sa poradiť. Nedá sa? Obvodna ti nemôže napísať další papier alebo dva (ak to potrebuješ a ísť bez karty bez dokumentov, bez predchádzajúcich diagnoz)?
Ja by som išla aj k druhej pediatricke! A k tretej....

Ked som mala nehodu. Išla som s rengenom k dvom ďalším. Chcela som vedieť či mám alebo nemám zlomenu ruku. Lebo sa mi to nezdalo.

aristka
25. aug 2013

@nikimax bohužiaľ to sú psychofarmaká ,sú to ťažké lieky a majú veľa NU ,ak budem zo susedou opýtam sa ,ale budú to nejaké sedatíva ..lebo chalan by im ani nezaspal a ku koncu dňa je ťažko zvládnuteľný ...

aristka
25. aug 2013

@mariuskaa príbaľový leták ,ale odkiaľ ,vieš ja som za to čo je z over.stránok a alebo čo vidím na vlastné oči....ak pôjdem k dr. letáky si vypýtam,alebo od farmaceuta ... 😉

mariuskaa
25. aug 2013

@aristka http://www.vaccinesafety.edu/package_inserts.htm

Tu máš link so všetkými. Nájdite si čo chces.

mariuskaa
25. aug 2013

@aristka toto je lepšie aj všetky konkurenčné firmy čo vakcínu vyrábajú.
http://www.immunize.org/packageinserts/

saska.t
25. aug 2013

@aristka to snad nemyslis vazne? ked je pribalovy letak od vakciny na internete a su tam NU,ktore si ty poprela,alebo sa ti nehodia,tak uz to nie je doveryhodny zdroj??? Myslim,ze tvoj postoj je viac ako nedoveryhodny a neprofesionalny,pretoze aj v DE mas ku kazdemu lieku ci vakcine na internete uverejnene pribalove letaky,bezne tak hladaju aj lekarnici v lekarnach,ked chcu predat urcity liek (volnopredajny)a nevedia ci ho mozu predat danemu pacientovi podla jeho poziadaviek,kedze nemozu vediet NU vsetkych liekov na svete 😕

kveta
25. aug 2013

@abbey1 Len poznamka: kdesi som zapocula, ze leukemia je castejsia u deti zijucich blizko cerpacich stanic.

mami21
25. aug 2013

Ja som dala ockovat vsetky povinne podla Irskej schemy. Chvalabohu nam nic nebolo okrem zvysenej teploty a hnacke po 3 vakcine. Inac vsetko fajn 🙂 Bola som upozornena na MMR po mojich neustalych otazka na pani doktorku ze v niektorych pripadoch moze nastat mentalna retardacia ale to su vynimki.

cucoriedka2013
25. aug 2013

preboha autizmus nie je dosledok ockovania - deje sa uz v maternici vplyvom stresu a stresovych hormonov
.. ti stastnejsi maju len dis(poruchy) di(y)slexia... atd. radsej by si mamicky mali polozit otazku kolkemu stresu sa nedokazali vyhnut a to je doba v ktorej zijeme.. my vsetci co tu vypisujeme sme ockovani aj nasi rodicia

sorciera24
25. aug 2013

@cucoriedka2013 k autizmu sa vyjadrovat nebudem, len k tomu ockovaniu...my , ani nasi rodicia sme rozhodne neboli ockvoani MMR vakcinou 😉

saska.t
25. aug 2013

@cucoriedka2013 ty musis byt docela mlada mamicka kedze MMR vakcina prisla na trh az v roku 1986 😀 a tvoji roicia ju museli dostat az v 30-tke. 😉 Tvoji rodicia museli zazit velmi malo vakcin,kedze polovica,co je dnes este dlho neexistovala a zu vobec nie tieto kombinacie,ktore mozu byt spustacom autizmu ako aj genetika a po najnovsom skumani aj vsetky sajrajty,ktore nam pridavaju do stravy ako ecka a pod 🙂

aristka
25. aug 2013

@saska.t to je ako s tými výskumami a štatistikami a tento príbaľový leták je vo forme referátu ,ja ho nemôžem považovať za relevantný ....a to myslým vážne...

aristka
25. aug 2013

@saska.t no a bola som v lekárni na brigáde a to by bola veľká chyba keby sa v lekárni riadili informáciami z internetu ,majú svoje programy ,ktoré si kupujú a podľa nich fungujú a tie programy sú schválené a tak ej to aj u lekárov na primárnej sfére a aj v nemockách majú svoje programy ,nikto sa neriadi netom ...

aristka
25. aug 2013

@aristka a ešte som chcela v tých programoch sú informácie o liekoch aj voľnopredajných ,ktoré majú u nás licenciu....

saska.t
25. aug 2013

@aristka a ide to cez Internet inak by to nemohlo fungovat a nedali by sa obnovovat informacie 😀 😀 na to ten Internet je,takze mas vazne nedostatky a na Brigade si Bola asi velmi davno, vsetky pribalove letaky su na internete dostupne kedze je sloboda informacii a nie je to ziadny tajny dokument aj ked o SR by som pochybovala,ale uz sa tu nemusime dohadovat,nato staci otvorit Google 😉

natas4
25. aug 2013

@mariuskaa a vies preco je spomenuty autizmus v pribalovom letaku v USA? preco nie je autizmus spomenuty v PL v krajine EU? vsetci predsa dobre vieme, aky system sudnictva je v USA (tam odskodnia aj za to, ze si niekto uvari macku v mikrovlnke)...a okrem vyssie spomenuteho to, ze sa niekde docitas, ze po ockovani bol zaznamenany autizmus, to este neznamena, ze ho sposobila vakcina