(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@kvieta nieee, to nie je toto o com tu cely cas tocime, to len tak na margo toho vyroku o ,,menej nebezpecnej forme,, lebo taka neexistuje :D ano, kazdy clovek ak je nakazeny chorobu prenasa bez ohladu na ockovaci status. neexistuje ziadna studia o tom, zeby ockovany clovek chorobu neprenasal, to by bolo fakt na nobelovu cenu 🙂 ved podstata vakcinacie je niekde uplne inde a to zdolat pripadnu chorobu ovela lepsie, na zaklade toho, ze sa s patogenom uz stretla.
@adsumus nech sa paci, jedna je vyssie uvedena. ty si mi nedala ziadnu studiu doteraz, preco by som ti ja mala dat? uz by si mohla pochopit konecne a nie vytvarat si vlastne konspiracne teorie, preco sa v ockovanych komunitach nesiria ochorenia tak ako v neockovanych. a nie, nie je to na zaklade inaktivacie virusu v ockovanom organizme.
inac taka recnicka otazka, lebo tu pises, ze ti v bratislave boli ockovani, ochoreli na osypky ale chorobu nepreniesli dalej, lebo boli ockovani. a nebolo vyjadrenie nahodou od RUVZ, ze to boli ludia, ktory boli ockovani nedostatocne skladovanou vakcinou a teda nebola natolko kvalitna aby vytvorila imunizaciu v organizme ? ak si nevytvorili protilatky, potom akoby neboli ockovani a potom pada ta tvoja teoria, ze nenakazili inych, lebo boli ockovani. hmmm
@adsumus
@minuskad nie neklamem dala som ti studie ktoré potvrdzuju, čo tvrdím ja, že epidemie sposobuju neočkovani, je to tak.
Nesymptomaticky prenos (bez typickych symptomov) a znovuobjavenie B. pertussis (bakteria, ktora sposobuje cierny kasel) Asymptomatic transmission and the resurgence of Bordetella pertussis
https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/...
Dlhe, odborne citanie, vypichujem jeden zaver:
5) vaccinating individuals in close contact with infants too young to receive the vaccine (“cocooning” unvaccinated children) may be ineffective/ockovanie jedincov v blizkom kontakte s infantmi, ktori su prilis mladi, aby boli ockovani (metoda "kokonu" neockovanych deti) moze byt neefektivne
takže sa dozvieme akurát tak kto aký očkovaný ochorel a ešte antivax zatlieska kvetke aka je rozumna
Ďakujem, ďakujem, ďakujem... A ako raz povedal Kájo Gott: "Tleskejte, já to mám tak rád."

@adsumus prosím ťa, kde si nabrala v tejto separátke https://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm631...
toto:
"6 neočkovaných sa vrátilo z dovolenky s osýpkami"
Aký súvis má dovolenka a číslo 6 s údajmi udanými v článku?
TOTO som poopravila. Budem veľmi rada, ako si prišla k tomuto zostručneniu vedeckej štúdie
58 prípadov bolo zaznamenaných počas obdobia január až apríl 2014
During January 1–April 18, 2014, the California Department of Public Health received reports of 58 confirmed
importovaných bolo 13 prípadov:
8 z Filipín
2 z Indie
1 z Vietnamu
1 z východnej Európy
The 13 importations were in U.S. residents who had returned from travel to the Philippines (eight), India (two), Singapore (one), Vietnam (one), and Western Europe (one).
Ktorí šiesti a kde boli na dovolenke?
Kde sa tam píše, že z dovolenky sa vrátilo ž nakazených a spôsobilo epidémiu?
V roku 2014 mala Kalifornia cca 35 000 000 obyvateľov - 58 nakazených počas 4 mesiacov je epidémia?
Áno, chcela si to dať ako príklad, že neočkujúci spôsobujú epidémie. Nevyšlo ti to. Epidémia sa nekonala. Proste si dobre prečítaj, ak chceš niečo použiť ako dôkaz, inak ideš proti sebe. Písalo sa tam, že "V rokoch 2000 až 2013 bol priemerný ročný počet prípadov osýpok hlásených v Kalifornii deväť (rozsah = štyri až 40)." During 2000–2013, the median annual number of measles cases reported in California was nine (range = four to 40).
Teda áno, chceli upozorniť v závere na potrebu očkovania a to spôsobom, že odporúčajú zaočkovanie pred cestou do zahgraničia (aby nepriniesli chorobu) a nie, že teraz treba hromadne očkovať. Prekrúcaš aj články, zľahčuješ obsah, jednoducho si si napísala úplný, ale úplne zavádzajúci nezmysel, ktorý som si dovolila opraviť. A nestalo sa to prvýkrát.
@eva8 All persons who were exposed during travel were old enough to have received vaccination before travel (infants traveling to areas with endemic measles can be vaccinated at age 6–11 months). Five of the six unvaccinated travelers were unvaccinated because of philosophical objections; among these, one was not eligible to receive MMR vaccine at the time of travel because of pregnancy (4).
máš žezlo dobij ma.
@adsumus ano, mas v tom gulas. ti to vysvetlim na inom priklade. ja od teba ziadam studiu o tom, ako funguju antihistaminika pri alergii. chcem mechanizmus ako funguju v tele.
a ty mi miesto toho mechanizmu das studiu kolko ludi vo svete nema vobec alergiu a ako obranu ty ziadas odo mna studiu, kolko ludi alergickych je :D
uz ked to nevies inak pochopit

@kvieta inac, neexistuje virus v menej bezpecnej forme. laicky napisem, ze problem nastava ak virus zmutuje a telo ma vytvorene imunoglobuliny, ktore presne nasadaju cez aminokyseliny na stary typ virusu. vtedy nevedia tie imunoglbuliny presne zapadnut do tych miest na zmutovanej forme a teda aj obrana organizmu je nizsia. tak nas to ucili na imunologii, preco ockovanie proti chripke je niektore roky neucinne.