icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
leishmania
25. aug 2013

@natas4 mojmu synovi po druhej hexe ochabla noha do ktorej mu bola pichnuta vakcina, nevedel sa ani postavit a to uz behal, nebolelo ho to, cize to nebolo len ze nechodil kvoli bolestivemu vpichu...isli sme na pohotovost a tam mi povedali ze to tak na 1% je z vakciny ze to musi byt nieco ine, som si myslela svoje.... moja detska lekarka potom sama uznala ze to olo z vakciny...nastastie to preslo do jedneho dna...takze tak to u nas chodi s uznavanim NU po vakcine....u nas ti zas neuznaju ani do oci bijuci NU... Po prvej hexe mal zasklby v tvari, pozrel to detsky neurolog a povedal ze to vyzera na epilepticke zasklby, ale aj to vtedy chvalabohu preslo... No tretiu hexu som uz nepichala..ani nic dalsie... Ked som prisla k dr na preventivku tak vravi, ze o ideme pichnut tretiu davku? Ja som sa jej spytala ze ci by ona po takych predchadzajucich reakciach pichla, ona ze nie...no tak si aj povedala...ale keby sa neozvem tak pichame dalej... Takze tak je to s uznavanim NU u nas ze sa neuznavaju aj ked su jasne v suvislosti s ockovanim, a ked to nie je jasne tak sa tomu nevenuje uz vobec ziadna pozornost

bluerose
25. aug 2013

@kreativna ja mam kamaratku, ma autistickeho chlapceka a boli na bezlepkovej diete a teraz zacinaju aj bezmliecnu.

aristka
25. aug 2013

@saska.t moja zlatá ,ty mňa nepoučuj ako to funguje v špitály ,v ambulancii lekára a v lekárni ...každý aj keď má internet ,ale na svoju prácu má kúpený licencovaný program v ,ktorom sa pohybuje a to tieto všetky sféry a to aj lekárnici a to nie je či som bola dávno alebo nedávno na brigáde ,ak by mi dával lekárnik informácie v práci z googlu mal by riadny prúser a to ti hovorím vážne ,ak by sa niekto na to ozval ,možno u vás v nemecku to tak funguje ,ale na slovensku nie a je to aj na uľahčenie práce či už faramceuta alebo lekára alebo zdr.persoálu lebo tieto licencované programy obsahujú všetko čo je potrebné pre ich prácu a prácu ,tj bodovací systém pre poisťovne ,zúčtovanie poist.obdobia,ktoré sa robí raz mesačne a kopu informácií aj o liekoch ,u lekára všetko ohľadom pacienta ,krvných výsledkov jednoducho všetko .... 😉

aristka
25. aug 2013

@leishmania no ,ak máš napísané Nu ,aj čo sa týka lokálnej reakcie ako píšeš veľkej je kontraindikácia pichania, čo je aj v tom príbaľovom letáku. ďalšej dávky ,takže nie že tu to nikto neuznáva ,ale výmena lekára....

leishmania
25. aug 2013

@aristka aj na tej pohotovosti dam vymenit lekarov? 😀 Mne moja dr uznala ze to bolo z ockovania...len to neriesila

leishmania
25. aug 2013

@aristka nemam to napisane ako NU ved som pisala co mi na tej pohotovosti povedali. A na tie zasklby po prvej hexe ked som to ukazala mojej dr ta mi povedala ze to sa on tak tesi ze to si nemam vsimat tak som to ukazala mojmu znamemu neurologovi co sio tom mysli , tak on povedal ze to neni ok, ale chvalabohu to potom same odoznelo, no a potom to uz nikto neriesil kedze maly uz bol. Potom ok. Mam tu trapnu spravu z pohotovosti ale ta mi je na *****

aristka
25. aug 2013

@leishmania mala ti to napísať do karty aj do budúcna ,mal by to tam mať ,keby sa aj niečo vyskytlo nejaká reakcia na niečo iné nejaká alergia ,aby sa vedelo po čom sa má pátrať ,lebo to mohla byť reakcia aj na nejakú zložku z čoho sa vakcína skladá a tá môže byť súčasťou aj iných inj.liekov.... 😉

abbey1
25. aug 2013

@aristka Zapísať mali, ale ako lekára donútiš? Nie je to náš prípad, ale osobne poznám mamičky, ktorým lekári odmietli zapísať do karty problémy ich detí po očkovaní, podaní liekov a podobne. Môžeš sa sťažovať, ale uznaj, že je to na dlhé lakte.

aristka
25. aug 2013

@abbey1 nepodpíšem informovaný súhlas a dám to na dohľad a medzitým kým sú následky vyhľadám iného dr,na zdokumentovanie....a hlavne mením dr.,tieto reakcie sú normálne uvedené ako Nu a nemá byť problém a je to jednoduchšie aj pre nás ako zdravoťákov do budúcna lebo fakt ak príde nebosoračím.ale dávam príklad k anafilaktickému šoku a dotyčný mal už predtým reakciu na akýkoľvek liek uľahčí nám to prácu a vieme asi ,ktorým smerom máme pátrať a čo mohlo tento stav spôsobiť a tým pádom je aj postup v úspešnej liečbe....inak moja dr.,keď som daal očkovať malých sama povedala ak by sa čokoľvek dialo v momente informovať a musíme zapísať....lebo to isté platí napr,aj pri penicilíne ak je akákoľvek reakcia nemôže sa viac podávať ....

leishmania
25. aug 2013

@aristka mozno nieco napisala do karty, kedze som jej priniesla aj spravu zpohotovosti... a po tom na aku zlozku zareagoval z toho uznaozaj nikto nepatral, ani by to nebolo realne zistit to, a ani to teda nema nejaku hodnotu pre dalsie pripadne sledovanie co sa tyka buduceho podania nejakeho injekcneho lieku, lebo co by tam clovek mal sledovat, ktoru z tych zloziek ked ich je tam vela, a otazneje ci mamek dispozicii aj cele zlozenie tej vakciny...no to je v podstate jedno, mne islo o to ze na vakciny 99,5% lekarov pozera ako na svaty gral a ani nepripustia NU ak nkeco nastane po ockovani, povie sa ze je to len nahoda zeto nastalo pk ockovani a ide sa dqlej...aspon vo vacsine pripadov je totak a nepresvedci ma nikto o opaku 🙂

abbey1
25. aug 2013

@aristka Ale súhlas nepodpisuješ pri každej návšteve lekára. Inak súhlasím, ja by som okamžite menila. Len vieš, napr unás je slušných lekárov málo. Aby sa nestalo, že čoskoro bude mamička bez pediatra, len preto že bude chieť, aby dodržiaval pravidlá. Ja som už mnohokrát písala, že som strela zopár úžasných lekárov, ale aj obrovské množstvo diletantov a ty osobne si mi mnohé osobjé szážitky ani nebola ochotná uveriť. A ja odprisahám na čokoľvek, že som si jediný nevymyslela.
Napíšem ti príklad. Náš syn mal zavedený CVK na časté infúzie a odbery. Keď sme boli doma, terablo ho preplachovať. Tak sme iški na chirurgiu, Dr preplachoval bez rukavích-čiže žiadna sterilita. Tak som na druhý krát zmenila a išlis me na ARO. Tam mu preplachovali na lavičke na chodbe. Kam som mala ísť následne? Bohužiaľ je situácia aká je a dobrých lekárov nájdeš ťažko. Preto som vďačná za každého jedného, ktorého sme takého našli.

aristka
25. aug 2013

@leishmania preto som aj ja neraz povedal ,že to zlyháva na primárnej zóne a v niečom by to uľahčilo prácu ,keby sa to opakovalo aj po niečom inom tj.lieku vieš ,že mal Nu a tým pádom sa dá otestovať ...aj iné lieky majú kotraindikácie pri intolerancii na niečo ,určite si to zisti či tam má napísanú reakciu... 😉

aristka
25. aug 2013

@abbey1 CVK sa môže prepláchnuť hocikde ,ale treba dodržať aseptícké podmieky aj v bojových podmienkach ,ak aj neboli použité rukavice ,čo nie je podmienka ,ruky musia byť vydezinfikované a pred prepláchnutím sa vchody musia prestreknúť dezinfekciou a sama viem čo dokážu či už obvoďáci pre dospelých alebo pediatri ,čo je veľmi smutné...inak súhlas máš podpisovať po každej návšteve ak bolo niečo písané do zdr,záznamu a dokonca máš právo si aj prečítať čo podpisuješ a ak podpíšeš súhlasíš z údajmi tam napísanými a liečbou...

abbey1
25. aug 2013

@aristka Presne tak. Ja som veľmi dobre vedela, aký je postup, preto som bola zhroená a bohužiaľ sme skončili so strašnou sepsou, ale hroznou a maličký za z nej už nikdy poriadne nespamätal. Následne som, ako väčšina mamín, robila preplach doma.

abbey1
25. aug 2013

@aristka A som rada, že sa aspoň v niečo zhodneme. 😉

leishmania
25. aug 2013

@aristka ja som s mojoupediatrickou momentalne spokojna, robi malemu vysetrenia ktore sivypytam a co nechcem nerobi., nenahlasuje ma za neockovanie....neporadi sice vela 😀 aletak v pripade nudze a mam kam obratit...a ja viem po akych ockovaniach mal reakciu tak aj keby to tam nebolo nahodou zapisane tak si to viem overit ci moze mat nieco s niecim suvislost, lebo velmi pochybujem ze by nejqky lekar v nejakej nem8cnici mal zaujem overovat niekdajsie NU po ockovani s hypotetickou NU pi nejakom liekom ...aj keby to bolo v karte....ved to je aka utopia ked zoberem do uvahy ze nechceliuznat ani lokalnureakciu 😀

aristka
25. aug 2013

@abbey1 ja pracujem na vyššom pracovisku a u nás sme si toto nemohli dovoliť a nemajú si to dovoliť ani na iných pracoviskách ,lebo potom vznikne infekcia úplne zbytočne a duplovane ak ide o dieťa ..niekam ich nakopať...

aristka
25. aug 2013

@leishmania keby sa niečo udialo aj v budúcnosti ,treba urobiť čo som písala a treba dať malého otetovať a ak bude alergia buď si istá ,že sa to berie nikto to neberie naľahko....my aj banalitu musíme mať napísanú ...je to pre ochranu pacienta...

leishmania
25. aug 2013

@aristka maleho damotestovat po 3 rokoch, touz maju vysledky vacsiu vypovednu hodnotu

aristka
25. aug 2013

@leishmania nepozerala som koľko má rôčkov ,ale je to správny postup 🙂

mariuskaa
25. aug 2013
https://www.youtube.com/watch?v=PQsVTlMsQrI

Vaccines. The truth video. doktor hovori

@leishmania toto ťa bude zaujímať.

mariuskaa
25. aug 2013

Možno 😵

cucoriedka2013
25. aug 2013

@saska.t mlada som... a kedy co prislo na trh.. som z lekarsko-chemickej rodiny a viem mozno veci, kt. mnohi nie, co sa pichalo a pod.

cucoriedka2013
25. aug 2013

@sorciera24 MY hej, VY mozno nie

mariuskaa
25. aug 2013

Každý kto si chce "poklabosit" o vaccinach nech si pozrie video hore. Co som postla 23:00 Ma 51 minút. Veľmi dobre spracované. Názory od doktorovi, pediatricke, neurologia, .... Velmiaj obrazneobrazky ... Odporúčam.

ivanka.7
25. aug 2013

@abbey1 nejdem riesit veci okolo, len mam poznamku k jednej veci - ja u nasej pediatricky (moja kedysi, dnes dcerina) podpisujem pri KAZDEJ navsteve informovany suhlas

mariuskaa
25. aug 2013

Pre rodicov autistov: Práve to tam je na 23 minúte. Toho videa co som postla 23:00 Som nevedela. Pediater môže u každého z deti urobiť test moču na ťažké kovy. Obsah. Tam sa zisťujú tabuľky. Neviem ako sa robí detoxikacia od ťažkých kovov ale môže nastať náprava. Aspoň čiastočne. Lebo ťažké kovy napadaju a zdeforormuju neurony.

abbey1
26. aug 2013

@ivanka.7 U našej pediny, obvodnej, neurologa, ortopedia gynekologicky sa nic nepodpisuje pri žiadnej návšteve.

ivanka.7
26. aug 2013

@abbey1 pochopila som, ze mas doktorov, kde sa take veci nedeju, len preto som dala tu poznamku, ze su doktori, ktori to beru automaticky, ze pri kazdej navsteve im rodic podpisuje veci (nasa pedina to ma uz dost dlho, ked som k nej chodievala s najmladsou sestrou, tak uz vtedy som to musela podpisovat a to uz bude nejakych 5-7 rokov)

aristka
26. aug 2013

@abbey1 ,ale to porušujú zákon a keby sa niečo stalo ,majú problém a je to aj pre ich ochranu ,že rodič alebo pac.súhlasil s liečbou a je to súhlas ,že si bola poučená o liečbe ...