(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Aj my vzdy podpisujeme informovany suhlas.
inak vo Francuzsku je tiez ockovanie povinne,,tiez nie vsetko,ale je,ak dieta nie je ockovane,nevezmu ho do skolky.moja znama,co ma uz dospele deti,prestala ockovat,lebo mali NU. Ale tiez velmi propaguju ockovanie,sa necudujem pir tolkyh pristahovalcoch..
Prepacte ze som mimo tému, ale možno by mala niektora zaujem. Je tu možnosť zorganizovať 6 mesačný kurz Domácej homeopatie (vždy jeden víkend v mesiaci). Semináre by prednášala Dr. Jana Kolenová. Nakoľko tento kurz prebieha len v Košiciach, tak som sa skontaktovala s pani doktorkou a navrhla mi, že ak sa nazbiera 15-18 účastníkov, kurz by vedela urobiť aj v Banskej Bystrici. Bližšie informácie o obsahu kurzu nájdete na jej stránke http://www.homeopat-kurzy.sk/Terminy.html, alebo keď si dáte do vyhľadávača Dr. Jana Kolenová, Kurz domácej homeopatie. Je nás už zhruba 5-6 mamičiek, ten kto vie o čom je homeopatie a mal by záujem sa naučiť jej základy a vedieť ju aplikovať aj v domácom prostredí tak mi napíšte. Pekný deň všetkým
@saska.t ak mi niekto napíše ,že lekárnik dáva informácie z netu alebo googlu lebo si nemôže všetky lieky pamäta ťa ich NU je to blbosť a je rozdiel certifikovaný interný program a googl ,ktorý je určený verejne,ja viem o čom píšem ,ale ty píšeš asi ako to funguje u vás u nás to funguje ako som písala ja ... to ako či to funguje bez alebo je to ovládané z firmy ,kde to bolo kupované cez internet na to sú itéčkári ,nie ja ,ale ja keď som mala problém príšiel servisák k nám a spravil alebo obnovoval ,nerobil to cez net...
Počul už niekto o novele zákona, ktorá ma byť schválená v septembri a má umožniť sociálke odoberať deti podobne ako vo VB, ide o juvenilnú justíciu, podpisuje sa petícia...,máte niekto o tom bližšie informácie..týka sa nás to všetkých rodičov...
http://www.peticie.com/peticia_na_ochranu_deti_...
@sln1ecko2 všetko sa to pripravuje pod záštitou ministerstva zahr. vecí, prikladám link
http://www.radavladylp.gov.sk/celostatna-strate...
konkrétna podoba návrhu zákona ešte nebola zverejnená
@sln1ecko2 taktiež je možnosť podporiť otvorený list ministrovi
http://www.hlavnespravy.sk/list-matice-slovensk...
Ďakujem syla...vidím, že aj ty sa zaujímas, som rada...inak aj tu sa venujeme tejto haklivej temy o ktorej by mali rodicia diskutovat a bojovat, lebo tu ide o nase deti a ja ako matka mam veru strach...a chut bojovat...
https://www.modrykonik.sk/forum/rozchod-a-rozvod/obavana-juvenilna-justicia-uz-aj-na-slovensku/
@sln1ecko2
@syla uz ked odobrali deti I.Boorovej som velmi citlivo vnimala tuto zalezitost...bola som niekolko x osobne na protestoch, ktore sa konali v BA...som proti odoberaniu deti, tak ako sa to deje v UK,Taliansku, Svedsku, Finsku, Nemecku (Jugendamt) a v dalsich krajinach...avsak tento x ziadnu peticiu nepodpisem, kedze je do textu zakomponovany text aj o neockovani s cim ja nesuhlasim...nemali by sa miesat hrusky s jablkami
@aristka Bolo zaujímavé, keď si sa tak pekne pozrela na zloženie niektorých homeopatík. Ale ani vakcíny v ničom nezaostávajú. Sú tam veci, o ktorých asi nikto z nás nemá predstavu, z čoho pochádzajú a ako sa vyrábajú, napríklad zvyšky výživných roztokov, ktoré sa používajú aj pri výskume buniek in vitro (jedným je aj M-199). Každopádne, za tie roky sa vytipovali tie najlepšie médiá, na ktorých tie rakovinové (resp. HELA) bunky pekne rastú. Pri vývoji vírusových vakcín sa o výživu stará o.i. buď samotné infikované kuracie embryo, alebo teľacia krv. Vakcína proti hepatitíde A, ovčím kiahňam a rubeole sa pestuje na hore zmutovaného mäsa, čiže namnožených embryonálnych bunkách z pľúc potrateného ľudského plodu. Pozrieť sa tam, to by asi nemalo ďaleko ani k nejakému béčkovému hororu.
Ďalšími obľúbenými historickými médiami boli opičie semenníky a iné orgány, ale po desaťročiach infikovania vakcín plejádami opičích vírusov, a zrejme aj z cenových dôvodov, ich nahradili psie obličky. Hav. To, že vždy ide v podstate o vírusom napadnuté a teda odumierajúce a rozkladajúce sa tkanivá netreba azda zdôrazňovať. A keďže hnis je obľúbeným prostredím baktérií, musí sa tam pridávať neomycín a polymyxín B (počul som, že ten druhý sa v Rakúsku normálne ani nesmie u ľudí používať, vakcíny majú možno nejakú výnimku, ako obvykle), a síce sa to potom filtruje, ale stopové množstvá tých antibiotík tam ostávajú. A aby mala vakcína správnu hustotu, pridá sa želatína z varených prasiat (hm, spomínal tu niekto haribo? 😀 ) a napokon je tam aj manitol a MSG (asi aby svalu lepšie chutila).
Toxoidové vakcíny (záškrt, tetanus, čierny kašeľ) sa produkujú tak, že sa baktérie nechajú množiť vo fermentačných nádobách, kde si spokojne kvasia a produkujú svoje toxíny. Tam to tiež nie je žiadny odvar z ružových lístkov. Používajú sa tam o.i. nejaké tráviace enzýmy (witte peptone má byť ak si dobre pamätám z prasacieho žalúdka) a zrejme aj laktóza. Možno niekto vypátra presnú procedúru a presné zloženie, ale predpokladám, že tie nádoby asi musia byť uzavreté, ináč by asi papierne v Ružomberku dostali cenu vôňa roka 😉
A potom sa pridajú už len "malí pomocníčkovia", ako sú formaldehyd, soli hliníka, fenoxyetanol, stopové množstvá ortute, polysorbát 20, polysorbát 80 a iné.
Nové vakcíny sú ešte zaujímavejšie. Vakcína proti ľudskému papillomavírusu (marketingovo: proti rakovine krčka maternice) je založená na umelých "časticiach podobných vírusu", ktoré sa vo veľkom množstve produkujú aplikovaním rekombiantného (geneticky modifikovaného) baculovírusu do bunkových štruktúr hmyzu. Ktovie, možno už o 50 rokov budeme vedieť, čo spôsobuje toto umelé prekleňovanie medzidruhových bariér...
Tie homeopatiká sa aspoň jedia, takže to prechádza bariérami tráviacej sústavy. No kto už by len nejasal, keď má dieťa také niečo dostať priamo do svalu!
Je tu jedna výnimka - živá vakcína, ktorá sa vo forme sirupčeku papá, obsahuje geneticky modifikovaný prasaco-ľudský vírus ktorý sa pestuje myslím na prasatách (nechcem si predstaviť, ako asi, možno by sme sa mali opýtať cibetiek), a popri tom sa zvezú samozrejme aj iné prasacie vírusy (PCV1, PCV2). Nebojte sa, žiadny z nich nie je pre človeka škodlivý. Teda, aspoň dovtedy pokiaľ niekto nepreukáže opak.
nie ste rozhodnuti ci ockovat alebo nie? odporucam pozriet si toto
@saska.t
pozri tiez zijem v nemecku a nehram sa na bohynu .. nepis mi uz komentare, diky
@cucoriedka2013 neviem co to ma so zivotom v nemecku???? to su fakty k teme tak pridaj svoje fakty teme,inak si uplne mimo toho o com sa bavime 😉 Som v teme na to,aby som pisala komentare a pisem ich k danej teme ak nechces,zucastnovat sa nemusis...
@saska.t takže ťa citujem zo strany 81:aj v DE máš ku každému lieku či vakcíne na internete uverejnený príbaľový leták ,bežne tak hľadajú aj lekárnici v lekárňach ,keď chcú predať určitý liek...takže ak si toto niekto prečíta ,vybaví si len jedno čo u nás na slovensku nefunguje ,lebo nič nepíšeš o licencovaných programoch ,ktoré musia byť schválené pre pravdivosť informácií aj o liekoch a nie z nedôveryhodných zdrojov z internetu ,ak je to v DE tak ja som tu napísala ,že na slovensku to tak nie je...takže dúfam ,že už chápeš 😉
@petot ak by si ovládal perfenktne anatómiu človeka vedel by si ,že homeopatikum len tak neškodne určite neprejde ráv traktom ,to znamená ,že tenké črevo kde sa vstrebáva kvantum živýn je popretkávané krvným riečiskom a pekne sa aj z toho hoemo v tenkom čreve tie drvené jašterice prejdú do krv riečiska...a stopových prvkov kovov ,pokiaľ som čítala aj písala aj homeo obsahuje kovy a rôzny bordel ...potom čo sa týka želatíny z prasiatok ,ak nechceš mať problém skĺbami na starobu nájdi si produkty ,ktoré obsahujú živočíšnu želatinu a manitol je diureticum a používa sa normálne ako infúzka a farmaceuti by nám vedeli povedať aké má opodstatnenie...a zvyšok nie je novinka 😉
@sln1ecko2 Samozrejme dávno podpísané a zároveň rozšírené medzi známymi. Odporúčam vypočuť si debatu na Slobodnom vysielači na tému Juvenilná justícia z 22.7.2013 http://www.slobodnyvysielac.sk/informacna-vojna...
Inak pre všetkých ľudí, ktorí majú záujem prejaviť odpor kultúre smrti sa 22.9. 2013 uskutoční v Košiciach Pochod za život http://pochodzazivot.sk/program/. Týmto chcem vyzvať všetkých ľudí, aby si pripojili. Je na čase konečne niečo urobiť, nielen vysedávať a bedákať pri PC. 😉
@sln1ecko2 Ak sa chcete stať spolusignatármi otvoreného listu, zašlite, prosím, Vaše meno na v liste uvedenú mailovú adresu, a to:
matica.moba1@gmail.com
@natas4 Prečo? Tebe je jedno ak ti raz odoberú deti, alebo si myslíš, že tebe sa to nemôže stať a ostatní sú ti ukradnutí?
@natas4 prepac,ale tieto tvoje vyroky svedcia o tom, ze nams absolutne potuchy o tom co a tu chysta, nemas nic nastudovane a slepo veris nasim instituciam...potom ked ta niekto uda na socialke, tvoja super doktorka, suseda, pripadne niekto o kom by si to ani netusila, tak potom tu budes vysedavat a bedakat... a co sa tyka petota plne s nim suhlasim nakolko som biochemik a ma pravdu a ludia su slepi a nechcu pocut pravdu o vakcinacnej masinerii.
@ syla urcite sa zajtra podpisem pod tu peticiu, ak sa schvali novela zakona v takom zneni ako ju chystaju tak este to len bude zaciatok...vedeli ste napr. ze Klaus v Cechach vetoval tento navrh zakona, ze Putin napr. urobil to iste...Ze v Norsku plati ze dieta je majetkom statu, ze vám tam mozu dieta odobrat na zaklade toho ze sa zapaci vasmu susedovi. Hovori vam nieco pestunska starostlivost a to ako si na tom ludia zarabaju? To je vám naozaj jedno co bude s nasimi detmi, to naozaj verite ze novela zakona, ktora zrazu rata s tym, ze musite pustit socialku len tak do bytu, je pre vase dobro? Oni vám budu hovorit, ako je to len a len pre vase deti dobre, ale v konecnom dosledku to vedie k jednemu: odoberaniu deti a adopciam.

@aristka o com ty zase tocis??? citaj uz konecne co ti ludia pisu!!! Ty si myslis,ze ja som dement a neviem ze maju licenc. programy pre lekarnikov!!!! My sme sa bavili o internete a ty uz opät tocis o suvislostiach o ktorych sme vobec nehovorili a nie o vseobecnych veciach o ktorych sa bavime, vsetko ide cez Internet aj licenc.programy,inak by ich nemohli obnovovat!!!! Citaj co ti ludia pisu a nevymyslaj si medziriadkove vymysli, o ktorych tu nikto nerozpraval.... 😠
@cucoriedka2013 na toto nepotrebujes lekarnicko-chemicku rodinu, staci kuknut statistiky a archivy a vies,kedy sa co ockovalo,kolko toho bolo a od akeho roku,takych odbornikov je tu uz dost
😉