(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
bubulka722 @aristka Vysvetli mi prosím aké homeopatické liečivo sa nachádza v praobyčajnom bylinkovom čaji alebo v mojej doma pripravenej tinktúre z echinacei alebo z kvetov bielej ľalie ak som pri výrobe použila 85% lieh, destilovanú vodu a bylinnú zložku? Že by som nad tou vodou nejako čarovala? 😀
Kopčím len to čo som ti pred časom písala.
Nepíš mi prosím nič, mňa zo svojho zástupu úhlavných nepriateľov vymaž. Pre teba neexistujem a ja ti sľubujem, že si mi do budúcna viac než ukradnutá.
@bubulka722 takže sa venuj svojim bylinkám lebo tvoja znalosť okrem čajov a zaliatia byliny liehom ,nie je veľká ...takže vyvraciaš niečo ,o čom sama nemáš znalosť ...takže var a študuj...
fytoterapia opakujem je nauka o rastlinach a ich ucinkoch, s homeopatiou nic nema 🙄 to ze homeopat pouzije nejaky extrakt z danej rastliny a potom ho riedi v pomere 1:10 000 vodou s tym nic nema.
v skole sme mali obrovsky cerveny napis: "FYTOTERAPIA JE ZDRAVŠIA AKO FARMAKOTERAPIA" 😉
@tatko_bebe ani ty nemôžeš spať... 😉
@aristka cakam na rozmrazenie :D a spal som poobede bol som totalne na srot po celom tyzdni
@tatko_bebe 😀
@tatko_bebe ved nehovorim ze nevies, len som na to margo magnetov napisala o tej biofyzicke...ja o tych magnetoch teda neviem vela...
@tatko_bebe Vidíš a niekto to stále popiera. Neprizná si svoje pochybenie, ále v podstate je to jedno. Ten nápis v škole ma veeeľmi potešil a z vlastnej skúsenosti môžem len potvrdiť. 😉
@aristka Chcela si ma nejako zosmiešniť? Mne je to jedno, pretože dobre viem prečo to všetko robím. Ja som na zimu pripravená, práve som si dala lúhovať nechtíkovú masť. Inak nie je to také jednoduché ako si vaša najvyššia inteligencia myslí. 😀
@tatko_bebe Máš pravdu, práve preto som sem v poslednom čase neprispievala. Nemá to zmysel.
@bubulka722 Zmysel to ma vtedy, ked ludia chcu vediet a dozvediet sa nieco nove, popr. sa priamo pytaju na svoje problemy a ludia, ktori poznaju odpovede, im na to odpovedaju.
A ked sa niekto nieco opyta a niekto mu "odpovie" nejakou studiou z pakistanu alebo inej krajiny, tak to nepovazujem za pomoc danemu cloveku a take prispevky treba ignorovat. Je to podla mna len bohapusty spam.
@aristka Pytal som sa ta nieco? Alebo odpovedal som snad nechtiac na nejaky tvoj koment? Pisal som nieco o nejakych odbornikoch?? Myslim, ze na vsetky otazky (recnicke) je odpoved nie. Co sa kto pyta na anonymnom fore je cisto jeho vec a musi pocitat s tym, ze odpovede si bude treba overit aj z inych zdrojov - napr. zoci voci. Niekto mozno hlada len spravnu formulaciu aby sa mohol spytat odbornika.
@mano5 to ,že si sa na nič nepýtal ,nič tu neznamená a keďže to tu čítajú ľudia laici ,opravujem čo si napísal ,nestotožňujem sa s tou vetou pýtajú sa na svoje problémy a ľudia ,ktorí poznajú odpovede im odpovedajú.....a ja doplním čo som tu už písala ,aby to brali ako podnet a svoje problémy riešili s odborníkmi,ktorých vidia,keďže sme na téme o zdraví a chorobe ....a stojím si za tým a píšem to odznovu a nemusím sa pýtať teba..či...
@mano5
ja podľa príspevkov viem ,kto niečo o tom vie a spoznám človeka z fachu,ale laici čo tu hľadajú informácie to nevedia,preto to tu majú brať ako informácie,ktoré treba overiť....je to pre ich ochranu a ochranu ich detí...a absolútne nebolo mojim úmyslom na teba útočiť ak si to tak zobral ,len som chcela reagovať na tvoj príspevok a je správne ťa osloviť...
Boooze zase sa to zvrhava nespravnym smerom, bavme sa o ockovani co hovorite na neockovanie voci TBC?
2 dni v porodnici a nic sa nezmenilo 😀
@tatko_bebe uprimne,touto vakcinou som sa nikdy nemusela zaoberat,kedze v DE ju pomaly ani nezozenies ale co teda som odsudzovala za prebyvania na SK,bolo ockovanie na 3 den po narodeni bez opytania sa "aspon matky",alebo oboznamenie matky s tymto faktom,mam asi 3 kamosky na SK,ktore to nasli az v ocko preukaze,to sa mi zda priam trestne...predsa zdravotnicky personal ma povinnost oboznamit ta aky ukon idu prevadzat a informovat ta o rizikach ci? Tu ked idem k zubarovi mi dopodrobna opisuje zubar co ide robit,ako to ide robit a ci je moznost bolesti a ponukne ti bezbolestnu alternativu,niekedy to az na nervy ide,kedze vysvetlovanie trva dlhsie ako zakrok,ale sytem je spravny 😉
a to nehovorim,ze teraz po porode som dostala hodinovu prednasku ako sa o seba starat po porode (napriek tomu ze nie som prvorodicka) a dalsiu prednasku o dietati co vsetko sa moze prihodit, s cim mam alebo nemam pocitat a este pri odchode som to dostala aj v pisomnom prevedeni,nehovorit o neustalych kontrolach laktacnych poradkyn 😉
Preto si myslim,ze keby bol takyto pristup aj v ramci vakcinacie,vobec by tato situacia nebola taka vyhrotena....
@saska.t mna sa v porodnici boli sestricky spytat, ci chcem dat ockovat dceru v nemocnici hned alebo az neskor o mesiac...ja som vtedy o ockovani toho vela nevedela, tak som len tak povedala, ze teraz nie, ze prideme o mesiac...nikto na mna nezazeral, nic mi nepovedali, s usmevom odisli...o cca mesiac som malu dala zaockovat, nemala ziadne NU a som rada, ze toto ockovanie ma
Ja som rada, že moju dcéru očkovanie proti TBC ešte zastihlo, nakoľko je teraz nie jednoduché dať zaočkovať. Žijeme na Východe, v meste, kde máme na konci mesta osadu... Len ten, čo sa s osadníkmi denne stretáva na verejných miestach - obchodoch, poštách, v nemocnici, na ulici, si uvedomí, že choroby môžu byť fakt za rohom - aspoň niektoré.
Ja nemám s informovaním u lekára problém. A ako budúca matka som si medzi prvými vecami nalistovala aj očkovací kalendár, takže som vedela, čo sa kedy očkuje a bolo mi to aj povedané v pôrodnici - TBC.
Ak pri povinnosti očkovať sú ale tak málo informovaní rodičia, ako tomu bude, keď bude očkovanie dobrovoľné? Ak teraz lekár podľa niektorých informuje málo, pri dobrovoľnosti očkovania bude informovať min. o polovicu menej - ak vôbec bude. Neinformovanosť rodičov - a to je jedno, z akého dôvodu - bude hrať do karát AV, zhltnú ich svojimi príspevkami na city a strašením nebezpečným očkovaním. To bude rozhodovanie na základe objektívnych informácií 😒
@kvieta Presne si to vystihla - "Ak teraz lekár podľa niektorých informuje málo, pri dobrovoľnosti očkovania bude informovať min. o polovicu menej - ak vôbec bude." Z toho vyplyva, ze hlavne lekari by mali informovat ludi o ockovani - o jeho prinosoch a jeho neziaducich ucinkoch. Ked bude dobrovolne ockovanie, tak sa pomer informovanosti urcite zlepsi, lebo kazdy lekar bude (teraz nie je - nemusi - lebo je to "povinne") motivovany pichnut vakcinu - ci uz z pohladu prevencie alebo financii.
@mano5 Súhlasím, hlavne lekári by mali informovať. To tvrdím vždy, priznávam, že je to slabé miesto. Ale napísala som, že ja nemám túto skúsenosť. Mám dobrú pediatričku a aj viem, kde informácie hľadať. Ktovie, koľko financií bude vyčlenených na osvetu a informovanosť verejnosti a akým spôsobom to bude prebiehať - nemám veľké oči.
A nerozhodla by som sa na základe takýchto diskusií. Nie iba - vôbec by som sa nerozhodovala pod ich vplyvom, teda, ani sa nerozhodujem. To, čo sa tu dokáže popísať, je neuveriteľné. Anonymita niektorým ponúka možnosť naplnenie svojich "ambícií", je ale treba si uvedomiť, že je to o zdraví. A to píšem ako proočkujúci rodič, aby bolo jasné.
@kvieta len otazka - nie je u vas tbc potom stale povinne? ja som ten novy zakon pochopila tak ze povinnost mizne tam kde je vyskyt choroby pod urcite percento - neviem to presne... ( moja dcera je zaockovana, syn kvoli imunite nie ) - myslela som ze na vychode sa proti tbc dalej ockuje kedze vlastne cely vyskyt tejto choroby na slovensku mal na 99% zastupenie prave v tejto oblasti...
TBC je na SK zrusene kvoli % vyskytu uz nejaky cas len som chel vediet co si o tom myslite...

@leishmania nieco o biofyzike viem aj ja nepopieram ze silne magneticke pole ma aj nejaky ucinok ale mini magnetik na zapasti 😀 -to skor verim ze nerast alebo hornina na mojom krku v podobe nahrdelnika ma vacsiu silu, elbo ovplyvnuje moje biopole ale nie magnet na zapasti to je len snaha zarobit-bodaj by som sa mylil 🙄