icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
balculienka
30. aug 2013

@zeleny_cajik napriklad moja kamarátka tiež lekárka došla hrobárovi z lopaty , a to zmenou stravovania, denne zjedla neviem presne kolko zeleniny, mozem to zistit ak je to potrebné, ale ona tu chemo odmietla, a nikdy by nemenila, ... ale je pravda, ze mne sa na tuto temu lahko vyjadruje, ked som to nemusela riešiť ja sama.....

aristka
30. aug 2013

@tatko_bebe ,ale nie ja si to spájam ,preto nechcem o tom točiť lebo fakt k homeo sa môže vyjadriť len na to študovaný čo sa tomu odborne venuje aj z akých iných vedných disciplín čerpajú ...

balculienka
30. aug 2013

@leishmania áno ja viem , ale nebolo to mojím zámerom, moja priatelka pracuje ako lekárka vo VB a tam nato maju proste iný nazor ako tu. To je všetko, ale je tiez pravda , že sa mi to lahko píše pretože som nič takeho nemusela riešiť, myslim chemo....

tatko_bebe
30. aug 2013

@aristka ok len to prosim Ta nespajaj fytoterapia naozaj nema nic spolocne s homeopatiou. Homeopatia je najvacsi odrb v dejinach ludstva, podobne ako vselijake magnetizeri a pod pikoviny.
Vies co je placebo a aka je statisticka uspesnost placeba a ked si to porovnas tak mas tu uspesnost homeopatie na tej istej urovni.

natas4
30. aug 2013

@leishmania 😀 ano , aj to by som vyskusala intravenozne 😉 ale preventivne ho uzivat nebudem, ja mam radsej cerstve ovocie

mariuskaa
30. aug 2013

@leishmania
cirkev milost tu som to vygoogle:
http://www.milost.sk/logos/clanok/fytoterapia-l... ale clanok len o fytoterapii, o homeo som nenasla.

natas4
30. aug 2013

@tatko_bebe si mi pripomenul historku...prisiel raz moj kolega s takym magnetickym naramkom 😅 postavil si dve kolegyne a skusal na ne vselijake tahy, ze sa maju rozkrocit a stat na jednej nohe a co ja viem co 😀 a oni ako opicky 😝 bol chudak maximalne zmäteny, ze na mne mu tie jeho cary mary fuk nefungovali 😀

aristka
30. aug 2013

@leishmania nejde to ani mne a napísala som presne adresu ,no je mi to ľúto ...

leishmania
30. aug 2013

@mariuskaa dik, ja som myslela ze to bude daky clanok o ockovani ale ked som zistila ze homeo tak som ani nehladala, na homeo mam uz davo utvoreny nazor

aristka
30. aug 2013

@mariuskaa prečítej si to celé ,aj keď nie som vyznavačom žiadneho náboženstva ten dotyčný píše trefne....

aristka
30. aug 2013

@leishmania nie je to o očku ,ale už budem k téme 😉

leishmania
30. aug 2013

Inak ked uz tamagnetoterapia tak dr ferencikova z katedry biofyziky lfuk je fanda magnetoterapie ajtie naramky magnetizujuce a vselico nosi..aj co to v biofyzike v knihe pre medikov jeo magnetoterapiii

natas4
30. aug 2013

@mariuskaa dalej sa pise aj o homeo

mariuskaa
30. aug 2013

@leishmania aj ja. 😎

natas4
30. aug 2013

@leishmania no ja ked som videla ako to na mna "funguje" tak si taky naramok neprosim 😀

leishmania
30. aug 2013

@natas4 vies co neviem ci tocoona nosi a ten tvoj kolega jeto iste, a celkovo o tom neviem vela tak sa k tomu nebiem vyjadrit. V ziadnom pripade s tym ale ona ziadne cary mary nerobi. Ak dobre viem tieto ona nosi http://www.energetixslovakia.sk/index.php?page=...

bubulka722
30. aug 2013

@balculienka Myslím si, že topiaci sa aj slamky chytá, takže aj onko pacient - lekár nakoniec podstúpi chemo a ožarovanie aj keď vie čo je to za svinstvo. Je to voľba preži alebo skap, tam už nie je toho moc na výber. Som presvedčená, že veľmi veľa inteligentných ľudí využije najskôr všetky šetrnejšie prostriedky a ak nezaberú, tak vezme aj to posledné. Človek dogmaticky veriaci lekárom začína s chemo, ktorá je veľakrát jeho posledná. 😉

natas4
30. aug 2013

@leishmania ja uz si nepamatam co za znacku mal, ale mal aj taky z neoprenu ci z coho to bolo, aj z nerezovej ocele...ja som to nazvala cary mary 😉 ...ale on nam hovoril, ze bez naramku vydrzime stat na jednej nohe napriklad menej ako s naramkom, lebo naramok riesi aj poruchu rovnovahy alebo ,ze ked sa budem pretlacat s naramkom tak budem mat viac sily ako bez naramku 😀 😀 😀

leishmania
30. aug 2013

@natas4 tomu musel silno verit 😀

natas4
30. aug 2013

@bubulka722 to mas aj tak..su ludia, ktori najskor skusia vsetko ine len nie chemo...a ked uz povolia aj chemo, tak je neskoro, pricom na zaciatku ak by nasadili chemo, tak by mali ovela vacsiu sancu prezit..podla mna najlepsie je skombinovat vsetko hned naraz

bubulka722
30. aug 2013

Toto je tvoja prvá reakcia, keď som sa vyjadrila, že sa zaoberám fytoterapiou.

aristka @bubulka722 a bylinné preparáty sú čo ,homeopatiká nie sú len tie rôzne guličky ,ale aj bylinky a ty si ich spominala...a aj tie bylinky vedie poškodiť zdravie,ak sa nepodávajú odborne ...
31. júl o 14:15 • 3 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

aristka @tatko_bebe ,ale nie ja si to spájam ,preto nechcem o tom točiť lebo fakt k homeo sa môže vyjadriť len na to študovaný čo sa tomu odborne venuje aj z akých iných vedných disciplín čerpajú ...
Dnes o 22:57 • 3 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

Človeče ty meníš názory ako ponožky. Kadiaľ ju hnali, tade utekala. 😀

bubulka722
30. aug 2013

@natas4 Mám na vec iný názor a ja osobne som si 100% istá, že by chemo ani ožarovanie nebola liečba ktorú by som bola ochotná podstúpiť.

natas4
30. aug 2013

@bubulka722 no vidis, kazdy sme iní..kebyze mam smrt na jazyku, tak skusim vsetko ..a vies ako sa hovori..nikdy nehovor nikdy

bubulka722
30. aug 2013

@natas4 Zvyknem sa takto vyjadriť len o veciach, o ktorých som presvedčená. Ktovie podľa boha-pravdy koľko ľudí zomrelo na samotné ochorenie a koľko na NU chemoterapie. Myslím, že by to bolo veľmi zaujímavé zistenie. Nakoniec onko pacient je fajnový biznis pre farmafirmy a to je nevyvrátiteľný fakt. 😉

natas4
30. aug 2013

@bubulka722 hmmm tak to by ho asi dlhsie drzali pri zivote nie? kazdopadne rob ako uznas, tvoj zivot

bubulka722
30. aug 2013

@natas4 Mnohým onko pacientom po chemo liečia prioritne jej NU až následne pokračuje liečba rakoviny. Vždy som ochotná podstúpiť liečbu pri ktorej benefit prevyšuje riziko. O chemo toto myslím nemožno povedať.

aristka
30. aug 2013

@bubulka722 www.veronica.host.sk/fytoterapia/herbal/144.html takže odborník kde je pravda o tých bylinných preparátoch ,prečítaj si koniec pri tej zelinke..

bubulka722
30. aug 2013

@aristka nedá sa to otvoriť. Prosím neobhajuj sa, si jasná.

aristka
30. aug 2013

@bubulka722 vieš čo kašlem ťa ,neviem prečo to nejde otvoriť tu,ale je tam krásne napísané ako sa bylinka z fytoterapie použije ako byli. homeo preparát ..a ako odborník na bylinky by si to mala vedieť ,kto chce si to nájde a otvorí cez gool...nebudem tu písať celý článok o zelinke a jej využití lebo ty ako odborníčka na zelinky by si ich mala poznať aj ich využitie v preparátoch ,takže asi ideš aj sam proti sebe ak popieraš využitie bylin.v homeo....a ja idem do témy konečne....