icon

Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice

Včera o 17:37

Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.

Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.

Ďakujem

simca06022011
Včera o 18:52
@anonym_5b6f82

A tie, co ste dali deti ockovat proti hpv, dali ste sa ockovat aj proti covidu?

@anonym_5b6f82 nemam dieta ockovane proti covidu a ani my nie sme doma, nepovazujem to za vaznu vec na ockovanie. Ockovana je proti vsetkemu povinnemu, plus ked bola mala aj rotavirus a potom encefalitidu

doriiis
Včera o 18:52
@anonym_a74ea7

@julish ako, vtedy som bola v šoku, plakala som. Kamarát mi vybavil -primara. Mala som pozit.dané rizikové kmene. Povedal, že to absolútne nič nerieši. Dôležité nefajčiť a nebrať HAK. A na to,aby vznikla ralovina,treba súčinnosť veľa faktorov xy faktorov,od oslabenej imunity, ochorení,veku...atď. Dospelý človek sa v 80% stretne s týmito vírusmi a ani nevie ako,vysporiada sa s tým telo ak je ok. Je to už 20 rokov a som ok. A druhý lekár mi dokonca povedal, že nemá význam vyšetrovať rizikové kmene ak žena nemá problém, lebo organizmus sa vysporiadal. Ľudia už neveria svojmu telu a to je chyba

@anonym_a74ea7 ... Jedine, čo tohto lekara ospravedlňuje je, že to bolo pred 18 timi rokmi. Dnes už ockuju aj ženy, ktoré už rakovinou trpia a nie sú zaockovane

slavomira236
Včera o 18:54

@anonym_autor synal 12 nast pred vianocami. Hned po vianociach siel na ockovanie

anonym_a74ea7
Včera o 19:00
@doriiis

@anonym_a74ea7 ... Jedine, čo tohto lekara ospravedlňuje je, že to bolo pred 18 timi rokmi. Dnes už ockuju aj ženy, ktoré už rakovinou trpia a nie sú zaockovane

@doriiis ak myslíš, že vtedy boli lekári hlúpi,a najmä tí "nám známi"ok. Máš právo na svoj názor samozrejm🙂 .

simca06022011
Včera o 19:01
@anonym_a74ea7

@julish ako, vtedy som bola v šoku, plakala som. Kamarát mi vybavil -primara. Mala som pozit.dané rizikové kmene. Povedal, že to absolútne nič nerieši. Dôležité nefajčiť a nebrať HAK. A na to,aby vznikla ralovina,treba súčinnosť veľa faktorov xy faktorov,od oslabenej imunity, ochorení,veku...atď. Dospelý človek sa v 80% stretne s týmito vírusmi a ani nevie ako,vysporiada sa s tým telo ak je ok. Je to už 20 rokov a som ok. A druhý lekár mi dokonca povedal, že nemá význam vyšetrovať rizikové kmene ak žena nemá problém, lebo organizmus sa vysporiadal. Ľudia už neveria svojmu telu a to je chyba

@anonym_a74ea7 tak to je velmi skresleny a nepresny nazor, najma ked vieme ze 100% rakoviny krcka maternice je sposobeny HPV. HPV nie je rakovina a ano vacsina z nas sa s nim stretne (roznymi hpv), je to riziko hlavne pri dlhotrrvajucich infekciach, neliecenych = a to ani nemusis vediet, a ani nemusis vediet ako si imuniuta pomoze s tym sama. Deti sa ockuju prave preto, ze este nemuseli prist s hpv do kontaktu...+ proti kmenom,ktore to sposobuju sa ockujje..
BEZ HPV prakticky tato rakovina nevznika, ockovanim sa napr australia sa blizi k eliminacii tohto ochorenia a skandinavkse krajiny vyrazne znizili vazne predkancerozne stavy = vdaka ockovaniu.

anonym_a08757
Včera o 19:03

Ja som sa očkovať chcela dat, mama nedovolila. Teraz keď vidím ako všade dostávajú rakovinu ženy v mojom veku ...

doriiis
@anonym_a74ea7

@doriiis ak myslíš, že vtedy boli lekári hlúpi,a najmä tí "nám známi"ok. Máš právo na svoj názor samozrejm🙂 .

@anonym_a74ea7 ... Dnes je nad slnko jasnejšie, že rakovinou krčka maternice trpia aj ženy, ktoré inak choré nebývajú, nefajcia a nestriedaju partnerov. Ak trpis uz rakovinou tak ti práveže ešte odporučia sa dať zaočkovať ak nie si aby si ti imunita posilnila.

simca06022011
@anonym_a74ea7

@anonym_a74ea7 tak musis hadam rozumiet tomu, ze pred 18r sa bezne ani neockovalo proti hpv cize nemozes porovnavat to co si pocula vtedy, s tym co sa vie dnes.. ani moj lekar gynekolog (isiel do dochodku, robil aj primara= cize ziadne mlady novacik, neznaly), nebral pco a kadeco (menstruaciu, bolesti,.. vela veci) vazne a robil si srandicky, ked posledne roky som sa opakovane na to pytala, a kaslal na zdravie pacientok a to aky odbornik bol podla jeho starych pacientok? pritom dnes vieme uz bezne co to je zac, a ze nie je to vymysel= treba to riesit/liecit. Veda, medicina napreduje..

anonym_e7fe97
Včera o 19:04
@doriiis

@anonym_e7fe97 ... Očkovanie však nezabráni tomu, aby vírus niekto nedostal. Jedine, že by sa podobne ako v Austrálii vytvorila kolektívna imunita. Ale od toho máme ešte na Slovensku veľmi daleko

@doriiis očkovanie stimuluje imunitný systém, ktorý sa bude vedieť voci tomuto vírusu brániť… čiže vírus nebude môcť napadnúť bunky

anonym_a74ea7
Včera o 19:05
@simca06022011

@anonym_a74ea7 tak to je velmi skresleny a nepresny nazor, najma ked vieme ze 100% rakoviny krcka maternice je sposobeny HPV. HPV nie je rakovina a ano vacsina z nas sa s nim stretne (roznymi hpv), je to riziko hlavne pri dlhotrrvajucich infekciach, neliecenych = a to ani nemusis vediet, a ani nemusis vediet ako si imuniuta pomoze s tym sama. Deti sa ockuju prave preto, ze este nemuseli prist s hpv do kontaktu...+ proti kmenom,ktore to sposobuju sa ockujje..
BEZ HPV prakticky tato rakovina nevznika, ockovanim sa napr australia sa blizi k eliminacii tohto ochorenia a skandinavkse krajiny vyrazne znizili vazne predkancerozne stavy = vdaka ockovaniu.

@simca06022011 a keby ste radšej riešili imunitu detí?a nie očko. Detí, ktoré neboli vystavené chémii, žili v súlade s prírodou, nejedli lieky,cukry, spracované potraviny..... atď. Nepotrebujú chemické koktejly . Môj syn puberťák nikdy nemal hnačku, nikdy nevracal ani ako bábätko,nejedol lieky.. nemá zubný kaz.....

simca06022011
Včera o 19:06
@anonym_a74ea7

@simca06022011 a keby ste radšej riešili imunitu detí?a nie očko. Detí, ktoré neboli vystavené chémii, žili v súlade s prírodou, nejedli lieky,cukry, spracované potraviny..... atď. Nepotrebujú chemické koktejly . Môj syn puberťák nikdy nemal hnačku, nikdy nevracal ani ako bábätko,nejedol lieky.. nemá zubný kaz.....

@anonym_a74ea7 proti hpv ti nepomoze imunita... a v dnesnej dobe neviem co by si chcela, deti do bubliny pozatvarat? pozri kolko zien zomiera/zomieralo na rakoviny... za mna to za tu injekciu stoji

anonym_a74ea7
Včera o 19:09
@simca06022011

@anonym_a74ea7 proti hpv ti nepomoze imunita... a v dnesnej dobe neviem co by si chcela, deti do bubliny pozatvarat? pozri kolko zien zomiera/zomieralo na rakoviny... za mna to za tu injekciu stoji

@simca06022011 fakt????? Nemyslím. Mala som 6 rizik.kmenov. Pred 20 rokmi.

simca06022011
Včera o 19:09
@anonym_a74ea7

@anonym_a74ea7 a co ze vas pubertak toto nemal?? co to ma s hpv? raz moze mat frajekru, dve, tri,.. bude mat sex, dostane hpv, ktore u chalanov ani nediagnostikuju, dostane to priatelka, manzelka o x rokov a bum.. to nema nic so stravou, ani nicim, ani s hnackou, ani so zubnym kazom.. ale jasne, je to na kazdom, nie je to povinne.. ja si dceru zaockujem

simca06022011
Včera o 19:11
@anonym_a74ea7

@simca06022011 fakt????? Nemyslím. Mala som 6 rizik.kmenov. Pred 20 rokmi.

@anonym_a74ea7 pozri ak mas mat rakovinu budes ju mat.. bezne sa ludia, vyliecia z hpv s doplnkami/bez.. do roka, do dvoch.. zlepsia sa vysledky. ALE NEMUSIA. Ale jasne, spoliehaj sa. je dokazane, ze to ockovanie funguje a nie je to vymysel. Ci sa ti to chce riskovat, alebo nie.. je na tebe

anonym_da2b35
Včera o 19:12

@anonym_autor samozrejme ze ano. Je to uplne bezpecna vakcina, ktora moze zachranit zivot. V dnesnej dobe je rakovina tak rozsirena, ale nastastie uz existuju ucinne formy prevencie ci liecby. Nevystudovala som vysoku skolu zivota, takze ja svoje deti dam urcite zaockovat.

anonym_a74ea7
Včera o 19:15

Moje zlaté, krásne.Robte ako myslíte.......😘ale potom sa netreba sťažovať.

anonym_f55af8
Včera o 19:15
@simca06022011

@kabinka11 ale to vobec nemusi mat nic s tym ockovanim, je to zvlasne.. myslim, ze to ockovanie nema ziadne hormony ani nic, aby to rozhadzalo cyklus.. chvilu moze z imunitnej reakcie, tak ako pri kadecom inom, ale taketo daco pochybujem. Ja som na ocko neboal pred rokmi a tiez som ako tinedzerka tieto problemy mala, cize podla mna lekarka si to zle spojila... Ale teda.. je to samozrejme na kazdom ako sa rozhodne

@simca06022011 ockovanie na covid tiez v sebe nema hormony a tiez je neziaduci rozhadzany cyklus, caste krvacanie pomimo a pod.

anonym_da2b35
Včera o 19:20
@anonym_5b6f82

A tie, co ste dali deti ockovat proti hpv, dali ste sa ockovat aj proti covidu?

@anonym_5b6f82 aky maju tieto dve ockovania suvis? Ked dostane covid mlady, zdravy clovek s dobrou imunitou, vacsinou si prejde tymto ochorenim s lahkym priebehom. Ked dostane taky clovek rakovinu, liecba je extremne narocna, rakovina vie byt ticha a ked sa neodhali vcas, ma to smrtelne nasledky. To povazujěm za dost velky rozdiel. Ja som covid mala, trval 3 dni a bola som fit, ak by som dostala rakovinu, nebodaj by som to zistila neskoro, som mrtva.

anonym_d328be
Včera o 19:22

Na HPV treba hlavne dobru imunitu. Nedavno ista gynekologicka, ockovana, priznala, ze mala smolu a dostala tie kmene hpv, ktore v ockovani nie su. Musela ist na konizaciu. A samozrejme.podporovat imunitu.. .

myrra81
Včera o 19:22

@anonym_autor ja nie som, ani deti nedam

ljmmm
Včera o 19:28

ano deti dam a dokonca aj ja idem vo veku 45 r

anonym_a74ea7
Včera o 19:32

Ľudia stratili dôveru v silu svojho organizmu. Nečudujem sa . Keď ho poškodzujú stravou,vodou, vzduchom, životným štýlom, liekmi,očkovaniami a inými...

anonym_a74ea7
Včera o 19:34
@anonym_d328be

Na HPV treba hlavne dobru imunitu. Nedavno ista gynekologicka, ockovana, priznala, ze mala smolu a dostala tie kmene hpv, ktore v ockovani nie su. Musela ist na konizaciu. A samozrejme.podporovat imunitu.. .

@anonym_d328be presne. Očkovanie nezahŕňa ani zďaleka všetky rizikové kmene. A môže oslabiť imunitu.
Tak, ale každý má našťastie možnosť výberu.

anonym_e2309c
Včera o 19:36

@anonym_autor áno, dala som, deti sú ok a som rada, že budú celý život chránené pred jednou pliagou navyše.

ibatanecnica
Včera o 19:38
@anonym_5c57b8

Nie som antivaxer, povinné očkovania deti maju ,ale to je vsetko. Sama mam strach zo vsetkeho co by mi mali pichnúť ,aj obycajnej tetanovky som sa ako 30rocna s iným rozumom bala. Tie nežiaduce účinky su v nejakých pomeroch , ale co ak prave ja budem tá, co bude mat smolu . Odradil ma aj príbeh v siedmom nebi . Potom som si našla zahraničné skúsenosti, ako ostali mladé baby ležiace. Nechcem o tom rozhodovať ja. Nech sa deti rozhodnú este predtym ako začnú pohlavne žiť.

@anonym_5c57b8 mne raz.jedna.neurologicka povedala z eto spusta niektore neurologicke ochorenia. Mala to zo zahranicnych studii.

bluka2
Včera o 19:39

Ja akurát idem dať 11 ročnú dcéru

anonym_bd5fcc
Včera o 19:42
@dadis

dceru som dala ockovat v 12r a seba v 44r. Nemali sme ziadne neziaduce ucinky. Nechce s ami verit, ze by rozhodeny cyklus mal suvis s touto vakcinou 🤔. Dcera dostala prvu menstruaciu az 2 roky po ockovani a dovtedy ma pravidelny cyklus a ja mam cyklus ako hodinky (zatial 😅, ved uz asi nie dlho)

@dadis dala si sa aj ty očkovať?aj ja zvažujem.Ma to význam teda aj u nás starších?mám 43

anonym_bd5fcc
Včera o 19:44
@anonym_a74ea7

@anonym_a74ea7 môj syn rovnako

lucia245
Včera o 19:47

@anonym_autor v žiadnom prípade nedam

dadis
Včera o 19:53
@anonym_bd5fcc

@dadis dala si sa aj ty očkovať?aj ja zvažujem.Ma to význam teda aj u nás starších?mám 43

@anonym_bd5fcc Mne to odporucila gynekologicka, co citam, do 45 sa odporuca..