icon

Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice

Včera o 17:37

Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.

Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.

Ďakujem

Strana
z4
martinmmartin
Včera o 17:39

ano. Resp podme sa pozriet na to cim ta jedna pani zneistila.

anonym_5e9f45
Včera o 17:46

@anonym_autor jednoznačne áno.

anonym_f97c57
Včera o 17:48

Jasne ze nie, vsak mamicka ma spravnu kvalifikaciu upratovacky a tej treba verit

anonym_cfd877
Včera o 17:48

Sesternica zomrela na rakovinu krcka maternice a ostal po nej 5 rocny chlapcek 😭. Urcite dat ockovat.

anonym_0cdba9
Včera o 17:49

ano, aj ja som bola v 16tich, dceru nemam ale synov dam ked budu mat na to vek

anonym_6d1328
Včera o 17:53

@anonym_autor syn bol min.rok a dcera bude tento rok zaockovana ...

kabinka11
Včera o 17:53

@anonym_autor ťažko povedať. Mám kamarátku lekárku,ktorá má 3 dcéry.najstaršiu dala a olutovala to. Dve mladšie nedá.vraj jej to celý cyklus rozhádzalo a behom roka bola 3x na zastavenie menštruacie,krvacala dlho a 2x bola na vyvolanie. Takže neviem,fi len tento organizmus takto zareagoval.Ja som moje nedala.

anonym_16b99d
Včera o 17:58
@kabinka11

@anonym_autor ťažko povedať. Mám kamarátku lekárku,ktorá má 3 dcéry.najstaršiu dala a olutovala to. Dve mladšie nedá.vraj jej to celý cyklus rozhádzalo a behom roka bola 3x na zastavenie menštruacie,krvacala dlho a 2x bola na vyvolanie. Takže neviem,fi len tento organizmus takto zareagoval.Ja som moje nedala.

@kabinka11 zaujímavá lekárka, keď jej je väčší problém rozhodeny cyklus ako možná rakovina 🫠 Očkovanie proti hpv zachraňuje životy. Je naozaj málo kontraindikacií kedy neočkovať, aj nejaké nežiadúce účinky sa dajú riešiť. Ale nedať ockovať kvôli tomuto dôvodu…no veľmi zvláštne rozhodnutie, skôr nezodpovedné.

doriiis
Včera o 18:03

Ešte počkaj kým bude mať 12.Najlepsie je to medzi 12 - 13 tym rokom života. A nielen dievčat sa týka toto očkovanie. Aj chlapcov

moravcikovalucia
Včera o 18:07

@anonym_autor ja som dala dcéru aj syna, aj druhú dcéru dám zaočkovať keď bude mať na to vek

glorikarebeka
Včera o 18:18

Áno dala som a aj druhú dcéru dám

anonym_a74ea7
Včera o 18:19

Ja sa prikláňam k "nie". Vysvetlil mi to primár pred cca 18 rokmi (môj známy). Tvoja voľba

anonym_e7fe97
Včera o 18:19

@anonym_autor moji sú obaja očkovaní, aj syn aj dcéra…v čase, keď boli oni v tomto veku, ešte to nebolo preplácanie, musela som to cele zaplatiť, buďte radi, že to poisťovňa konečne prepláca. Očkovanie považujem za jeden z najlepších vynálezov medicíny… čo môže byt lepšie ako chorobu vôbec nedostať?

anonym_e1a24b
Včera o 18:21
@kabinka11

@kabinka11 Jedna tetka povedala.....
Ja zase poviem že som sa dala očkovať, vyliečilo sa mi z toho aj akné, zhustli vlasy a moji rodičia aj so psom vstali z mŕtvych.
Ale tiež si myslím že zomrieť na rakovinu je lepšia možnosť ako nejaká mini šanca "rozhádzaného cyklu".

kiki68
Včera o 18:21

@anonym_autor Mam syna a pojde na ocko. Nemam nad cim uvazovat, ockuje sa to vyse 25 rokov

kiki68
Včera o 18:23

Moja kamoska mala hpv od jej ex, roky to akoby spalo, teraz konizacie a stale neiste co bude. A to bol vztah na cca 2,5 roka, nie na jednu noc.

doriiis
Včera o 18:23
@anonym_e7fe97

@anonym_autor moji sú obaja očkovaní, aj syn aj dcéra…v čase, keď boli oni v tomto veku, ešte to nebolo preplácanie, musela som to cele zaplatiť, buďte radi, že to poisťovňa konečne prepláca. Očkovanie považujem za jeden z najlepších vynálezov medicíny… čo môže byt lepšie ako chorobu vôbec nedostať?

@anonym_e7fe97 ... Očkovanie však nezabráni tomu, aby vírus niekto nedostal. Jedine, že by sa podobne ako v Austrálii vytvorila kolektívna imunita. Ale od toho máme ešte na Slovensku veľmi daleko

kabinka11
Včera o 18:25
@anonym_e1a24b

@kabinka11 Jedna tetka povedala.....
Ja zase poviem že som sa dala očkovať, vyliečilo sa mi z toho aj akné, zhustli vlasy a moji rodičia aj so psom vstali z mŕtvych.
Ale tiež si myslím že zomrieť na rakovinu je lepšia možnosť ako nejaká mini šanca "rozhádzaného cyklu".

@anonym_16b99d
@anonym_e1a24b ťažko povedať do akej miery sa dá tým vakcinam veriť. Píšem len toľko, čo mi povedala.

anonym_a11476
Včera o 18:29

Za mňa nie a nie som antivaxer, deti majú všetky povinné a niektoré nepovinné. Toto očkovanie má príliš veľa vedľajších účinkov a často veľmi vážnych

vevesh
Včera o 18:30

Ja som tiez tabor nie, deti maju vsetky povinne, aj par nepovinnych ockovani. Tuto nie.

julish
Včera o 18:34
@anonym_a74ea7

Ja sa prikláňam k "nie". Vysvetlil mi to primár pred cca 18 rokmi (môj známy). Tvoja voľba

@anonym_a74ea7 a co vedel primarno ockovani proti hpc pred 18 rokmi???

dadis
Včera o 18:34

dceru som dala ockovat v 12r a seba v 44r. Nemali sme ziadne neziaduce ucinky. Nechce s ami verit, ze by rozhodeny cyklus mal suvis s touto vakcinou 🤔. Dcera dostala prvu menstruaciu az 2 roky po ockovani a dovtedy ma pravidelny cyklus a ja mam cyklus ako hodinky (zatial 😅, ved uz asi nie dlho)

anonym_6eb3ba
Včera o 18:38

Ano....Dala som všetky dcéry

anonym_cfd877
Včera o 18:38
@dadis

dceru som dala ockovat v 12r a seba v 44r. Nemali sme ziadne neziaduce ucinky. Nechce s ami verit, ze by rozhodeny cyklus mal suvis s touto vakcinou 🤔. Dcera dostala prvu menstruaciu az 2 roky po ockovani a dovtedy ma pravidelny cyklus a ja mam cyklus ako hodinky (zatial 😅, ved uz asi nie dlho)

@dadis To sa aj v takom veku 44 ockuje proti rakovine krcku maternice? Dakedy to bolo ohranicene vekom, ze potom to uz nema zmysel. A musela byt panna.

anonym_5c57b8
Včera o 18:44

Nie som antivaxer, povinné očkovania deti maju ,ale to je vsetko. Sama mam strach zo vsetkeho co by mi mali pichnúť ,aj obycajnej tetanovky som sa ako 30rocna s iným rozumom bala. Tie nežiaduce účinky su v nejakých pomeroch , ale co ak prave ja budem tá, co bude mat smolu . Odradil ma aj príbeh v siedmom nebi . Potom som si našla zahraničné skúsenosti, ako ostali mladé baby ležiace. Nechcem o tom rozhodovať ja. Nech sa deti rozhodnú este predtym ako začnú pohlavne žiť.

anonym_5b6f82
Včera o 18:45
@anonym_5c57b8

Nie som antivaxer, povinné očkovania deti maju ,ale to je vsetko. Sama mam strach zo vsetkeho co by mi mali pichnúť ,aj obycajnej tetanovky som sa ako 30rocna s iným rozumom bala. Tie nežiaduce účinky su v nejakých pomeroch , ale co ak prave ja budem tá, co bude mat smolu . Odradil ma aj príbeh v siedmom nebi . Potom som si našla zahraničné skúsenosti, ako ostali mladé baby ležiace. Nechcem o tom rozhodovať ja. Nech sa deti rozhodnú este predtym ako začnú pohlavne žiť.

@anonym_5c57b8 aky bol pribeh v siedmom nebi?

simca06022011
Včera o 18:46
@kabinka11

@kabinka11 ale to vobec nemusi mat nic s tym ockovanim, je to zvlasne.. myslim, ze to ockovanie nema ziadne hormony ani nic, aby to rozhadzalo cyklus.. chvilu moze z imunitnej reakcie, tak ako pri kadecom inom, ale taketo daco pochybujem. Ja som na ocko neboal pred rokmi a tiez som ako tinedzerka tieto problemy mala, cize podla mna lekarka si to zle spojila... Ale teda.. je to samozrejme na kazdom ako sa rozhodne

simca06022011
Včera o 18:47

ja som dceru dala, nasa lekarka to velmi odporuca, davali sa aj chlani, proste malo deti poznam co by neboli zaockovane... nemame neziaduce ucinky. Dcera ma bezen silnu boelstivu ms, to som mala aj ja.. proste toto urcite ockovaniu pripisovat nebudem...

anonym_5b6f82
Včera o 18:49

A tie, co ste dali deti ockovat proti hpv, dali ste sa ockovat aj proti covidu?

anonym_a74ea7
Včera o 18:50
@julish

@anonym_a74ea7 a co vedel primarno ockovani proti hpc pred 18 rokmi???

@julish ako, vtedy som bola v šoku, plakala som. Kamarát mi vybavil -primara. Mala som pozit.dané rizikové kmene. Povedal, že to absolútne nič nerieši. Dôležité nefajčiť a nebrať HAK. A na to,aby vznikla ralovina,treba súčinnosť veľa faktorov xy faktorov,od oslabenej imunity, ochorení,veku...atď. Dospelý človek sa v 80% stretne s týmito vírusmi a ani nevie ako,vysporiada sa s tým telo ak je ok. Je to už 20 rokov a som ok. A druhý lekár mi dokonca povedal, že nemá význam vyšetrovať rizikové kmene ak žena nemá problém, lebo organizmus sa vysporiadal. Ľudia už neveria svojmu telu a to je chyba

Strana
z4