Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice
Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.
Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.
Ďakujem
@julish ako, vtedy som bola v šoku, plakala som. Kamarát mi vybavil -primara. Mala som pozit.dané rizikové kmene. Povedal, že to absolútne nič nerieši. Dôležité nefajčiť a nebrať HAK. A na to,aby vznikla ralovina,treba súčinnosť veľa faktorov xy faktorov,od oslabenej imunity, ochorení,veku...atď. Dospelý človek sa v 80% stretne s týmito vírusmi a ani nevie ako,vysporiada sa s tým telo ak je ok. Je to už 20 rokov a som ok. A druhý lekár mi dokonca povedal, že nemá význam vyšetrovať rizikové kmene ak žena nemá problém, lebo organizmus sa vysporiadal. Ľudia už neveria svojmu telu a to je chyba
@anonym_a74ea7 ... Jedine, čo tohto lekara ospravedlňuje je, že to bolo pred 18 timi rokmi. Dnes už ockuju aj ženy, ktoré už rakovinou trpia a nie sú zaockovane
@anonym_autor synal 12 nast pred vianocami. Hned po vianociach siel na ockovanie
@anonym_a74ea7 ... Jedine, čo tohto lekara ospravedlňuje je, že to bolo pred 18 timi rokmi. Dnes už ockuju aj ženy, ktoré už rakovinou trpia a nie sú zaockovane
@doriiis ak myslíš, že vtedy boli lekári hlúpi,a najmä tí "nám známi"ok. Máš právo na svoj názor samozrejm🙂 .
@julish ako, vtedy som bola v šoku, plakala som. Kamarát mi vybavil -primara. Mala som pozit.dané rizikové kmene. Povedal, že to absolútne nič nerieši. Dôležité nefajčiť a nebrať HAK. A na to,aby vznikla ralovina,treba súčinnosť veľa faktorov xy faktorov,od oslabenej imunity, ochorení,veku...atď. Dospelý človek sa v 80% stretne s týmito vírusmi a ani nevie ako,vysporiada sa s tým telo ak je ok. Je to už 20 rokov a som ok. A druhý lekár mi dokonca povedal, že nemá význam vyšetrovať rizikové kmene ak žena nemá problém, lebo organizmus sa vysporiadal. Ľudia už neveria svojmu telu a to je chyba
@anonym_a74ea7 tak to je velmi skresleny a nepresny nazor, najma ked vieme ze 100% rakoviny krcka maternice je sposobeny HPV. HPV nie je rakovina a ano vacsina z nas sa s nim stretne (roznymi hpv), je to riziko hlavne pri dlhotrrvajucich infekciach, neliecenych = a to ani nemusis vediet, a ani nemusis vediet ako si imuniuta pomoze s tym sama. Deti sa ockuju prave preto, ze este nemuseli prist s hpv do kontaktu...+ proti kmenom,ktore to sposobuju sa ockujje..
BEZ HPV prakticky tato rakovina nevznika, ockovanim sa napr australia sa blizi k eliminacii tohto ochorenia a skandinavkse krajiny vyrazne znizili vazne predkancerozne stavy = vdaka ockovaniu.
Ja som sa očkovať chcela dat, mama nedovolila. Teraz keď vidím ako všade dostávajú rakovinu ženy v mojom veku ...
@doriiis ak myslíš, že vtedy boli lekári hlúpi,a najmä tí "nám známi"ok. Máš právo na svoj názor samozrejm🙂 .
@anonym_a74ea7 ... Dnes je nad slnko jasnejšie, že rakovinou krčka maternice trpia aj ženy, ktoré inak choré nebývajú, nefajcia a nestriedaju partnerov. Ak trpis uz rakovinou tak ti práveže ešte odporučia sa dať zaočkovať ak nie si aby si ti imunita posilnila.
@anonym_a74ea7 tak musis hadam rozumiet tomu, ze pred 18r sa bezne ani neockovalo proti hpv cize nemozes porovnavat to co si pocula vtedy, s tym co sa vie dnes.. ani moj lekar gynekolog (isiel do dochodku, robil aj primara= cize ziadne mlady novacik, neznaly), nebral pco a kadeco (menstruaciu, bolesti,.. vela veci) vazne a robil si srandicky, ked posledne roky som sa opakovane na to pytala, a kaslal na zdravie pacientok a to aky odbornik bol podla jeho starych pacientok? pritom dnes vieme uz bezne co to je zac, a ze nie je to vymysel= treba to riesit/liecit. Veda, medicina napreduje..
@anonym_e7fe97 ... Očkovanie však nezabráni tomu, aby vírus niekto nedostal. Jedine, že by sa podobne ako v Austrálii vytvorila kolektívna imunita. Ale od toho máme ešte na Slovensku veľmi daleko
@doriiis očkovanie stimuluje imunitný systém, ktorý sa bude vedieť voci tomuto vírusu brániť… čiže vírus nebude môcť napadnúť bunky
@anonym_a74ea7 tak to je velmi skresleny a nepresny nazor, najma ked vieme ze 100% rakoviny krcka maternice je sposobeny HPV. HPV nie je rakovina a ano vacsina z nas sa s nim stretne (roznymi hpv), je to riziko hlavne pri dlhotrrvajucich infekciach, neliecenych = a to ani nemusis vediet, a ani nemusis vediet ako si imuniuta pomoze s tym sama. Deti sa ockuju prave preto, ze este nemuseli prist s hpv do kontaktu...+ proti kmenom,ktore to sposobuju sa ockujje..
BEZ HPV prakticky tato rakovina nevznika, ockovanim sa napr australia sa blizi k eliminacii tohto ochorenia a skandinavkse krajiny vyrazne znizili vazne predkancerozne stavy = vdaka ockovaniu.
@simca06022011 a keby ste radšej riešili imunitu detí?a nie očko. Detí, ktoré neboli vystavené chémii, žili v súlade s prírodou, nejedli lieky,cukry, spracované potraviny..... atď. Nepotrebujú chemické koktejly . Môj syn puberťák nikdy nemal hnačku, nikdy nevracal ani ako bábätko,nejedol lieky.. nemá zubný kaz.....
@simca06022011 a keby ste radšej riešili imunitu detí?a nie očko. Detí, ktoré neboli vystavené chémii, žili v súlade s prírodou, nejedli lieky,cukry, spracované potraviny..... atď. Nepotrebujú chemické koktejly . Môj syn puberťák nikdy nemal hnačku, nikdy nevracal ani ako bábätko,nejedol lieky.. nemá zubný kaz.....
@anonym_a74ea7 proti hpv ti nepomoze imunita... a v dnesnej dobe neviem co by si chcela, deti do bubliny pozatvarat? pozri kolko zien zomiera/zomieralo na rakoviny... za mna to za tu injekciu stoji
@anonym_a74ea7 proti hpv ti nepomoze imunita... a v dnesnej dobe neviem co by si chcela, deti do bubliny pozatvarat? pozri kolko zien zomiera/zomieralo na rakoviny... za mna to za tu injekciu stoji
@simca06022011 fakt????? Nemyslím. Mala som 6 rizik.kmenov. Pred 20 rokmi.
@anonym_a74ea7 a co ze vas pubertak toto nemal?? co to ma s hpv? raz moze mat frajekru, dve, tri,.. bude mat sex, dostane hpv, ktore u chalanov ani nediagnostikuju, dostane to priatelka, manzelka o x rokov a bum.. to nema nic so stravou, ani nicim, ani s hnackou, ani so zubnym kazom.. ale jasne, je to na kazdom, nie je to povinne.. ja si dceru zaockujem
@simca06022011 fakt????? Nemyslím. Mala som 6 rizik.kmenov. Pred 20 rokmi.
@anonym_a74ea7 pozri ak mas mat rakovinu budes ju mat.. bezne sa ludia, vyliecia z hpv s doplnkami/bez.. do roka, do dvoch.. zlepsia sa vysledky. ALE NEMUSIA. Ale jasne, spoliehaj sa. je dokazane, ze to ockovanie funguje a nie je to vymysel. Ci sa ti to chce riskovat, alebo nie.. je na tebe
@anonym_autor samozrejme ze ano. Je to uplne bezpecna vakcina, ktora moze zachranit zivot. V dnesnej dobe je rakovina tak rozsirena, ale nastastie uz existuju ucinne formy prevencie ci liecby. Nevystudovala som vysoku skolu zivota, takze ja svoje deti dam urcite zaockovat.
Moje zlaté, krásne.Robte ako myslíte.......😘ale potom sa netreba sťažovať.
@kabinka11 ale to vobec nemusi mat nic s tym ockovanim, je to zvlasne.. myslim, ze to ockovanie nema ziadne hormony ani nic, aby to rozhadzalo cyklus.. chvilu moze z imunitnej reakcie, tak ako pri kadecom inom, ale taketo daco pochybujem. Ja som na ocko neboal pred rokmi a tiez som ako tinedzerka tieto problemy mala, cize podla mna lekarka si to zle spojila... Ale teda.. je to samozrejme na kazdom ako sa rozhodne
@simca06022011 ockovanie na covid tiez v sebe nema hormony a tiez je neziaduci rozhadzany cyklus, caste krvacanie pomimo a pod.
A tie, co ste dali deti ockovat proti hpv, dali ste sa ockovat aj proti covidu?
@anonym_5b6f82 aky maju tieto dve ockovania suvis? Ked dostane covid mlady, zdravy clovek s dobrou imunitou, vacsinou si prejde tymto ochorenim s lahkym priebehom. Ked dostane taky clovek rakovinu, liecba je extremne narocna, rakovina vie byt ticha a ked sa neodhali vcas, ma to smrtelne nasledky. To povazujěm za dost velky rozdiel. Ja som covid mala, trval 3 dni a bola som fit, ak by som dostala rakovinu, nebodaj by som to zistila neskoro, som mrtva.
Na HPV treba hlavne dobru imunitu. Nedavno ista gynekologicka, ockovana, priznala, ze mala smolu a dostala tie kmene hpv, ktore v ockovani nie su. Musela ist na konizaciu. A samozrejme.podporovat imunitu.. .
@anonym_autor ja nie som, ani deti nedam
ano deti dam a dokonca aj ja idem vo veku 45 r
Ľudia stratili dôveru v silu svojho organizmu. Nečudujem sa . Keď ho poškodzujú stravou,vodou, vzduchom, životným štýlom, liekmi,očkovaniami a inými...
Na HPV treba hlavne dobru imunitu. Nedavno ista gynekologicka, ockovana, priznala, ze mala smolu a dostala tie kmene hpv, ktore v ockovani nie su. Musela ist na konizaciu. A samozrejme.podporovat imunitu.. .
@anonym_d328be presne. Očkovanie nezahŕňa ani zďaleka všetky rizikové kmene. A môže oslabiť imunitu.
Tak, ale každý má našťastie možnosť výberu.
@anonym_autor áno, dala som, deti sú ok a som rada, že budú celý život chránené pred jednou pliagou navyše.
Nie som antivaxer, povinné očkovania deti maju ,ale to je vsetko. Sama mam strach zo vsetkeho co by mi mali pichnúť ,aj obycajnej tetanovky som sa ako 30rocna s iným rozumom bala. Tie nežiaduce účinky su v nejakých pomeroch , ale co ak prave ja budem tá, co bude mat smolu . Odradil ma aj príbeh v siedmom nebi . Potom som si našla zahraničné skúsenosti, ako ostali mladé baby ležiace. Nechcem o tom rozhodovať ja. Nech sa deti rozhodnú este predtym ako začnú pohlavne žiť.
@anonym_5c57b8 mne raz.jedna.neurologicka povedala z eto spusta niektore neurologicke ochorenia. Mala to zo zahranicnych studii.
Ja akurát idem dať 11 ročnú dcéru
dceru som dala ockovat v 12r a seba v 44r. Nemali sme ziadne neziaduce ucinky. Nechce s ami verit, ze by rozhodeny cyklus mal suvis s touto vakcinou 🤔. Dcera dostala prvu menstruaciu az 2 roky po ockovani a dovtedy ma pravidelny cyklus a ja mam cyklus ako hodinky (zatial 😅, ved uz asi nie dlho)
@dadis dala si sa aj ty očkovať?aj ja zvažujem.Ma to význam teda aj u nás starších?mám 43
@anonym_a74ea7 môj syn rovnako
@anonym_autor v žiadnom prípade nedam

A tie, co ste dali deti ockovat proti hpv, dali ste sa ockovat aj proti covidu?
@anonym_5b6f82 nemam dieta ockovane proti covidu a ani my nie sme doma, nepovazujem to za vaznu vec na ockovanie. Ockovana je proti vsetkemu povinnemu, plus ked bola mala aj rotavirus a potom encefalitidu