icon

Pediatrička ma tlačí do očkovania proti rotavírusom

Včera o 08:23

Chcem sa opytat na vas nazor, lebo sa citim ako najhorsia matka na svete. Moja pediatricka ma tlaci do ockovania proti rotavirusom, ze je to teraz hrozne v nasom okrese a vsetky deti koncia na infuziach. Lenze ja som si citala tie pribalove letaky a mam z toho hrozny strach, kamoska mala po tom malého tyzden v horuckach a uplne mu to rozhasilo travenie. Ked som povedala lekarke ze si to este rozmyslim, tak na mna vybehla ze som nezodpovedna. Teraz neviem ci mam dat na jej rady lebo je odbornik, alebo pocuvnut svoj instinkt a nedat to. Manzel vravi ze prehanam, ale on s tym dietatom nebude doma ked mu bude zle.

Strana
z4
anonym_875357
Včera o 08:25

Tak rozhodni sa -- radsej tyzden rozhadzane travenie alebo mrtve babatko? 🙂

13uzivatelka11
Včera o 08:27

Tak budeš tu mať aj tak rôzne názory. Niekto ti napíše že jeho dieťa rotavirus malo bez očkovania a dalo sa to zvládnuť, niekto ti napíše že mali hrozný priebeh a ľutujú že nedali očkovať.. a niekto ti napíše že očkovať dali a buď boli bez reakcie alebo mali reakciu 🤷‍♀️ ja som syna očkovať na rotavirus dala a nemal žiadnu reakciu a či už rotavirus niekdy chytil netuším . Črevnú virózu už mal 3x, celkom v pohode to zvládol, ale či niečo z toho bol zrovna rotavirus neviem povedať.
Je to fakt len na tebe a doktorka ta nútiť nemôže. Ja mám tiež rešpekt voči každému očkovaniu.

belllinka
Včera o 08:27
@anonym_875357

Tak rozhodni sa -- radsej tyzden rozhadzane travenie alebo mrtve babatko? 🙂

@anonym_875357 ale no, ta vakcina moze mat aj ine neziaduce ucinky, ako iba rozhasene travenie.
@anonym_autor ak to tak cítiš, nedávaj. Povedz doktorke nie a nedebatuj o tom.

krasneleto
Včera o 08:31

@anonym_autor tlaci? svojpravna si? si... ja som nedala. ... paradoxne po diskusii s pediatrom ... je x kmenov roty, a ockovanie chrani iba pred castou z nich... pri malych detoch vsetky koncia v nemocnici v drvivej vacsine tak ci onak... ci lahsi bude priebeh? negarantuje ti nikto... rozhodni sa podla vlastneho uvazenia... pribalove letaky v zasade necitam, pokial nemam dg na kontraindikaciu

anonym_649c53
Včera o 08:31

@anonym_autor nedávaj sa nikým ovplyvňovať. Počúvaj inštinkt. Môj nebol ockovany, v živote nemal hnačku, nevracal a už je na druhom stupni ZŠ.

reela
Včera o 08:32

My sme dostali rota vakcinu spolu s povinnymi a nic babatku nebolo. Zalezi od dietata k dietatu

annadan
Včera o 08:32

je to len a len na tebe. je to s názormi 50:50, ja by som ani nerozmýšľala, či dať očkovať alebo nie. ideme a hotovo. ale samozrejme je to tvoje dieťa, akokoľvek sa rozhodneš, ty si zaň zodpovedná.

patrike
Včera o 08:33

Tak si okrem pribalovych letakov precitaj aj ako moze dopadnut infekcia rotavirusom. Tvoj instinkt je viac ako dlhorocne studium lekara a vyskum a testovane vakcin ?

zuzi0911
Včera o 08:34

Moja mala rotavirus ako rocna . Boli sme pár dni v nemocnici ,koli dehydratacii skrz vracanie a hnacku . Aj to vracala iba 1x a hnaclu mala asi pol dna .Inak vsetko ok. Neockujem nepovinnym.

anonym_385eca
Včera o 08:35

@anonym_autor ja ta iba poprosím, keď ho očkovať nedáš a skončí v nemocnici, aby si si prípadnu liečbu na JISke zaplatila sama a v plnej výške. Ďakujem ti

anonym_649c53
Autor odpoveď zmazal
bambulkaaskatulka
Včera o 08:43

My sme dali spolu s povinným, synovi nič nebolo, je to tá najviac v pohode vakcina, akú dostal. Očkuje sa to na lyžičku, vôbec ani bábo nebude plakať po vpichu. Všetko má svoje nežiaduce účinky, a keby sa niečo vyskytlo aj v jedinom prípade zo stotisíc, do lietadla to napísať musia. A za mňa prečo riskovať pobyt v nemocnici, keď nemusíš

anonym_fec739
Včera o 08:45
@anonym_385eca

@anonym_autor ja ta iba poprosím, keď ho očkovať nedáš a skončí v nemocnici, aby si si prípadnu liečbu na JISke zaplatila sama a v plnej výške. Ďakujem ti

@anonym_385eca kazdy si plati ZP, takze nikto si nebude platit ziadnu liecbu, hlavne ked ide o nepovinne ockovanie
kto si ty, aby si tu sudila ludi, a rozhodovala, kto ma co platit, len preto, ze nekona ako si ty zelas

anonym_385eca
Včera o 08:45
@anonym_649c53
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_649c53 nie, mimo si ty a všetky co tu polemizujete v takýchto debatách. Asi mate skončenu medicínu a viete čo a ako.
Asi odborníčky typu, že očkovanie spôsobuje autizmus, ze?
Je iba veľmi malé percento prípadov, a pokiaľ predtým reakcia na očkovanie bola, tak jasne, ze očkovať nedám. Ale nie preto, lebo JPP.

anonym_8b1d8d
Včera o 08:46

Pozri, je prirodzené že sa ako matka bojíš pri všetkých tých informáciách čo ľudia na internete popíšu ale tie vakcíny neboli vyvinuté len tak pre nič za nič. V opačnom prípade by sme dnes zomierali na banálne choroby. Aj keď si prečítaš príbalový leták k voľnopredajnému lieku tak tam tiež nájdeš XY nežiaducich účinkov.
Nám sa s kamarátkou akorát pred 2 týždňami stalo že sa nám deti nakazili v detskom kútiku nejakou črevnou virózou. Ja som svoju malú dala očkovať proti rotavírusom na odporúčanie lekárky, ona svoju malú nedala. My sme to doma v pohode zvládli. Tri krát ju prehnalo a koniec. Kamarátkina malá vracala dva dni a nakoniec skončili v nemocnici na infúziách :(
Možno je to náhoda a možno nie ale ja si myslím že nám to pomohlo. (Ešte pre informáciu deti máme takmer rovnako malé, jej dcérka je o mesiac staršia.)

anonym_649c53
Včera o 08:47
@anonym_fec739

@anonym_385eca kazdy si plati ZP, takze nikto si nebude platit ziadnu liecbu, hlavne ked ide o nepovinne ockovanie
kto si ty, aby si tu sudila ludi, a rozhodovala, kto ma co platit, len preto, ze nekona ako si ty zelas

@anonym_fec739 presne tak. To by potom muselo platit aj opačne. Že všetci, poškodení vakcinami, by mali byť odškodnení.

anonym_385eca
Včera o 08:47
@anonym_fec739

@anonym_fec739 dieta si žiadne ZP neplati, platí ho za neho stat, teda my všetci. Tak pokial tu budeš mudtovat, aspoň si nastuduj co a ako je.

janinah
Včera o 08:49

Aha,takze manzel s nim nebude doma ak by mal reakciu na ockovanie...a v nemocnici na infuxiach keby chytil rotavirus s nim bude kto? Verim,ze citas letaky vsetkych liekov a nijaku tbl nedaš do ust,lebo ved tolko sa toho moze stať.Citat letaky jje spravne,len si treba uvefomit,ze vyrobca tam musi uviest tisic než.ucinkov,a to kvoli pravnej stranke farmabiznisu.

timea301196
Včera o 08:50

Ja som dala obe deti nič im nebolo. Dokonca ten rozsvietia aj schytali. Starší týždeň doma hnackoval ale zvládal to na jednotku. Mladšia mala tri sní riedkou stolicu. Neľutujem že som dala

anjelicek26
Včera o 08:52

Ja som teraz najmladsieho nedala, starsie deti mali po vakcine hnacku vyse tyzdna, nechutenstvo dva tyzdne, rotavirus mali dva dni (ockovane aj neockovane - priebeh rovnaky), ja po tejto skusenosti som sa rozhodla u najmladsieho pre nie... ostatne ockovania maju, aj vela nepovinnych, ale tych rotavirov je tolko kmenov a nezachyti vakcina vsetky...je rok v kolektive, chory este nebol, mali aj hnackovacie virusi vsetci (okrem neho, proste ignore)

anonym_637b80
Včera o 08:53

Ja mam jednu dcérku očkovanú druhú nie, nestihlo sa to lebo bola aj veľmi skoro operovaná. Prvá nemala žiadnu reakciu na očkovanie možno chvíľu riedku stolicu. Ale keď sme ho dostali tak ju to úplne obišlo, naozaj som bola stastna že som očkovala. Druhá dcérka neočkovaná mala aj rotavirus aj norovírus a neskončili sme na infuzkach, zvládli sme to v pohode doma. Proste, každý ti napíše iny priebeh lebo nikto nevie, ako bude tvoje dieťa reagovať. Ja osobne by som očkovala, ved to dieťa len prehltne, nie je to ani bolestivé ani neprijemne a práve tohto očkovania by som sa fakt nebála.

simca06022011
Včera o 08:54

@anonym_autor ak to mate rozsirene v okoli, pocuvni ju. Ja som rotavirove ocko vobec neolutovala, priam som bola nadsena. Dcerea nikdy problemy tohto typu nemala a raz sme skoncili v nemocke kde tietto deturence lezali, mamy na podlahe, niektore tam boli 3-4dni (??) , na infuzkach.. dakujem pekne. A zaujimave je, ze nam dali taketo dievcatko na izbu, podla vsetkeho nebolo az tak velmi zle na tom a moja nic nechytila od nej (ak je to take nakazlive, neviem) = cize za mna spokojnost.
Ak mozes, nemas na to nejaky vaznejsi dovod, pocuvni tu lekarku a nerobi dramatizacie nad kazdou vecou. Letaky ak nemate zdravotne problemy, moj prakticky lekar (dospelacky, riesila som s nim raz neziaduce ucinky nejakych liekov) odporuca necitat :DDD vraj si ludia potom len stresy robia a este aj neziaduce ucinky si zacnu domyslat. Precitaj si len letak k ATB alebo hocicomu.. rotavirus sa ockuje peroralne, oslabeny rotavirus vyvola reakciu v creve = a mas imunitu. Otazne je aku reakciu vaznejsiu budu mat ci to prejdu ako nic, alebo budu hnackovat deti po tom alebo co.. to neviem, my sme nemali nic.

betulinka1
Včera o 08:54

@anonym_autor náš pediater povedal, že rotavírus netreba očkovať, ked som sa na to pýtala. S malým som bola 2x v nemocnici počas školky, kvoli vracaniu. Čiže za mňa očkovať.

anonym_680adc
Včera o 08:59

Citas pribalove letaky aj k nurofen sirupu?

viestta
Včera o 08:59

@anonym_autor moj maly nebol zaockovany lebobol vypadok vakciny. My sme skoncili na dva tyzdne v nemocnici. Neprajem to ziadnemu dietatu.

kiki68
Včera o 09:03

@anonym_autor toto som dala u nich deti ockovat, lebo je to hnus. Mojej tety syn mal strasny priebeh a hlavne pristup v nemocke vo Viedni bol - dajte mu cez slamku malinovku. Infuzku dali ked maly odpadol a nevedeli ko prebrat. No tak toto ja riskovat nebudem a hned ako 2 mes babatka boli decka ockovane. Nic im nebolo a to mala ma silny reflux a bola nezrely novorodenec v 38tt aj napriek super vahe.

belllinka
Včera o 09:04
@anonym_649c53

@anonym_autor nedávaj sa nikým ovplyvňovať. Počúvaj inštinkt. Môj nebol ockovany, v živote nemal hnačku, nevracal a už je na druhom stupni ZŠ.

@anonym_649c53 a to si myslíš, že tá vakcína ho chráni ešte aj v tom veku, keď je už školák??

anonym_c67b49
Včera o 09:05

Z čoho presne máš z príbalového letáku hrôzu? Keď bude mať dieťa horúčky, tak mu nepodáš nurofen, lebo možné vedľajšie účinky sú akútne zlyhanie obličiek? Doktorka je odborníčka, tak jej ver. Naozaj to nemá prijemný priebeh a nie je toho máličko. Dala som dieťa zaočkovať a neľutujem.

kiki68
Včera o 09:06
@belllinka

@anonym_649c53 a to si myslíš, že tá vakcína ho chráni ešte aj v tom veku, keď je už školák??

@belllinka myslim, ze ano. Ta vakcina chrani pomerne dlho podla vsetkeho voci tomu zlemu priebehu. Vraj dokaze pomoct aj napr pri nejakych hnackach napr na dovolenke. Musim povedat, ze syn za tych 5,5 roka mal tie brusne chripky o dost jemnejsie ako my dospelaci. To my sme boli na srot dva tyzdne.

anonym_649c53
Včera o 09:14
@belllinka

Aká vakcina, keď nebol ockovany? Prave preto, ze mu nenicim imunitu zbytočnou chemiou bol zdravy. Okrem ineho.

Strana
z4