icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

bubulka722
18. júl 2013

@kbeata Má sa teda kde realizovať. 😀
Ozaj veď nech sa zapojí do debaty o zaváraní, budeme len radi.

kvieta
18. júl 2013

@bubulka722 Môj dedko bol včelár, viem, že keď bola dlhá zima, bol nešťastný, lebo vždy sa bál, či včely prežijú, medu nebude. Vtedy som to nechápala. No teraz je ozaj veľa svinstva všade, takže na úmrtnosť včiel už nemá vplyv iba tá dlhá zima. Dokonca som už čítala, že aj včelám mobily škodia.
Ja viem, že bez včiel by sme boli vedľa, ale tak vyrobíme si, umelo oplodníme,... Fúúú, prestaňme, radšej nemyslieť na to, aj keď to nie je až také nereálne.
Dobrú noc prajem.

kbeata
18. júl 2013

@bubulka722 hej,na fcb-ku,lovci sarlatanov,fakt nepochopim preco to zalozili,vraj buduci medici,ved len kopiruju a davaju linky...potom je tam nejaka diskusia,vsak si to pozri,nechcem do pectore rypat,ale som zvedava ci bude ockovat aj druhe babo podla ockovacieho kalendara,vsak existuje aj ina cesta

ja neockujem,ale mam zaujem Mozno 😉 o bivakcinu DITE,len u nas na sk nie je registrovana,tak momentalne zhanam o nej nejake info,akurat dnes som sa dala do reci s jednou lekarnickou tak sa popytam nabuduce
inac mne hexu po roku dietata na ruvz uz neodporucali,a nasledne toho o dva tyzdne to zverejnili v TV,o jej kontaminacii,nedavno som citala ze jednemu dievcatku ju podavali po roku,ale malo nasledok po druhej ekzem 😒 ,som to pisalla tatinovi,neodpisal,takze neviem v ktorom obdobi to bolo,no proste na hlavu,mzslim ze po takychto diskusiach by mali ludia patrat a citat,lebo jeden lekar ti povie to a druhy nieco ine,ale v prvom rade je rozhodujuci ludsky instikt ci prva myslienka 😉 ,riadim sa tym tak na 1/3-nu,ale chystam sa tym riadit naplno

zavarala som dnes doteraz marhulovy lekvar 😀

kbeata
18. júl 2013

@kvieta o vcelach teda toho moc neviem,ale nedavno som citala o poklese vciel v amerike,ale malo to nieco docinenia o gmo potravinach,inac tu na sk uz boli pestovane gmo potraviny,kukurica repa,brr 😠

jarhal
19. júl 2013

@kbeata teraz k tomu ockovaniu teda...mam skoro uz 4 mesacne babetko.. lekarka ju pre mesiacom nezaockovala lebo mala v ambulancii kychla a tak to presunula na neskor....teraz je malicka bez kychania ale na chrbatiku sa je vytvorili vyrazky...nie su to potnicky viem ako vyzeraju lebo mala ich ma ked sa vozime v aute vo vajicku..ale tentoraz su ine a vyzeraju ako mapa... cervene miesta po kupeli este su vyrazne...a to ju v cistej vode kupem..mydlo len na zahyby pod krkom pazuchami a dupke umyvam..
netusim z coho su... mozno z prec.prasku alebo z vody alebo z peny do kupela...a x-moznosti ..mozno som ja zjedla nejaky alergen ...ale ide mi o to ze ak by som ju bola dala teraz zaockovat na 100% si poviem ma to z ockovania....

adsumus
autor
19. júl 2013

Tu je pekne, stručne, výstižne vyjadrený aj môj postoj voči spôsobu akým AV informujú verejnosť a aké následky takýto spôsob informovania môže mať. Z listu pre pani Elekovú vyberám hádam to najdôležitejšie na celej veci. Ale to sa na AV stránkach určite nedočítate.

"Nemálo lidí odmítá pravidelné nebo i jiné očkování právě kvůli Vám a možná je jen otázkou času, kdy způsobí ta nemoc někomu z nich takové následky, že si to s Vámi budou chtít řešit osobně. A hněv takových lidí bývá bezmezný."

http://www.koalice.estranky.cz/clanky/z-korespo...

P.S. Každý, kto o mne tvrdí, že nepíšem svoj názor a som niekým zato, že som za očkovanie, očkujem seba a svoje dieťa a považujem to za správne zaplatená je KLAMAR a manipulátor verejnou mienkou.

mano5
19. júl 2013

@adsumus To mozem napisat aj ja tomu dotycnemu.
"Je tolko pripadov poskodenia zdravia deti po ockovani, ze za chvilu si to rodicia budu vybavovat s pediatrami osobne." A tu je kamen urazu! Pediatri su do ockovania tlaceny statom pod hrozbou pokuty - niektory to neriesia iny su zapaleny vakcinisti. Znova tu vyvstava otazka: Kto prebera zodpovednost za poskodenia zdravia po vakcine?! V zapadnom svete su na to urcene specialne fondy.

PS: Len tak na okraj - na zbrojny pas na Slovensku vam staci 19€ (devatnast Euro), naucit sa psycholigicke testy + kupit knihu ako urobit zbrojny preukaz. "jazdenu" 9mm pistol kupite od 100€. To je menej ako davaju v niektorych okresoch pokuty za neocko. To len bude poplach, ked sa niekto "nasere", ze mu vakcina poskodila zdravie - akakolvek.

mano5
19. júl 2013

Este dodam, ze krabicka 9mm nabojov (50 ks) stoji cca 10€.

nikimax
19. júl 2013

@jarhal a to ešte nemá žiadne očkovania...?! Ešte máte všetko pred sebou....hmmm, a je citlivá.....Ved veríš hadam, že malej imunitu posilnia úžasné vakcíny, aj lekárka ti to dosvedčí.......potom ( po 3 hexách, prevenaroch a MMR) všetky fľaky zmiznú......A keby aj nie, ako bolo v TV reportáži- vakcíny aspoň odhalia problémy, takže, vdaka bohu za ne... 😒 😒 😒 Myslím, že tu niekde boli aj fotky malých atopikov a alergikov po očkovaní......popozeraj.....

adsumus
autor
19. júl 2013

@mano5 A hlavne, ked ich budú AV hecovať a pripisovať za vinu očkovaniu všetky choroby, ktoré existujú.

mano5
19. júl 2013

@adsumus Tak nech to zdobrovolnia a nikto nikoho nebude "hecovat". Kazdy bude za svoje pichnutie/nepichnutie zodpovedny sam! Nikto nebude moct povedat, ze "MUSEL SOM" lebo zakon, lebo pediater musel, leboo....

kvieta
19. júl 2013

@kbeata Ja som čítala, že včely môžu hynúť vďaka pesticídom. V EÚ majú byť na nejaký čas, tuším na 2 al. 3 roky zakázané, aby sa zistilo, či to má vôbec nejaký vplyv na ich úhyn. Ale neviem, či je to už v platnosti, či sa to schválilo...

kvieta
19. júl 2013

@jarhal Moja malá sa tiež vyhadzovala, potničky mala stále a aj ich má. Tiež sa občas vyhádzala, raz som s ňou aj musela ísť na kožné. Ale po očkovaní nemala nikdy nič. Nie je to pravidlo, nemusíš sa podľa mňa obávať. Ale jasné, odsledovať, nech ide na očko zdravá, bez problémov.

martinjasen
19. júl 2013

@pectore Mas zakaz prispievat do temy, za tvoj prispevok: "si vazne chory clovek..."

kbeata
19. júl 2013

@jarhal u nas su v rodine psoriaza a atop.ekzem,maly ma v podstate dobru dispoziciu,aj preto som nechcela ockovat,mozno v neskorsom veku,a urcite nie na vsetko,co ponuka nas ocko.kalendar
aj na stranke slobodavockovani je nazor ze princip ockovania je jasny a dobry,to ze imunitny system nabudi a potom ked sa stretne s chorobou tak ju potlaci,alebo nestihne vypuknut,ale na co zdoraznuje su tie vsetky pridavne latky v tej vakcine,a tie su problem,ale bohuzial by inac vakcina nemala potom tu ucinnost
napr.tu vakcinu DITe co som vyssie spominala pouzivaju v rakusku,nie je tam zlozka c.kasla,ktoru vela deti zle znasa,ma nez.ucinok encef.plac ☹ ,preto nepochopim,preco ju nezaradia aj tu na sk,vies o co sme my,al.nase deti ine 😒
a takisto deti v inych statoch EU maju ine podmienky co sa tyka ockovania 😒

martinjasen
19. júl 2013

@bralilienka Mas zakaz prispievat do tejto temu za osobne utoky.

kbeata
19. júl 2013

@kvieta ano tak,kvoli pesticidom,to su vlastne tie gmo potraviny,ale najhorsie je ze sk podpisalo o ich pestovani,resp.testovani aj tu,mi je z toho zle,a monsanto vraj jedine bude dodavatelom semien v buducnosti ☹
o necely rok uz mozu aj zahranicny investori kupovat nasu podu,vzdy som chcela zahradku,a akurat mam dovod si nejaku zaobstarat,len nech potom ale neprejde zakon dnesnej vlady o vyvlastnovani vo verejnom zaujme 😝
no uz som mimo temy 😉

pectore
19. júl 2013

@martinjasen ked budes takto vytahovat s kontextu tak to mozes rovno zakazat vsetkym prispievat... pretoze tam bolo napisane "si vazne chory clovek ak si myslíš ...".. co uplne nemi vyznam ako ked niekomu napíšeš si važne chory clovek!!! 😒 len tak na svoju obhajobu...

martinjasen
19. júl 2013

@pectore Zakaz plati dalej. Ak v akomkolvek kontexte niekomu na fore povies si vazne chory, tvoj umysel urcite nie je dobry voci tomu, komu to pises. Ak si na to nebudes davat pozor, tak to nebude iba tato tema, do ktorej nebudes moc prispievat.
Je to aj z dovodu, ze nie je to prve urazanie v tvojom pripade. Verim, ze sa rozumieme.

pectore
19. júl 2013

@martinjasen pochopila som... akurat ze som to nikomu nepovedala... pretoze to bolo podmienene skutocnostou ze si dana osoba "mysli" .... ze sme za to ze tu prispievame platene... co je urazanie... obvinovanie a zavadzanie v jednom....este ze vyhrazanie sa je dovolene....teda aspon adminom... najskor koli dorazu 😉 ...tod moj posledny prispevok v tejto teme...

bubulka722
19. júl 2013

Jáááj, tak som zas narobená jak ... Dnes som urobila 23 pohárov rýbezľového džemu, 42 pohárov marhuľového a 33 veľkých 7 dcl pohárov marhuľového džúsu. Vyzeral super, robila som ho prvý raz a ešte je horúci. Zajtra napíšem aký je.

@kvieta
@kbeata Čítala som, že kvôli elektrosmogu z mob. telefónov hynú včelie robotnice. Jeho pôsobením strácajú prirodzené orientačné schopnosti, nevedia sa vrátiť späť do úľa a hynú mimo neho. GMO nemá negatívny vplyv len na včelstvo, ale na celý ekosystém, spôsobuje eróziu pôdy a tieto plodiny spôsobili za necelých 10 rokov napr. v Indii nenapraviteľné škody. Mnohí farmári sa kvôli Monsatu dostali do totálnej biedy, mnohí z nich spáchali samovraždu. Na YouTube je veľmi veľa dokumentov na túto tému. Naša milovaná vláda schválila pestovanie GMO repy, kukurice a od budúceho roka chcú schváliť monopol na predaj semien firmy Monsato. Blízka sa nám na fakt dobré časy, čo všetko nám tá velebené EU a USA ešte chystajú...? Genocída je v plnom prúde a ľudia miesto toho aby si otvorili oči a začali ťahať za spoločný koniec, vedú na fórach žabo-myšie vojny kvôli niekomu kto si vytvoril imaginárneho nepriateľa a nazval ho antivakcinalisti. Smrdí mi všetko, tak si radšej žijem svôj obyčajný život a teším sa, že ešte dnes mám napr. z čoho zavárať.

@adsumus Napíš nám aj ty čo v tejto rozbehnutej sezóne mimo vysedávania pred PC, štvania a rozdeľovania ľudí kvôli ich názoru na očkovanie ešte robíš? Prosím konečne niečo hodnotné. Linky nechcem!

barcelona94901
19. júl 2013

@kvieta moj dedko nebol včelár,ale vždy ked bola dlhá zima,včely prikrmovali ,ako aj tuto zimu 🙂

kvieta
19. júl 2013

@bubulka722 Napíš mi prosím do IP recept na ten džús, OK? Máš za sebou riadnu fušku!

Dá sa aj bez irónie. Nečíta sa mi najlepšie Tvoj príspevok k adsumus. Sama uznaj, tu neide o štvanie a rozdeľovanie. A nezačala s tým ani ona a ani pectore.
Ja si pamätám škaredé príspevky z "druhého brehu", je ich už našťastie pomenej a vieme s kým odišli 😉 Bolo mi to proti srsti, preto som to začala viac sledovať a prispievať. Teraz je to ďaleko slušnejšia "debata". Som si vedomá toho, že tu nič nevyriešime, ale nedá mi, aby sa matky nechali zastrašovať jednostrannými informáciami. To by tiež nebolo správne.

bubulka722
19. júl 2013

@martinjasen Myslím, že touto a inými témami niekto začal "hon na čarodejnice". Vypoklonkovaním niektorých ľudí, ktorých vyjadrovanie je viac než priame sa nič nerieši. Prečo ste ju doteraz nezamkli? A možno sa ani pýtať nemusím...

kvieta
19. júl 2013

@barcelona94901 To aj môj, ale on niečo spomínal, už si to veľmi fakt nepamätám, že sa posúva čas ich vylietania, čistenia a môžu sa nakaziť, ak sa veľmi zima predĺži. Nešlo o to, že by uhynuli od hladu. Možno by nejaký včelár vedel, o čom hovoril. Ale keď si vezmeš, niekedy neboli až také výkyvy, ako teraz. Alebo sa to iba zdá iba mne?...

bubulka722
19. júl 2013

@kvieta Áno, možno som ironická, ak ale nechcem zájsť do krajností, tak je to jediný spôsob ako niekomu dať na vedomie, že stačí.
Je vôbec normálne ak si niekto založí tému, denne venuje x hodín svojho času písaním príspevkov a pridávaním linkov len preto aby ľudí upozornil, že očkovať je spása nás všetkých a všetci ktorí si myslia opak a nekonajú v súlade so všeobecnou propagandou sú nebezpeční? Ani na proočkovacích stránkach nenájdeš žiadne objektívne informácie, pričom každý normálne uvažujúci človek vie o čom to celé je. Ak má byť zachovaná objektivita informácii, tak tu majú miesto aj ľudia s iným názorom. Samozrejme nič nie je čierno - biele, ale je minimálne divné, ak niekto chce takto cez net zachrániť pred AV svet. Smrdí mi skrátka táto tupá propaganda, ktorá sa tu rozbehla.
Na ľudí vo všeobecnosti najviac platí manipulácia strachom. Ryžujú na nej poisťovne rovnako ako klasická medicína, takže je asi v rovnakej rovine strašiť ľudí pred infekčnými chorobami, ako pred očkovaním. Mám vlastnú hlavu a linky od nej ma ani najmenej nezaujímajú, pretože pre mňa ona nie je dôveryhodný človek.

bubulka722
19. júl 2013

@kvieta Z rozprávania môjho dedka viem, že dnes sú zimy len veľmi slabučkým odvarom oproti tomu ako to bolo kedysi a aj napriek tomu včely toľko nehynuli. Myslím, že problém je v úplne niečom inom ako v dlhých a tuhých zimách.

drzubok
19. júl 2013

@bubulka722 pozdravuje dufam že aj zubné zaležitosti riešieš alternatívou - mám namysli mms a vitaminom C a nie tou komerčnou klasickou medicinou. No neviem, pozor, ako budeš riešit dilemu pri akutnom infarkte myokardu ked ti ponuknu stent a ty si budeš musiet vybrat medzi ním a homeopatiou resp. superdávkou vitamínu C prirodzene intravenozne. tolko ku klasickej medicine

bubulka722
19. júl 2013

@drzubok Nič nie je čierno-biele. Ak sa ale dá ochorenie liečiť inak ako klasickou medicínou, mám možnosť voľby, nie? Nikde som nepísala, že klasická medicína je úplne k ničomu, tak prosím neprekrúcaj. Všetkých lekárov nemožno hádzať do jedného vreca, sú medzi vami aj ľudia, ktorým záleží na zdraví pacienta. No a tím druhým ... na všeličom inom... 😉

drzubok
19. júl 2013

@bubulka722 a ak sa raz stretneš s niekym s hypothyreotitis pričom človek je odkazany na jedinu a jednu vec jednu tabletu denne euthyrox--- pozor sprisahanie farmafirmy- dovolí si vyrobit hormon ktorý nahradí prirodzený a tak umožní xxxx žien žit uplne plnohodnotný život. ale nevyliečia to. asi chcu mat chronického pacienta závislého na liekoch..... doporučujem konzultovat ženy so zníženou funkciou št.žlazy.... takž ak sa ochorenie da liečit klasickou medicinou tak je to o.k. len vakcíny su sprisahaním farmakologický spoločností