icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

aristka
27. júl 2013

@sorciera24 potom to u nás tak aj vyzerá 😀

bubulka722
27. júl 2013

@adsumus Neodpovedala si po 8. krát.

sharmana
27. júl 2013

@adsumus ale prečo tam píšu, že len chlapci sú infikovaní? ak sú dievčatá očkované, tak by nemali mať tehotné ženy problém, ved na to boli očkované, či nie? alebo aj tak môžu byť ohrozené?

sharmana
27. júl 2013

@aristka lenže útočíš moja len ty, ja sa zatial len bránim 😉 a v tom je rozdiel...
kde som ja napísala takú úbohú vetu o tom, že niekto dostane včeličku a dostane chorôbku?
ak si z odboru, to ešte neznamená, že si odborník na všetko...
a to ta ešte stále neoprávnuje mne tu napísať, že nemám s niekým diskutovať 😉 zatial som nikoho o ničom nepresviedčala a že sem uvediem pár linkov, to neviem prečo ti tak strašne vadí, jedine že by ti to vadilo profesionálne, vadí to vášmu biznisu 😉

jerryjanka
27. júl 2013

@bubulka722 nemusíš sa unúvať ani - neodpovie ti ani po 738. krá 😀 škoda strácať čas, 😉

bubulka722
27. júl 2013

@aristka No kde by si ty nechýbala so svojou múdrosťou. 😀 Hovoríš, že pracuješ v odbore, a teda ako čo?

aristka
27. júl 2013

@sharmana pokiaľ viem útočíš len ty ,ja som ťa len nasmerovala ,lebo nemáš ani šajnu....a písala som to už aj inde,keď už hovoríme o biznise,očkovanie pre faramfirmy je len kvapkou v ich biznise a stojí ich to kvantum peňazí na výskum a ľúdí ,ktorých musia platiť...bez očka by prežili a veľký biznis by fungoval ďalej ...a môj biznis sú pacienti,ktorým zachraňujeme život aj liekmi ,ktoré vyrábajú farmafirmy....

aristka
27. júl 2013

@bubulka722 ja viem kde ty pracuješ,už v inej téme sa preberal môj profil....a keďže toto je anonymné nebudem nič viac písať 😀

bubulka722
27. júl 2013

@adsumus Odkiaľ si vzala, že Amerika odškodňuje obete farmamafie z peňazí daňových poplatníkov??? Ja som sa dočítala, že: Napríklad v Spojených štátoch je vytvorený špeciálny fond z predaja vakcín určený na odškodňovanie obetí očkovania National Vaccine Injury Fund, ktorý presne stanovuje po akých vakcínach, aké poškodenia odškodňuje. Šíriš bludy a evidentne ti vôbec nevadí vyhýbať sa odpovediam na otázky, ktoré ti akosi nevoňajú a nevieš na ne odpovedať.
Nepíš mi už nič, ja som presvedčená, že si zaplatená.

bubulka722
27. júl 2013

@aristka Kde pracujem??? Si mimo! Ono otázka nebola kde pracujem ja, ale ty. Ja sa tu totiž neprezentujem štýlom, že som zjedla všetku múdrosť sveta ako ty.

aristka
27. júl 2013

@bubulka722 píšem len čo viem a s čím mám skúsenosti...nič viac

bubulka722
27. júl 2013

@aristka Ako anesteziologická sestra toho vieš viac než primár! Zaujímavé ako máš všetko zmáknuté. 😀

aristka
27. júl 2013

@bubulka722 ty si ma už zaradila aká si zlatá,čo sa ešte o sebe nezdozviem a k tej anesteziologickej sestre ak by si pracovala v špitály by si vedela ,že dievčatá cirkulujú medzi anestéziou a OAIM a na OAIM sú stavy všeho druhu a je tam veľmi vzdelaný a profesionálny zdravotný tým....samozrejme aj na iných odd. ,takže vieš zas niečo nové...

bubulka722
27. júl 2013

@aristka Mám radšej skromnejších ľudí... hold smola 😀

bubulka722
27. júl 2013

@aristka Inak sa ti potom nečudujem, že všade vidíš hrozbu. Je to profesionálna deformácia.

sharmana
27. júl 2013

@adsumus
takže ten tvoj link http://www.jpeds.com/webfiles/images/journals/y...

štúdia od CDC

tu je názor na tú štúdiu

http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-03-30/cdc...

a celkovo názor na CDC

http://www.salem-news.com/articles/may132011/cd...

tažko tažko hodnotit, ked majú pošpinené meno a vyzerá to skôr zmanipulované, prípadne neobjektívne, kedže nevysvetlili, prečo viac ako polovicu testovaných detí vylúčili...

nerozumiem všetkým hodnotám, ale rozumiem tomu, že ked už niekto raz manipuluje výsledky a neuvádza všetky fakty, jeho štúdie už budú navždy "diskutabilné" a to je jemné slovo

sharmana
27. júl 2013

@aristka neútočím, ja som ti nenapísala... ale ty si mala potrebu mne niečo vnucovať, zbytočne to tu teraz zahováraš... zachranuj životy, to je šlachetná práca a diskutuj s hrdostou, že sa tomu rozumieš a ak sa rozumieš, môžeš pekne napísať, kde sa človek podla teba mýli, ale profesionálne, ked si odborníčka a nie úbohým útočným štýlom... ja som ti nikde nezakazovala diskutovať, ani nepísala o tvojich vedomostiach, ty si od začiatku spochybnila moje vedomosti, a odkázala si ma na dalšie štúdium 😉 a že sa so mnou nedá diskutovať, pritom ja som s tebou o ničom nediskutovala...
a prosím ta, ak už nič iné na mna nemáš, tak mi nepíš... ja si budem diskutovať dalej... ale na úrovni

aristka
27. júl 2013

@sharmana si veľmi urážlivá a útočná,čo je na tom zlé ak sa človek vzdeláva aj čo sa týka tejto problematiky,je som ťa len naviedla a nenapísala som to tu len raz a nielen tebe ,že treba niečo o tých diagnózach vedieť...ak je to pre teba urážlivé ,je to tvoj problém ,u mňa nie je problém sa učiť a vzdelávať je to celý môj život....a nezakazovala som ti prispievať ,ale týmto by si vedela argumentovať a to ,že prispievaš otvorene sem diskutuješ aj s ostatnými,ktorý sa môžu zapojiť ,ak chceš s niekým súkromne diskutovať máš nato ip a máš po probléme..toto nie je súkromná diskusia,ale verejná...to si ozrejmi...

sharmana
27. júl 2013

@aristka vieš, možno si prečítaj svoje slová viackrát.... aby si vedela, ako znejú....
ešte raz, nie som urazená, ja si čítam štúdie, slovenské, anglické, pozrela som si aj choroby, o ktorých sme tu s inými diskutovali a nikde som nenapísala nič, čo by si mohla ty vedecky vyvrátiť, pretože je to nemožné... určite si nerobila výskum, že?
takže ešte raz, neútočím, neurážam sa.... ale nebude mi nikto písať, že mám prispievať, až ked sa porozprávam s tým, hentým.... lebo toto bolo útočné od teba 😉

a pokial viem diskutujem tu normálne, otovrene, zatial len s tebou sa tu dotahujem o tom, či tu môžem niečo napísať alebo nie 🙂

môj názor je zatial len vo všeobecnej rovine, nikoho nepresviedčam....
vyzerá to tak, že sú štúdie, ktoré sa snažia preukázať, že očkovanie nemá súvis s následným rozvojom autizmu atd... a sú protištúdie, ktoré tvrdia opak....potom sú tu tisíce matiek, ktoré zažili stavy svojich detí po očkovaní a ich úpadok...

som za to, aby sa dal očkovať človek, ktorý tak chce urobiť a nie aby bolo očkovanie povinné...

tod sú zatial moje názory... ak máš niečo k tomuto, nech sa páči, môžeme diskutovať... ak nie, tak ja si budem postupne študovať, ale zároven budem aj diskutovať a prispievať, ak budem chcieť 😉

sorciera24
28. júl 2013

@bubulka722 toto sa nikdz nedoyvieme, aristka sa bud hanbi za svoje povolanie,a lebo je v tom cosi ine 😉 pracuje v zdravotnictve, rada sa enchava oslovovat pani doktorka, ale podla jej slov, je mozno aj upratovacka (lebo aj ta pracuje v zdravotnictve...).....ja osobne uz nereagujem na jej "odborne" vylevy, nakolko, cloveku, kt. sa hanbi za svoje povolanie, ja neverim a nemam ani co povedat...

adsumus
autor
28. júl 2013

@sharmana Ak patríš k tým, pre ktorých sú všetky argumenty v prospech očkovania len zmanipulované a podplatené, ďalšia diskusia nemá zmysel. Toto nie je argumentácia aká patrí do diskusie, pretože ja môžem tvrdiť to isté, že AV sú platení alternatívnymi predajcami, ktorí si útokom na očkovanie naháňajú klientelu. Čo vieme, že je aj pravda. Ale zasa to nemôžem brať ako dôvod prečo ich názory nie sú správne. 😉

sharmana
28. júl 2013

@adsumus ja nie som na nikoho strane, pretože nepropagujem neočkovanie.... ale štúdie, za ktorými sú farmaceutické organizácie nemôžu byť objektívne, respektíve organizácie, ktoré už raz manipulovali, nie sú dôveryhodné...

to že sem hádžeš linky presviedčajúce, že očkovanie nespôsobuje to či ono, je v pohode... ja to čítam, normálne...

lenže nejaký súvis medzi tou metabolickou disfunkciou, prípadne nejakou inou infekciou a následne očkovaním a rozvojom následných chorôb tu je, je už vela tých prípadov, to sa nedá zamiesť predsa po koberec...

sharmana
28. júl 2013

ja si tiež myslím, že farmaceutické firmy robia všetko preto, aby bolo očkovanie "povinné", lebo inak by prišli o dosť penazí... dali predsa vela penazí do vývoja vakcín a aj ked tu bolo napísané, že to nie je ich prvoradý príjem, ale ostatné lieky, hlavne volnopredajné, je to ich dôležitý príjem a stabilný, pokial by očkovanie "zostalo povinné".. ak by sa povinnosť zrušila, mohlo by sa stat, že polovica z klientely už očkovaciu látku odmietne a to by bol asi riadny prúser vyrábat a inovovať, ked neviem, čo z toho bude v budúcnosti, že? ved načo by som vyvíjala vakcínu, ked ju potom nikto nebude dobrovolne chcieť...
preto sa tlačia aj do tretích krajín, kde je ešte potencionálny klient, kde by mohli nahádzať vakcíny...

ak by sme zrušili povinnosť očkovania, to neznamená, že by každý odmietol očkovať.. ale už by sa nemohol nikto sťažovat, že sa mu navodil zhoršený zdravotný stav po očkovaní... išiel by do očkovania dobrovolne...

adsumus
autor
28. júl 2013

@sharmana Pozri, ja mám rovnaký názor na "dôveryhodnosť" AV. Ved si pozri moje príspevky aj tuto v tejto diskusii. Okrem mna je ešte veľa ľudí, ktorí s AV vôbec nesúhlasia a považujú ich za hrozbu pre spoločnosť a detské zdravie.
https://www.facebook.com/stopavn
https://www.facebook.com/bezpecne.ockovanie
http://www.zdravoveda.eu/paveda/lieky-a-najcast...