Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Niečo o rotavírusoch, rotavírusových vakcínach a skutočné príbehy zo života, ako sa dá dopadnúť po súčasnom očkovaní živou rotavírusovou vakcínou a neživou: http://www.slobodavockovani.sk/clanky/temy/rota...
p.s.ja sama synov očkovaných (bohužiaľ-zbytočne) mám. Starší rotavírus mal aj tak, u mladšieho tiež zbytočnosť, keďže bol plne dojčený. "I mistr tesař se někdy utne". 😅
@adsumus každé úmrtie je stratou.... túto otázku môžeme ale položiť aj opačne.... myslíš, že by dali očkovať matky, ktoré sú presvedčené, že povinné očkovanie spôsobilo ich deťom autizmus či inú chorobu, dokonca úmrtie?
mne dieťa vracalo a hnačkovalo pár hodín, horúčka 38,6, ja som veru nečakala, dieťa zbalila a letela na infekčné oddelenie.... na tretí den hospitalizácie sme sa dozvedeli, že je to salmoneloza... podobné komplikácie a riziká ako pri rotavírusoch.. hlavne čo sa týka tej dehydratácie... a na to sa tiež neočkuje a nikdy nevieš, či to niekde nenachytáš...
@adsumus Neobťažuj sa, tie tvoje linky aj tak nikto nečíta.
Pýtam sa ťa po 9. krát. Kto nesie zodpovednosť za NU po očkovaní, ktoré sú uvedené v príbalovom letáku? Doteraz sa odpovedi zámerne vyhýbaš, tak hádam konečne z teba niečo vypadne. Alebo zase nič. No čakám!
@aristka Ano, aj ja som už narazila na dobrých lekárov, ale je ich žalostne málo. Skôr sa dočkáš od lekára arogancie a povýšeneckého jednania ako ľudského prístupu a odbornosti na vysokej úrovni. 😝
@bubulka722 Ty si mi neodpovedala ani raz na moju otázku o spôsobe akým informujú AV, tak ťa chcem poprosiť aby si prestala s opakovaním jednej otázky mojim smerom. Odpoveď som ti dala, viac nemám čo povedať. Ak sa budeš opakovať, budem ťa musieť poprosiť, aby si na mňa nereagovala, pretože to už je obťažovanie. 😔
@nae Zasa mi je smutno, keď čítam informácie o zastavení používania nejakých vakcín z dôvodu úmrtia bábätka po jeho aplikácií na AV stránke BEZ toho, aby doinformovali verejnosť aj o výsledkoch vyšetrovania. Ministerstvo znova pustilo spomínané vakcíny do obehu potom ako zistili, že úmrtie bábätka s vakcínou nesúviselo. Kde je táto informácia? PRECO sa už na stránke slobodavočkovaní neobjavila? Nesedí do koncepcie zastrašovania verejnosti? Prečo to robíte?
@aristka ked ideš na pohotovosť a narazíš tam na nejakého lekára,ktorý má zrovna službu, ktorého nepoznám, ako si mám vybrať lekára..? Má trebars život dieťaťa v rukách niekto, komu neverím, alebo viem, že je lajdák a bol žalovaný.......Ked niečo zbabre, tak si môžem povedať, že sme boli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste? tak akurát.....Alebo že holt, smola...? 😕 A čo mám z toho, že patrím k najlepšej vybranej lekárke v okrese, ked ju zastupuje iná počas dovolenky......Zase smola..... 😒 Všetci lekári by mali byť špičkoví a s rovnakým/podobným názorom, podľa mňa....Alebo niektorí rozmýšľajú viac, niektorí menej a niektorí inak? .Napr. naša lekárka nás podporila v tom, aby sme očkovanie teda odmietli, a schválila následnú homeopatickú liečbu..... 🙂 🙂
Ja som ohromne zvedavá ako budú homeopati a im podobní liečiť choroby ako sú zápal pľúc, zápal mozgových blán, hepatitídu B a následnú rakovinu pečene, zápal semenníkov po mumpse, o obrne ani nejdem písať, na liečbu tetanu som tiež veľmi zvedavá aký majú postup ak dieťa dostane krče a bude sa dusiť. Ako vyliečia rubeolový syndróm. Veľmi by ma to zaujímalo a nikto nič.
@adsumus ale to sú extrémy.... ved nikto netvrdí, že sa bude liečiť iba u homeopata.. ale to neznamená, že sa musí dať očkovať, ak nechce.. snád je to každého právo sa rozhodnúť... darmo, velmi propaguješ to očkovanie, podla mna až viac než len z osobného presvedčenia... na jednej stráne si totiž uviedla, že nech si každý robí ako chce a potom nepriamo stále tlačíš to očkovanie a vytahuješ tu prípady, ked niekto zomrel na chorobu...
ved ked sa bojíš tých chorôb a dáš seba aj svoju rodinu očkovať, aj keby došlo k vyššiemu výskytu týchto chorôb, vy ste chránení, tak čoho sa obávaš?
to tu môžeme vytiahnut prípady aj iné, na neočkované choroby... je to na nič..
ludia, ktorí nechcú dať očkovať, to robia z osobného presvedčenia, ani jeden nechce, aby ich dieťa ochorelo na očkovanú chorobu, avšak môžu sa obávať nežiadúcich následkov po očkovaní, či už pre predispozície v rodine, alebo z iného dôvodu...
a dieťa s geneticky zníženou bunečnou imunitou by nemalo byť očkované vôbec, je to nebezpečné... a ktorému dieťaťu robia pred očkovaním toto testovanie? nerobí sa to...
my sme dali malej brať krv na tieto testy a to mala až 2 roky... keby mala vrodenú zníženú bunkovú imunitu, nechcem si ani predstaviť, čo sa mohlo po očkovaní stať...
@aurorag Nemyslela som tým, že keď je plne dojčený, že nemože rotavírus chytiť, to nie. Može chytiť čokoľvek, čo aj iné deti, očkované, neočkované, dojčené, nedojčené.
Ale ide o to, že antigény z vakcíny sú likvidované protilátkami z materského mlieka, takže potenciálna sila a účinnosť vakcíny je minimálna, ak nie nulová. (p.s. u nás sme si to priamo po očkovaní odhnačkovali dva-tri dni skoro všetci aj napriek snahe o maximálne dodržiavanie hygieny)
@adsumus ked si taká zvedavá,nakontaktuj sa na homeopata a pozisťuj si, čo všetko sa dá homeo liečiť a ako.....A s čím sa všetkým dokáže telo vysporiadať, ked nie je zanesené toxickým odpadom z vakcín.....Píšeš o rakovine, zápale mozgových blán, obrne, zápale pľúc...to sú veci resp. než. účinky, ktoré sa môžu vyskytnúť po očkovaní, si zabudla dodať.... 😎
@adsumus My si vykáme? 😉 Napíš autorovi daného článku, keď ti vadí, že informácie nie sú dostatočné. Po portugalsky neviem, takže ani neviem na 100%. čo tam je písané - jedine podľa translatora mi ukázalo, že zase pustili do obehu spomínané šarže Prevenaru a Rotatequ, lebo nebola preukázaná príčinná súvislosť. Žiadny dovod, prečo k úmrtiu došlo, nie je uvedený. Záhada. K tomu nemáš nič?
K tvojej otázke z 11.02 - prečo sa nespýtaš homeopatov? 😅 Či len tak premýšľaš nahlas a čakáš, kto sa chytí? 😉
@nikimax to ,že na pohotovosti natrafíš na lekára ,o ktorom viem ,že niečo spravil máš právo jeho ošetrenie odmietnuť a v špitály berme napr.urgent,čo je väčšinou traumatológia je lekár aj na odd.,ktorý ťa ošetrí alebo ťa pošlú na odd ,podľa toho ochor,napr.na internú ambul.lekár je na ambul a ,ale aj hore na odd,to platí aj na gyn. a ak lekár je zastupujúci a nie som spokojná idem k inému obvoďákovi a ten ťa zoberie,to či si návštevu zaplatíš alebo nie je na vzájomnej dohode..v tom problém absolútne nevidím a som zásadne za to ak pohotovosť jedine do špitála,lebo na poliklinikách slúžia pohotovosť rôzny lekári z rôznych oborov a tí sú schopní dať lieky na angínu alebo riešiť chrípku alebo poslať do špitála a samozrejme nemajú tu možnosť vyšetrovacích metód ako v špitály....
@bubulka722 samozrejme sú aj lekári ako si napísala ,ale nie je ich chvalaboho veľa,sama som bola dosť pac.mám odžité aj iné špitály ako pac.,mám tri deti a sama tam pracujem...čo sa týka odborného prístupu,nieviem ,ale podľa mňa laik nevie posúdiť čo je odborný prístup..lekár postupuje na základe anamnézy a príznakov a na základe toho robí vyš.a podáva liečbu a ďalej pátra a ja ako pac.ak môj problém stále pretrváva alebo nastanú iné príznaky znovu navštívím lekára a zas mi urobí na základe daných príznakov vyš.choroby postupujú klinické príznaky sa menia,to je realita ....preto treba bádať a vyš.čo to za chorobu môže byť ...a lekár musí mať svoje domnenky podložené vyš.či už auskultačné alebo biochemicky alebo inými odbor.vyš.......ja skôr vidím problém v tom,že ľudia si myslia,že ak som chorý prídem k jednému dr. ten lebo ma bolí hlava ma pošle hneď na MR tam sa všetko ukáže a dá mi lieky ,ale tak to nefunguje..lebo ak je problém s očami ,čo je častá príčina bolesti hlavy ,vyš.MR ,ktoré ja veľmi drahé ,nič neukáže.....a na základe googla a m.koníka a čo laik povie ,tj si naordinuje lekár ak je odborník zoberie na povedomie ,ale určite nebude postupovať....to by lekárom mohol byť každý..aj tá upratovačka....a takto by to mohlo byť aj v iných remeslách a odvetviach.....
@adsumus Teraz celkom neviem, o akej dezinformácii píšeš. Že som sem dala link na stránku s x článkami a ty si si vybrala jeden, ku ktorému si našla iné vyjadrenie, tzn. ako skončilo vyšetrovanie? To som predsa napísala v príspevku 12.43. Po portugalsky neviem, preložila som si to len cez translator, takže je to len plus mínus.
To, že sa to stalo, je pravda, takže aká dezinformácia? To, že s rotavírusovou vakcínou je veľa problémov, ako je uvedené v článkoch v danom linku, je tiež pravda. Kľudná som, mala som dobrý obed 😉
@adsumus lenže ja netuším čo píšu AV, ja to nečítam, nechodím na tie stránky, aj ked som videla nejaké... tak isto ako ma nezaujíma farmaceutická propaganda a tá má stránok pod nadpismi všelijakých inštitúcií a blogov ako vidím neúrekom....
ja nie som presvedčená o tom, že by sa nemalo vôbec očkovať ale ani fanaticky za očkovanie 😉
ak sa ti nepáči, že AV nepíšu všetko a zamlčujú, tak potom robíš to isté, lebo ked sem hodíš link na dieťa čo zomrelo na chorobu a chceš, aby to každého chytilo za city(čo mna aj chytá, je mi kažédho mrtveho dieťatka lúto a aj rodičov, čo to museli prežit), tak by ta ale malo chytit to isté na opačnej strane, lenže to ty akokeby prehliadaš, akoby tie choré či dokonca mrtve deti po očkovaní boli vzduch, lebo to nezapadá do koncepcie očkovania a ked ti niekto vyvráti, že aj štatistika, ktorú si sem hodila je naprd, alebo že štúdiu robili ludia, ktorí sú prepojení priamo na farmaceutický biznis, tak na to nenapíšeš ani jednu vetu, ktorá by dokázala opak, radšej zmeníš tému, hodíš iný link ...
ved tam aj americký senátor sa vyjadril, že nemôže byť objektívny ten lekár, čo sa podielal na štúdii, lebo má patentovanú očkovaciu látku a vôbec nešli v tej štúdii objektívne zistovať, či existuje prepojenie medzi vakcináciou a následným rozvojom autizmu, ale im išlo o preukázanie, že sa to štatisticky nepreukázalo... a to nie je výskum.... akože ludia nie sú dementní...
lenže najhoršie je, že takéto štúdie sa potom dostanú do médií, opierajú sa o ne lekári, ktorí ich nevedomky dalej propagujú a ubezpečujú v rôznych tv reláciách alebo iných médiách a forach, že bolo dokázané, že nie je spojitosť medzi vakcináciou a autizmom.. avšak sú to lekári, ktorí žiadny výskum nerobili, len preberajú zverejnené informácie..
... povinné očkovanie znamená len zaistenie ziskov pre farmaceutické firmy, nepovinné by im nezaručovalo návratnosť ich nákladov vložených do vývoja, ktoré sú velmi vysoké...
@sharmana @sharmana Pochop ma. Ty si napísala, že očkovanie proti rotavirom je totálna propagácia farma firiem. Nato som musela reagovať informáciou, že na rotaviry sa dá zomrieť, dokonca dnes tu a teraz. Pretože na základe tvojej informácie sa môže niekto rozhodnúť neočkovať a dieťa mu môže na ochorenie zomrieť. Uvedomte si to konečne, prečo píšem. Ak vyšetrovanie zistilo, že dieťa nezomrelo kvôli očkovaniu, je psia povinnosť ľudí, ktorí informovali o tom, že to BOLO kvôli očkovaniu, takú informáciu uviesť.
Tej poslednej vete vôbec nerozumiem, čo si napísala.
@adsumus na kazdu chorobu sa da zomriet...tu a teraz, ci chripka, ci zapal pluc, ci hocico....dokonca aj na nechorobu sa da zomriet....staci, ze ti padne na halvu napr. kvetinac, tehla....ak si za taku prevenciu, nemala by si potom chodit von, sadat do auta....vies, preventivne, aby si nahodou nezomrela.... (aaaach jo 😒 uz je zas po nedeli....)
@sharmana viem ti určite zaručiť ,že žiadny lekár sa neopiera o štatistiky a podobné štúdie čo sa tu uvádzajú ,lekár pozná patofyziológiu chorôb ,zloženie očkovacích látok a ich účinok na organizmus a samozrejme vie niečo o imunite .....inak štatistiky si robí každý špitál ,či už úmrtnosť ,dokonca na aké choroby a v rámci slovenska to vedia špitály doložiť a tam zistiť ako to je ....sú kongresy na slovensku ,kde sa preberajú aj takéto informácie...a potom tu celosvetovo máme aj WHO
@adsumus tá posledná veta znamená, že by poklesol záujem o očkovanie a tým by sa nezabezpečila návratnosť penazí vložených do vývoja...
ale ved reklám o vakcínach proti rotavírom je XY, ja sama som sa rozhodovala, či ju dat dcére, ale nakoniec som sa rozhodla že nie, nepočula som v okolí ani o jednom prípade, že by došlo až k úmrtiu dieťaťa na rotavírus, išlo väčšinou len o jedno až 3 dnové hnačky a zvracanie.... a nie každé dieťa to malo... a to propaganda bola taká, že "na každom pieskovisku na vaše dieťa číha rotavírus"... až mi zle bolo, jak som sa bála, či moje dieťa náhodou rotavírus nedostane... takže sama som zistila, aká nechutná propaganda to je... ani na infekčnom na Kramároch nerobili z rotavírusu žiadn halo, ani moja pediatrička to nejak neodporúčala, skôr mávla rukou, že to je bežná choroba...
inak ja som sa predtým než sa mi narodila dcérka ani nezamýšlala nad tým, že nedám očkovať, ani ked som dala očkovat, mi nikto o nežiadúcich účinkoch nehovoril, upozornená som bola len na to, že môže byť horúčka... takže propaganda AV určite nie je ani zdaleka taká velká ako propaganda farmaceutických firiem... ja som o autizme a iných veciach vtedy ani nevedela...

@sharmana Rotaviry, rotaviry. čo myslíš, že by urobili títo rodičia, kebyže môžu vrátiť čas?
http://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2011/0...