Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@aristka ja sa nechovam (chovaju sa len zvierata)..... to potom asi budes musiet debatu ukoncit so vsetkymi, aj sama so sebou (lebo neviem, kto tu studoval konk. alternativnu medicinu)....v akzdom pripade sa bylinkam venujem teda viac ako ty...(nakolko ich poznam, viem naco sa pouzivaju, aj ako mozu posobit, ci mat nez. ucinky).....ale je mi ajsne, ze clovek, kt. sa bylinkam nevenuje, to vediet nemoze..... a ptom , ak ty nie si pani doktorka, tiez by si mala tu debatu ukoncit, lebo nestaci vychrlit par odbornych terminov, ale aj cosi o nich vediet (a ty si sa tu uz parkrat sekla.....)...to je v poriadku;).......ja si aspon svoje chyby vzdy priznam a ams pravdu bridia sa mi ludia, co to nedokazu (ale aj taki su, a je ich dost).....tak sa venuj teda svojej problematike a nie homeopatickej a alternativnej diskusii (kedze ty na nu asi tiez nebudes studovana)......(pouzivam len tvoje slova, sama si vydelovat ludi nedovolim.....to robil, vies, kto...)...pa, pekny den.....aj vit. D zo slnka je inak prospesny 😉
@yanielka lebo je tam najlepšie šanca na vznik protilátok a choroba sa prenáša aj slinamitj.výlučkami tela a mala som nechcenú príležitosť ako moje dieťa chytilo do ruky v parku otvorenú inzulínovú striekačku ,inak ja som mala po 15rokoch vysokú hladinu protilátok a sama som zvedavá pri ďalšej preventívke ako to bude...
@sorciera24 ak si nečítala sama som napísala ,že to prenechávam na ľudí nato študovaných..na rozdieľ od teba mám nejakú sebareflexiu a to že si prečítam niečo o bylinkách aj trošku viac ,že .zo mňa nerobí odborníka....a sama som napísala,že túto tému končím....takže čítaj čo píšem...a nemám pocit,žeby som sa v tejto téme v niečom sekla čo sa týka očka ,keďže moje argumenty sú z praxe a nedávam tu žiadne štatistiky a výskumy....a stále nechápem ,odkiaľ vieš čo je mojím zamestnaním.....takže skonči kvôli sebe s týmito atakmi lebo je to už trápne.....
@aristka ale sekla, ci to boli kiahne, ci neplodni muzi po mumpse..a.le to je jedno......(ja aj vdaka tomu dufam,z e naozaj lekarka nie si......)......ja si obylinkach "len" encitam...ale to je jedno, a fakt uz si mi uradnuta (len fakt dufam, v prospech pacientov, ze lekarka nie si).....zbohom, idem ja uzivat to slnko (aj tebe by prospelo)......debata skoncena, ok? (ak niekedy nahodou este na teba zareagujem, tak to bude len na nejaky nehorazny blud....ako to bolo doteraz)...pa
@aristka Fytoterapia je veda, takže určite treba ovládať množstvá a spôsob podania pri konkrétnom ochorení. Snažím sa tomu venovať ako sa dá a môžem povedať že klasickú medicínu už minimálne 3 roky využívame všetci naozaj výnimočne len v prípade takto neliečiteľných stavov, zubára, alebo pri úrazoch. Len mi vôbec nepríde fér, že ako platiteľ zdr. poistenia si nemôžem vybrať aj medzi alternatívnymi metódami, ktoré by mi následne bola ochotná zdr. poisťovňa preplatiť. V tomto vidím totalitu tohto celého systému. Ak sa bylinky užívajú tak ako majú, tak sú bez akýchkoľvek NU, to si buď istá. Mám v okolí veľmi múdru bylinkárku, ktorá mi veľa krát poradila a pomohla. Ona sa to učila od starej babičky bylinkárky. Je to učenie podávané z pokolenia na pokolenie, ľudia sa bylinkami veľmi úspešne liečili po stáročia a dnes je takéto niečo zaznávané práve lekármi, ktorí nepotrebujú aby sa pacienti vyliečili, pretože na zdravom človeku tento zhnitý systém nezarobí. Čo sa týka spojitosti s homeopatiou, tak ako vidím svoj omyl nepriznáš. Čo je v podstate jedno, pretože si pochopila...
@sorciera24 nie som tu povinná písať celú patofyziológiu chorôb lebo by to zabralo celé strany a určite nezľahčujem....ak chce niekto doplniť a vie nemám nič proti tomu...,ale ak mi niekto napíše mierna meningitída,zápal semeníkov len tak a tomu podobné bludy ,k tomu sa vyjadrím....a nemám znalosť ,že ty si reagovala na akože nejaký blud ,ty si doteraz rozoberala len môj priofil.....a ničím nejak hodnotným ,okrem vyrývania si sem neprispela....takže spravíš najlepšie ,že spravíš to čo si písala...
@aristka Som zvedavá ako budú babky zelinkárky, čo všetku múdrosť sveta pojedli (vysušenú a vylúhovanú) liečiť obrnu, tetanus, čierny kašeľ, rubeolový syndrom. To sa im to dobre vypisuje a vysmieva, keď zatiaľ maximálne bradavice natierali. Dúfam, že poinformujú. 😉 P.S. Tá sa už odporúčala miliónkrát a stále sa vráti vyrývať a profily ľudom vypracúvať. Neznášam lúčenie.
@aristka Myslím, že by s osočovaním stačilo. Ty si veľmi profesionálne deformovaná práve tým na akom oddelení pracuješ a vo všetko vidíš dosť katastroficky. Vieš, nemám rada ak mi zdr. pracovník začne mávať pred očami pri konkrétnom, často banálnom ochorení čo všetko sa môže stať a človeka to fakt zbytočne stresuje. Priebeh všetkých chorôb je tak či tak výsledkom fungujúceho alebo nefungujúceho imunit. systému, ktorý by sme si mali pestovať a nie ničiť x valentnými vakcínami. My máme momentálne ovčie kiahne. Boli sme si ich pred 3 týždňami vyzdvihnúť u kamošky. Včera som bola u doktorky, ktorá dg. potvrdila. Malá má od prepuknutia min. týždeň vo štvrtok asi 10 vyrážok, ktoré sa strácajú rýchlo dokonca bez chrást. Nemala žiadnu horúčku, bola len trošku nekľudná na začiatku. Dnes som jej volala, že sa viac nevysypala a ona mi na to povedala, že má evidentne veľmi silný IS práve preto, že sme neočkovali. 😉
@bubulka722 ja nie som tá čo tu neustále vyrýva......takže si na zlej adrese....a prajem rýchle uzdravenie...
@bubulka722 a pre informáciu ,tá osoba ma berie útokom v inej téme ,čo je fakt už dosť trápne ☹
@aristka Bóže totálna slepačáreň. Niekto ťa opraví, keď sa sekneš, čo ani nečakám, že priznáš a ty máš stále potrebu biť sa donekonečna. Klídek, daj si tú medovku, fakt ti dobre spraví.
@aristka Ak by si priznala vlastné pochybenie, tak to nemuselo sem zájsť. 😉
@bubulka722 Moja mala kiahne síce s väčším výsypom, no nič hrozné, ale bez teplôt, od prvej objavenej vyrážky po poslednú uschnutú vyrážku prešli 2 týždne. Má všetky povinné očkovania. V škôlke ich chytila až v tretej vlne. Tiež má dobrý IS🙂
@sorciera24 Neviem čo konkrétne ste spolu preberali...
Ľudia by sa mali snažiť jeden druhého pochopiť, nie zvádzať boj. O čo tu komu vlastne ide? Akú výpovednú hodnotu má táto diskusia? Nikomu doteraz nič nedala, len tu strácame čas a plytváme energiou. Asi by bolo načase prehodnotiť čo sem kto napíše, zvlášť teda zakladateľka témy.
@sorciera24 toto nie je ohováranie,chodíš sem ,aj teraz si tu ,pritom si sa mala slniť ,takže vieš ,čo píšem a v tej téme ,máš moje vyjadrenie verejné....
@kvieta V oblasti tejto výberovej eugeniky by ste boli na 1. mieste. Mnohé deti také šťastie nemajú a trápia sa veľmi aj pri takomto banálnom ochorení. Keď vidím ako to prežívali deti naokolo, tak ich úprimne ľutujem.
@bubulka722 Reagovala som len na Tvoj príspevok, že sila IS nie je podmienená iba neočkovaním, keďže moja očkovaná dcéra tiež v pohode zvládla túto chorobu a tiež za krátky čas a tiež bez teplôt. Aj jej pediatrička mi po vyšetrení povedala, že má silný IS. Zdrž sa prosím vypracovávaniu profilov s cieľom mojej dehonestácie. Nie je to 1.x, dúfam ale, že posledný.
@kvieta Prečo ak niečo napíšem v širšej súvislosti, tak to berieš ako útok na tvoju osobu? Mohla som ťa uraziť prvou vetou? Hádam nie, veď môžeš byť len rada, že ste si očkovaním nezarobili na zdr. problémy. Po predchádzajúcich debatách o zaváraní a pod. som ja nadobro zakopala vojnovú sekeru, takže moje príspevky neber ako vyrývanie a dehonestovanie tvojej osoby.
Ja beriem očkovanie ako určitý nástroj eugeniky, je to môj osobný názor, za to ma tu neukameňujte. 😉
@aristka Zas ťa sklamem, som iný typ ako ty. Kedy ti skončí služba, nekonečne sa nudíš...
@adsumus Normálne by som sa s tebou chcela stretnúť. Príď na kafe, bola by som zvedavá aká si v skutočnosti a či si len tu na fóre neliečiš nejaké komplexy.

@sorciera24 budem o tom s tebou debatovať ak uvidím ,že si nato študovaná a zaoberáš sa alternatínou medicínou,ale ak si samouk ,debatu končím....a človek ,ktorý sa zaoberá alternatívou sa určite nechová ako ty,lebo to je životný štýl ,filozofia ......tak si natrhaj medovku ,sprav si čajík a ukľudni sa....