Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@bubulka722 teraz fakt neviem o čom píšeš....
@bubulka722 Na kávičku by som aj zašla, ale len ak by si ma nekŕmila pri tom nejakými fantazmagóriami o eugenike, ale čo sa týka psychologického profilu, ten by som si radšej, bez urážky, dala vypracovať niekomu, čo sa aspoň za ždibíček do toho rozumie.
jaaaaj ako mi dnes bolo s deťmi dobre na kupalisku na slniečku pri vode. 😵
@aristka čo je to u teba velká promiskuita? je taká aká bola vždy.... alebo máš nejakú štatistiku? každý vie, že sa má chrániť pri styku, hlavne ak ide o nejakú jednorázovú záležitosť,... kto sa nechráni riskuje xy iných chorôb, tiež smrtelných.. sifilis, kvapavka, HIV....
sú to choroby rovnako nebezpečné a tiež nikdy nevieš, kto to môže mať... to sa budeme za pár rokov očkovať na 150 chorôb?
hepatitida B nie je taká rozšírená... a vyskytuje sa najmä medzi obyvatelstvom ved vieme v ktorých "osadách" a u rizikových skupín narkomani, prostitútky atd...
@sharmana Choroby, ktoré si vymenovala sa dajú prenášať aj pohryznutím.
http://emedicine.medscape.com/article/218901-ov...
http://www.caringforkids.cps.ca/handouts/biting...
Takže ak nejaké dieťa pohryzie do krvi neočkované dieťa treba testovať na hepatitídu B. Hepatitída typu C ešte nebola zaznamenaná cez pohryznutie ani HIV infekcia.
@kvieta Zle si to pochopila, ja som teba ako eugenika v žiadnom prípade nenazvala. Veď by to bolo minimálne šialené, nazvať takto matku. Takto nazývam systém zdr starostlivosti, ktorého korenie siahajú do fašistického chemického koncernu IG Farben.
Hitlerova eugenika sa totiž orientovala nielen na rasu, ale aj na chorých a neproduktívnych. Zmenil sa len jazyk, slogany, prostriedky (sa vylepšujú), ale ciele ostávajú: zredukovať nebiele rasy sveta, neumožniť reprodukciu sociálne slabým, zabrániť chorým, aby sa narodili, starých sa legálne zbaviť... Za všetkým tým je masové zabíjanie, ktoré sa skrýva za peknými pojmami vďaka vplyvu členov lóží v “nezávislých” médiách. Slobodomurári nemajú problém sa verejne chvastať tým, že vďaka ním sú potraty, rozvody, homosexuálne partnerstvá atď. realitou.
@aristka Aj tak dobre...
@jerryjanka Máš recht, ja idem zajtra na bylinky. Teším sa, je to balzam na dušu. 😉
@adsumus Ja neriešim tvoj psychologický profil ale ozaj na tému očkovanie ideš do totálnych extrémov. Ako vidím súvislosti s eugenikou ťa vôbec nezaujímajú a ja nemám najmenší dôvod tvoje názory meniť. Rob ako myslíš a túto možnosť prosím daj aj ostatným s inými názormi. Názor je výsledkom miery poznania, takže možno ho raz zmeníš...
Kafe bolo myslené v dobrom, ja sa bežne s ľuďmi na tieto témy nebavím. 😉
@bubulka722 OK, beriem, zle som to pochopila. Teda neide o osobnú urážku. Ale aj tak s Tebou nemôžem súhlasiť s názorom o selekcii na Zemi. A už vôbec nie s tým, že jedným z prostriedkov na dosiahnutie tohto cieľa je očkovanie. Čítala som o tom, no viac sa mi v detstve zdali pravdepodobné príbehy o troch pátračoch, ako toto. Nebudem o tomto ani polemizovať, je to strata času. Nehnevaj sa...
@sharmana neviem zas odkiaľ máš ,že táto choroba nie je tak rozšírená,chodíš na dovolenky do tunisu ,egypta...iných krajín..zatiaľ každý černoch ,ktorého sme mali na stole mal hepatitídu b alebo c a to doslovne,nehovoriac veľmi veľa ľudí na slovensku ani nevie,že ju má,preukáže sa nám to až pri krv vyš ,ktoré je povinné a generácia okolo 50hore je dosť postihnutá hepatitídou...a sami o tom nevedeli,nehovoriac hepatitída je veľmi odolná ,B aj keď krv zaschne je tam hepatitída aktívna aj niekoľko týždňov,stačí na deckom ihrisku ,nejaký si tam šlahne dávku a nechá ihlu a tvoje dieťa sa napichne...veď toto sa stáva...mladý si to rozdávajú hocikde,to ,že ty si bola sexuálne zodpovedná ,neznamená ,že aj iný a doplatiť môže nato tvoje dieťa,malé detičky si oblizujú pršteky a vieš čo na nich majú,kde všade sa biologický materiál nachádza,čo sa v noci deje za oknami....a nehovoriac chodíme na dovolenky do zahraničia,bosé nohy na pláži,aká je hygiena tých čo pripravujú jedlo v reštikách,či aj v zahraničí ideš do reštiky za kuchármi a pýtaš si zdravotný preukaz,ktorý u nás je povinný pre ľudí pracujúcich v potravinárstve a v zdravotníctve....
@kvieta Ja sa nerada púšťam do týchto debát. Je to každého vec či sa chce kritickým okom pozerať na túto spoločnosť a svet v ktorom žije, alebo prijme názor, ktorý sa verejne prezentuje. 😉
@bubulka722 Neide podľa mňa len o to, či sa pozrieš kriticky, ale ide aj o to, či pri tej kritike ostaneš nohami na zemi a nie hlavou v oblakoch.
@aristka No podľa toho čo som si práve o hep. B prečítala, že je to vo väčšine prípadov úplne bezpríznakové ochorenie, mi napadla otázka ako prišli k záveru, že práve očkovaním sa znížil jeho výskyt, keď je veľmi ťažké predpokladať koľko ľudí je vlastne infikovaných.
@kvieta Snažím sa stáť pevne nohami na zemi a sledovaním vývoja vo svete som dospela k tomuto názoru, ktorý mi tiež na začiatku pripadal ako totálna fantasmagória.
@bubulka722 najviac postihnutú generáciu som napísala,prisťahovalci...z mladých ľudí čo bol narkoman a prostitútka, narkomanka mali sme hepatitídu C inak zatiaľ nič...okrem hore písaných...
@bubulka722 to kde mas ze bezprizznakove ochorenie??? ano niekedy tak prebieha a..ale nikdy nevies ci sa to neprejavi po rokoch
citujem z jednej stranky Ochorenie obyčajne končí spontánnym uzdravením a netrvá dlhšie ako 6 mesiacov. Pokiaľ infekcia pretrváva viac ako 6 mesiacov považuje sa za chronickú formu hepatitídy B. Ochorenie prechádza do chronickej formy asi u 5 až 10 % dospelých. U malých detí je pravdepodobnosť prechodu do chronického štádia oveľa väčšia a ochorenie prebieha častejšie bez príznakov. V prípade chronickej infekcie môže byť pacient dlhodobo úplne bez ťažkostí a prvé príznaky sa môžu objaviť až pri pokročilom poškodení, resp. až pri zlyhaní pečene. Aj chronická hepatitída môže po rôzne dlhom čase skončiť spontánnym uzdravením, ale často vedie k rozvoju cirhózy pečene, alebo až do vzniku rakoviny pečene (hepatocelulárny karcinóm). Veľmi vzácne môže byť priebeh ochorenia extrémne rýchly a ťažký, tzv. fulminantná forma, pri ktorom môže dôjsť k zlyhaniu pečene a k úmrtiu.
cize jedna vec je ockovanie a druha vec je banalizovat ochorenia ktore mozu byt velmi vazne 😠
@aristka Takže ako vidno bavíte sa o dvoch odlišných ochoreniach. Mala by si si uzrejmiť, k čomu sa vyjadruješ. Neber to ako vyrývanie, len teda momentálne neviem o čom točíš,
@unavenasom Práve k tomuto som vyjadrila tento názor.
hepatítída a ,b c ,sú najrozšírenejšie,A je dobre liečiteľná a nezanecháva chronicitu,B je omnoho agresívnejšia a mnohokrát neliečná,spôsobuje chronicitu a C,tak isto,takže neviem stále hovoríme o hepatitídach...a to či sa nám to podarilo zastaviť ukáže čas..
@bubulka722 ty si si len vytrhla vetu z kontextu
@bubulka722 čo si nepochopila ,ak si prečítala príspevok vyčítaš ,že máme generáciu hepatitídy b a u rizikovej skupiny a prisťahovalcoch máme B a C ,čo je na tom nepochopiteľné a veľa ľudí ani nevie ,že nejakú hepatitídu mali ,až prei krv,vyš v špitály je im to oznámené....
@aristka Idem spať, to čo vypisuješ nedáva zmysel.
@bubulka722 urobíš dobre..
@sharmana Trošku som sa ešte povrtala v tej mitochondriálnej chorobe, čo sme sa bavili tak okolo 108 strana a našla som, že to teplota má v skutočnosti byť spúšťačom regresu u detí s týmto ochorením a očkovanie, keďže vyvoláva teplotu je v tom rovnako nevinne ako akékoľvek iné spúšťače teploty, napr. chrípka.
@bubulka722 Ta firma sice bola fasisticka, ale to boli vsetky nemecke firmy pocas vlady Hitlera - museli byt aby prezili - aj Mercedes, porsche a ostatne. Bola to tak velka korporacia, ze vlastnili aj akcie chemickych firiem v amerike a po celom svete. Dnesne farma firmy by "zjedli" ako malinu.
Len tak mimochodom, ak si niekto mysli, ze sa tu bavime o nejakych konspiracnych teoriach, tak naposledy sa akcie IG Farben obchodovali este v roku 2012:
http://forum.finanzen.net/forum/WKN_575907_Star...
Na margo kontroly ludstva - nechcem malovat certa na stenu ale toto je podla mna len zaciatok:
http://www.vitalitanet.sk/modules/news/item.php...
To su v podstate volne viditelne mikro cipy. Pri dnesnych schopnostiach vytvarat NANO castice dohovie, co nam zacnu pichat vo vakcinach - a pekne cca 95% obyvatelstva planety. Len ukrajinci maju zaockovanost 40%, tak tych sa to moc netyka. 😀 😀 😀 😀

@bubulka722 Ja očkovanie nechápem ako kontrolovaný odchov ľudí, prirovnanie k eugenikom ma teda dehonestuje.
To, že sme si v pohode pokecali o zaváraninách ešte neznamená, že Ti poďakujem, keď ma nazveš eugenikom. Nesúhlasím s takýmto názorom a pohľadom na očkovanie. Neide o žiadne zlepšovanie genetického fondu, ale o prevenciu pred chorobami. To je rozdiel.