icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

mano5
4. aug 2013

A aby toho nebolo malo:
http://cdr.cz/clanek/chip-and-dale#utm_source=n...

Do pozornosti davam aj dva posledne odstavce pod fotkou univerzity, kde je aj zmienka o tom, ze kardiostimulatory uz boli hacknute - da sa v podstate "vypnut" clovek.

bubulka722
4. aug 2013

@mano5 Čo nám pod zámienkou dobrých úmyslov ešte naservírujú? Je možné tento vývoj ešte zastaviť napriek tomu, že väčšina ľudí žije stále v názore, že všetko je pre ich dobro? Kedy sa zobudia a dajú si veci do súvislostí? Všetko máme pred očami a napriek tomu to mnohí nevidia. Konšpiračné teórie? Táto demokracia a sloboda sú čistými nezmyslami, ktorými nás denno denne kŕmia médiá a stádovité ovečky im zožerú čo sa im naservíruje.
Všetky korporácie patria pár desiatkam ľudí na svete, dnes sa ľuďom siaha na potraviny, pôdu a vodné zdroje a nikomu to akosi nevadí a má stále dôvod biť sa namiesto toho aby sa začali spoločne brániť voči tyranii, ktorá nás čaká.

kvieta
5. aug 2013

Takže vážení, nebuďme ovce a hop sa späť na stromy 😒

adsumus
autor
5. aug 2013

Anketka!

Ktorej vlne konšpiračných teórií veríte vy? Mna najviac zaujalo, že 4% opýtaných verí, že svet ovládajú reptiliáni-plazí ľudia.

http://www.dailymale.sk/tech-science/20-najznam...

adsumus
autor
5. aug 2013

@bubulka722 O kritickom myslení na zamyslenie. http://www.hrkut.sk/2013/04/kriticke-myslenie/

kvieta
5. aug 2013

@adsumus Mne tie konšpiračky pripadajú ako novodobé rozprávky pre dospelých. Ľudia stále potrebovali veriť niečomu, čo sa "vraj" stalo, alebo stane. Aj naši predkovia pri takýchto debatách na priadkach a páračkách urobili kus roboty 😉

aristka
5. aug 2013

@mano5 ak vypneš niekomu kardiostimulátor ,to nezamená ,že zomrie ,najčastejšie sa používajú pri poruchách rytmu srdca,to znamená ,že ak zlyhá je tam nejaký čas na vyhľadanie lekára o čom sú pac.poučený,to znamená ,že nezomrú...

adsumus
autor
6. aug 2013

A opäť dobré správy z Austrálie. Príjmajú sa tam zákony na reguláciu neregistrovaných poskytovateľov zdravotných služieb. Takže po prešetrení sťažnosti od občanov budú môcť za nedostatky nariadiť aj zákaz činnosti.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015177...

mano5
6. aug 2013

@aristka Kde som pisal, ze niekto vypne kardiostimulator? Citala si si vobec ten odkaz, co som tam dal? To je fakt ako hrach o stenu hadzat - bud vas nenaucili porozumiet citanemu textu alebo schvalne si vyberate slovicka z viet, ktore sa vam hodia. Nemam, co k tomu dodat.

aristka
6. aug 2013

@mano5 kardiostimulátory boli hacknuté ,dá sa v poctate vypnúť človek,to si napísal,ale ak niekto vie načo je kardiostimulátor,vie že je to hlúposť....takže mi napíš ako by sa to dalo,,,,ty si s tým začal ,tak to dopovedz....

aristka
6. aug 2013

@mano5 vieš mňa dostalo len to ,že môže poctate človeka vypnúť ,to je hlúposť,ale ak by chcel niekto dať nejaký mikročip ,nie je problém...ale toto je tiež diskutabilná záležitosť..lebo ak by nás chcel niekto čipovať ,majú prístup už k novorodencom v nemocnici a spravili by to tam a rodičia by nemuseli o ničom ani vedieť.....

mano5
6. aug 2013

@aristka Neviem ako si rodila ty ale ja som strihal svojim malym pupocnik a po cely cas som ich mal na ociach. Mohli by to stihnut leda tak pocas nejakych par minut ked manzelka nebola s malou na izbe v priebehu tych 4 dni, ale to by sme si zase vsimli na telicku a nepredpokladam, ze MIKROcip by si niekto nevsimol. Nejaku tekutinu obsahujucu NANOcastice zatial na SK neriesim - to uz je jednoduchsie tie NANOcastice podat legalne a regurelne pri vakcinach - vsetkym pekne na ociach. ☹
To slovicko "vypnut" bolo v uvodzovkach tak ako teraz "VYPNUT":
http://www.zive.sk/hacker-vedel-zabit-pacientov...

adsumus
autor
6. aug 2013

@mano5 A ked zaspala? Nemohli vám ju zobrať a tajne naočkovať mikročipom? Na také miesto, kde by ste si to nevšimli?

kvieta
6. aug 2013

Ja veľmi teraz silno rozmýšľam, že ja už asi mám nejaký mikročip, lebo minule, keď som bola na nákup, tak som pri odchode stále pípala, tovar všetok zaplatený, prebehol pokladňou, no riadny cirkus, mala som pri sebe našťastie iba peňaženku a igelitku s nákupom, tak ma ani neprehliadali a poslali preč, že nechápu. To bude tým mikročipom. Už je to tu!!! 😎 😎 😎

mano5
6. aug 2013

Mozno. Len sme s nou este neboli v obchode, tak neviem ci nebude pipat. 😀 😀 😀 😀 . Je jasne, ze moderne technologie vam nic nehovoria, tak tuto temu radsej uzavrieme, kym ma nechyti nejaka sarkasticka nalada 😎 .
Ale na ten odkaz o kardiostimulatoroch sa akosi nereaguje - jaaaaj to su asi tie moderne technologie, alebo ze by sa tu reagovalo len na to, co neodporuje "modernej" medicine?

aristka
6. aug 2013

@mano5 určite tvoja manželka nemala malú stále na očiach ,detíčkám sa robia aj nejaké odbery a vyš.neviem či mala taký nadštandart,aby bola pri tom ...a ak by bolo niečo také v očku tiež by sa muselo jednať o nano častice,takže aj pri novorodencovi by si si to určite nevšimol...inak dosť už konšpiračných teórií 😉

aristka
6. aug 2013

@mano5 pozor na kardiostimulátor som reagovala ,ale ako ty čo si s tým začal v tom nemáš jasno 😀

bubulka722
6. aug 2013

@aristka Si na veľkom omyle. Je som rodila v roku 2010 a malú som mala non-stop pri sebe, takže som si na 100% istá, že jej biela mafia nenaservírovala niečo s čím by som ja nesúhlasila. Inak si pekne naznačila, že sa mnohé veci môžu diať mimo očí rodičov. Ďakujem za také zdravotníctvo!

aristka
6. aug 2013

@bubulka722 a prečo si išla rodiť k tej bielej mafii,veď máme aj prírodu...a určite si mala malú nonstop pri sebe aj cestou s pôrodnej sály ..a ja som nenaznačila nič,ja tu konšpiračné a mafiánske praktiky nesplietam a nesledujem moc scifi..na rozdieľ od niekoho...

bubulka722
6. aug 2013

@aristka To nie je sci-fi, je to realita ktorú som si v pôrodnici sama zažila a mala som fakt čo robiť aby som ju mala stále pri sebe. Rodiť som do nemocnice musela ísť, pretože toto "zdravotníctvo" ti na rozdiel od iných štátov nedáva na výber. Z pôrodnej sály som išla po vlastných (bola som tam rarita) po pôrode bez chémie a malú niesla novorodenecká sestra pri mne. Ešte niečo ťa zaujíma? Sme mimo témy. 😉

macamac
6. aug 2013

@bubulka722 rodila si v TN? 😉

bubulka722
6. aug 2013

@macamac Po veľmi arogantnom predstavení sa primárom Kaščákom som nakoniec rodila v PN. Pracuje tam lekár, ktorý vie o čom pôrod je a bol mi veľmi nápomocný. 😉

aristka
7. aug 2013

@bubulka722 pokiaľ viem aj keď to nie je dovolené pôrody doma sa na slovensku dejú,z rozhodnutia matky a okrem úradných trošku problémov sa nič iné nedeje,samozrejme pokiaľ by sa nič nestalo dieťaťu...takže namiesto neustáleho osočovania nášho zdravotníctva ,vieš nabudúce ,že sa to dá ešte niečo z ,prečo si myslíš ,že tie tvoje bylinky ,ktoré sú pestované v tejto zanesenej chemikáliami zemi sú určite bio bez akýchkoľvek chem .nečistou ...ak si to myslíš si dobre naivná ..to by si ich musela zbierať na marse...možno tam by to bolo bio...

sharmana
7. aug 2013

@aristka to čo si vymenovala je zase prehnané, ako reklama na rotavírusovú očkovaciu látku "na každom ihrisku na vás číha rotavírus" 😀 prepáč, je to tak...
dobre že nás tu teraz každý bude na ulici pichať injekčnom striekačkou, samozrejme len takou čo je nakazená hepatitídou B, každé dieťa, ktoré uhryzne to druhé bude mať tiež hep. B a všade je zaschnutá krv a ked pôjdem len okolo, tak chytím určite hep. B.... viem, bolo to zbagatelizované, ale asi rovnako ako megalomanské strašenie v tvojom prípade 😉
neviem ešte o prípade, že by niekto z pohryznutia na ihrisku dostal túto chorobu, sú to zas len "Určité vrstvy v určitých oblastiach", takže ak tam máte okolo seba "osadu" a bojíte sa, aby vaše dieťa neuhryzlo "dieťa z osady", ktoré má sto pro hep. B, lebo tam to majú určite všetky, podla tohto tvrdenia, tak si proste tie svoje deti zaočkovať dajte...
a k tomu nechránenému sexu, rovnako dostaneš syfilis, kvapavku, herpes, papilomavirus, HIV.... takže treba hlavne chrániť, lebo pred týmito chorobami ta očkovanie neuchráni a ver mi, že nie je žiadna štatistika, ktorá by dokázala, že pri nechránenom styku dostaneš skôr hep. B než kvapavku... sú to zas len oblasti výskytu tej alebo ktorej choroby... väčšinou u narkomanov, "osady", prostitutky...
museli by sme očkovať na všetko, aby si aj ty svoje deti chránila.. okrem toho, ked budú dospelé, môžu sa dať očkovať aj na hep. B, v dospelosti, je to ich volba.. nemusíme to kvôli ich budúcemu sexu robiť hned v prvých 15. mesiacoch ich života...

sharmana
7. aug 2013

@adsumus viď horný príspevok..

sharmana
7. aug 2013

@adsumus a k tomu uhryznutiu... neviem kde si to vzala, že deti ktoré ta uhryznú, musia mat hep. B... ak myslíš, tie z osád, tak tie majú stopro skôr hep. A zo zlej hygieny...

adsumus
autor
7. aug 2013
aristka
7. aug 2013

@sharmana rotavírus absolútne neriešim,neviem kde žiješ ,ale u nás na západe úplne normálne narazíš na inzulínku a ľahké dievčatá...a zas porovnávaš neporovnateľné,hepatitída b ,ktorá často a halvne v tom akútnm štádiu je bezpríznaková tj. sa nelieči lebo nevieš ,že ju máš spôsobuje cithózu pečene a kto vie čo to znamená ,vie o čom hovorím....sifils rozpoznáš na začiatku a je liečiteľný bez následkou,len sa treba liečiť ,kvapavka tobôž a aids je dokázané ,že aj keď je obsiahnutý vírus v slinách sa nenakazíš a aj ak by si sa pichla ihlou je malá šanca na nakazenie,tam je to skôr pohl.stykom....,ale u hepatitídy b je veľká....a neviem mne malý v parku našiel inzulínku podotýkam otvorenú a mal ju v rukách....a ak tvoje dieťa dostane hepatitídu B v deckom veku dospelosti sa nemusí dožiť a v deckom veku je lepšia šanca na veľkú tvorbu protilátok,ktoré vydržia aj v dospelosti ,čo u dospelého je to na vážkach...

aristka
7. aug 2013

@sharmana a rómske deti majú hepatitídu b aj od rodičov,nielen hepatitídu a z hygieny a aj tie prostitútky ,ktoré sa vyskytujú všade aj narkomani tvrdých drog majú detičky,ale tam ako aj u rómskych detí je to od narodenia podchytené a sú liečené....a heaptitída sa prenáša všetkými telesnými tekutinami a má veľmi dobrú odolnosť a prežitie v akýchkoľvek podmienkach...a ak sexuješ s niekým komu si nevydala zdravotnú dokumentáciu,to znamená,že nevieš či tú hepatitídu má alebo nemá tak ak ju má pravdepodobnosť nakazenia je obrovská...

bubulka722
7. aug 2013

@aristka Nabudúce ak budem náhodou rodiť, budem ťa kontaktovať a ty mi zoženieš slovenskú PA, ktorá bude ochotná prísť k môjmu domácemu pôrodu. Podľa tvojich vyjadrení sa to dá, tak sa skús o to viac zaujímať a pochopíš, že to vôbec nie je jednoduché. Ženy čo rodili aj na SK doma, všetky mali PA z Rakúska alebo z Čiech. Tie žienky a túto problematku poznám oveľa lepšie ako ty, pretože som si tým prešla, takže prosím netvrď niečo o čom nemáš tušenie.
Tie moje bylinky ti riadne ležia v žalúdku, ale ubezpečím ťa, vždy sú zdravšie ako vami servírované jedy. 😉
Lúčim sa, viac nemám záujem o komunikáciu s tebou.