icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
10. sep 2013

Ospravedlnenie za osočovanie lekárskej asociácie z úplatkárstva a poberania finančných prostriedkov od farmaceutických spoločností a zavádzania verejnosti, ktoré museli antivakcinisti v Austrálií zverejniť na svojej stránke, potom čo asociácia podala sťažnosť na súdy.

"It has been brought to the attention of the Australian Vaccination Network that the comments published not only contained a number of factual errors but were felt to be offensive and embarassing [sic] to AMA (NSW), its officers and employees.

"In particular it has been brought to the attention of the Australian Vaccination Network, the the [sic] Australian Vaccination Network accepts, that:

1- AMA (NSW) does not obtain any of its funding from pharmaceutical companies;

2- AMA (NSW) has not published any advertisement or advertorial for a pharmaceutical company in the NSW Doctor for a period of at least four years, and at no time has the advertising in NSW Doctor been almost exclusively that of pharmaceutical companies;

3- AMA (NSW) does not actively censor information made available to its members.

"The Australian Vaccination Network unreservedly apologises for any offence or embarassment [sic] the publication may have caused AMA (NSW), its officers and employees." (sic.)

AV akceptuje, že asociácia nedostáva finančné príspevky od farmaceuttických spoločností, neuverejnuje inzeráty farmaceutických spoločnosti vo svojom časopise, necenzuruje informácie pre svojich členov.

Ospavedlnujeme sa za útok a nepríjemnosti, ktorý naše vyhlasenie mohlo spôsobiť asociácií, jej uradnikom a zamestnancom.

adsumus
autor
10. sep 2013

@aristka Lekárku oslobodili, pretože príčinou smrti toho dieťaťa mohlo byť aj vdýchnutie zvratkov, alebo nejaká pridružená infekcia. Veci nie sú také jasné ako sa zvyknu prezentovať na koníku.

mano5
10. sep 2013

@kvieta Nemam co. Uz som to tu pisal. Je zaujimave, ze ste si to vsimli az teraz, na stranke, na ktoru nechodite 🙂 . Vyhrazanie? Vyhrazanie je, ked niektori pediatri protizakonne ziadaju podpisy od svojich klientov na rozne papiere a do zdravotnych zaznamov - tam je jediny postup - zavolat policiu a nahlasit ich, ze si vynucuju podpis proti voli obcana.
To co som pisal je fakt - vsetky ceny su zatial platne. To, ako kto pouzije zbran je jeho vec - presiel predsa psychologickymi testami a skuskami statnej moci. To vobec nie je pisane ako vyhrazka - to je pisane ako varovanie pred ludmi, kotri nemusia uniest to, ze po vakcine (su slabe povahy ludi, ktori nepotrebuju ani dokaz, ze to bolo po vakcine) sa im dieta prestalo usmievat alebo prevalovat - nie to, ze im noc co noc neustale place. Niekto to proste psychicky nezvladne a pojde so zbranou v ruke hladat vinnika - nevinneho pediatra, ktoreho do ockovania tlaci RUVZ.

mano5
10. sep 2013

@adsumus To je presne, to co robite - z celej diskusie vytrhnete, to co sa vam hodi. Preco si nedala to, na co som reagoval? Na skutocne invektivy? Len tak mimochodom, takyto pamflet si vyrobim vo phoshope za par minut a mozem napisat, ze to bolo na ich strankach. Na ktorych strankach? Daj odkaz.

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Ten podpis je tam na to, aby rodič mal plnú zodpovednosť, ked mu dieťa ochorie a nemohol obvinovať pediatra, že ho nezaočkoval on z vlastného rozhodnutia. Neviem prečo ti to pripadá ako dôvod na vyhrážanie. Aj Američania podpisujú formuláre, že je to ich rozohdnutie deti neočkovať, tak čo sa deje?

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Na aké skutočné invektívy? Ten chlapec tam jednoducho uvádzal dôkazy, v čom sa eleková mýli a stále mu to tam mazali a nadávali do provokatérov a zašlo to až tak daleko, že sa mu vyhrážali tak ako si môžeš prečítať na predchádzajúcej strane. To ti pripadá ako správne?

mano5
10. sep 2013

@adsumus Mne to nepripada - ono to je vyhrazanie. Nikto ta nemoze nutit do niecoho, s cim nesuhlasis. Preco, by som mal obvinovat doktora (alebo hocikto iny), ze mi dieta ochorelo? Pridem za nim predsa s tym, aby ho liecil - resp. mam unho kartu a mesacne mu platim (moja poistovna) aby ma liecil. Na vsetky choroby, ktore sa vyskytuju. Ak nemam ockovane deti, tak je to moja zodpovednost, ktoru aj tak automaticky mam uz od narodenia dietata - aj za 2 -mesacne dieta predsa nesiem zodpovednost a to este nema ani podla ockovacieho kalendara ziadne vakciny. Aj za ockovane 2-rocne nesiem zodpovednost len a len ja ako rodic - nikto iny.

irenkask
10. sep 2013

@aristka Môj slovník je z pravidiel slovenského pravopisu a neposielaj ma prosím na skorumpované nefunkčné súdy. Ja sa odlišujem len tým od teba že odmietam posielať deti na smrť a ku zabijakom a nedoporučujem tu neoverenú v praxi liečbu ani prevenciu.
A moju vnučku zachránil liečiteľ,pretože prežiť toľko chemoterapií ,ožiarov plus transplantáciu kostnej drene a ešte pol roka tabletkovej chemoterapie je NEMOŽNÉ bez toho,že jej niekto naprával dobabranú krv a krvinky.
Po nákaze stafylokokom počas tejto ťažkej liečky jej hrozila amputácia končatín,pretože tento kok nereaguje na antibiotiká a ešte aj žerie vnútorné orgány.
Tak prosím ťa nepripisuj tento zázrak že žije len a len lekárom keď vieš o tom prd a nikdy si sa o moju vnučku a jej terapiu komplexnú hlbšie nesnažila zaujímať.
Nikdy som netvrdila to čo hovoríš. Ja som od začiatku za spojenie klasickej medicíny s alternatívnou,lebo naša malá sa tak vyliečila.
A ten liečiteľ čo ju na diaľku liečil pýtal 400 korún za pol roka nič viac ,aby si zase neútočila že je to biznis. A nemá ani nikde stránku na nete aby zarábal. ale telefónnu linku má preplnenú stále ,ledva sa dovoláš. Ale vidíš vlastnými očami ako ti dieťa s ktorým je zle ožíva pred očami a behom hodiny po odbere krvi má napravený celý krvný obraz a lekári nechápu a čudujú sa ..
To ti ešte stále nedošlo? Lebo teba nezaujíma ako zachrániť deti, ale len omieľať dookola to isté ako mlynček.
Lenže ja som iný človek,ktorého trápi aj smrť a ťažké poškodenie iných detí.

A už sa pre mňa toľko netráp a spávaj. Môj názor sa zmení až vtedy ,keď si lekári sami medzi sebou budú robiť poriadky.
A ešte ti poviem toľko,že ten súdny znalec ktorý figuroval na posudku prečo zomrel Miško má ruky pošpinené krvou tak isto,pretože zakryl lekárov aj v iných prípadoch keď bolo dieťa poškodené ochrnutím celého tela a je mi odtiaľ dobre známy.
Tú mamičku ktorej to spravil poznám osobne pretože je odtiaľ a stretávame sa.
Takže s takýmto znalectvom môžeme ísť tak do zadku a potom sa nemá o čo oprieť súd,keďže posudok je zmanipulovaný od začiatku do konca a nad znalcom nie je nijaký nadriadený orgán. To dúfam vieš. A nenapíš mi že sú aj iní znalci ,lebo ani jeden nenapíše nič proti tomu druhému.

A ešte maličkosť,deti ktoré sa liečili súčasne s našou malou už nežijú a to ma strašne serie a nikdy sa s tým nespokojím,lebo tie deti z onkológie mi prirástli k srdcu všetky a je to pre mňa ako moje vlastné,takže sa nečuduj že tento malý krásny Miško čo zomrel zanedbaním základnej starostlivosti lekárky mi nie je ukradnutý. Lebo som iná ako ty chválabohu že som sa tak neskazila aby mi cudzie utrpenie bolo ukradnuté.

Ďalšia vec,toto už nie je diskusné fórum,už dávno. Toto je prednáškové fórum pre určené osoby a kto povie iný názor je okamžite spacifikovaný,prenasledovaný a vyhadzovaný,vysmievaný,ponižovaný a jeho príspevky sú ihneď vymazané bez rozdielu ak sú aj k téme sú označené ako mimo témy.
To je obyčajná manipulácia oháňať sa že faktami a podobne a odbornosťou keďže u nás nie sú nijakí odborníci a nikdy nikto nenesie zodpovednosť za nič a nijaký lekár nikdy nebol potrestaný za nič.

mano5
10. sep 2013

@adsumus Kto sa mu vyhrazal? Jemu konkretne. Akurat mu admin zmazal vsetky spamy. Tu sa tiez mazu spamy - vsade na svete sa mazu spamy. Co je spam, je na rozhodnuti adminov kdekolvek na svete. Vy tak isto mozete mazat spamy vo vasich diskusiach - akurat tam potom prestanu ludia prispievat.

Polial to nevadi adminovi, ze mu tam ludia nebudu prispievat, je to jeho vec.

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Treba si uvedomiť, že podpisujú rodičia na celom svete, ak odmietajú očkovanie, že je to ich rozhodnutie. Je to aby bol lekár z právneho hľadiska krytý ak sa dieťaťu niečo stane. Tak to je na celom svete, deti v Amerike musia dať do školy doklad o očkovaní, takže to vie celá škola, kto je kto nie. Nič špeciálne, treba s tým počítať. Okrem neočkujúcich majú právo na ochranu aj očkujúci. Ak máš dieťa s zlou imunitou, nebudeš ho strkať do školy, kde sa sústredili všetky nezaočkované deti z mesta. Ten koment, čo som tu zavesila je pre mna celá podstata AV, nič viac nič menej-štvať ľudí proti sebe, šíriť strach a paniku.

mano5
10. sep 2013

@adsumus Mam iny nazor na strach a paniku, ale musim ist nieco robit aby nasa vlada mala za co rozhadzovat a nemam uz chut sa k teme strachu a paniky vyjadrovat a ani to nepatri do tejto temy.

natas4
10. sep 2013

@irenkask mna by len zaujimalo, preco ste neodmietli chemoterapiu, kedze je to svinstvo a ti lekari, pardon fasisti v bielych plastoch jej urcite nechceli pomoct

adsumus
autor
10. sep 2013

@natas4 @natas4 Mna by zaujímala tá energia na diaľku, to môže byť tiež dobrý kšeftík, posielať ľudom energiu a oni mne peniažky. Zbohom ťažká práca vo fabrike.To vôbec nie je zlý príjem na účet a energie mám na rozdávanie a ak tým niekomu pomôžem prečo nie?

irenkask
10. sep 2013

@natas4
@adsumus
To sa nedá vysvetľovať takto na diaľku a už vôbec nie vám,museli by ste určité veci pochopiť a keď vám nestačí že takúto liečbu prežila a ostatné deti nie,lebo protokoly sú rovnaké,a nevŕta vám to v hlave , vôbec vás to neprekvapuje,tak bohužiaľ.
a čítajte lepšie čo píšem,liečiteľ pýtal po pol roku liečby 400korún,čo by u vami preferovaných lekárov nehrozilo.
Tak sa tu spolu pekne čudujte,zadebnite sa tu ešte lepšie a neotv árajte radšej oči a uši aby ste sa náhodou niečo nové nedozvedeli.
Len smolu máte ,lebo to posielanie energie sa prejavovalo tak,že vaši lekári čumeli ako puky a nechceli veriť tiež.
ale sem je zbytočné aj chodiť,pretože ste tu dohodnuté s adminmi ,provokujete takým spôsobom diskutujúceho,nahlasujete jeho príspevky a potom ho dáte vyhodiť.
Veľa radosti z tejto činnosti,ak neviete inak tak pokračujte.

adsumus
autor
10. sep 2013

@irenkask Tu je koľko sa dá zarobiť na homeopatii, veľmi pekná sumička za mesiac. Aj do pol miliona pri troche snahy. Hlavne ak máme správny marketing, v časopisoch, rádiach. Takže mne tu nikto už o tom ako antivakcinisti na prezentovaní svojich názorov nič nezarábajú ťažko bude niečo hovoriť.

natas4
10. sep 2013

@irenkask ja nie som dohodnuta so ziadnym adminom, ale ty si velmi paranoidna...skus oslovit liecitela, mozno ti na dialku pomoze...

A neodpovedala si mi na otazku...preco ste teda neodmietli chemoterapeuticku liecbu? Preco ste dovolili, aby jej ju pichali?

natas4
10. sep 2013

@adsumus mne vcera moja kozmeticka hovorila, ze jedna homeopatka si pytala za jednu navstevu 200 eur 😲 paradny biznis a este kolko ludi jej na to skoci

terisari
10. sep 2013

@natas4 tak to je ina palka. To som osobne rada, ze nasa pediatricka sa zaobera homeoliecbou a poradenstvo mame zadara 😉 . Tak tie homeopatika nam zaberaju na take sopliky, kasliky, zubky, ale neviem si predstavit nimi liecit napr. tuberu, cierny kasel, tetanus..... a preto su moje dcerky ockovane!

mano5
10. sep 2013

@natas4 Moj doktor BEZ toho aby som ho navstivil berie 3,5€ mesacne a pediater dalsich 3,5€ za kazde nase dieta (dokopy 7€), doktorka mojej zeny 3,5€. A to je bez navstevy - ziadna robota. Rocne nas doktori stoja (ked k nim nejdem) - 168€. Ked ho nahodou navstivim a vytiahne stetoskom alebo urobi vysetrenie - min 10€ za navstevu. Takze ked raz za rok navstivim homeopata je to to iste - pardoooon je to ine - tam platim za to co dostanem.

mano5
10. sep 2013

@natas4 Kolko ty platis svojmu lekarovi? Predpokladam, ze vsetci maju rovnake ceny. Zeby kartelova dohoda?

mano5
10. sep 2013

@adsumus Ako som pisal natas4 - kolko zaraba tvoja lekarka pri cca 2000 pacientoch? A bez prace - len na poplatkoch za evidenciu??
Pri cca 2000 zdravotnych kartach je to - 7000€ mesacne.

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Pozri, už som ti tiež písala, že mi pripadá normálne, že ľudia na svojej práci zarábajú, nenormálne mi príde, že niekto sa tu prezentuje ako ľudomil a spása ľudstva a okydáva iných, že len profitujú a nie že neliečia, ale zabíjajú a on je ten záchranca detičiek a pritom má na svojej činnosti rovnako finančný profit a to oveľa, oveľa vyšší ako obyčajný lekár, ktorí ale narozdiel od šarlatánov sa musí riadiť previdlami a dodržiavať zákon a za svoje pochybenia si zodpovedá. Tak si daj už konečne tieto dve veci do porovnania a zváž to kriticky na nezaujato. A s tou sumou si to teda poriadne prehnal.

mano5
10. sep 2013

@adsumus Nechapem, preco ta to trapi. Nech to trapi obcanov ceskej republiky. Je to ceska podnikajuca v cechach. Preco sem vobec davate odkazy na ceskych podnikatelov??

mano5
10. sep 2013

@adsumus Inak si ju dost hrubo obvinila - ze zabija ludi. Na to uz treba aj nejaky dokaz, ze niekoho usmrtila alebo mu vazne poskodila zdravie. Ak sa tak stalo, treba dat vediet ceskym uradom, aby konali.

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Českí podnikatelia došli rozdávať svoje rady z vlastnej vôle na Slovensko, tak sa zaoberám, keby ostali v Čechách, kde žiadne ovácie nezožali, tak by som sa nezaoberala. Kde som ju ja obvinila, že niekoho zabíja?

mano5
10. sep 2013

@adsumus S ktoru sumou som to prehnal? S mesacnym poplatkom? Napis teda kolko platis svojmu lekarovi. Ak si lekarka, tak napis kolko si uctujes za kartu. Je to anonymne forum, nikto predsa nevie kto si a kde zijes. Len tak pre porovnanie, ci ti nasi doktori maju ine sumy.

mano5
10. sep 2013

@adsumus citat: ..."že len profitujú a nie že neliečia, ale zabíjajú a on je ten záchranca detičiek"...

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 tak si to prečítaj poriadne ešte raz, čo som napísala

mano5
10. sep 2013

@adsumus Ja citam, tak citam stale tam vidim tu vetu: "že len profitujú a nie že neliečia, ale zabíjajú a on je ten záchranca detičiek"

A tie sumy??

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Ty si napísal, že som ju hrubo obvinila..kde som ju hrubo obvinila?