icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

mano5
10. sep 2013

@adsumus Znovu si precitaj co si napisala. Tu je citat, kde ju oslovujes "... a on je ten zachranca..." a cela veta:
"že len profitujú a nie že neliečia, ale zabíjajú a on je ten záchranca detičiek..."

A tie sumy??

adsumus
autor
10. sep 2013

Vôbec si ten príspevok nepochopil, skús sa zamyslieť. A až potom obvinuj ľudí, že niekoho obvinujú. Sumy nepoznám, ani ma to nezaujíma, urob si výskum medzi známymi alebo si zavoalj do poisťovne, alebo sa chod priamo do ambulancie opýtať.

mano5
10. sep 2013

@adsumus Ja sa pytam teba. Svojich doktorov poznam a nemam problem im zaplatit za karty. Ty si pisala, ze sumy su prehnane, tak sa ta pytam kolko platis ty? Ja som s nasimi doktormi natolko spokojny (zatial), ze nemam problem im aj priplatit za nadstandardne ukony. A nech zarobia aj 10000€ mesacne.
Ked vsak pises, ze su prehnane sumy, tak asi mas iny poznatok. Tak ho napis.

A bvinovat vies najlepsie ty sama: strana 127 prispevok o 13:33, kde pises, ze niekto na niekoho utoci a pritom tam ani nie je zmienka o utoceni ani obvinovani. Uplne nieco vykonstruovane.

laurinkat
Odpoveď bola odstránená
tatko_bebe
10. sep 2013

😀 ked nie tu tak tam 😀

natas4
10. sep 2013

@mano5 ja svojmu lekarovi neplatim nic, moj muz neplati nic, pediatrovi neplatime nic, akurat ak chcem crp zaplatim 3,50....a som spokojna s nimi a neplanujem ich menit

adsumus
autor
10. sep 2013

@mano5 Pre mna nemá žiadny zmysel doťahovať sa s tebou koľko zarábajú lekári, moja známa je začínajúca internistka a výplata naozaj je od tvojho odhadu veľmi daleko, samozrejme smerom nadol. Tu som našla odhad miezd od 2700 do 3500 a z toho platia nájom a sestru, tak asi si zasa niečo zdramatizoval, neviem prečo. Väčšina pediatrov nemá viac ako 1443 euro.

http://www.sme.sk/c/6789370/z-vidieka-sa-vytrac...

irenkask
10. sep 2013

@natas4 Pretože nádor rástol obrovskou rýchlosťou centimetre za niekoľko dní a dusil ju v krku a povedali že nám nič nesľubujú a ani nedávajú nádej ale že skúsia najsilnejšiu chemoterapiu a uvidí sa či bude žiť.
Už som to tu stokrát písala vidno ako rozumieš a čítaš moje vety. Vtedy som toho liečiteľa nepoznala a hovorím stokrát že lekári len skúšali,otvorene to povedali. Žiadnu záruku na svoju liečbu nedávali nikdy nikomu ani nám.
A ešte povedali že žiadnu zodpovednosť nepreberajú ani v prípade že deti zomrú v dôsledku liečby chemoterapiou.
A ďalšia vec je tá,že rozhodujú o dieťati rodičia,takže ja som nemohla nikoho presviedčať aby liečil inak ako sa rodičia rozhodli.

natas4
10. sep 2013

@irenkask tak by si si mohla odpustit tie vyhlasenia o lekaroch, pretoze vam pomohli...bez chemoterapie by tu uz tvoja vnucka nebola

irenkask
10. sep 2013

@natas4 Nedrístaj také voloviny,tebe škoda čosi písať,manipuluješ,prevraciaš a vôbec si nepochopila čo som tým chcela povedať.
Prečo ti tak záleží aby som velebila a chválila práve lekárov? Keď bude za čo tak rada,ale malú vyliečil liečiteľ,lebo chemo by ju bola zabila tak ako ostatné deti čo sa tam v tej dobe liečili.
Nikdy si nezažila aká je to liečba tak o tom nevieš nič a diskusia s tebou je jalová bez prínosu a nemienim do oblbu opakovať to isté ako v osobitnej škole,prepáč,fakt.
A vnučka by bola nebola,keby si dcéra nevšimla že jej tri razy išli dávať transfúzku krvi ktorá sa nezhodovala s jej skupinou a keby jej liečiteľ nevyliečil stafylokoka tak ju zožerie celú,lebo je rezistentný na akékoľvek antibiotiká.
A aby niekto mohol niekoho poučovať musí mať väčšie vedomosti ako ten ktorého poučuje. Preto vravím že tu nie je diskusia ,ale prednáška ako u tých šmejdov čo to dávajú v telke kde tiež rozkazujú čo musia chváliť a kupovať ich manipulovanéobete tak ako tu teraz ty nútiš človeka ako ja ktorý má zlé skúsenosti s lekármi a vraj musím chváliť. ☹ ☹ ☹

kvieta
10. sep 2013

@mano5 Mýliš sa... Keby som si to nevšimla vtedy, nevedela by som, že si to tu napísal Ty 😉
Toto nie že je hraničiace so zákonom, alebo diskutabilné, to by bol trestný čin a je zaujímavé, že to podsúvaš nielen tu, ale aj na iných fórach na vyhrotenie diskusie, tak mne z toho vyplýva, že si si vedomý toho, čo tá "vyhrážka" vyvolá v ľuďoch, aké pocity, úvahy atď. Za toto si naozaj potlesk nezaslúžiš. Ak by sa všetky problémy v našom štáte mali riešiť takto, tak tu máme malé Palermo, každý tu nosí pištolku za pásom a v prípade krivdy porieši, čo treba.
A potom sa AV poburujú, keď je na vakcinologickom kongrese jeden z bodov: Internet a očkovanie: nástroj pozitívnej komunikácie a informačno-teroristickej dezinformácie.
Podľa Teba to, ako kto pouzije zbran je jeho vec... Rada by som vedela, či by si sa pod tieto názory aj podpísal a nemachroval iba na anonymných fórach.
Som zvedavá, čo sa tu ešte dočítame 😨

aurorag
10. sep 2013

@irenkask ty manipulujes a prevracias! "odpustit tie vyhlasenia o lekaroch " si si prelozila ako "vraj musim chvalit". trochu objektivity by ti nezaskodilo. 🙂

aurorag
10. sep 2013

a o tych ludovych lieciteloch - asi pre rokom bola kauza, s liecitelom, ktory umoznoval otehotniet nepoldnym zenam. presvedcil ich , ze su tehotne, dokonca priberali a mali bruchu.... akurat ze neporodili.... a bral zato dost penazi... takze ja im neverim.... a co takyto clovek? mal by sa teraz zodpovedat za svoje ciny? za oklamanie pacientky?
netreba zatracovat ani klasicku medicinu, ani alternativne metody, ale s rozumom!!!!

aurorag
10. sep 2013

@mano5 a zaco platis tych 10eur? to mi nie je jasne.... ja u obvodaka neplatim nic.... ani u detskych.... iba pri mnou vyziadanych ukonoch, ako posudok na vodicak, alebo take, inac neplatime....

natas4
10. sep 2013

@irenkask nemusis ich chvalit...ale nenazyvaj ich fasistami...pretoze je neodskriepitelny fakt, ze tvojej vnucke POMOHLI...keby nepodstupila chemoterapiu, tak pochybujem, ze nejaky liecitel by zastavil taky rychly rast nadorov...a to, ze ine deti umreli..ano to sa stava...nie vsetci preziju..niekto sa vylieci niekto nie

aristka
10. sep 2013

@mano5 tých 7000mesačne sa ti zdá veľa na prevádzku ambulancie a ešte musí zamestnať sestričku ....zle si sa obul do pediatrov taká chirurg má raz toľko ,plus keš na ruku za výkony ako vytiahnutie znamienka.....viem o čom hovorím....

aristka
10. sep 2013

@irenkask ak idem do špitála na hospitalizáciu,podpisujem informovaný súhlas ,čo znamená ,že súhlasím z liečbou a som poučená ako to bude prebiehať a aké to môže mať následky či dôsledky a to sa týka aj chemo a chemo nasadili pretoako prvé ,aby zlikvidovali metabolizmus nádoru ,aby nerástol a nerozširoval sa do okolitých tkaniv a aby sa predišlo tvorbe metastáz čo krvnou cestou alebo po orgánoch ,ale vy ste tuším mali 4 štádium ,tj. najhoršie ,tak sa ani nečudujem ,že vám na rovinu povedali buď alebo a ajnapriek tomu otec čo matka dieťťa ,ten súhlas podpísali ...takže takto sa veci určite mali....

aristka
10. sep 2013

@irenkask a neviem ako to myslíš s tou krvou ,normálne som sa zasmiala ...ak by jej bola podaná krvná skupina ,ktorá sa nezhoduje s jej ,došlo by k hemolýzetj.k rozpadu červ.krviniek a malá by zomrela do pár hod,...ani liečiteľ na diaľku by ju nezachránil ,prosím nepíš o niečom o čom fakt nič neviem ..lebo krvné skupiny je samostatná problematika....

aristka
10. sep 2013

@irenkask a stafylokok je liečiteľný síce moc problematicky ,ale je a táto infekcia je problém nemocníc a hlavne u pacientov s oslabenou imunitou ,čo bol alebo je prípad vašej vnučky a preto aj v liečbe boli dr.veľmi opatrný ...

aristka
10. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... no a tu je niečo o zl.stafylokokovi a pre jeho ľahký prístup do krv.riečiska u pac. nám robí v špitáloch veľkú neplechu ,ale bojujeme s ním na všetkých frontoch...

tatko_bebe
10. sep 2013

@aristka ak myslis S.a. tak je sranda co sme si sami vypestovali pisal som o nom dipl.

zuzkap2
10. sep 2013

@aristka skus si ten prispevok od @irenkask precitat znova, a nie sa "vysmievat" lebo ona pise, ze jej vnucke isli tri krat davat transfuziu a zamenili krvnu skupinu a ze si to jej dcera vsimla, inak by tu mala nebola a ten liecitel jej vyliecil stafylokoka

nechapem, ze vas to tu este bavi a chytate sa za slovicka uplne zbytocne

aristka
10. sep 2013

@tatko_bebe a povedz ,veríš tomu ,že liečiteľ na diaľku by si s ním poradil...

irenkask
10. sep 2013

@aurorag Neotravuj a nemanipuluj ma čo mám písať,som svojprávna ,na to máš tému povinné očkovanie a jeho nezmysel . Dovidenia.

aristka
10. sep 2013

@zuzkap2 ja tej osobe nemám prečo veriť,určite si prešli peklom ,malinkej prajem nech sa z toho dostane ,ale kto vie ako sa eviduje transfúzia a ako sa podáva transfúzia a ako treba byť prvú pol .hoďku pri transfúzii,tj.biologická skúška ,vie ,že toto je úplná hlúposť....

tatko_bebe
10. sep 2013

@aristka nechce sa mi to vsetko citat, ale principialne verim ze existuju ludia kt maju iste paranormalne schopnosti. Mozne to je. Ale kedze tieto schopnosti nemam a neviem ich nejako odmerat, aj ked Rusi maju realny pristoroj kt to dokaze.. tak skor nikomu neverim 😀 hlavne tym kt. na tom chcu zbohatnut

irenkask
Odpoveď bola odstránená
zuzkap2
10. sep 2013

@aristka verit jej nemusis to ta nik nenuti, ale ak si tam nebola,tak nemozes tvrtit,ze nepochybili, co sa obcas stava je zbytocne taketo natahovanie sa ci to je pravda alebo nie

aristka
10. sep 2013

@zuzkap2 nebola som tam ,ale pracujem vo fachu a viem postupy a viem ako sa čo robí a nikto by takúto somarinu nespravil ,jedine človek ,ktorý chce úmyselne ublížíť to jest vrah ,ale aj pri transfúzii sú vždy 2 ľudia tj.sestrička a lekár a prispievajúca robí všetko pre to ,aby zdiskreditovala a dehonestovala zdrav.personál....