Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Môžeš si ľahko overiť, že do každej diskusie to nevypisujem. Dokonca po 3 roky som to nikde písať nemusel. To bola situácia ešte iná.
Vitamín C uľahčuje vstrebávanie hliníka len cca o 25%, avšak podstatne uľahčuje aj jeho viazanie a vylučovanie, a zároveň niekoľkonásobne zvyšuje odolnosť voči jeho toxicite.
@petot nechcem sa s Tebou hadat ale fyziologicka davka tento pojem je ako pest na oko. Je bud terapeuticka davka alebo je nieco fyziologicke cize to nieje patofyziologicke. A fyziologia je celkom sranda vedny odbor..
Takze ked napises ze fyziologicka hladina ATB je 0 tak je to uplna hlupost.
@adsumus Dovolím si prekopírovať z vedľajšej diskusie, snáď k tomu nepotrebuješ titulky či vysvetlenie:
(začiatok)
"Trochu zacitujem z toho, ako sa chváli PR agentúra pána Kasardu, ako spracúva verejnosť.
"Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde."
-koniec citátu. Zdôraznil by som "aktívnu prácu s diskusným priestorom a buzz marketing" o čom akiste niektorí prítomní diskutujúci vedia podstatne viac než ja.
(koniec citátu od petota)
p.s.pre ostatných definícia buzz marketingu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Buzzmarketing
p.s.2: "aktívna práca s diskusným priestorom" = okrem iného aj nasadzovanie platených diskutérov, tzv. obyčajných mamičiek.
@nae To prečo si adresoval tieto paranoje a fantasmagorie mne? Ak si myslíš, že mám niečo spoločné s akoukoľvek reklamnou kampanou na vakcíny, napíš rovno a ja ti rovno napíšem, že to je KLAMSTVO a ZAVADZANIE. NEMAM. Ak sa nevieš zmieriť s tým, že sú ľudia, ktorí s AV nesúhlasia, budeš sa to musieť naučiť akceptovať. V Austrálii ich je vyše 10,000 a noví ľudia stále pribúdajú, aj austrálsky parlament vyjadril svoj názor jednoznačne...zbaľte sa a chodte domov... a tí, čo vám vyjadrovali podporu, ju stiahli, ked videli dôsledky AV kampane.
Takže pána Kasardu nepoznáš? 😉 Nenapísala som, že máš niečo spoločné s reklamnou kampaňou na vakcíny, čítaš medzi riadkami aj to, čo tam nie je. Ľudí nesúhlasiacich s AV (inak poprosím konečne o konkretizáciu tohto pojmu - AV, lebo neviem, či sa ma to týka 🙂) akceptujem. Neakceptujem klamárky (ktoré sú zavŕtané v každej diskusnej skupine o ne/očkovaní) a "chytrolínky", ktoré nemajú čo povedať k téme, len sa chodia vyžalovať zo svojich psychických útrap získaných pri čítaní fóra (mimochodom, takéto problémy ľahko vyrieši každý priemerný psychoterapeut).
Dianie v Austrálii nesledujem, ani v tvojom obľúbenom Pakistane, mňa zaujíma, čo sa deje tu a teraz.
p.s.ak platí to, čo si tu kedysi písala (že sa necháš naočkovať vakcínami v adekvátnom pomere k tvojej hmotnosti, aby sme sa čo najviac priblížili situácii u detí, a to podľa detského očkovacieho kalendára), možeme dohodnúť nejaký termín. Kamarát tu z fóra je taký zlatý, že zabezpečí kamery, aj prípadne RZP. Aby to bolo štatisticky významné a relevantné aj pre všetkých dr., že tieto vakcíny nesposobujú žiadne probémy, poprosila by som, aby si u vás v skupine alebo vo svojom okolí našla ešte 19 ľudí, ako ty, lebo o štatistike sa dá hovoriť až od nejakých 20 pokusných jedincov. Nemusíš na toto p.s.reagovať hneď, stačí sa ozvať, keď vás bude dosť. Samozrejme platí tvoja podmienka, že ti to bude aplikovať tvoj ošetrujúci lekár, ako si písala.
@nae Boli časy, ked som si myslela,že ti ide o hľadanie pravdy o očkovaní, ale tie časy sa pominuli. ☹ Neoznačuj ľudí za klamárov, ani nepriamo, ani za chudery, čo sa chcú vyžalovať. Všetci sme len ľudia a máme ľudské problémy. Hovor o sebe a o svojich názoroch, to je všetko.
@adsumus Keď mám dokaz, že niekto klamal, tak je pre mňa klamár. Inak sa to nedá nazvať. Keď niekto chodí len provokovať, kazí diskusiu, o ktorú si sa tak strašne snažila od začiatku hlavne v tejto téme - je to škoda, pre všetky strany. Bežného čitateľa to znechucuje, a človeku, ktorý sa rozhoduje, to nepomože.
Primárne mi ide o boj za slobodu v očkovaní a tiež o pomoc a podporu tým, ktorí to potrebujú a vyhľadávajú (nielen u nás v skupine). Naozaj sa nezosypem z toho, keď si o mne niekto zmení mienku, mám toho dosť v bežnom živote a ten si nekazím negatívnymi virtuálnymi vzťahmi 😉 A aby sme ostali k téme: dobrú noc a zodpovednosti v každej životnej oblasti zdar 🙂
@tatko_bebe Princíp si pochopil, moju narážku nie. Presne o to mi totiž išlo - že keď je reč o terapeutickom používaní čohokoľvek, tak sa dávkovanie riadi klinickým cieľom. Tak je to pri antibiotikách, tak je to aj pri vitamíne C. A preto je obyčajné podsúvanie a zavádzanie zo strany @adsumus keď hovorí o "nadmerných" dávkach vitamínu C. To je jednoducho blud. Nie sú nadmerné, sú farmakologické.
@petot ale neboj ja som to pochopil neboj. Len ked uz chces pisat o teraputickych davkach a fyziologii tak pouzivaj spravnu terminologiu ale nie taku pokrivenu.
Cckom sa tak lahko neotravis a preco jednoduche vycuras ho. Max si poskodis oblicky mozno 😀
Kolega ma nalepenu fotku na skrinke a uz som ju tu daval a vystihuje aj toto:
Proste budem sa tesit ak Ti to pomoze aj ked tomu moc neverim ale mozno sa hlboko mylim
@adsumus V tom experimente potkany kŕmili každý deň takými dávkami hliníka, aké človek nezje ani za celý rok, a napriek tomu mali v moči menšiu dávku na kilogram hmotnosti než dostane dieťa za jediný deň vakcínami. To je dosť prúser. Týmto si len zvýraznila nebezpečnosť očkovania v porovnaní s hliníkom ako potravinovým kontaminantom.
@petot Prepáč, ale ten záver zo študie si si odvodil veľmi nesprávne, tá štúdia sa netýkala očkovania, ale vplyvu vitamínu C na vstrebávanie hliníka do tela. Je výrazne vyšší ak sa podáva súčasne s vitamínom C. Záver štúdie je že pacienti by sa mali vyhýbať viatamínu C a potravinám s vysokým obsahom hliníka.
@nae Ked máš dôkaz, že niekto klamal, treba dať na plochu a nie tu zákerne nepriamo označovať ľudí za klamárov a podplatených. Uvedom si, že to sú manipulatívne techniky a len podsúvaš iným, čo si majú myslieť o tých, čo s tebou nesúhlasia. Diskusia má byť o argumentoch a nie o hádzaní špiny na oponentov, už som ti písala a ak nemáš argumenty v tejto diskusii, neprispievaj.
@bipsy Je predčasné jasať nad vitamínom C v liečbe rakoviny, táto štúdia dokázala, že nemá žiadny vplyv na liečbu rakoviny. Porovnávali vitamín C s placebom. http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJM1985011...
Pochop ale, že ja nepochybujem o tom, že vitamín c je pre telo prospešný, len si nemyslím, že to je všeliek a má aj svoje negatívne stránky, najmä ak sa užíva v nadmerných množstvách, napr. na deti s poškodeniami obličiek a tvorbu kamenov a čo ty vieš,či akurát to tvoje dieťa ti o pár rokov nepodakuje za kamene.
@adsumus Na ploche to je už dávno, stačí dohľadať. Teba sa to netýkalo, takže sa nemusíš obávať 😉
A čo sa týka manipulácie - to si ma vcelku pobavila. So mnou nesúhlasia mraky ľudí v bežnom živote, aj tu, a tiež so mnou mraky ľudí sympatizujú a pýtajú si rady, informácie. Such is life 😉
Keď chceš diskutovať, rada by som sa spýtala,či si počúvala na Slobodnom vysielači Informačnú vojnu so šéfredaktorkou časopisu Dieťa pani Renátou Krausovou a pánom Petrom Tuhárskym. Téma sa týkala problematiky očkovania (nielen) v časopise Dieťa a bolo tam povedaných a dokladovaných veľa zaujímavých informácií.
Ako sa prosím dostanem do koordinovanej skupiny? Treba mať nejaký počet príspevkov, alebo je to časovka? 🙂 Počula som, že niektorí AV vďaka buzzmarketingu nemusia ani chodiť do práce. Mne by stačilo pár €-áčov na prilepšenie. Aj tak tu trávim nejaký ten čas z vlastného presvedčenia, ani by som sa do ničoho nemusela siliť 😉
Na tej diskusii na Slobodnom vysielači boli najlepší Floydi cez prestávku 😉 Moderátor bol vcelku "vo forme" ako sa mi zdalo 😎
@kvieta Ty si nerob starosti ako sa dostaneš, už si tam určite tiež zaradená ako aj všetci, čo očkujú svoje deti a majú odvahu o tom písať na fore.
@bipsy Pre mna to nie je hypotetická záležitosť a ak by som mala rakovinu, určite by som to na sebe vyskúšala, aj dávky na hranici znesiteľnosti, ak by to malo pomôcť a ver, že by som bola šťastná, ak by sa to podarilo dokázať.
@nae Opakujem, argumentuj a nenaznačuj poza chrbát, že sme tu všetci proočkujúci klamári alebo sprostí alebo zaplatení. Sem sa s tými dokladovanými informáciami. AV sú tí, čo šíria bludy o očkovaní. Rodičia sme očkujúci a neočkujúci.
Dovolím si citovať priamo zo stránok reklamnej agentúry Snowball, keďže niekto má najradšej "podložené informácie":
rok 2007:
Agentúra Snowball Communications odštartovala pre svojho klienta GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o. komunikačnú kampaň, ktorá upozorňuje na nebezpečenstvo rotavírusového hnačkového ochorenia detí.
Kampaň je zacielená v prvom rade na mamičky najmenších detí a mamičky-čakateľky, pretože práve deti do dvoch rokov sú najohrozenejšou skupinou v prípade rotavírusovej infekcie. Práve pre najmenších je v súčasnosti už dostupné očkovanie. Keďže ide o veľmi špecifickú cieľovú skupinu, agentúra Snowball Communications využíva nadlinkové aj podlinkové aktivity v komunikačnom mixe zahŕňajúcom internet, tradičné médiá, inzerciu, public relations aj prednáškovú činnosť.
http://www.snowball.sk/clanok-sk-3-24-Snowball-...
Kto sa zúčastňuje na ich tlačových konferenciách je uvedené dole:
http://www.snowball.sk/clanok-sk-4-133-Osypkova...
A ešte víkendový kvíz:
1. Koľko farmaceutických firiem zastupuje táto PR agentúra?
2. Zastupuje táto PR agentúra aj nejakú advokátsku kanceláriu? Ak áno, čím je táto kancelária momentálne "populárna"?
Odpovede, milí priatelia, hľadajte na http://www.snowball.sk/sekcia-sk-5-Klienti a http://www.slobodavockovani.sk/news/gsk-ziada-o...
😎

@petot Odporcovia očkovania strašia verejnosť hliníkom vo vakcínach. Pritom by vitamínom C a D najradšej liečili všetko od nádchy, cez čierny kašeľ, osýpky až po tetanus, či rakovinu. Vedia, že si tým značne protirečia?
Zdroje:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC133...
http://www.karger.com/Article/PDF/187777 (1 fotka)
Ináč, to čo bola za poznámka o koordinovanej partii? 😕 To do všetkých diskusií, kde dvaja-traja ľudia udržiavajú civilizovanú diskusiu a podakujú za príspevok, vypisuješ, že sú koordinovaná partia? Či to len tí si vyslúžia, čo s tebou nesúhlasia?