Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Dúfam, že si tu nerobíte žarty z chrípky, pretože tá má na svedomí veľa obetí. Treba si čo prečítať a potom sa vyškierať.
Keď som napísala, že nespadám do očkovania proti chrípke, tak nespadám. 😝 Keď začnem spadať, dám vám vedieť, prinesiete kamery, natočíme ako ma rovno vystre po očkovaní na chrípku v priamom prenose. 😀
@adsumus a preco nespadas, uz som sa ta pytala? myslite, ze dostanem odpoved?
@sorciera24 aka vyhovorka, keby to patrilo medzi povinne, vytahovala by tu tie mnozstva mrtvych, komplikacie, kolektivnu imunitu a strasila by nas nesmiernou virulenciou a zodpovednostou za sirenie vysoko infekcnej a nebezpecnej choroby... A teraz zrazu nespada do ockovania... 😝
siri sa a sciera na slovensku chripka...... 😲 abrojlery sme uz zarezali..su v mrazaku...37 -ka jazdi az na konecnu ma padla...
nikdy som sa nedala zaockovat proti chripke... nepotrebujem to ockovanie ..nikdy som chripku nemala a ani mat nebudem..ha ha ha ja sa jej smejem...
som si tym ista aj ked psy budu brechat dalej... nebojim sa jej..a to nezerem ziadne homeopatika a ni cecka ..zbieram cecka v tom je ta lecka.... 😀 😀 😀 😀
fakt si nerobim srandu... 😀 😀 😀
Čo robí chobotnica, keď jej odseknú všetky chápadlá???...
... Nechápe...
@sirinka @mano5 @sorciera24
Citujem z istou skupinou milovanej stránky Sprievodca očkovaním:
"Kto nemôže byť očkovaný proti chrípke?
Očkovaní nemôžu byť ľudia s predchádzajúcimi komplikáciami po očkovaní a akútne chorí."
Keďže adsumus nikdy nemala žiadne komplikácie po očkovaní, z toho mi vyplýva, že je akútne chorá. Takže sa zmilujte a už ju nechajte, nech sa lieči a nech sa može čím skor dať zaočkovať 😉
Pokiaľ sa nedá očkovať, tak prestávam veriť všetkému, čo doteraz napísala 😀
No už zase celá tlupa pokope,svorne sa zaujíma o môj zdravotný stav-dojímavé...k slzám. Opakujem, aby ste sa tu dva dni ešte ďašie nečudovali, po konzultácií s lekárkou, napotrebujeme očkovanie proti chrípke. Dúfam, že ma nepošlete pýtať ešte potvrdenie. My sa riadime lekárskymi odporúčaniami. Čo myslíte akými odporúčaniami sa riadili rodičia tých dvoch neočkovaných detičiek, ktoré jedno malo následkom choroby hydrcefalus a druhé zomrelo na zápal mozgových blán?
@adsumus Tvoj zdravotny stav je nam ukradnuty. Ide o tych, co nemozu byt ockovany proti chripke, lebo im to ich zdravotny stav nedovoluje a nakazenie chripkou im moze sposobit smrt alebo ine tazke postihnutie. Takze preto by si sa mala dat zaockovat, lebo veris v kolektivnu imunitu, a takymto sposobom predsa nebudes sirit chripkove ochorenie.
@adsumus Teraz sa rehocú a vyškierajú z očka proti chrípke ...
Príde čas, keď budú svoje vnúčatá dodatočne očkovať - v čase zvýšeného výskytu napr osýpok - aby som nepoužila výraz epidémia - takých už bolo inde. Už vidím, ako terajšie mamičky, už ako babičky chodia s vnúčatkami k sebe navzájom na osýpkové kávičky 😉 Budú posr. v reále ako nikto. Len je ľahko robiť srandičky, keď kde nič, tu nič. A čím viac neočko propagandy, tým skôr sa toho dočkáme ☹ A potom budú témy na MK zívať prázdnotou 😉
@adsumus Takže aj tvoja lekárka sa spolieha na kolektívnu imunitu? A myslíš, že to je zodpovedné voči ľuďom, ktorí proti chrípke nemožu byť zaočkovaní, ako píše @mano5 ? Ako rada spomínaš - dojčatá a napr. onkologickí pacienti?
Pekne sa nám to tu vyfarbuje takto na jeseň 😉
@kvieta Srandičky? Chrípková epidémia je v podstate každý rok. Takže srandičky si robíte teraz vy dve, ale už sme si zvykli.
Ako som písala, podľa samého prof. Dluholuckého and company sa neočkujú len pacienti s predchádzajúcimi komplikáciami po očkovaní a akútne chorí. Všetci ostatní, tehotné ženy. ženy v prechode, mentálne zaostalí, fyzicky handicapovaní a tak ďalej, tí všetci sa očkovať podľa nich možu. Či s ním nesúhlasíš? Alebo - žeby nejaký strach z očkovania? 😎
Proti chrípke existuje očkovanie, ale pre vysokú schopnosť mutácie vírusu sú jednotlivé vakcíny účinné len približne jeden rok. Svetová zdravotnícka organizácia určuje zloženie vakcíny každý rok tak, aby obsahovala najpravdepodobnejšie kmene vírusu.
Chrípková vakcína je odporúčaná ľuďom z rizikových skupín, ktorí by mohli mať komplikácie.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Chrípka
@nae Zasa si si vybrala informáciu, ktorá ti vyhovuje a ignoruješ, to čo ti nevyhovuje. Tam je aj napísané kto by mal byť očkovaný.
"Chrípková vakcína je odporúčaná ľuďom z rizikových skupín, ktorí by mohli mať komplikácie."
http://www.sprievodcaockovanim.sk/odporucane-oc...
Takže, ked nie sme ľudia z rizikovej skupiny a nehrozia nám komplikácie, tak nemusíme byť očkovaní. Ale chápem, topiaci sa aj slamky chytá a lepšie rozoberať očkovanie proti chrípke ako úmrtie neočkovaného dieťaťa. ☹
@kvieta Preto ti, co veria v kolektivnu imunitu by sa mali dat zaockovat kazdy rok.
To si potom aj moje dieta moze povedat, ze ono nepotrebuje ziadne ockovanie, ved je zdrave. To je cely vas pristup. Ked sa mate dat ockovat, tak tvrdite, ze to nepotrebujete a ostatni su vam okradnuti. Ale ked treba ockovat cudzie deti, tak nie je dolezitejsej veci ako kolektivna imunita 😢 😢 😢 😢 .
@mano5 Podľa tvojej logiky by mali ľudia, čo tu tvrdia, že je lepšie ochorieť ako sa zaočkovať tiež dokazovať svoje tvrdenie v praxi? Napr. by začali mumpsom, potom prešli na osýpky, po čase by zaradili čierny kašeľ a vrcholom by bol tetanus alebo obrna, ktoré by ale výlučne liečili vitamínomC? To sú absurdity do ktorých by sme nemali v diskusiách vôbec zachádzať. Očkovanie ako vieme má svoje previdlá (narozdiel od vitamínuC) a tie treba dodržiavať. T.j. riadiť sa odporúčaním svojho lekára, každému je predsa jasné, že nie všetky očkovania sú vhodné pre každého, v rovnakom veku a zdravotnom stave.
@adsumus To tvrdis ty a vychadza to z tvojeje logiky - dam sa zaockovat a tym predidem nemoci a zaroven nebudem ohrozovat tych, co nebudu ockovany. A kedze existuje ockovanie proti chripke, mala by si ist prikladom aj so vsetkymi, ktori maju rovnaky nazor na prevenciu.
Dalsi tvoj blud, ktory sa mi snazis podsunut: "Napr. by začali mumpsom, potom prešli na osýpky, po čase by zaradili čierny kašeľ a vrcholom by bol tetanus alebo obrna, ktoré by ale výlučne liečili vitamínomC?"
Kde som pisal, ze musis dat niekoho nakazit? Kde som pisal, ze mas nejaku chorobu liecit nejakym vitaminom? Akymkolvek?? Krasna ukazka toho ako podsuvate ludom to, co vobec nenapisali a nepovedali.
A za dalsie, ja sa riadim odporucanim nielen svojho lekara ale aj inych lekarov. A ked povedali, ze nie je problem odlozit ockovanie, tak sa tym riadim - a odkladam ockovanie.
Ty tvrdis, ze ockovat je potrebne a je to najlepsia forma prevencie, a potom napises, ze ty ockovanie nepotrebujes. Krasny priklad toho - vodu kaze a vino pije.
@mano5 Ja som nepísala, že ty si písal, ale že tí,čo to píšu, že je lepšie ochorieť a tí, čo navrhujú liečiť choroby vitamínomC, takže ja ti nič nepodsúvam, naopak tvoje názory a postrehy plne rešpektujem a beriem na vedomie. Som za očkovanie, považujem ho za potrebné a za rovnako dôležité považujem aj dodržiavanie pravidiel pri očkovaní. Nemám absolútne žiadny problém sa dať zaočkovať, aj napr. na chrípku, ked to budem podľa lekárov potrebovať. Aj dieťa a celú rodinu mám zaočkovanú presne podľa odporúčaní lekárov, tak skús v tom nehľadať žiadny problém. Nemá to zmysel.
@adsumus OK, takže uzavrime to:
radšej budeš mať ty aj tvoja rodina chrípku, ako si dopriať preventívne opatrenie v podobe očkovania. Zaujímavé, že v tomto prípade ti nevadia ani možné komplikácie, ani v podstate neexistujúca kauzálna liečba v čase akútnej nákazy, ani to, že sa možu pridružiť bakteriálne pridružené infekcie, na ktoré treba atb. - a s tými máš podľa vlastných slov zlé skúsenosti.
Potom tvoje názory na rodičov, odmietajúcich či zvažujúcich očkovanie (povinné i nepovinné), musím označiť za silne pokrytecké (slušne povedané), pretože spadáš do tej skupiny vlastne tiež.
Trúfam si na záver povedať: vitaj medzi nami 😉

@sirinka To je zo septembra. Snad uz doviezli "vcelicky" pre nedockave deticky 🙂 .