icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
30. okt 2013

Chlapec nebol odškodnený za autizmus, ale za encefalitídu. Encefalitída po očkovaní je uvedená v nežiadúcich účinkoch a je možná u jedného z miliona detí. Narozdiel od encefalitíd po ochoreniach, ktoré sa stanú u jedného z tisíc chorých detí. Študia, ktorá dokazuje, že nie je vyšší výskyt encefalitíd v súvislosti s očkovaním.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22080172

Vedecká štúdia, ktorá poukazuje na prudký pokles endcefalitídy (SSPE) po zavedení očkovania MMR.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6685828

nikimax
30. okt 2013

Bodaj by aj vakcinátori mali konečne zodpovednosť a vyvodené dôsledky za všetky poškodené detičky , ktorých zdravie utrpelo očkovaním a vážnymi následkami a smrťou......verím, že sa dočkám raz toho.....

adsumus
autor
30. okt 2013

@nikimax Bodaj by aj ANTI-vakcinátori mali konečne zodpovednosť a vyvodené dôsledky za všetky poškodené detičky , ktorých zdravie utrpelo NEočkovaním a vážnymi následkami a smrťou......verím, že sa dočkám raz toho.....

nikimax
30. okt 2013

@adsumus anti- vakcinátori je čo? Myslíš rodičov poškodených detí očkovaním? Tak tí ,si už svoju zodpovednosť nesúúú v podobe svojich poškodených detí vakcínami... len vakcinátori stále za nič nezodpovedajúúú ... 😝

adsumus
autor
30. okt 2013

@nikimax Vedecké dôkazy pre súvislosť očkovania a autizmu neexistujú,naopak objavujú sa iné príčiny takže je naozaj odvážne strašiť týmto iných ľudí a odrádzať ich od očkovania len na základe toho, čo som si sám vyvodil ako príčinu poškodenia môjho dieťaťa. Tak ak chceš, aby niesli zodpovednosť vakcinátori, ktorí odporúčajú očkovanie malo by platiť to isté aj pre antivakcinátorov. Vid pokles zaočkovanosti na 45% v Sýrii a následných 22 detí postihnutých obrnou. Tam to bolo v dôsledku vojny a u nás sa to môže stať v dôsledku antivax.

kveta
30. okt 2013

@adsumus Ake priciny autizmu sa to objavuju podla Teba?

adsumus
autor
30. okt 2013

@kveta Čítajte si aj z iných zdrojov, nielen antivax, kde sa do zbláznenia omieľa Wakefield.

kveta
30. okt 2013

@adsumus Tak tu nepis lzi. Ani to nevies podlozit dokazmi, odkazmi.

Niekolko sudov v roznych krajinach uznalo ockovanie MMR ako pricinu autistickych prejavov.

Ja Wakefielda necitam. Ani antivax. Mam viac ockovani v sebe, nez mi predpisuje zakon. ;) Len neverim lziam o neskodnosti ockovania. A Tvojim lziam. ;)

aristka
30. okt 2013

@kveta vieš čo by mňa zaujímalo ako pracujú súdy v zahraničí ,aké dôkazy boli podané ,nič o tých prípadoch nevieme ...inak aj neni dávno dávali v správach ako prepustili dvoch vrahov otca a dieťatka v USA ,čo bolo u mňa prekvapivé ,ale vidíš už je to realita aj USA a preto som na pochybách aj čo sa týka nielen nášho súdnictva ,ale aj zahraničného a duplom ak nepoznám kazuistiku ,postup dr. a rodičov a anamnézu celú ....u mňa sú tieto info jednoducho bezpredmetné....

kvieta
30. okt 2013

@kveta Prihoď sem prosím link na záver súdov, o ktorých píšeš, chcela by som si to prečítať. Určite sa o tom niekde písalo. Ďakujem 😉

kveta
30. okt 2013

@aristka Hlavne, ze vies nabeton, ze ockovanie nema neziaduce ucinky.. ;)

kveta
30. okt 2013

@kvieta Daj si do googlu: autism court mmr.

aristka
30. okt 2013

@kveta pokiaľ viem pri každej vakcíne máš napísané nežiadúce účinky časté menej časté alebo spojitosť sa vylúčila ,niekde aj percentuálne ...

aristka
30. okt 2013

@kvieta teraz možno budem znieť sprosto ,ale neboli to černošské detičky ...lebo v amerických štátoch sa dosť pretrepáva diskriminácia a robí im to šarapatu vo všetkých sférach....

kveta
30. okt 2013

@aristka Skvele.. Takze to vies.. No a teraz k nim pribudol podla sudov dalsi.. Ups.

aristka
30. okt 2013

@kveta inak nedávali tým detičkám papať modifikovanú stravu ,ktorá je povolená v USA ,keďže v inej téme som bola poučená o jej škodlivosti a v USA je súčasťou bežnej stravy...inak ten príspevok nehovorí o ničom , nič žiadna kazuistika ,anamnéza ,akú malo dostupnú zdr.star dieťatko keďže vieme ako je to v amer.štátoch ....

adsumus
autor
30. okt 2013

V USA bol spoločný súd, ktorý sa jasne a zreteľne vyjadril, že MMR valcína nespôsobuje autizmus. Išlo o vyše 4000 detí, ktrorým bolo všetkým zamietnuté odškodnie. Tento chlpaček bol odškodnený za encefalopatiu, nie autizmus. Na základe výpovedí rodičov, mimochodom cestovali s ním v tom období, ked mal mať encefaltidu do Europy. Taliansky súd rozhodol na základe Wakefieldovej študie a vedie sa odvolanie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism_omnibus_trial

@kveta To, čo za chorý výpad si mala? Že ty nič nevieš, neznamená, že ja klamem.

aristka
30. okt 2013

@adsumus veď sa jej snažím povedať ,že je to ako článok u nás z nového času ,kde si reportéri vyberú čo chcú ,len aby bola senzácia a pritom nevieme o tom prípade a iných absolútne nič....

adsumus
autor
30. okt 2013

@aristka Nedala ti konkrétnu stránku, lebo túto informáciu šíri len antivax, je neúplná a zavádzajúca. Ani antivax v USA sa tým neohána,naťukaj si na ich stránke Ryan Mojabi a nenájdeš o nom ani slovka.

adsumus
autor
30. okt 2013
aristka
30. okt 2013

@adsumus vieš má jednu smolu na mňa rôzne články z bulv.plátkov neplatia ,ja potrebujem viac info a potom môžme robiť závery ....

aristka
30. okt 2013

@adsumus pozrela som si to ...

kvieta
30. okt 2013

@kveta Súhlasím s adsumus.
Trošku prispôsobené tvrdenia, nemyslíš?

kveta
30. okt 2013

@kvieta Co je prisposobene tvrdeniam? Google?? 🙂

kvieta
30. okt 2013

@kveta Nie google, prečo? Tvrdenia sú prispôsobené účelu. O tých súdoch samozrejme.

kveta
30. okt 2013

@kvieta Jaj. Jasne. Teoria neexistujuceho dokazu. Aj ked nam to postavite pred oci, budeme tvrdit, ze tam nic nie je. Taka je metoda istych firiem v komunikacii s verejnostou.

aristka
30. okt 2013

@kveta dala si sem mediálny plátok ,nič viac ...

kvieta
30. okt 2013

@kveta Čo si tu postavila pred oči?

kveta
30. okt 2013

@kvieta Ze boli urobene rozsudky spajajuce MMR a autizmus.