Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@zuzana76 stari rodicia na dochodku a dalsia materska a rodicovska je uz len ohromna alternativa, asi taka, aku riesi polovica slovakov. Waldorfsku skolku u nas tiez nemame, na sukromnu vacsina ludi, vratane neockujucich, nema peniaze. Opakujem, moje dieta, aj vsetky ostatne neockovane, co poznam, idu do statnej skolky a vobec nemaju potrebu to riesit. Uz inak lutujem, ze som to tu zacala riesit aj ja a zapajat sa do tohoto honu na carodejnice.
@pectore som si aj myslal že vo vačšine budes s gatesom suhlasit 🙂...vobec si ma neprekvapila 🙂..si beznadejny pripad s chorymi nazormi...možno by si si už aj mala všimnut že aj tie nestranne osoby čo sa sem pridali z vas grcaju 🙂...zasa ste tu len tie iste ako aj na vašej psycho strane o očkovani druhej triedy..to vas tam viac neni či ako?..aj ked sledujem tu vašu navštevnost tak sa len usmievam 🙂..len by ma strašne zaujimalo ,ke by tvoje dita malo važnny vedajši učinok,aj ked nie smrtelny no určite sa nedožije dospeleho veku...že aku pesničku by si potom spievala???..pokial stale tu istu čo teraz tak už nema s tebou o čom diskutovat..
@natas4 za vsetko urcite nemoze, ale spolu so zlou zivotospravou a "zlymi" genami, poskodenymi, pitim, fajcenim, hak, a tak celkovo znecistenym zivotnym prostredim to moze byt velmi nebezpecna kombinacia, ja nemozem ovplyvnit vzduch, vodu, ale to co ovplivnit mozem, tak to ovplivnim, a to je ockovanie a strava 😉
Príklad na zavádzanie na AV stránke. K epidémií vo Walese. Uvádzajú, že epidémia osýpok je falošná, pretože prípady neboli potvrdené, že tam bolo iba 8 prípadov v skutočnosti. A teda, že celá epidémia je výmysel len, aby sa ľudia zaočkovali. Normálne, kto si to prekontroluje? Zo 100 1 človek. Ja.
http://childhealthsafety.wordpress.com/2013/05/...
Tu sú oficiálne štatistiky, ktoré udáva WHO. Do 11.apríla 2013 84 nahlásených prípadov a z toho 84 potvrdených. Čo si o tom myslíte?
http://www.who.int/immunization_monitoring/dise...
A teraz si zoberte, že im neočkovanci uveria, kľudne sa tam vyberú a ochorejú a zomrú.
Kde je zodpovednosť voči svojím vlastným ľudom?
baby o akych alterativnych skolkach tu hovorite, par stan som necitala, ale moja dcera nie je ockovana jednou vakcinou a chod do skolky, zatial len sukromnej, kde nikoho nezaujimalo ci je alebo nie je ockovana...neockovane dieta nemoze ohrozit tie ockovane... jedine moze byt ohrozene moje neockovane a s tym vedomi sme sa tak aj rozhodli a pri odovzdavani prihlasky do statnej skolky sa nad tym riaditelka vopec nepozastavila, aj ked dr. tam napisala, ktore ockovanie nemame, jedine co ju zaujimalo je vek dietata
@ewca Ak dojde k epidémií tak zaokruhlené zo 100 neočkovaných ochorie 90, zo 100 očkovaných ochorie tak 10 detí. Tie, ktorým sa nevytvorili protilátky alebo neboli správne zaočkovaní, neboli dodoržané rozostupy alebo majú po chorobe a sú zraniteľnejší. To je to, čo nechcú očkujúci riskovať.
Ináč povedané, ani pri zaočkovanom dieťaťi nie je istota, že neochorie, ale je oveľa nižšia pravdepodobnosť a aj ochorenie prebieha oveľa ľahšie a bez následkov, preto očkujeme svoje deti a preto neočkované predstavujú pre ne riziko.
@adsumus suhlasim, ockujuci rodicia davaju ockovat deti aby deti neochoreli, to je uplne v poriadku...ako som hovorila, moja dcera ma hexavakcinu aj ten blby prevenar (ktory pravdepodobne pri druhom nedame), a dali sme ju zaockavat s tym ze nechceme aby na niektoru z tych chordob ochorela, lebo mozu byt smrtelne, napr. tetanus... ale ja sa teda neockovanych deti vobec nebojim, lebo tiemoje dieta neohrozia.... dlho sme vahali ci dat alebo nedat mmr...ale strach z negativnych ucinkov vakciny prevysil veeeelmi vysoko strach z toho, ze by dcera na niektore z tychto chorob ochorela, alebo dokonca ze bymala tazsi priebeh co je podla toho co som citala percentualne podobnejsie ako riziko neziaducich ucinkov
@adsumus teraz si uplne vyvratila vyzam ockovania...zaockovat si dala aby tvoje dieta neochorelo alebo by bol priebeh lahsi... a aj napriek tomu sa bojis neockovanych deti? ked tomu ockovaniu tak veris? uvedom si, ze skor ockovane deti ohrozuju neockovane...lebo vakciny su ucinne na urcite kmene MO alebo virusov, na tie dieta neochorie, ale moze byt nositelom ineho kmena, ktory moze ohrozit neockovane dieta
@hajanka Čo to považuješ za blud? A na základe čoho to považuješ za blud?
Vakcíny sú pred uvedením na trh a aj po ich uvedení testované na množstvo protilátok, ktoré sa vytvoria u väčšiny zaočkovaných a dokonca sa to sleduje aj po rokoch, majú k tomu vypracované rôzne študie, porovnávania, vdaka čomu sa určujú najvhodnejšie časové rozostupy medzi jednotlivými dávkami. To len vy tu vytvárate dojem, že vakcínu vymiešajú v mixeri a napichajú každému koho vidia.
K mojej hornej otázke o zavádzaní zo starny AV nič nechceš povedať?
nechcem pisat o ockovani/neockovani- malo by to byt pravo rodica na slobodne rozhodnutie
Chcem ale napisat, ze ak pediater v SR vyznaci do Ziadosti o prijatie do MS /pre rodicov prihlaska do MS/, ze dieta nie je ockovane, je to udaj o zdravotnom stave dietata a skola s nim musi nakladat v sulade so zakonom o osobnych udajoch a v ziadnej MS nemozu uprednostnovat dieta ockovane pred neockovanym a pod. Teda dieta neockovane ma take iste pravo na vzdelavanie v MS ako ockovane. Je to osobny udaj, ktory nema priamo vplyv na vychovu a vzdelavanie v MS a dieta neockovane nijako neohrozuje ockovane deti a ani zamestnancov MS, takze aj neockovane dieta ma pravo vzdelavat sa v MS verejnej- statnej, cirkevnej a aj sukromnej. Pri vyletoch a skolach v prirode je to potrebne vediet v pripade potreby. Ak riaditel MS vyzaduje tento udaj, nie je tento udaj podstatny a domnievam sa, ze ani potrebny staci ak pediater napise, ze dieta je sposobile vzdelávat sa v MS.
@luciahromadkova Áno, ale ak by si mala dieťa po chemoterapii alebo s ochorením srdca, obličiek či vážnou poruchou imunity, tak by ťa očkovací status ostatných detí určite zaujímal.
K tomu zavádzaniu sa nikto nevyjadrí? Ináč pekná téma by bola: "Neočkované deti a škôlka". Mám vám založiť?
@natas4 Ano, mas pravdu...moje deti chodia to sukromnej skoly a musia mat vsetky povinne ockovania pred tym, ako nastupia do skoly...
Jeden znamy mi raz povedal jednu velmi dobru radu: Nikdy sa nehadaj s hlupakom, lebo vzdy prehras! 🤐
@zigzag T y musis mat nejaku"specialnu" skolu, ked si prisla na to, ze ockovanie sposobuje strielanie v skolach.....
Druha vec je....ohanas sa tu zravou stravou....... Zdrava strava na Slovensku??? To vazne?? Ja citam slovenske spravy a vidim, co sa deje so slovenskym polnohospodarstvom.... Nikdy nebudes mat moznost dat detom zdravsiu stravu ako JA!
Co si dala vcera detom na veceru, ak sa smiem spytat?
Kedy si naposledy jedla cerstveho lososa, kreverty, alebo homara? Kedy si naposledy mala cerstve mango, papaju alebo karanbolu?
Ty nemas ani potuchy, co jedia americania........Ty nemas pootuchy ani o skolskom systeme ani o detoch v amerike.... Co to to tu melies???
Ked slovenske deti zacinali citat : MAMA MA EMU........moj syn cital 60-stranove knihy s kapitolami. Vymlety mozog z hlinnika a fast foodu??? Poznas nejaku americku rodinu? Bola si u nich? Pozvali ta na vecer?
Bola si v nejakej sukromnej americkej skole???????? Si obycajny hlupak....lebo si presla od povodnej temy do absolutne idiotizmu - trepes blbosti o americkych detoch...
Nikdy sa nehadaj s hlupakom, lebo vzdy prehras....
Do tejto diskusie viac nepisem 😖
@adsumus samozrejme ze o tom viem...ja som teraz tehotna... a jediny kto moze byt ohrozeny je moja dcera, kedze nie je ockovana...ja ockovana som, mna by neohrozila... a to je jedina hrozba ktoru podstupuje ona v pripade rubeoly...je to strasne ked zena pride o dieta, viem o com hovorim... ale keby mala do konca zivota tazku cukrovku, bola by ochrnuta, alebo autisticka, tak by to ci sa nenakazi rubeolov v prvom trimestri tehotenstva by neriesila
@adsumus vies, ludia, ktori nedavaju deti ockovat si predtym pozstuju okolo toho dost vela, takze taku banalnu a trivialnu otazku ako si mi ty dala je uplne zbytocne pisat... a uz vobec nie cloveku, ktory ma vystudovanu mikrobiologiu, ma skusku z imunologie a virologie...ale toto si samozrejme nemohla vediet a ani som to nehcela spominat, len ma trochu uraza, ked si niekto mysli, ze nemam dostatok informacii predtym ako sa nejako rozhodnem...ale ako som ti hovorila hned na zaciatku diskusie, nacala si nesmierne kontroverznu a citlivu temu a ako vidim, vela privrzenkyn tu nemas a to ani nehovorim, ze tu asi ani nemas ziadne radikalky z jednej ani druhej strany... v kazdom prpade sa ti to tu ubralo zlym smerom... sklzlo sa to do diskusie ci ockovat alebo nie a tie tu uz su
@adsumus no vidis...s tym uplne suhlasim... rubeolu mozes ziskat aj ked ockovana si, takze je zbytoce to svnstvo do tietata pchat...ale to je len moj nazor s ktorym niekto suhlasi a iny nie... ale hovorim, toto je uz do inejtemy a nie do temy ci postihovat alternativnych liecitelov ;)

@natas4 v ktorom state?