icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

abbey1
28. nov 2013

@tin007 Nechápeš, keď neočkuješ , aj za cenu smrti, presne podľa kalendára, tak si Antivax??? Majú ti to dookola opakovať. Inak aj s mojou 3 ročnou dcérou sa lepšie diskutuje. Tu je to: Jedna o koze, druhá o voze . Načne sa nezmyselná téma, nezmyselne sa niekto obviní a ďalšie príspevky sú už úplne z cesty, lebo nie sú podložené argumenty.
Chcela by som mať starosti a voľný čas niektorých tu prispievajúcich. 😒

adsumus
autor
28. nov 2013

@tin007 Vieš, ja som tiež za slobodnú voľbu v očkovaní, respektíve, aby som bola presná proti pokutovaniu. Ale to nie je rozhodujúce, skôr nepodstatné, podstatné je či si za alebo proti. A treba to aj jasne povedať. Ak chceš očkovať ale ináč, si za.

kveta
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
28. nov 2013

@abbey1 O nezmyselných obvineniach by práve z tvojej strany sa dali už aj romány popísať.

abbey1
28. nov 2013

@adsumus Kľudne si obhájim každé "nezmyselné" obvinenie.

abbey1
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
28. nov 2013

@abbey1 Veľmi sa mýliš, ja nie som zaplatená, uverila si chorej propagande.

kveta
28. nov 2013

@adsumus No a co myslis aky je moj nazor na to, ze tu propagujes taketo prepojenia vediac ze to tu uz par dni citam?

tin007
28. nov 2013

@adsumus " podstatné je či si za alebo proti" blizsie definuj, rozpis, dobre?
Lebo ZA je podla teba clovek, ktory bude ockovat, bez ohladu na to, ako je to oficialne nastavene.
PROTI je potom clovek, ktory chce kazdemu zabrait (nielen sebe), aby ockoval?
A ake oznacenie ma ten, kto nebude ockovat, ale nehovori ostatnym, co maju a nemaju robit? Cize ten, ktory je niekde na skale medzi ZA a PROTI?

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
abbey1
28. nov 2013

No neviem, či by som skôr nepochopila, keby si bola platená. Inak si neviem predstaviť logické dôvody niektorých tvojich príspevkov. Ja som stále taký optimista a verím, že ľudia nemôžu byť až tak zlí, zákerní, či hlúpi.
Ale úprimne je mi jedno, čo si, kto si. Len nepíš nezmysli o ľuďoch, ktorých osobne nepoznáš. A už ozaj Zbohom.

kveta
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
28. nov 2013

@kveta Môžeš mi napísať IP, ja sa neurazím, ja ťa naozaj chápem.

kveta
28. nov 2013

@adsumus Vazne ma chapes? Tak naco si ma dnes oslovila?
Vies, ze nie som antivax.
Vies, ze mam vyhraneny nazor na porusovanie vsetkych ludskych prav.
Vies, ze mi vadi, ked sa niekto obuva do mrtvych blizkych ludi.
Vies, ze moja rodina bola vyvrazdena.

Takze naco ten sadizmus? Naco si v tomto enormne citlivom kontexte vytiahla prave moj nick, ked ma, citujem, "naozaj chapes"?

adsumus
autor
28. nov 2013

@kveta Chcela som len poznať tvoj názor,pretože som na teba myslela, to je všetko, prepáč, ak som sa ťa nejako dotkla, nebolo to mojim úmyslom. A je mi to naozaj ľúto.

kveta
28. nov 2013

Neverim Ti, @adsumus . Moj nazor poznas. Bolo zbytocne ma do toho zatahovat. Ledaze by si dufala, ze sa vyautujem z diskusie..
Som Ti nadalej k dispozicii na osobne stretnutie, ak Ta moj nazor zaujima NAOZAJ.

adsumus
autor
28. nov 2013

@kveta Ak neveríš,tak neveríš, ale zatiahla si sa sama do diskusie. Ty si oslovila mna, ja by som ta asi neoslovila, kebyže sa nepritmochlíš sama s 15 otázkami. Daj miesto a čas, cez vikend do 100 km od Trenčína, môžeme si veci vyjasniť.

kveta
28. nov 2013

@adsumus U Teba o dva tyzdne v nedelu. Nemusis cestovat. 😉

adsumus
autor
28. nov 2013

@kveta Teším sa. Čo ti mám navariť?

kveta
28. nov 2013

@adsumus Stačí, ked posles adresu. 😉

adsumus
autor
28. nov 2013

David H. Gorski, MD, PhD: “Vakcíny nás nezachránili“ (alebo „vakcíny nefungujú“): Intelektuálna neúprimnosť vo svojej nahote.
http://www.zdravoveda.eu/ebm/vakciny-nas-nezach...

@kveta Adresu ti nepošlem, dojdi na autobusku, že vidím kto si čo si. Poznávacie znamenie, modrý koník za golierom, aj ja si dám. Napíš, kedy tam budeš. 😅

kveta
28. nov 2013

@adsumus Az sa budem chciet trepat na nejake autobusko, aby si si ma mohla z dialky obzerat, iste sa ozvem.

adsumus
autor
28. nov 2013

@kveta Škoda, ja by som ťa celkom aj chcela spoznať, možno, ked ešte trochu popíšeme, že k tomu dojde. Nevieš mi vysvetliť, prečo sme v jednom kuse v sebe? Ty očkuješ, ja očkujem, ty si antifa, ja som antifa, ty si za "slobodu", ja som za "slobodu". My by sme si mali predsa rozumieť.

adsumus
autor
28. nov 2013
sirinka
28. nov 2013
kveta
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
28. nov 2013

@kveta Ano? A v čom si podľa teba fandím?