Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
FELIZ NAVIDAD
https://www.youtube.com/watch?v=xMtuVP8Mj4oAby sa tu kade tade nešírili zavádzajúce informácie o údajnej encefalitíde po očkovaní na ktorú zomrelo dievčatko, ktorej mamička tu písala....Jej terajší príspevok do fóra beriem skôr ako zúfalý výkrik. V diskusii, ktorú uzavrela v r. 2008 bližšie rozpisuje svoj príbeh a príbeh svojho dieťaťa u ktorého herpetická encefalitída vznikla ako komplikácia po infekcii ovčími kiahňami.
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-se-tezko-...
@anima9 Si úplne mimo. Jej príbeh je podrobne rozpísaný aj tu: http://www.dlouhacesta.cz/cz/leve-menu/nase-det...
Jasne je napísané, že problémy dievčatka nastali po očkovaní živou MMR vakcínou, nikde nie sú spomínané ovčie kiahne. Ovčie kiahne = plané neštovice, osýpky = spalničky, rubeola = zarděnky, mumps = příušnice. Aspoň si svoje informácie overuj cez translate.google.com, keď už sa strácaš v cudzích jazykoch a chceš dávať takéto nechutné príspevky.
https://www.modrykonik.cz/blog/miliharmi/articl...
@nae Nerozumiem Ti. Ovčie kiahne sú neštovice. A o nich mamka píše. Pozri si podrobnejšie príspevky v jej diskusii, ktorú som poslala... Hneď na prvých stranách..napr. z 26. mar 2008 o 21:33 .Tu sa o tom jasne píše. O infekcii herpetickým vírusom. Žiadne z menovaných ochorení, proti ktorým sa očkuje vakcínou MMR..osýpky, mums, rubeola nie sú spôsobené herpetickým vírusom. Tak kde by sa tam vo vakcíne vzal tento vírus? Naopak ovčie kiahne, ktoré nie sú v tomto očkovaní MMR sú spôsobené herpetickým vírusom.. ktoré spôsobili túto komplikáciu a nasledne umrtie dievčatka. Myslím, že si svoje "hop" nepremyslela..
Myslím, že úplně nejpřesněji je vývoj zdravotního stavu zachycen zde: http://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ock...
@anima9 Zoufalé výkřiky to byly možná tenkrát krátce po té, komentář zde jsem napsala už s naprosto jasnou hlavou a také s podstatně hlubším porozuměním tomu, co se tenkrát vlastně mojí dceři stalo. Mmch s planými neštovicemi to opravdu nemělo nic společného. Malá plané neštovice vůbec neprodělala. To jen na vysvětlenou. Encefalitida, která se projevila několik dnů po očkování živou vakcínou, ať si každý udělá závěr podle vlastního uvážení, co asi bylo příčinou. Lékaři nakonec také považovali přechozí očkování za pravděpodobnou příčinu, oni mě na souvislost upozornili. Ve výše uvedeném článku je to všechno popsané podrobněji. Více se k tomu už nehodlám vyjadřovat.
@anima9 Nehnevaj sa, ale naozaj nebažím po vyhľadávaní citácií z témy Zemřelo mi dítě!!!!!! 😠
Maminka píše v mnou citovanom odkaze o vírusovej meningoencefalitíde, dievčatko bolo očkovaniami veľmi oslabené a aj napriek tomu sa jej lekár neštítil naočkovať živú vakcínu, na základe čoho sa jej stav už len zhoršoval s najhorším následkom. Nemám si čo premýšľať a kvoli úcte k menovanej mamičke sa práve s tebou odmietam už o nej baviť.
@nae O tejto mamicke som sa vôbec nepotrebovala baviť. Objasnila som umrtie o ktorom mamka sama píše vo verejne pristupnej diskusii ku ktorej som dala link. Je to slusna diskusia, ktorá nema najmenšie nevkusu. Atakovala si ma z toho, že nerozumiem, česky a že som mimo. Tak reagujem na Tvoj prispevok.
. Ano, Meningoencefalitida sposobená herpetickým vírusom.
Pozri ja nemôžem za to, že som na zaklade faktov narušila Tvoju teoriu. Rozumiem Ti, chcela si len dokazať, že umrtie nastalo vplyvom očkovania. Hold smutný aplaus sa nekoná a Ty odchádzaš s dlhým nosom. 😕
Tomuto sa hovori selektivna slepota... Uf....
@miliharmi Citala som v Tvojej diskusii, kde si uvadzala text ktorý Ti pisala iná mamka o tom, že je syn mal taký istý typ herpetického virusu. Ten je preukazatelny aj v IgM a IgG protilátkach, nie len prostredníctvom DNA. Kedze si ho spominala tak musel byt preukazaný vysetrenim. O tom sa nehovori, ani nepredpokladá len tak. Kiež by sa Vám také niečo nikdy nestalo. Nechcem to rozoberať no tiež by tato tema nemala ostat nevysvetlena, pre iných rodičov, ktorých čaka ockovanie. Viac sa k tomu nepotrebujem vyjadrovať.
@fidka79 Mne stači Tvoj príspevok v jednej téme o očkovaní, kde si na ma podobne atakovala s "overenými informáciami" a nakoniec si sa potichučky odkotúľala s tým, že Vy ste sa to takto učili na praxi na strednej škole. Čo už bude pomaly 20 rokov. Veda a medicína nezaspala na vavrínoch 😉
@anima9 ja sa teda nezapajam do diskusii tohto typu a velmi dlho som zvazovala, ci napisem, ale neda mi to.
Uprimne si myslim, ze by si sa mala hanbit za to, co si tu dnes vecer predviedla a minimalne sa danej mamine ospravedlnit 😔
Nerozumiem, co vedie niekoho, aby sa hrabal v niekolko rokov starych diskusiach a snazil sa dokazat, ze sa nieco stalo inak. Je tragedia, co sa stalo a je do oci bijuce, ze to SUVISI s ockovanim = priamo, ci nepriamo ☹
@fidka79 .."Herpes zoster je virus, který vyvolává jak plané neštovice tak pásový opar. Ten chlapeček měl encefalitidu vyvolanou stejným virem jako Milenka. To znamená, že měla šanci se uzdravit, kdyby se léčba zahájila včas. Príspevok z 26. mar 2008 o 21:33. Ten chlapček mal plané neštovice (ovčie kiahne), pre vysvetlenie.
@dominikaaa Dievčatko nevráti to, či to bolo sposobene očkovaním alebo nie. A ani mamke neprinesie ulavu. To, či to bolo sposobene po ockovani alebo nie je dolezite pre dalsich rodicov, ktorí idu očkovať. Hoc sa už živou vakcínou u nas neockuje , no aj tak ani táto neobsahovala herpes virus. Samozrejme neočkujuca strana tejto skupiny vysvetlenie nepotrebuje, ako aj Ty . A ked sa aj ozve s opačným vysvetlenim, tak hneď ho " ťaháte za vlasy". A snažite sa z neho urobiť necitlivého človeka. Teoria o tom, že "dokázala vakcina sposobila smrť hodí." A to je prinajmenšom tiež neetické. Ja myslim, že som to vysvetlila dost jasne.
@anima9 Nechápem jedno - ako môže niekomu čo i len napadnúť prehrabávať sa v diskusii starej 5 rokov "Zomrelo mi dieťa" s cieľom byť sa do pŕs a zvolať: "Objasnila som úmrtie". Nie je to necitlivé (necitlivá bola iná mamička ktorej podstaty som sa tak hlboko dotkla), toto čo si predviedla ty sa ani nedá pomenovať. Viac nenapíšem, lebo by som prvýkrát bola zmazaná oprávnene.
teraz po sebe čítam, malo tam byť "biť" sa do pŕs 🙂
@anima9 Herpes prokázán nebyl, seděla jsem nad Milenčinou dokumentací s primářem ARO v Motole, také nad pitevní zprávou, řekl mi jasně, že herpes prokázán nebyl. Krátce po MIlenčině smrti nám bylo řečeno, že možná to způsobil některý z herpesvirů, proto jsem takto reagovala, později jsem měla potřebu zjistit přesněji, o co šlo. Vyžádala jsem si konzultaci a nahlédnutí do dokumentace atd. Tam jsem se dozvěděla, že herpes žádným způsobem prokázán nebyl. Ovšem i kdyby tím konečným agens byl některý z herpesvirů, nic na tom nemění, že hlavní příčinou bylo předchozí očkování, které oslabilo její imunitní systém tak závažným způsobem.
@sanym Mám skôr pocit, že som Ti zobrala vietor z plachiet...v rozširovaní informácií o úmrtí cudzieho dieťaťa "vplyvom očkovania" v iných diskusiách o očkovaní. Nechápem ako môžeš použiť úmrtie cudzieho dieťaťa ako svoj "tromf" na preukazovanie nežiadúcich účinkov očkovania. A pritom sa "biješ do pŕs" aká si spravodlivá v poudzovaní, čo je vhodné a čo nie.
To, čo tu predvádzaš je to maximálne neetické a bezcitné voči všetkým rodičom, ktorí majú deti.
@anima9 Ty ale píšeš že "rozširujem informácie o úmrtí cudzieho dieťaťa vplyvom očkovania v diskusiách o očkovaní a že je to neetické a bezcitné." Poprosím dôkazy pre toto tvoje tvrdenie. To čo si sem dala, je všeobecné tvrdenie, rozhodne nie rozširovanie informácií o úmrtí cudzieho dieťaťa.
Prečo ti nevadí tvrdenie tvojej kamošky adsumus, ktorá napísala "očkovanie chráni, neočkovanie zabíja." Ak tam vidíš nejaký rozdiel, prosím pouč ma.
@anima9 A ešte dodávam, že môj príspevok si úplne vytrhla z kontextu. Reagovala som na bastiku, ktorá napísala " z milióna ockovanych sa môže zlomok percenta reagovať zle.... Aj my sme prežili bez ujmy dúfam ze aj moje deti... " a bolo to tesne po tom čo do tejto témy napísala miliharmi, na ktorej príspevok sa aj odvolávam. Takže to čo tu predvádzaš je fakt nechutné a v mene všetkých mamičiek, ktoré bojujú s následkami očkovania ťa vyzývam, aby si s tým konečne prestala.
@sanym Tu nie je čo dokazovať. Je to zrejmé hneď z prečítania. Mala by si vstúpiť do svedomia. Či to, čo tu predvádzaš s citlivými témami a emočne zneužívaš v prospech dokazovania svojej "neočkujúcej teórie" je to správne. Každý si je sám zodpovedný za svoje príspevky. Tak si zodpovedaj za tie svoje.

@sanym Ono ziadny "antivax" ani nie je. To si len urcity ludia vymysleli nazov, aby mali na koho zvalit vinu, ked sa nieco nepodari, lebo im nevychadzaju ich ekonomicke prepocty - proste ludia prestavaju verit ockovaniu a im klesaju trzby. Takze vymyslime skupinu, ktoru obvinime z toho, ze ludi nahovaraju aby sa nedali ockovat a nam na zaklade toho klesaju trzby. Ziadna protiockovacia ani antivax ani ina skupina ludi nie je nikde oficialne ani neoficialne registrovana. Vacsinou su to len ludia, ktori oboznamuju inych ludi s ich nevedomostou - ved vacsina ludi ani nevie proti comu dava ockovat svoje deti. Tak im to treba vysvetlit - ked to nevedia urobit ti, co su za to plateny - doktori.