Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@zuzkaanicka a ja nepisem, ze sa netesim, ze dieta zije, ale ze nezdielam to nadsenie okolo rozoberania tejto temy a to su dve rozdielne veci.
@sirinka Ale ty tu iba pastuješ antivakcinačné názory, bez ohľadu na vývoj diskusie a nerešpektuješ iné pohľady, ani sa nimi nezaoberáš.Dokonca ani nedávaš k svojim linkom žiadne intro, čo je tiež na pováženie, lebo človek by mal byť upozornený na to, čo ide otvárať. tomučo napísal ten článok treba dať vedieť, že ked tvrdí, že pokles ochorení nastal pred zavedením očkovania, nech nedáva grafy umrtnosti, lebo blbne len ľudom mozgy. Nech ukáže ako klesala chorobnosť pred zavedením očkovania. Lebo napr. také polio umrtnosť klesala pred zavedením očkovania, ale prečo? Lebo vynašli železné pluca, ktoré umožnili ľudom prežiť, ale mnohi ostávali ochrnutí dokonca života a poniektorí v nich strávili celý život. Ludia prestali umierať na choroby síce, ale pribudalo poškodení a potratov a inej pliagy. Niekto sa vyličil bez následkov, ale mnohí nie.Treba vziať do uvahy, či toto chceme.
toto napisala ceska adminka k vymyslenemu pribehu o smrti dietata po ockovani kopirujem z ceskeho MK:
isoldaeva (autorka článku) Ahoj holky, nyní budu postupně veškeré komentáře k tomuto článku mazat. Kdo se chtěl vyjádřil, měl tu možnost. Myslím, že už je čas upustit od zbytečných hádek. Sama autorka zprávy o úmrtí popřela, takže nemusíme hledat skulinky, kde je pravda. Pojďme se věnovat příjemným věcem a hlavně si hýčkat děti. Je to smysluplnější, než se hádat.
@sirinka Máš pravdu, už to začali konečne uvádzať tak ako to je. Umrtnosť klesala, nie chorobnosť. Vedel by autor toho článku vysvetliť prečo počet smrteľných prípadov pri minuloročnej epidémií osypok v Pakistane sa zastavil po doočkovaní milionov detí? Prečo tam deti po doočkovaní prestali umierať na osýpky, ked k nijakemu zlepšeniu hygieny, ani vyžívy nedošlo? Neochránilo ich náhodou práve to očkovanie? Nie je toto dôkazom, že očkovanie nás chráni aj pre smrteľnými prípadmi. AJ v prípade, že sa situácia v hygiene a výžive nelepší?
@sirinka ja som nikde nepisala z coho sa Ty tesis, resp. netesis ... ja som napisala z coho sa tesim ja ... takze mne nic take vysvetlovat nemusis 😉 ... je mi jasne, ze ako matka musis mat radost, z toho, ze dieta neumrelo 😉
@adsumus Keď ide o poškodenia očkovaním, rada sa uchyľuješ ku konštatovaniu, že časová súvislosť nie je dôkazom príčinnej súvislosti. Takže teraz ju môžeš rovnako oduševnene aplikovať na polio a Pakistan.
Ja by som až tak nejasal. Treba si totiž pozrieť, ako v súvislosti s očkovaním vzrástol výskyt vakcínovej obrny a tiež "nesúvisiacich" akútnych chabých paralýz. Aby to nedopadlo ako v Indii, kde namiesto bujarej oslavy nad "vykynožením obrny" si lámu hlavu, kde sa vzalo 53500 ochrnutých detí.
@adsumus ked uz sme pri smrtelnych chorobach ako osypky ci obrna,rada by som upozornila na urcite fakty o Polio od roku 2009 bolo 1604 ochoreni obrny na celom svete!! v eu sa ani neobjavila,len v statoch ako Pakistan,afganistan atd.z 200 lnakazenych ludi,ostane priblizne 1 nehybny 5-10% z postihnutych umrie, takze pri najyssej moznej miere umrie z celeho sveta kazdy 4000 clovek,ktory ochorel na tuto chorobu... No a kedze zijem v nemecku,tak len na porovnanie od r. 2001 bolo len v Nemecku 136 nahlasenych umrti po podani poliovakciny a to bolo iba 5-10% z nahlasenych umrti. Takze 1604 nakzenych,z toho 8 ochrnutych a ziadny nezomrel,oproti 316 mrtvych po podani Polio vakciny len v Nemecku,takze nevidim efekt v ockovani proti obrne
Zdroj statistiky:internetova stranka WHO zdravotnickej organizacie...
@saska.t comu pripisujes taky nizky vyskyt obrny v eu?
@zuzkaanicka urcite nie ockovaniu, zivotosprava,a uroven zitia,stale dookola omielana hygiena,ktoru tu neustale spochybnuju, vybudovanie odpad.cisticiek, dostatku rozmanitej stravy atd. to vsetko,co v statoch ako Afganistan, Pakistan ani zdaleka neexistuje...
Vseobecne na stranke som zachytila informaciu,ze vakcina,ktora je dodavana pre EU trh je neziva a na tieto potvrdene kmene nema ziadny ochranny ucinok, ochranny ucinok ma len ziva Polio vakcina,ktora ma potvrdene vysoke percento hlavne smrtelnych NU
www.WHO.int
@saska.t ano, aktualne podavana vakcina je neziva ... ale kedysi sa podavala ziva (cize ta ucinna) a prave ta moze za vykynozenie obrny ... to, ze hygiena ma svoj velky vyznam, to nepopieram, ale rozhodne by sa len vdaka nej nepodarilo obrnu znicit 😉
@saska.t
Do pozornosti.V roku 1992 mali v Holandsku epidémiu detskej obrny, všetci boli členovia protestanskej cirkvy, ktorá odmieta očkovanie z náboženských dôvodov. Vekové zloženie od pár dní až do 61 rokov. Vírus pravdepodobne pochádzal z Indie.2 zomreli a 59 ostalo paralyzovaných. Veľmi pozoruhodné, že vírus sa napriek tomu, že títo ľudia boli v kontakte s očkovanými, dalej nerozšíril. znamená to, že očkovaní boli proti ochoreniu dobre chránení. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8041875
Ten link, čo si dala ty je k čomu? Kde má polio vakcína potvrdené vysoké riziko smrteľných NU? Na stránkach antivax?
@petot Ak tie paralýzy urady ohodnotili ako nesúvisiace s obrnou, nie je namieste špekulovať, že sú spôsobené obrnou a treba nechať krajinu, nech si ten problém rieši. Načo sú dobré podobné špekulácie? Či čo si myslíš, že India tají 50,000 tisíc prípadov obrny pred celým svetom a jediný antivax vie ako to je naozaj?
@zuzkaanicka to je tvoj nazor,nie moj,naco teda pichaju vakcinu,ktora nema zidny ucinok na potvrdeny kmen? aby zbytocne umierali ockovaane deti,kedze za poslednych 10 rokov je viac umrti po podni vakciny,ako na danu chorobu,takze z mojho pohladu je to nezmysel a tie deti mohli dalej zit.
@adsumus ten link je statistika na Polio pre cely svet,nakazenych,mrtvych,mrtvy po podani vakciny,tak laskavo neznevazuj informacie,alebo aj WHO uz klame???
@adsumus ockovanie oralnou vakcinou...mozno by bolo zaujimave pozriet sa aj na to, ako sa tam robia statistiky a zaujimave pre mna je aj to, kam idu vsetky peniaze a co tam robia rozne organizacie, ktore maju v programe zlepsenie zivotnej kvality v pakistane, kedze sa tam podla tvojich slov okrem ockovania vobec nic nezlepsilo...
z tejto krajiny prisli aj hlasenia na who, ze vakcina nie je ucinna, kedze polio dostavali aj zaockovane deti a who vydalo vyhlasenie, ze vakciny su v poriadku, ale doslo k poskodeniu pri preprave vakcin, nebol dodrzany chladiaci retazec... mozeme len tipovat, kolko takych deti bolo a do statistik sa nedostali, kedze boli zaockovane a tak sa diagnozy upravovali... no ktovie kde je pravda...
@zuzkaanicka tak co nas chrani pred rozsirenim polio, ked neziva vakcina nie?
@saska.t Chcem ťa poprosiť, aby si nepísala, že znevažujem informácie alebo, že si myslím, že WHO klame..považujem to za podsúvanie niečoho, čo som netvrdila. Okrem toho je to urážlivé vyjadrenie na moju adresu. Treba sa venovať faktom a fakty v diskusii podkladať zdrojmi a linkami...nestačí napísať zdroj: who, jpp alebo niečo podobné. Dakujem. Okrem toho ťa poprosím o zdroj pre tvoje tvrdenie, že polio vakcína ma potvrdené smrteľné prípady nu.
@saska.t ja som nenapisala, ze neziva vakcina je neucinna ... ale pravda je, ze ziva bola ucinnejsia ... v dobe, ked je uz v eu obrna vykynozena a hygiena na ovela lepsiej urovni zrejme staci aj neziva ... zdalo by sa, ze teda ockovanie uz nie je vobec nutne ... ale pozor, su krajiny, kde este stale obrna je a ti ludia cestuju ... pokial viem, tak aby nas nenakazili, staci aj ta neziva.
@adsumus znevazujes moje info zu len vyhlasenim,ze davaam info z tzv antivax,za ziadneho antivax sa nepovazujem,100x som ta upozornil,ze som tu sama za seba a nie za ziadny antivax, beriem to z tvojej strany ako urazku,na ktoru som ta x krat upozornila v nasich predoslych diskusiach,takze sa budem k tebee spravt presne tak isto,ako ty ku mne, v zivote som ta nenazvala provakc.,takze ak sa so mnou budes bavit slusne,a nepodsuvat mi nieco,s cim nemam nic spolocne ani sa nijak inak neangazujem,budem s tebou komunikovat aj ja slusne
fakty aj zdroj som uviedla,staci si vyhladat na danej stranke,kedze som tuto info postrehla uz davnejsie, nemam opät dovod vyhladavat na who stranke priamy link,kedze to zabera Vela casu,ktory venujem radsej rodine,ten kto ma zaujem,si info na danej stranke overi,spravila som len doslovny preklad toho,co WHO vyvesila na svojich strankach,ak si to hladat nechces z akehokolvek dovodu,nemusime sa o Tom viac rozpravat
@saska.t Nie, dávaš tu informácie, ktoré nie sú ničím podložene a ak sa ťa pýtam, či to máš z antivax stránok, tak to nie je žiadne urážanie, ale normálne zvedavosť...link si mimochodom nedoložila...takže to ostáva len tvoje ničím nepodložené tvrdenie. Za antivax ťa neoznačujem, tvoja profilácia ma nezaujíma a mna provax môžeš označovať kludne, za urážku to nepovažujem. Som za očkovanie.
@zuzkaanicka vcera si ma upozornila,ze necitam dobre to co si napisala,takze prosim citaj aj ty pozornejsie,zdravotnicka organizacia potvrdila ze neziva vakcina nezabera na tieto kmene Polio,tak preco ty tvrids,ze zrejme staci aj neziva,a ti co cestuju by teda museli by zaocko len zivou,aby to malo efekt a nenakazili ostatanych,inak pre nich nema ziadny vyznam pichat nezivu,akurat by si poskodili imunitu chemickym koktailom,preto nerozumiem,ked sa tak vsetci boja obrny preco neziadaju ockovanie zivou vakc. pre deti a nie neefektivnou a zbytocnou vakcinou....
@saska.t ja mam ine informacie ako Ty, zrejme som cerpala z ineho zdroja 😉
@saska.t Tu je presne uvedené, prečo sa v krajinách, kde sa polio nevyskytuje upredostnuje neživá a prečo je potrebné očkovať živou, tam kde hrozí nákaza aj aké sú reálne riziká spojené s očkovaním polio vakcínou.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/
Sorky, dala som zlý link..mám to tu pootvárané na sto oknách. http://en.wikipedia.org/wiki/Polio_vaccine
@zuzkaanicka tak daj ten iny zdroj 😀

@zuzkaanicka to mas pravdu... Ale s tym ja nic nespravim. Ludia sa musia naucit overit kazdu informaciu, kym ju prijmu a to plati aj pri odporucaniach v zdravotnej oblasti 😉 proste nikto nikdy nepreberie zodpovednost za nase rozhodnutia...