Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
ten článok je nejak chaoticky písaný ....plus neviem čo z neho mám vyčítať...asi to ,že nejaká únia žien ,tvrdí ,že vymrela 1 generácia ešte nenarodených detí v usa po spontánnom potrate ...inak tie svobodne noviny ,je niečo ako slobodný vysielač 😀
@sirinka A mna zaujalo toto:"Istý vedec zdokumentoval, že počet prípadov odumretia plodu počas podvodu údajnej pandémie v roku 2009/2010 explodoval až o 4 250 percent. "
Zaujimalo by ma, ako sa ten vedec dopracoval k narastu prave o 4250%. To je cislo z jeho brucha? ... Vdaka oznaceniu "isty vedec" sa to ani overit neda, je to skoro to iste, ako keby sme napisali, ze niekto vypocital a za slovicko niekto si uz moze ktokolvek dosadit cokolvek 😉
A kto vlastne stoji za takymito casopismi, ked sa odbornymi je zvycajne nejaka "hnusna" farmafirma 😉
http://relax.lidovky.cz/pocet-usmrcenych-rakovi...
stale je tu spominane, ze rakovinou trpeli uz dinosaury a tak ze ockovanie nemoze byt na vine... ale... dinosaury vyhynuli a nikto presne nevie preco..
takisto dnes nikto nevie presne povedat, co sposobi, ze u niekoho prepukne onkologicke ochorenie a u ineho nikdy...
medzi rizikove faktory patri stres, strava... zivotny styl....preco by spustacom nemohli byt dnes latky obsiahnute vo vakcinach?
otazka je, ci sme na rovnakej ceste ako tie dinosaury?
@sirinka Tie látky sú predsa všade okolo nás, vo vode, vzduchu,v materskom mlieku, vo formulách, v jedle v oveľa vyšších množstvách a nikto sa im nevyhne (čo tu poniektorí neočkujúci snívajú sen o "čistých" detičkách) a aj oveľa horšie veci. Napr. taká sklenená vata, pred pár desiatkami rokov nikto netušil aké zhubné následky bude mať na zdravie ľudí, že môže spôsobovať rakovinu alebo taký azbest pri detskom kúpalisku a mnoho iných faktorov, napr. wifi, mobilné telefony, ktoré nastupovali v čase nárastu autizmu a nikto si to do súvisu nedáva. A očkovanie je tu už vyše 70 rokov, dokonca aj v Číne sapred 1000 rokmi očkovalo a odrazu má byť zodpovedné za všetky ťažkosti, ktorým musíme čeliť? Prečo napr. po zrušení očkovania MMR v Japonsku, neprestal stúpať počet autistických detí?
Tu je článok o tom, že očkovanie proti chrípke v skutočnosti znižuje počet potratov a naopak chrípka zvyšuje.
http://www.ivillage.com/fetal-deaths-among-unva...
@adsumus samozrejme, ale nemozeme tvrdit, ze vakciny urcite nemozu byt u niektorych ludi spustacom...bohuzial si zamorujeme nase zivotne prostredie cim dalej tym viac...ockovacie latky posobia priamo na imunitny system, ktory by mal byt hlavnou barierou v boji s rakovinou.
ake zlozenie mala ockovacia latka podavana v cine pred 1000 rokmi a akym sposobom sa aplikovala?
"Slobodné rozhodnutie je také, ktoré si sama vyberiem, ale moja voľba nesmie poškodiť nikoho iného. V opačnom prípade nebude moja voľba slobodná, ale bezohľadná a egoistická. A toto by sme mali mať na pamäti, pretože keď si takýmto spôsobom bude uplatňovať “nárok na slobodu” jedna skupina spoločnosti, iná časť spoločnosti môže svoju slobodu stratiť. A následky nesprávnych rozhodnutí skupiny budú mať väčší rozsah, ako nesprávne rozhodnutia jednotlivca."
@adsumus pekne...lenze teraz co? Ked niekoho volba poskodi moje dieta vakcinou? Ked sa mozno o desiatky rokov ukaze, ze plosne ockovanie (rozhodnutie vacsej skupiny) malo viac skody ako uzitku, potom co? Kym nemas definitivne dokazane, ze ockovanie je iba ucinne a iba bezpecne, tak mozes tymto nutenim ockovat sposobit niekomu velke utrpenie a nestastie....
@sirinka Tu nejde vôbec o to, či je očkovanie povinné, alebo odporúčané, alebo si plati vyššie odvody neočkujúci alebo očkolvek iné. Tu ide o zodpovednosť za rozhodnutie neočkovať. Vieme, čo to znamená? Sme pripravení správať sa tak, aby naše rozhodnutie neočkovať nikomu inému neublížilo? A čo ak sa to stane a moje neočkované dieťa si ponesie doživotné následky choroby...je ich dosť..hluchota, slepota, sterilita, zápaly mozgu, hydrocefalus, rakovina pečene a iné. Alebo dieťa mojho suseda, brata, alebo moje vnúča? Ved už sa objavujú prvé prípady neočko detičiek, ktoré si aj u nás na Slovensku nesú doživotné poškodnenia. Kto nesie zodpovednosť za ich stav a trápenie? Rodičia? Antivax? Mlčiaca väčšina?
@sirinka Rodičia detí postihnutých vakcínou? Ako to ty vieš posúdiť či boli či neboli postihnutí vakcínou? O tom by mal rozhodovať špeciálne súdy tak ako v USA, aby sa napr. aj takéto prípady nevydávali za poškodenie vakcínami.
http://www.uscfc.uscourts.gov/sites/default/fil...
Rodičia žiadali odškodnenie za neurologické problémy chlapčeka po očkovaní, ale ukázalo sa, že dieťa sa už narodilo s genetickou mutáciou a Dravetovým syndromom, ktorého dôsledkom sú krče a epilepsia. Príznaky jeho ochorenia sa vyskytli po očkovaní len v časovej súslednosti..vakcína nebola ich príčinou. Žiadosť zamietnutá.
@adsumus skoro v celej Europe toto rozhodnuttie doteraz nikomu neublizilo,ziju dalej,preco by malo pravo rozhodnut sa uskodit Slovensku,ci chces povedat,ze slovaci su sprosti a netreba im dat pravo rozhodnut sa? Ako mozu uskodit neockovani ockovanym,ved ockovani su predsa chraneni a ak by to nahodou chytili,tak budu mat lahsi priebeh nie? Este stale je ockovanych viac ako neockovanych a myslim,ze aj vzdy bude,takze neviem kde vidis Problem? Su staty,kde je ocko dobrovolne desiatky rokov a neumiera 80% populacie,tak preco by malo u nas?
@aristka Antivax spochybnuje prínos očkovania, ale ked ty spochybníš prínos vitaminu C a že je celý GMO, tak ticho po funuse, diskusia sa nekoná. Decino bolo dávkované vitaminom c aj tak ochorelo a ked sa spýtaš autora myšlienky, tak ti napíše, že on nevie, nie je veštec prečo vc nezabral..antivax nahota.
@adsumus veď som tam niekde tiež napísala amatérskemu liečiteľovi a protagonistovi megaliečby vit.c a av ,že prečo mi to nezbralo ,tjpol flašky vit.c denne , jedna tbl má 250mg tj 15 tbl ,denne pri viróze a pred vianocami som skončila zo zápalom pľúc a ani zvuk a ani obraz..tj žiadna odpoveď ..a asi je to jedna z tých vymazaných správ mojich v téme megaliečby....,ale ja viem čím to je ..spravila som chybu ,,kúpila som celaskon zo zentivy ,nie od amatérskeho liečiteľa tj z usa a nikto mi nad ním nespravil čári mari fuk... 😝
@sirinka To nie je, že vec je jasná pre mna a pre teba nie. To sudne rozhodnutie potvrdilo, že dieťa bolo choré ešte pred očkovaním, že sa také narodilo a vakcína na jeho stave nemenila nič, nijakao ho nemala ako zhoršiť. Iniciatíva pre uvedomenie rizik očkovania by tiež urobila najlepšie, ak by sa naučila rešpšektovať vedecké dôkazy a fakty a prestala za riziká očkovania vydávať veci, ktoré s očkovaním nemajú nič spoločné, lebo len strašia a oblbujú verejnosť a neočkované detičky chorejú. Vid pod lampou neočko chlapček s doživotným poškodením, alebo dieťatko s heaptitídou. Čo odkazuje slobodavočkovaní a rizikáočkovania týmto rodičom?

http://svobodnenoviny.eu/rozsahle-vrazdeni-nena...