Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@sirinka pisala si toto "ja som mala pocit, ze slusne diskutujeme, nikde som na teba neutocila ani som nedavala najavo, ze tvoje odpovede su mi nevhod..."
a ja som napisala, ze nerozumiem, lebo ja som snad nikde nepisala, ze na mna utocis, ani neviem, ci som ja na Teba utocila 😕 ... stacilo vysvetlit tuto vetu, ale nechajme to tak, toto su uz zbytocne dotahovacky a na to ja nemam cas, ani naladu 😉
@zuzkaanicka to nevieš ,že útočíš ...u nich nie ich názor je útok ...kto má opačný názor..je útočník a treba ho zlikvidovať...
@petot Prosim Ta, skus spravit osvetu medzi tymi odbornikmi, ktory maju vyhrady proti plosnemu ockovaniu a maju relevantne, medicinskou komunitou akceptovane dokazy (myslim tym dokazy, ktore boli ziskane a dolozene podla standardov platnych pre medicinsky vyskum) a pozvi ich do tychto diskusii. Zatial som nezachytila ziadneho, ktory by sa tu vyjadril. Zatial tu mutia vodu pseudoodbornici a mamicky.
Vsak sirenie osvety by mohli brat ako sluzbu pre zdravie naroda a naplnenie svojho poslania lekara.
@adsumus Pojem "vakcinacisti" som označil len a práve na označenie takých fanatikov, ktorí sú tak fanatickí, že automaticky poprú možnú súvislosť úmrtia do pol hodiny po očkovaní (a popritom ešte majú sklony vyžadovať plošné očkovanie). A aj to som v kontexte ešte doplnil, že za slovotvorný základ považujem slovo "vakcína", nie "nacista".
Takže pletieš si dojmy s pojmami. Tvrdíš, že ani neveríš, že takíto ľudia existujú - nuž tak potom som ich ani nemohol uraziť.
Lenže ty mi podsúvaš, akoby som tak označil nebodaj všetkých lekárov a ešte to emocionálne podfarbíš pukajúcim srdcom od žiaľu. Tomu hovorím manipulácia.
@petot Nie žiadna manipulácia, je to tak...sú to moje city a prežívanie a budem rada, ak ich nebudeš dalej označovať za manipuláciu..sú ozajstné..a také aj ostanú bez ohľadu kolko ešte na mna a na iných provax ľudí nakydaš. A teraz odpoved na otázku......píšeš, že niekto automaticky zamietá nežiadúce účinky očkovnia a ja chcem vedieť KTO.....lebo ti to neverím, že niekto automaticky zamieta...tak si to dolož, čo tvrdíš.
Ak si niekto mysli (a aj to prezentuje), ze vie o ockovani viac ako vacsina lekarov a ludi za to zodpovednych, tak preco nevystuduje medicinu, alebo napr. biochemiu a nepostavi sa do diskusie s odbornikmi ako rovnocenny odbornik? 😉
@zuzkaanicka Lebo v oblasti mediciny ani v oblasti biochemie a ostatnych vednych odboroch podielajucich sa na vyskume a aplikacii ockovania sa nestanes odbornikom len s pomocou internetu. Tam sa treba najprv nieco naucit, potom systematicky pracovat a nakoniec svoje zistenia dokazat a obhajit pred odbornou verejnostou. Tam sa s "vedeckou vatou" nepresadis.
@zita19 Ty nemas sucit s mojim notasom, skoro som ho oprskla kavou 😅 ... a co moje horne cesty dychacie 😅
@zita19 ja uz len dodam, ze takto to funguje nielen vo vyskume o ockovani, ale napr. aj v IT 😉 ... nestaci len kamos googlik 😉 ... a zdoraznim, pisem o vyskume, nie o tukatoroch, ako si ich Ty trefne nazvala 😉
@zuzkaanicka Tak to ja som v ziadnom pripade nemala v umysle zautocit na tvoj HW. Dufam, ze prezil. A vyplach nosa kavou sice nie je prijemny, ale mozno ma nejake neprebadane terapeuticke ucinky. Nechces ho tu ponuknut na "podrobne" preskumanie. Medicinskych odbornikov s obrovskym potencialom je na MK dost. Tak nech sa realizuju... 😉
@zuzkaanicka
@zita19
@adsumus 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@petot vidím ,že o histórii ako takej máš obrovské znalosti ,tak ako o histórii med.postupov a aj o tom aké mali ľudia v dobe ,kedy sa púšťalo žilou znalosti ...strojové vybavenie,dostuponosť biochem a iných vyšetrení ..ty sa na to pozeráš ako zlyhanie a bohužiaľ ja nie ,alebo aj iný z dôvodu ,že tí lekári robili s tým čo v tej dobe mali dostupné ,plus s tými vedomosťami čo mali ...plus ak by bola tá ľudová medicína taká supiš a zachraňovala by ľudí ..tak by lekári b tejto dobe nemuseli vôbec byť ,stačili by šarlatáni a bylinkárky....bohužiaľ nestačilo.....a na základe svojich poznatkov zachraňovali ľudí a učili sa, keby nebolo púšťanie žilou ....nikdy by sa nezistilo,že keď strácam krvičku ,treba ju aj nahradiť....to čo odíde ..treba dodať...preto teraz máme infúznu terapiu ,preto teraz máme transfúzie na základe krvných skupín....a preto,že ženy umierali po pôrode ,že si neumývali ruky dr a oše...máme tu pravidlá asepsy a dezinf. bariéry...tj dezinfekcia sterilizácia a aj deratizácia ..plus vieme ,že sú vírusy ,baktérie a ich spóry ,na ktoré dezinfekcia nestačí.....sú to všetko poznatky ,ktoré sa vyvíjali postupne a z jednoduchých poznatkov až po poznatky čo máme teraz a máme ich vďaka aj týmto lekárom,ktorý by tu v živote neboli keby ľudová medicína bola taká účinná ....inak v tej dobe aj ty by si bol nezamestnaný ,keďže o nejakých systémoch len snívali....a počítačoch ..tomografii ...a kvantum iných vecí ....
@aristka Jedna vec je prirodzený pokrok, obrazne povedané, nemožno vyčítať ľuďom spred 200 rokov že nepoužívali Internet. Ale oháňať sa väčšinou je jednoducho nezmysel - je mnoho príkladov o tom, že väčšina má tendenciu brániť status quo aj za cenu potlačenia nových poznatkov. A o tom to celé je. Ten chudák Semmelweis im totiž stúpil na otlak - povedal, že práve ich špinavé ruky - ruky lekárov - spôsobovali smrť žien. Namiesto toho, aby jasali, že konečne vedia prečo majú tak katastrofálnu úmrtnosť, a konečne prestanú ženy zbytočne umierať, zlikvidovali ho.
@petot keďže sme vtedy nežili ,neviem čo v tom bolo viac ...keď sa ho zbavili ,,,ale vieme ,že základy dezinfekcie postupne boli.....a keby mali mikroskop aj by tie bacily videli pod sklíčkom....bola to doba pokus omyl ..a to bolo vtedy vo všetkých sférach ....nekďže im chýbali vedomosti a vymoženosti tejto doby...
@aristka Tú historku z dejín medicíny máš chápať ako dôkaz, že očkovanie je zbytočné a škodlivé. Lebo ked pred sto rokmi lekári neverili novému pozorovaniu, ktoré sa rýchlo ukázalo ako pravdivé, tak aj teraz sa to deje...lebo ludstvo sa nepoučí a nepoučí a opakované dôkazy z celého sveta, že očkovanie je v pohode, niektorým nič nehovoria. Lebo ked pred sto rokmi sa prví antivaxeri rozhodli, že očko je zlé, tak je zlé. A že za celý ten čas nezískali a neposkytli svetu jediný presvedčivý dôkaz, že očkovanie je zlé nikomu nevadí. A ked ochorie nezaočkované dieťa a zomrie tiež.
@petot Ćo mám radiť? Pýtam sa dvesto doktorov a rozhodnem sa podľa toho načom sa zhodne väčšina...je oveľa vyššia pravdepodobnosť, že sa mýli jeden ako sto ľudí. Už si zistil, kto automaticky zamieta nežiadúce účinky očkovania a zaslúži si pomenovanie vakcinacista, aby ho všetci ostatní opluli, ked ho vidia? Tvoji spolubojovníci zo slobodyvočkovaní tak označujú všetkých provax, lekárov na konferencii o očkovaní, proočkujúcich rodičov, vedcov, každého, kto je za očkovanie.
@petot ide o vzdelanie a prax....kto to vzdelanie nemá a ani prax ..nemôže sa titulovať na odborníka.....a duplom tu je to anonym ..fórum to znamená ,že len človek z fachu spozná ,kto je z fachu tj .vedomosti ....j špecializácie.....a každá mamička ,ktorá je na pochybách má kvantum odborníkov .s ktorými si môže podiskutovať.....
@petot Kto je tu terčom útokov? O čom zase píšeš? Silou mocou sa dávaš do pozície ublíženého ,ale si to ty, čo útočíš a ubližuješ svojimi obvineniami. To ty a tebe podobní útočíte na provax, ked normálnych bežných ľudí, lekárov, vedcov, rodičov označujete za nacistov, vakcinacistov. U mna to je neospravedlniteľné. Ja sa rozhodujem, nielen podľa kvantity,a le aj podľa kvality a zaujíma ma aké majú tí ktorí lekári výsledky. Aké výsledky máš za sebou ty? Koľko deťom si pomohol, kolko si vyliečil vitamínomC.? A kolko deti na tvoje rady doplatilo?
PREBOHA toto je tu co za zlet zloduchov????!!!!
DVOJNASOBNY DRZITEL NOBELOVEJ CENY Linus Carl Pauling venoval cast svojho zivota klinickym studiam pozitivneho posobenia vitaminu C na onkologickych pacientov v konecnom stadiu rakoviny.
Keď mal 40 rokov diagnostikovali mu závažné ochorenie obličiek – Brightovu chorobu. Experti verili, že Brightova choroba je neliečiteľná! S pomocou Dr. Thomasa Addisa zo Stanfordu bol Pauling schopný kontrolovať ochorenie pomocou nízkoproteínovej a neslanej diéty. Addis taktiež predpisoval vitamíny a minerály pre všetkých svojich pacientov.
Pauling uzival cely neskorsi zivot vysoke davky C vitaminu a DOZIL sa v zdravi 93 ROKOV!!!!
Jeho príspevky do vedy sú mnohými vysoko hodnotené. Bol zaradený medzi najväčších 20 vedcov všetkých čias podľa britského magazínu New Scientist, spolu s Albertom Einsteinom ako jediní vedci z 20. storočia. Gautam R. Desiraju, autor Millennium Essay in Nature tvrdil, že Pauling bol jedným z najväčších mysliteľov a vizionárov milénia, spolu s Galileom, Newtonom a Einsteinom. Pauling je taktiež známy pre široký okruh záujmov: kvantová mechanika, anorganická chémia, organická chémia, proteínové štruktúry, molekulová biológia a medicína. Vo všetkých týchto odvetviach vedy, hlavne vo vyznačení hraníc medzi nimi, urobil rozhodujúce závery.
Len tolko sa mi chcelo k tejto teme povedat, castokrat experti vyhlasia nejaku vec za uzavretu a neliecitelnu, avsak najdu sa vedci (!) z roznych oblasti, ktori neostavaju pri konvencnej medicine a spozoruju ze stav pacienta nie je nemenny a dokonca popri tom objavia novy sposob liecby na rozne ine ochorenia.
dobrý deň,
urobil som právny rozbor situácie čo sa týka očkovania, spolu s návodom ako postupovať, aby zákonný zástupca dieťaťa nemohol byť nijako postihnutý v prípade, že dieťa zaočkovať nedá. viac tu : http://bezvazdravi.webnode.cz/ockovanie/
v ČR je situácia obdobná ako v SR, takže postup sa dá uplatniť v oboch štátoch rovnako
@dazdovka Kedze nemam moznost overit si tvpje tvrdenia o p. Paulingovi, beriem to ako jeden nazorny priklad kde megacekova terapia zabrala. Samozrejme by bolo o tom vediet viac. Ci je tato terapia pouzitelna vo vseobecnosti na liecenie Brightovu chorobu, alebo sa jednalo o ojedinely pripad, ktor& zhodou okolnosti viedol k dlhodobemu prezivaniu.
Mohla by si dat nejake pripady, ked megaceckova terapia vyliecila chorobu, proti ktorej sa povunne (aj nepovinne) ockuje? Bavime sa predovsetkym o ockovani, chorobach proti ktorym sa ockuje, vedlajsich ucinkoch ockovania.

@zuzkaanicka haha no k mojmu uspokojeniu veru nestaci poznat tvoj nazor, ale tos me v inej teme 😝 nie vazne... Precitaj si to este raz... Totizto ja pisem, ze sme diskutovali slusne, naozaj nechapem, ako si si z toho odvodila, ze ta osocujem... Preto uz nemienim viac tuto temu rozoberat, lebo neda sa obhajovat nieco, co sa nestalo 😉