icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

aristka
15. feb 2014

@sirinka asi nevieš ,čo je šarža...,ale ja to prežijem ....inak vieš koľko vakcín denne vyrobia ....inak vieš čo som zistila ....,že ty viac neodpovedáš ako odpovedáš ...snažíš sa kľučkovať ,ale neviem prečo .... 😨

adsumus
autor
15. feb 2014

Tá vakcína kontaminovaná nebola. http://www.sukl.sk/sk/media/lieky-v-mediach/ock...

sirinka
15. feb 2014

@nae bolo viac ako 20... V niektorych krajinach stahovali aj viac sarzi....

adsumus
autor
15. feb 2014

Zbytočne riešiť. Vakcína nebola ničím kontaminovaná. Môžeme to isté povedať aj o vitamíneC, ktorý tu odporúčate?

nae
15. feb 2014

@aristka Ale vlastne máš pravdu čo sa týka označenia Petotovej práce, že je to rešerš, to znie skoro ako urážka, lebo to nie je taká klasická rešerš, lepší je anglický výraz review, to je lepšie. Tak díkes, anonymka z ARA.

demo
15. feb 2014

@adsumus cim je kontaminovany a ci vobec je kontaminovany konkretny preparat zistis tak, ze sa pozries na zverejnene zistenia FDA alebo u nas asi SUKL. zbytocne tu budes nastolovat taketo otazky. Teraz hovorim o kontaminacii nejakymi toxickymi alebo inak zavadnymi latkami.

aristka
15. feb 2014

@nae takže si ho urazila ... 😀

adsumus
autor
15. feb 2014

@demo Konkretny preparát, ktorý kupim od anonymneho uja na internete?

nae
15. feb 2014

@adsumus Vitamín C nevyrábame, takže ho ani preventívne nemusíme sťahovať z trhu, informovať o tom médiá, vydávať masové tlačové správy a hasiť verejnú paniku, ako to bolo v prípade možno kontaminovaných vakcín určených pre tých najmenších. To je ten problém.

demo
15. feb 2014

@adsumus kto ti kaze nakupovat od anonymneho uja, nechapem

sirinka
15. feb 2014

@adsumus ved daj... Kolko sarzi vitaminu c bolo hufne stahovanych z trhu... Vies, tvarit sa, ze chyby robia len ti druhi je velmi pokrytecke... Mozes mat niekedy 100% istotu? Tvrdia, ze vakcina nebola kontaminovana, tych sarzi bolo naozaj dost, boli rozposlane po celom svete a miliony podane... Nikto nijako spatne nedokaze povedat, ze vsetky boli naozaj uplne v poriadku.... Mozeme tomu verit a ja tomu naozaj chcem verit, kedze taka vakcina je v mojom dietati, ale riskovat uz nebudem....

adsumus
autor
15. feb 2014

@sirinka To, že nebol VC sťahovaný má byť čo? Potvrdenie jeho bezpečnosti? Hlavne ak sa vyrába v Azii a z GM organizmov? Predáva sa na internete, užíva každodenne vo veľkých dávkach malými deťmi? Kto si kedy dal urobiť rozbor toho, čo dáva svojmu dieťaťu na antivax odporúčanie? Ktorý štátny orgán to odkontroloval? Kto sa zaručil za jeho bezpečnosť? Pýtam sa petota jednoduchú otázku už asi rok. Je umelý vitamínC v nadmerných dávkach bezpečný pre moje dieťa, je to náhrada očkovania a nemôže mu nijako ubližiť? A odpovede sa nikdy nedočkám.

aristka
15. feb 2014

@sirinka ja mám pocit,že na vit.C ,ktorý prinesie poštárka nemá naša legislatíva a úrady dosah a kto vie aký dosah a aké kritéria a akú legislatívu má napr .USA ...odkiaľ sa tiež obj...a č ozaj to nie je nejaká garážová firmička tj či vôbec spľňa legislatívu na výrobu liekov....

zuzkaanicka
15. feb 2014

Ak je megascorbicka liecba taka super a pan @petot ochotny vzdy vsetko krasne vysvetlit a ma ohromne vedomosti, tak potom preco je problem zodpovedat otazky ohladom ucinnosti a neskodlivosti tejto liecby?

saska.t
15. feb 2014

To chcem vidiet,ktora zodpovedna mamicka objedna hocijky neovereny vit. C a bude ho davat v megadavkach svomju dietatu 😀 opät splhanie do extremu uplne bezdovodne???? hm to je take provax 😀 😀 😀

demo
15. feb 2014

Kazda jedna firma, producent, distributor aj e shop sa da preverit. Ako toto co tu pisete.su uplne fantasmagorie.

nae
15. feb 2014

@adsumus Keď slovenské štátne orgány nekontrolujú ani zloženie vakcín povinných pre ani nie trojmesačné deti (stačí im dokumentácia podpísaná niekým z EU, ako sme sa pred časom výživne bavili vedľa v téme), tak potom sú tvoje obavy (nielen) z vitamínu C naozaj vyslovene smiešne, už to pochop.

nae
15. feb 2014

@demo Ale to je príliš zložité preverovať si nejakého distribútora či zahraničný e-shop, jednoduchšie je rýpať, rýpať a zase rýpať, anonymne na anonymnom slovenskom fóre a stále dokola.

sirinka
15. feb 2014

@adsumus
@aristka musim sa naozaj smiat dievcata, normalne zacinam mat podozrenie, ze kopec garazovych firiem po celom svete vyraba v obrovskych mnozstvach na par metroch stvorcocvych velmi nebezpecnu a skodlivu latku pod nazvom vitamin c a rozposiela ju po celom svete , ludia a najme deti z toho kapu ako muchy a ziadny z kompetentnych uradov si to este nevsimol, nikto ich nijako nekontroluje, nemaju ziadne obmedzenia.... Mozno toto je ten tajny plan na vyhubenie prebytocnych obyvatelov 😝 😅

demo
15. feb 2014

@nae nase kontrole urady stiahu liecivo z trhu v dvoch pripadoch:
1/ ak podnet da sam vyrobca
2/ ak sa v liecive najde kyanid 🙂

nae
15. feb 2014

@sirinka No nič, idem sa pozrieť do garáže, či tam aj ja niečo nenájdem 😀 a potom už dobrú noc. Zvyšná časť noci bude plodnejšia, ako toto naše slovenské bahníčko.

petot
15. feb 2014

@sisaka Kyselina askorbová je jednoduchá a dobre rozpustná chemická látka. To sa filtruje ďaleko jednoduchšie, než koloidný koktejl nanočastíc rôznych rozmerov, alebo zmes vírusov (žiaducich i nežiaducich).

petot
15. feb 2014

@nae Ďakujem za trpezlivé diskutovanie 🙂

Koordinovaná skupinka to prepískla - ak som aj mal predtým zdanie, že niektorým ide o diskusiu, a venoval som (domnelej) diskusii značný čas a energiu, tak už som sa poučil. Tak ako @sirinka aj ja usúdil, že na mnohé príspevky jednoducho nemá zmysel reagovať, lebo o diskusiu v nich vôbec nejde.

Ušetrený čas som tým pádom mohol venovať podstatne zmysluplnejšej činnosti - úpravám v knihe. Tam aspoň viem, že z toho budú mať osoh tí čitatelia, ktorých to naozaj zaujíma. Je to omnoho efektívnejšie využitie času a sily než sa tu handrkovať s niekým, kto záujem o diskusiu len predstiera, alebo ani len to nie 😉

aristka
16. feb 2014

@petot tej ,ktorej ďakuješ napísala na tvoju publikáciu ,že je to rešerš a mňa si za to ohuboval 😅

aristka
16. feb 2014

@petot inak mohol by si poučiť mamičky ,ako sa dá overiť firma napr,v USA ,od ktorej si poštou objednajú nejaký doplnok výživy ....keďže je to tak jednoduché ako tu tvoje kolegyne ,prezentujú...plus aké roztoky poznáme ,ktoré sa využívajú na liečnu ,keďže si tu použil názvoslovie koloidný koktail nanočastíc rôznych rozmerov....to prelož čítajúcim mamičkám,plus doplň ako odborník znalý aké koktaily ešte používame ..lebo ich je viac ....tj roztokov...šup šup,si odborník musíš to vedieť...plus to obkecaj ,tak ako keby si bol na skúške ....zvyšuje to tvoju dôveryhodnosť v tvoju odbornosť...takže ja si počkám...

adsumus
autor
16. feb 2014

@petot Ide v nich o diskusiu a vôbec nikto nie sme koordinovaná skupinka, nezavádzaj, iba rozmýšľame podobne a zaujímajú nás podobné veci. AK nevieš ustáť názor, povedz rovno. To nemôže byť problém predsa pre teba doložiť štúdiu, kde je uvedené, že vitamínC znižuje tlak. Ako to teda tvrdíš vo svojej knihe. Mna to úprimne zaujíma, pretože by to bolo určite lepšie ako sa dopovať liekmi, teda ak by to zabralo, riskla by som aj to, že ten C vitamín nie je GMO free.

petot
16. feb 2014

@adsumus Kapitola Srdcovocievne ochorenia.

petot
16. feb 2014

@aristka Nespomínam si, že by som kohokoľvek "ohuboval" za označenie mojej práce ako rešeršnej.

adsumus
autor
16. feb 2014

@petot No práveže som to nenašla, dávaš odkaz na prácu, kde sa nič také neuvádza, že znižuje tlak.

Uvádzaš, že 250 mg dokáže znížiť tlak u niektorých osôb za 6 týždnov a dávaš odkaz na toto

http://www.klinickafarmakologie.cz/pdfs/far/200...

a kde to tam je uvedené, že znižuje tlak za 6 týždnov 250mg?

zuzkaanicka
16. feb 2014

@petot Takze ak sa niekto nestotoznuje s Vasimi nazormi, tak Vam nestoji za odpoved? ... bavite sa len s takymi, co Vam neprotirecia? ... alebo je to tak, ze na tie moje otazky nechcete odpovedat z ineho dovodu? ... ako som uz pisala, aj ziadna odpoved je odpoved 😉 ... keby megascorbicka liecba bola naozaj taka uzasna, Vasa prirucka poriadne napisana, nemali by ste problem poskytnut odpoved aj oponentom 😉