Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@heleninamama To snáď ani nemyslíš vážne to čo si tu napísala. Prosím prečítaj si to po sebe a ešte raz napíš, že to je v poriadku. Ak by som vedela aký je tvoj obzor v tejto oblasti, tak na teba vôbec nereagujem. Fakt zbohom!!!
@heleninamama a nuti ta niekto kupovat vitaminy alebo volnopredajne lieky pod hrozbou pokuty? Inak by ma zaujimalo, ale vitaminy davas 😉 Lebo ja detom davam ovocie a zeleninu a nie napriklad glycerol co tri krat obehol okolo vitaminu C a tvari sa ako vitamin C 😀
Myslím to vážne. Ja osobne som presvedčená, že očkovanie zmysel má, tak som dcéru dala zaočkovať. A nikto ma nenútil ani nezastrašoval - to by teda narazil... k našej pediatričke chodia aj neočkované deti a neviem o tom, že by rodičia mali problém - ani s lekárkou, ani so zákonom.
Som proti fanatizmu - či bezbrehému užívaniu liekov, ako aj očkovaniu hlava-nehlava, ale zároveň aj proti fanatizmu z druhej strany - keď niekto odmieta absolútne všetko. Osobne to vnímam ako návrat do stredoveku. V každom prípade, za dieťa zodpovedá rodič a mal by niesť dosledky svojich rozhodnutí.
haloooooooooooo...že za zdrvie diatat dam prve a posledne !!!!!!!!!...haloooo bavime sa o vakcinach,čo to ma sploločne so zdravim???????????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sladka nevedomosť 😖 😖 😖 ....ktorej chorobe sa da prosim vas očkovanim zabranit??..nejake to mam už cele popletene 😀 😀 😀 ..a ked vaše deti ochoreju čo je dost pravdepodobne aj ked bolo zaočkovane na tu chorobu,tak aj vy si budete cvakat liečbu??.a ked je po očkovani prenašačom konkretnej choroby a dostane to moje dieta tak tu liečbu mi zacvakate?.aj cukrovkari čo maju preplacany inzulin a napriek tomu nedodržiavaju dietu si ho cvakaju zo svojho?..alebo fajčiari s rakovinou pluc si tiež cvakaju zo svojho ked si to sposobili sami??..aj takí su aj onaki aj stakou diagnozou aj s takou ,mohla by som pisat priklady kludne dalej ale už je to tu cele na smiech,ved sa ja dobre bavim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ...niektorí ludia maju fakt chore egoisticke chovanie a zmyšlanie ..na to sa nahodou neočkuje?..to by bol dobry biznis 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@heleninamama a kto nesie zodpovednost za moje dieta, ktoremu podali pri intolerancii laktozy ockovaciu latku s laktozou? Vedome!!!!! Hnackoval odusu, mal bolesti bruska..... Lekarka si to samozrejme nepriznala. Takze kto nesie zodpovednost?
😒 😒 😒 😒 😒 😒 JA Už MAM VAžNE TYCH LEKAROV čO NENESU ZODPOVEDNOSť TA TO čO SPOSOBILI HLAVNE ICH NEVEDOMOSťOU PLNE ZUBY...POKIEKTORí čO NAOZAJ POCHYBYLI Z ICH LAHOSTAJNOSTI A SPOSOBILI VAžNE NASLEDKY BY MALI IST DO BASY NA 2 Až VIAC ROKOV ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
BY SI POSTUPNE ROZMYSLELI čI SA ZAčNU ZAUJMITA O PACIENTA A NIE FLAKAT LEN ZA TO žE TO ROBIA Už 20 ROKOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tu na MK je márna snaha prezentovať iný názor ako majú ostatní. Do zdravotníctva a školstva sa rozumie každá na špičkovej úrovni 😀 Čo vlastne chcete? Zrušiť povinné očkovanie úplne? To považujem za nonsens. Inteligencia národa nie je celoplošne na takej úrovni, aby o zdraví každého dieťaťa rozhodovali len jeho rodičia, či si to niekto prizná alebo nie. To tu budeme mať akurát anarchiu. A kopu nezvládnutých chorob. Dovidenia
@heleninamama 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ..chceš povedať že v nemecku,anglicku,rakusku a inde kde je očkovanie dobrovolne je narod na takej urovni že si mohli dovoli neočkovat???..ved tam je sami turek,bulhar,chorvat,srb..ved tvoria minimalne polku naroda pristahovalci!..ved su na rovnakej urovni ak nie nižšie ako mi,ekonomika sa toho netika...ak chceš povedat že si na natej urovni neni ty tak to s tebou suhlasim..aj v cechach je ockovanie povinne ale nepokutuje sa!..u nas nas doslova buzeruju a tahaju po komisiach ako vrahov a ešte zoberu aj tych 5 korun čo dava štat matkam na materskej!..jasne že chceme aby u nas bolo tiež dobrovolne ako vasade inde!!!!..sa zobud..si mysliš ze ked 5km za hranicami už neočkuju že tam umieraju na choroby hlava nehlava?..najpr si nastuduj o čom vlastne diskutuje a nie po prečitani jedneho članku!..mna nebude žiadni jednotlive,skupina a ani tento drbnuty štat nutit zmrzačit si dieta pod ruškom ochrany!!!..my sme ešte stale komunisticky štat lebo vačšina stale veri že čo je povinne je aj dobre!!..sa pozri čo mame vo vlade aby ti to doslo!!.jednine čo vedia je brat peniaze a ludom robotu!
27. novembra 2010 sa konala vo Švajčiarsku ďalšia Konferencia proti cenzúre (AZK), tentoraz už šiesta v poradí. Napriek rastúcemu tlaku koncernov a mienkotvorných médií – ich nástrojov propagandy.
Jednou z tém bola prednáška od Dr. Johanna Loibnera, Pôvod a história očkovania. Dr. Loibner bol blízkym spolupracovníkom Anity Petek, a môžem povedať, že jeho prednáška je rovnako zaujímavá, ako bola prednáška Anity, ak nie dokonca viac.
Nemusíte veriť prezentovaným faktom. Rovnako však nemusíte veriť ani tvrdeniu MUDr. Petra Liptáka, ktorý tvrdí napríklad aj to, že tiomerzal (a v ňom hlavná zložka ortuť) pridávaná do vakcín (aby sa pánom obchodníkom neskazila a neznížila im zisky) a vstreknutá do svalu našim maličkým alebo nám, neškodí. No mňam…
Nuž, každý nech si verí čomu chce. Ja osobne mu neverím.
Zopár úryvkov z prednášky Dr. Loibnera:
Nesmieme zabudnúť, že to nie je tak, ako nám tvrdia. Že po očkovaní získame v tele tajomné protilátky, ktoré potom zvíťazia nad zlými vírusmi a baktériami. Nie. Choroba vznikne vždy, každým očkovaním. Zbytočná choroba. Pretože sú tam cudzorodé látky, sú tam choroboplodné zárodky, sú tam všetky možné svinstvá. Dezinfekčné prostriedky, antibiotiká, ortuť donedávna, hydroxid hlinitý a mnoho iných. A zvyšok pochádza z antibiotík. To v každom jednom prípade vyvolá chorobu, na to nesmieme zabúdať.
…
V jednej učebnici sa dočítame… Prosím prečítajte si to na plátne. V učebnici z roku 1971 pre lekárov, Učebnica detského liečiteľstva, prečítajte si to prosím, pretože vírus vraj lieta: “Vírus osýpok rád lieta od jednej izby k druhej, pričom známe sú isté cesty; do náprotivnej izby, do šikmo náprotivnej izby, do izby nad ňou, ale nikdy nie do vedľajšej izby.”
Takto sú vzdelávaní naši lekári! Toto sa učia. … O očkovaní toho vedia menej ako my čo sme tu. Pretože my sa o očkovanie zaujímame. Oni na to nemajú čas.
…
Potom Albert Russel Wallace, súčasník a korešpondent Charlesa Darwina. Ten už vtedy vnímal, že očkovanie je prečin, nedovolený zásah do osobných práv človeka. Nikto nemá právo naočkovať vám chorobu! Nikto nemá právo spôsobovať očkovaním našim deťom choroby! Pod rúškom fantastického nápadu, aby bolo vraj lepšie chránené. To je porušenie ľudských práv. Proti tomu sa musíme brániť. To je niečo, čo zaviedol Napoleon, ibaže ten na ľudské práva kašľal!
Ak máte práve choré dieťa, tak sa postavte pred neho a jasne vyhláste: Pán doktor, moje dieťa očkovať nebudete a hotovo!
@misaha vieš aj keď v tomto máš pravdu,o tom povinnom očkovaní,bohužiaľ nie je to tak záležitosť lekárov ale bohužiaľ je to skôr až politický lobing a možno treba veci riešiť tam ,nie s lekárom ,ale s tými najvyššími,inak nik s tým nič nedokáže spraviť a darmo sa tu budete hádať,každý má nato svoj názor,ale demokracia by mala platiť aj v takýchto záležitostiach 🙂
Toto je príbeh muža, ktorý stravil celý život na vozíčku, pretože sa nakazil obrnou v nemocnici ako malé dieťa. V tom čase tam bolo iné dieťa choré na obrnu a to nakazilo celé oddelenie.
"Som tak veľmi sklamaný, že ľudia v spoločnosti sú ochotní riskovať epidémie ako je obrna.
keby niekto pochopil že očkovanie proti obrne nefungule tak tu nemusi vypisovat kraviny 😀 ...ale asi myslela tie deti v afrike 😀
@aristka maš pravdu a suhlasim s tebou..no najrychlejšia cesta je cez lekara ked to chceme zmenit!..keby lekari pripuštali vedlajsie učinky očkovania a netvarili sa že neexistuju a ešte sa tvaria urazene lebo oni su mudr,dr bla bla...a začali by riešit a nahlasovat tak ako maju povinnost zo zakona,tak by sa štatisktiky zmenili na pravdu a zmenili by sa niektore očkovania na neskor alebo by sa uplne od nich upustilo ako v inych štatoch!..dokonca by mohlo byr aj dobrovolne!..no hlavnykm kamenom urazu je samotny lekar..podla mna.
ja naozaj nechapem, co sa tu stale riesi - ved je to jednoduche - kto chce ockovat, tak ockuje ... kto nechce, tak neockuje ... obidve skupiny maju dovod preco ano a preco nie ... a za nasledky svojho rozhodnutia si zodpovedame sami, kedze ide o nase deti ... ja napr. nepotrebujem nikoho presviedcat, aby ockoval, je to kazdeho vec a takisto aj druha strana nemusi ockujucich presviedcat, aby neockovali, ked uz su rozhodnuti inak
@misaha pediatri sú moc slabí lekári a buhožiaľ aj posledný článok v tomto reťazci,moc si nenavyskakujú,chodí im aj hygiena na kontrolu akú majú očkovanosť a samozrejme majú body ,čo sú peniažky a ich živobytie,oni sa za vás byť určite nebudú...lebo títo somári hore by im pozatvárali ordinácie alebo dali likvidačné pokuty,to jest naša demokracia...
Lekári, v prvom rade nemôžu poskytovať nepravdivé informácie, to ale neplatí pre antivakcinistov. Ich stránky sú plné zavádzania, dezinformácií a ponúk na barsaké neoverené elixíry, všetko to je nebezpečná kombinácia, ktorá môže zabíjať. Majú alebo nemajú niesť zodpovednosť za informácie, ktoré uverejnuju na svojich stránkach, ak niekomu ublížia?
Téma nie je o tom, či očkovať alebo nie.Téma je o ZODPOVEDNOSTI za informácie, ktoré verejnosti podávajú antivakcinisti.
@adsumus predpokladam, ze rodic si zozenie informacie z och brehov a na zaklade svojho rozumu zhodnoti ... mna teda nepresvedcili, snazila som sa citat objektivne informacie a nie to, co mnohokrat predkladaju oni a siria paniku
@misaha Ty si myslíš, že nežiadúce účinky je všetko, vrátane zastavených vetrov. Aké máš pre svoje tvrdenia dôkazy? To každý, kto dojde s akýmkolvek ochorením má byť uznaný, že z vakcinácie? Aj napriek vedeckým dôkazom? Pýtam sa ťa ešte raz. Aké máš dôkazy že za všetky ochorenia môžu vakcíny?
a v konecnom dosledku je aj tak stale zodpovedny rodic - nemal by sa vyhovarat na to, ci ono - rozhodnutie urobi vzdy len rodic
@zuzanockamt Nikto z nich sa mi nevyjadril k zavádzaniam, ktoré som tu uviedla ako príklad a ktoré sa pravidelne objavuju na ich stránkach. Namiesto toho tu vypisuju opäť dalšie nepodložené tvrdenia, urážky a zosmiešnovania. Prečo ľudia, ktorým ide len o dobro ostaných sa uchyluju k takémuto správaniu? Miesto toho, aby dodali dôkazy pre svoje tvrdenia, pokračuju v obvinovaní celého sveta za všetko.
@adsumus Tato tema je reakciou na vyvoj v okolitych krajinach, kde sa od povinneho ockovania ustupuje, lebo sa rodicia hromadne buria. Slovensko je zatial vynimkou, ale aj tu sa uz objavuje antivakcinacne hnutie a to sa naramne nepaci farma firmam, ze Adsumus?
Prispevok Adsumus o 18:19 je v podstate kopiou argumentov farma firiem.
Kazdopadne ziadny priznak na sebe nema vysacku s napisom Nasledok ockovania. A na tomto farma firmy stavaju svoju argumentaciu. Kazdopadne v mojom okoli poznam tri rodiny, ktore prisli po ockovani o dieta. Nie, deti na sebe nemali vysacku s napisom Nasledok vakcinacie. Ale hanba by ma fackovala podporovat tento zlocinecky system zakryvania nasledkov a povinneho riskovania smrti.
@kveta Ale to sa mýliš, zaočkovanosť v západných krajinách poklesla pred 10 rokmi v súvislosti s Wakefieldovou študiou. Teraz sa boria s epidémiami ochorení, ktoré prinášaju mnohým ľudom zbytočné utrpenie. Práve preto tam teraz zaočkovanosť začína stupať. Prečo ma naustále obvinujete, že pracujem pre farmafirmy? Vy neviete prijať,že niekto dospel k opačnému názoru ako máte vy?
@adsumus Opakujem: Regionalny urad verwjneho zdravotnictva mi naposal, ze za posledne roky nezaregistrovali ani jeden pripad poskodemia zdravia v dosledku ockovania.
Osobne som na JISke na neurologii videla dvoch cerstvo pchrnutych ludi po ockovani.
Preto neverim farma firmam a propagatorom ockovania, ze je ockovanie neskodne. O TBC ockovani nam to tvrdili tiez...
Moje dieta par mesiacov po ockovani chytilo chorobu, na ktoru bolo ovkovane.
Ohanaj sa studiami /hadaj kto ich plati/.. Ja som to videla v praxi.

Neviem, o akom nátlaku na rodičov píšete - /nemám čas čítať celú diskusiu/, ale mna osobne detská lekárka na nič nenútila - pýtala som sa, odpovedala mi, rozhodla som sa, zaočkovala... taktiež som za povinné očkovania nič neplatila - dcéra bude mať tri roky a najbližšie očkovanie lekárka avizovala pred nástupom do školy. Platila som len za rotavírusovú vakcínu, ktorú malá prehltla. A ak by šlo len o peniaze, za zdravie dieťaťa dám aj posledné. Mimochodom, veď za vitavímy platíme tiež a nenadávame na farmaceutické firmy. Rovnako veselo nakupujeme voľnopredajné lieky - to je tiež v poriadku, ale vakcíny? A ak niekto neočkuje, nik ho nestíha - má vraj zaplatiť smiešnu pokutu a to je všetko. Ak je teda niekto rozhodnutý neočkovať, nech zaplatí pokutu a má pokoj. A ak mu následne dieťa ochorie na niektorú z chorob, ktorej sa dalo očkovaní zabrániť, nech si jeho liečbu platí kompletne zo svojho. Toľko a slobode rozhodnutia a zodpovednosti zaň.