icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

kveta
11. máj 2013

@milenka74 To mi je luto.

adsumus
autor
11. máj 2013

Ďalší príbeh neočkovaného chlapca, ktorý dostal tetanus.Krče každé tri minúty, neschopnosť prehĺtať...4 mesiace v nemocnici, rok zotavovanie. Zvyšné dve deti si rodičia, tak isto presvedčení AV hnutím, dali okamžite zaočkovať. Momentálne vypisujú listy do všetkých škôl pre rodičov, aby si dali svoje deti zaočkovať.

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c...

nikimax
11. máj 2013

@zuzkat1 dosť ma štve a vytáča, ked mi niekto ide tvrdiť, z čoho MOJE dieťa niečo dostalo, ked ho v živote nevidel.....Je už dosť prípadov vo svete, kde súdny znalci uznali, že autizmus u detí spôsobili vakcíny....My to máme potvrdené aj neurologom, má to uvedené aj v zdrav. posudku (kvôli) Zťp...... Alebo chcete tvrdiť, že to čo som videla u môjho dieťaťa, ako postupne upadalo, tak nie je?? zbytočne špekulujete....Vinník je nám dobre známy, ale zostáva nepotrestaný....nie sú na to zákony.... Venujem sa tejto problematike cez 3 roky, vdaka osobnej neblahej skúsenosti, tak dačo som už prešla.....To platí aj pre teba
@zuzanockamt Ano, rodič musí rozhodnúť, ale zo zákona mu lekár musí poskytnúť pravdivé informácie, nie bludy a trapné farmaceutické frázy z brožúrok výrobcov.Keby to chcel niekto zozbierať a vydať ako knihu, tak by to bol trhák....Každý deň, pribudne nejaká mamička do fora, ktorá prispeje lekárskymi "hláškami" a niekedy človek naozaj nedokáže uveriť, že to vyliezlo z lekára, ...(niekedy sa za nich červenám od hamby). 😕 😕 😕 😕Na záver: Všetci sú na hlavu, nepoznajú si vlastné deti, len očkovanci z rýchleho očko nasadenia-sú lietadlá...... 😠 😠 😠 😝 😝 😝

uhnakova
11. máj 2013

@adsumus ten odkaz nefunguje

nikimax
11. máj 2013

@misaha inak Dr. Loibner ....Jeho slová sú trefné a výstižné, narazila som na jeho prednášky už dávno....Inak on pôsobil aj ako súdny znalec vo veciach očkovania, tak sa nedivím, že boli vakcínami poškodení ľudia aj odškodňovaní....My tu môžeme len snívať.... 😔 😔 😔

misaha
11. máj 2013

@adsumus 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 čavko 😀 ..inak vieš že si posadnuta 😀 ...daj mi študiu ktora dokazuje že očkovanie funguje 😀 .....a nejaku že su len tie NU čo su na pribalovom letaku...ale nechcem študiu ktoraa trvala 3dni..to mi je tak na dve veci : 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

misaha
11. máj 2013

@adsumus 😀 😀 😀 😀 ozaj take NU si mala ty ? tie zastavene vetry 😀 😀 😀 ..inak ani myslim si že za vačšinu novych ochoreni možu vakciny!..ale t ysi ako kôň..maš klapky na očkoach a vidiš iba do predu a na nikoho ineho sa neobzeraš ,ale určite len dalšia totalne zbytočna diskusia s tebou..a všimni si už že s tebou suhlasia len tie tvoje sekretarky 😀 .ako som spomynala tak si posadnuta..no ale neviem či sa to da liečit..vyskušaj sa spytat svojej dr 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ..ako som ta urazila tak sa hlboho klaniam a ospravedlnujem sa..amen 😖

nikimax
11. máj 2013

@kveta my sme poškodenie zdravia a hlásenie dávali na RUVZ v našom meste, ale predstav si, ked bolo "zúčtovanie" na UVZ SR, tam nebolo nič hlásené.....sa to niekde "zrejme" zapatrošilo, aby zostal čistý stôl.....aj ked skutočnosť je iná.... 😝

zuzkat1
11. máj 2013

@nikimax poznam x pripadov kedy autizmus diagnostikovali az na zs...to ale neznamena ze dieta nebolo autisticke od narodenia... Jednoducho az vtedy sa tie problemy tak vystupnovali ze dieta museli vziat k psychologovi...

nikimax
11. máj 2013

@zuzkat1 My komunikujeme s rodičmi zo synovej auti-škôlky a vieš čo tvrdia, že problémy začali po očkovaní, ale nevedia to dokázať.....dokonca špec. pedagog, podľa popisov a dotazníkov rodičov nám povedala, že je to hrozné, ale ona si všimla, že tie prípady časovo súhlasia (a že na týchto detičkách navonok nevidno žiadne poškodenie- sú pekné).....sú aj výnimky, niektorí aut. mali problémy už pri narodení, ale na tých poškodenie vidieť- na výzore a majú to Už novoroden. lekárom podchytené a známe....

adsumus
autor
11. máj 2013

@misaha Namiesto tých tvojich trapnych pokusov o uražanie, by si mohla konečne prispieť aj k téme, lebo prispievaš, prispievaš, ale celý čas od veci. Co hovoríš na zavádzania zo strany AV, na ktoré som tu poukázala a ktorých priamym dôsledkom môže byť poškodenie zdravia? Nič? Ci ty patríš k tým, ktorí im to žeru? Alebo sa dokonca natom priamo zúčastnuješ?

xlucia
11. máj 2013

@milenka74 ja to iste. kolko mas od ockovania?

milenka74
11. máj 2013

@xlucia skoro pol roka a mam co robit aj zvihnut poriadne neiekedy 😝

zuzkat1
11. máj 2013

@nikimax autizmus na vyzore nevidiet... Mentalny postih moze a nemusi byt vidiet na vyzore... Ten moze byt kombinovany s autizmom... Je vela foriem autizmu a kopec autistickych crt...vysokofunkcny autisti a aspergeri nevyzeraju inak... Niektore deti sa lisia aj v spravani len minimalne...preto sa stava ze chodia do beznej skolky aj skoly a az casom sa vyskytne problem...

adsumus
autor
11. máj 2013

Pozrite si tento graf nárastu autizmu po zrušení očkovania MMR v Japonsku, prestali ju používať a počet autistov ďalej stúpal.Na oficiálnej stránke pre autistické deti je uvedené, že zle reaguju na očkovanie. Nie, že očkovanie im spôsobuje ochorenie, ale naopak, ich ochorenie spôsobuje zlú reakciu na vakcínu častejšie. Nechcem sa tým samozrejme nikoho dotknuť, kto si myslí, že ochorenie jeho dieťaťa spôsobilo očkovanie. Ešte jedna vec s tým súvisí, že encefalopatia je oveľa, oveľa pravdepodobnejšia zo skutočného ochorenia ako z vakcinácie, tieto veci len dávam do pozornosti.

xlucia
11. máj 2013

@kveta ahoj
to ze rodiny prisli o deti, tym myslis ze deticky zomreli?? alebo ziju a maju vazne nasledky. moj starsi ma nasledky tiez, viac krat potvrdene a doktormi ale s jasnym dovetkom. na papier to ani jeden neda, nepojde proti kolegom.
u mladsieho to iste. ja to iste. slak ma z toho ide trafit

xlucia
11. máj 2013

@milenka74 ja som ju mala cca pol roka nevladnu, postupne sa mi obnovoval cit, a teraz cca dva a pol roka po stale nemam v ruke jemnocit, a vydrz. takze zuby si umyvam ako " chroma"

milenka74
11. máj 2013

@xlucia ojeje to si ma teda nepotesila 😝

zuzkat1
11. máj 2013

@nikimax inak este som nepocula o autizme diagnostikovanom pri narodeni...zvacsa sa diagnostikuje najskor v 2 rokoch,idealne v 3. Pri narodeni max mentalny postih

nikimax
11. máj 2013

Táto téma sa volá: Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti....tak by sa patrilo objasniť zodpovednosť lekára za odporúčanie preventívneho zdrav. úkonu, ktorý poškodí zdravé dieťa, lebo všetci vieme, že očkujú sa len zdravé deti....Ked sa očkovanie nepodarí, príp. spôsobí vážnu újmu na zdraví, bez príslušného oboznámenia s nežiadúcimi účinkami (všetkými) a rizikami tohto zákroku, kto má zodpovednosť......Prípadne ked uvedie lekár danú mamičku do omylu príp. zamlčí dôležité veci, (či už zo svojej nevedomosti, alebo zámerom) ,a ona sa na základe toho nesprávne rozhodne, kto má zodpovednosť.....Treba to rozobrať dôsledne toto, lebo téma je daná, ale stále sa tu otáča debata inde..... 🙄 🙄 🙄

sorciera24
11. máj 2013

@nikimax ja si myslim, ze by sa mal v prvom rade objasnit pojem zodpovednost, ak uz s nim chce autorka narabat, lebo tiez by sa dalo povedat, ze nas tu zavadza jej mylnym skreslenym nazorom na to, co to zodpovednost je....

adsumus
autor
11. máj 2013

@nikimax Ano, ale treba si prečítať aj text pod nadpisom, ktorý bol povodne o zodpovednosti antivakcinistov, ktorí veľmi často zavádzaju a ich činnosť je už v Austrálií podrobovaná roznym vyšetrovaniam na základe podnetov ľudí, ktorí na ich "rady" doplatili. Maju alebo nemaju niesť aspon taku zodpovednosť ako lekári, ktorí sú prešetrovaní v súvislosti s nespokojnými pacientmi. Ak moje dieťa poškodí lekár mám sa kde sťažovať, ak mi ho poškodí homeovakcína, ktorú kupim od antivakcinistov, je to podľa nich môj problém a moje slobodné rozhodovanie.

adsumus
autor
11. máj 2013

@sorciera24 Ak mi niekto radí klamlivo a ja nato doplatím, má si niesť zato zodpovednosť, Je to prevencia pred zneužívaním ľudí. To isté sa týka predaja, ak kupiš niečo na základe klamstva, predajca je zato zodpovedný, keby to tak nebolo, žijeme v anarchii.

nikimax
11. máj 2013

@zuzkat1 samozrejme, že ho diagnostikujú neskôr, ved zisťujú reč, psychomotoriku atd. atd, ale poškodenie je od narodenia.....a dieťatko je sledované niektorými odborníkmi(neurolog, pedopsych., )už od narodenia, chápeme sa? Prečo myslíš, že je toľko veľa foriem autizmu?Prečo niekoho očkovanie nepoškodí ? Pretože každý inak toleruje jedy (aj vo vakcínach)..... 😠 😠 😠

adsumus
autor
11. máj 2013

@nikimax Všetky deti podľa vás dostávaju vakcíny s 11 krát vyšším obsahom hliníka ako je potrebný na otravu. A podľa teba niektoré deti to dokážu tolerovať?

misaha
11. máj 2013

@adsumus pozor!..ja ta neuražam ano!..ja sa ti vysmievam a to je rozdiel 😀 ..inak viacerí si myslia, že si za tie tvoje nazory si plate len z jedneho dovodu : lebo nechapu ako može niekto zakto rozmyšlat zadarmmo 😀 😀 😀 😀 ...čo hovorim na to zavadzanie zo strany rozumnych ludí ktorí poživaju vlastny rozum a maju aj otvorene oči,že vidia deti,matky,otcov,rodiny a nie čisla??...no tebe to vysvetlovat nebudem ,je to zbytočne a zase by si odpisla iba somarinu....skor ma trapi ,ako možeš do niekoho hustit aby posluchal trapny zakon na SK o očkovani KTOREHO DOSLEDKOM MOžE BYT A AJ JE VAžNE POšKODENIE ZDRAVIA????za ktore navyše u nas nikto ZODPOVEDNOST NENESIE!!!! TO TA ANI TROšKU NETRAPI???čo si ty za človeka mi povedz!....a ešte jedno,,aj keby som verila tak ako ty že vakciny funguju a ochrania ma od chorob čo ale neverim lebo to pravda nie je,tak sa ta spytam...ten tažke kovy a ostatny sajrajt ktore tele v žiadnom pripade nedokaže vylučit ti kolkuje v krvnom obehu až kym sa niekde neusadi..v mozku (bohužial len u niektorych 😀 ),v ladvinach,pečeni atd atd..si si vedoma kolko sa tam za cely ten čas toho nazbiera?..uvedomuješ si že to tam len tak neleži a oddychuje ale vyvolava potiaze,ochorenia atd...to ked mi niekto napiše že moje dieta NU nemalo a zvladlo to v pohode je tak neuveritelna kravina až mi je do plaču nad najivitou niektorych matiek!!.. roky som robila vo viedni 5x do tyždna som bola s jednou pacientoku na dialyze v AKH!!..inak tie vytahy tam maju genialne,aj zle ti zostane 😀 😀...vieš si predstavik kym som tam čakala kolko som vykeciavala s lekarmi a sestrami,,všetky boli zhrozene kolko malych detičiek do 5r vidia na onkologii,alergologii,s cukrovkou na oživotnom inzuline,alergiami,celiakiou,dokonca ochrnutych atd atd..že za posledych 10r sa to niekoko krat znasobilo!..tak sa o NU a očkovani hovori otvorene,bohužial tiež maju dediny a pristahovalcou bez znalosti jazyka,k niektorym informaciam sa jednoducho nedostanu alebo su na ockovanie zvyknuty z destva ale bez aktualnych informacii!...a ty mi tu stale melieš o poškodeni zdravia neočkovanych detiiiiiiiiiii????.....ked si dam to dieťa zaockovat v prospech vasej skupinovej ci splocenskej imunity a zostane mi postihnute a ak sa stane zazrak a sa mi aj podari dokazat že to bolo nasledkom ockovani inak by bolo uple ale uplne zdrave TAK čO MI NA TO POVIEš???????????????CHCEM VEDIEť čO MI NA TO POVIEš???

sorciera24
11. máj 2013

@adsumus tak v prvom rade sa treba sustredit na pojmy klamstvo a pravda, v tomto pripade je co klamstvo, co pravda? lebo ja to neviem, ak ty ano, idem ta nominovat na nobelovku..... 😉 (k tomu predajcovi, tam to mas obchdno-pravne osetrene zmluvou.....), v tomto pripade, co uvadzas ty, zaidna zmluva neexistuje, nakolko je nemozne tvrdit, ze len tieto informacie su pravdive, alebo tieto su klamstvo....

zuzkat1
11. máj 2013

@nikimax ak je mentalny postih viditelny moze byt sledovane... Ak nie je tak nie je dovod aby bolo sledovane...a preco je tolko foriem rakoviny?alebo tolko foriem mentalneho postihnutia? to je taka ista otazka... To ze choroba ma mnoho foriem neznamena ze to sposobilo ockovanie

nikimax
11. máj 2013

@adsumus takže, ....čo je podľa teba TA zodpovednosť a prečo chýba na strane lekára, ked radí.....? Až sa pohneme.....