Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@saska.t nie, ty citas hekticky😀..pisem tam,ze ako som citala od viacerych AV-tie iste vyhlasenia, nezavisle ci sa tie osoby poznaju alebo nie..tak niekde asi chodia na tie perly..na rovnaky zdroj..sloboda v ockovani, badatel atd..ano,ze dieta sa rodi bez imunity ..a preto neznesie ockovanie a ano,neomycin sa x krat omielal uz aj tu..
@nae vies, ked uz niekto ma tolko skusenosti s obvineniami z klamstva alebo zavadzania, tak je velmi rozumne si niektore duchaplne perly uchovat. Ked si potom niektora z vas pyta dokaz, tak je to presne to, co @adsumus dala. Je az neuveritelne trapne, ked nasledne na to si zacnete robit prdel z toho, ze si tie dokazy niekto aj odklada. Ake symptomaticke.
@nae na rotavirusove ockovanie nahovaraju hlavne pediatri..cize asi mas na mysli,ze tam zabodovala prislusna agentura...a sem tam vidis plagat v ordinaciach.ci si niekore mamicky cielene hladaju info je uz ich vec..inac, tu v nejednom fotoblogu vidis ubolene a vycerpane dieticky a info,ze boli sme v nemocnici s rotavirusom..alebo-boli sme v nemocnici pre to a tamto a dostali sme rotavirus..takze si myslim,ze je to dost casta nakaza a tyka sa ozaj kazdeho dietka, hlavne v letnych mesiacoh, v zime skor norovirus zuri.apropo, v dieta a ja raz jedna AV mamicka nadavala,ze dieta ma zaockovane na rotavirus a chytilo norovirus, ze akoze nie je chranene😀..hlavne,ze tam vypisovala blog o tom ako neucine ockovanie im zobralo pol zivota...a ze je to caopis uverejnil..co ma rotarix s norovirusom.. 🙄
@veriiii Pred pár rokmi bola hnačka ako hnačka. Odkedy existuje očkovanie proti rotavírusom, rodičov chytá panika z každej "prehánky". Ubolené a vyčerpané detičky nechce nikto, a tým duplom nie tí, ktorí obetovali tých cca 150 Euro, a aj tak skončili v nemocnici. Ale to je už iná téma. Možno to niekomu pomohlo, netuším.
p.s.Keby pediatri informovali súčasne o tom, že u kojených detí sú to vyhodené peniaze, asi by to nebolo až také terno... 🙄
p.s.2 "AV" mamička, to je nejaká nová diagnóza, nová škatuľka, akože niekto musí byť alternatívna matka, bio matka, AV matka, IN matka, apod? 😅
neviem, ci si ja sedim na kably alebo ty???trsku nechapem, comu sa stale cudujes??????tvoj dnesny dotaz.....saska.t@veriiii... prepac akosi som nepochopila tvoj prispevok na mna,deti sa rodia s nulovou imunitou?vakciny sterilne,nesterilne? asi mi to musis blizsie vysvetlit,je to napisane dost hekticky emoticon
Dnes o 10:03 •
moja dnesna odpoved.. veriiii@saska.t...nie, ty citas hekticky..pisem tam,ze ako som citala od viacerych AV-tie iste vyhlasenia, nezavisle ci sa tie osoby poznaju alebo nie..tak niekde asi chodia na tie perly..na rovnaky zdroj..sloboda v ockovani, badatel atd..ano,ze dieta sa rodi bez imunity ..a preto neznesie ockovanie a ano,neomycin sa x krat omielal uz aj tu..
tvoj dotaz... saska.t @veriiii a to si kde vycitala,zeby som nieco take pisala niekde? si si vybrala asi nespravnu osobu,pretoze ja vobec netusim o com to tocis...
moja odpoved.....kde pisem,ze si to povedala ty?pisem, ze to hovoria viaceri, od viacerych ludi som citala tie iste argumenty, zrejme precitane zo sloboda ockovania alebo badatel.sk..kde pisem ,ze som to citala od teba?????
@kveta ja nespochybnujem, ze sa take veci deju. Ja by som len rad vedel ake atributy musi splnat kandidat na take podozrenia. To aj ja mam vytahovat argumenty typu "plateny antivaxom"? Mne to pride smiesne, a pritom to nie je az take nerealne. Ale nebudem to preboha tahat ako argument, ktorym znegujem vsetko.
@veriiii toto by ťa mohlo zaujímať - ako sa robí PR vakcíne:
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...
Vyberám:
Popis komunikačných príležitostí
• Využiť „novosť“ slova ROTAVÍRUS a neznalosť témy rotavírusových infekcií na
vyvolanie záujmu médií.
• Informovať a vzdelávať o závažnosti ochorenia, poskytnúť medicínske argumenty,
vzbudiť záujem o prevenciu a možnosti očkovania u rodičov aj u lekárov
• Vyvolať dialóg medzi rodičmi a pediatrami (rodičia dôverujú lekárom /Median
2008, 2009)
• Využiť komunikačný potenciál „aktívnych matiek“ a poskytnúť im na webe
informačné zdroje a publikovaný obsah na zdieľanie
• Využiť „snowball effect“ šírenia informácii na internete a sociálnych sieťach
• Intenzívnou komunikáciou s médiami, odborníkmi a rodičmi zvýšiť vnímanie
závažnosti rotavírusových ochorení a podporiť akceptáciu očkovania
---------------
To by sa mohlo páčiť aj @vld 😉
Fatmagul nam nejak stichla..
neviem, ci si ja sedim na kably....nikde nehovorim,ze si to povedala ty,ale viaceri spolubojovnici..a reagovala som na teba a vld...
@veriiii no asi ta sklamem,ja ziadnych spolubojovnikov nemam, s nikym nebojujem a ani nemam zaujem bojovat,mne staci moja zodpovednost za svoju rodinu,nepotrebujem k tomu harem a ty co si vldov hovorca? 😀 ci si mala potrebu sa s niekym vyhadat? to ta tiez sklamem,dnes na to nemam naladu,najdi si ineho obetneho baranka,mozno na buduce 😉
@veriiii Tak tú originál správu už majú stiahnutú, časť je spomenutá len v archíve tu http://archive-sk.com/sk/s/snowball.sk/2013-11-... (ono je to už staršieho dátumu, pár rokov dozadu, takže už to stiahli z oficiálnych stránok).

@vld Nejedná sa len o podozrenia, je to verejne známy fakt, ktorým sa PR firma zastupujúca firmu GlaxoSmithKline (výhradný dodavateľ vakcín pre očkovanie detí v SR) normálne "chváli".
Dovolím si prekopírovať z vedľajšej diskusie:
(začiatok)
"Trochu zacitujem z toho, ako sa chváli PR agentúra pána Kasardu, ako spracúva verejnosť.
"Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde."
-koniec citátu. Zdôraznil by som "aktívnu prácu s diskusným priestorom a buzz marketing" o čom akiste niektorí prítomní diskutujúci vedia podstatne viac než ja.
(koniec citátu od @petot -a)
p.s.pre ostatných definícia buzz marketingu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Buzzmarketing
p.s.2: "aktívna práca s diskusným priestorom" = okrem iného aj nasadzovanie platených diskutérov, tzv. obyčajných mamičiek.