Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@nae ved ja sa o Teba nebojim 😀 ... ja som len chcela vediet cim sme Ti zabavu pokazili 😀 ... a to si zatial nenapisala ... ci som si dobre tipla? 😀
@nae pozri, akeho nahradnika za Teba som nasla 😅
@zuzkaanicka Zuzka, pri tvojich príspevkoch sa u mňa prebúdza súcit. Asi to máš v živote zložité. Študenti ťa neuznávajú alebo prečo máš potrebu stále ísť niekomu aspoň virtuálne po krku? Toto je téma o zodpovednosti v zdravotnej oblasti, nie o zodpovednosti v školstve či v manželstve. Pokiaľ som ti natoľko sympatická, že potrebuješ odo mňa neustále spatnú vazbu, ale fakt neustále, použi IP a netrolluj náčelníčke tému, bude sa hnevať. Ďakujem za pochopenie a mimo tému už reagovať na teba nebudem, snažím sa adsumus rešpektovať a skús to aj ty, veď už máš svoje roky 😉
@nae mas zaujimave postrehy, ale nespravne ... sucit rozhodne nepotrebujem, zivot je sice obcas zlozity, ale mne sa v nom dari 😉 ... skor ma prekvapuje, ako vsetko beries vazne, prilis osobne ... ja som si vypila kavu, trochu som si oddychla a budem pokracovat v praci 🙂
Dokonca mam z Tvojim prispevkov dojem, ze si ovela starsia ako ja ... taka nejaka ustrnuta.
@sirinka prepáč si ma dostala ,píšem reakciu na tvoje články ,ktoré nie sú k veci a svoju reakciu na tvoje príspevky zo života ,aj osobného ,na rozdieľ od teba píšem z praxe a nielen dávam články ,ktoré sú úplne mimo tému,inak ktoré čítam a neignorujem ,plus neodpovedáš na otázky ,ako by alternatista riešill krvácanie ,ako liečbu boľavej nohy a prečo máš pocit z článku ,že niečo zlyháva v tomto prípade ,ano zlyháva žena ,ktorá je na pn a nekonzultuje s iným dr. ,ktorý je možno vo vedľajšom meste ,a ktorý by ju vyšetril a ozrejmil či je alebo nie je všetko ok....tvoj článok je o zodpovednosti pacienta k svojmu zdr.stavu ..aj tak mám inak pocit z toho článku ,že tam ide skôr o natiahnutie pn ohľadom trestného stíhania ,čo je vec pre konzultáciu s políciou ....takže k zodpovednosti nič a nevidím dôvod na alterantivistu ....
@aristka tvoj pohlad je, ze zlyhava zena, ktora je laik a klient lekara a podla teba ona ma vediet ako dalej postupovat a z mojho pohladu tu zlyhava odbornik, ktory je plateny za to, aby sa o svojho klienta postaral a aj mu odporucil co dalej, kam sa obratit a pomohol mu riesit jeho problemy. Mna v tom clanku zaujima pristup lekara, toje to, o com pisem. Zaujima ma, preco by sme mali vyhladavat lekarov zo vzdialenych miest a cestovat za nimi len preto, ze ten v nasom meste nie je schopny ci ochotny ponuknut nam sluzby na urovni.
Pokial ta skutocne zaujimaju odpovede na tvoje otazky, nech sa paci, kontaktuj alternativcov, ja take sluzby neposkytujem, takze u mna si na zlej adrese. A ked uz chces poukazovat na to, ze niekto neodpoveda na otazky, ty si nam este stale a to su iste uz mesiace za nami nenapisala ako ma laik postupovat v pripade anafylaktickeho soku, dokonca bola pre teba zalozena aj extra tema
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/anafylakticky-sok-co-mozem-ako-laik-robit-2/
@sirinka Tema je o šarlatánoch, nerešpektuješ rozhodnutie admina....chod sa o lekároch baviť do svojej temy, už ti to písali viacerí. A nepíš bludy, že aristka neodpovedala o anafylaktickom šoku, odpovedala, ja som si aj zapamätala, som poučená a pripravená reagovať..vdaka nej, nie tvojim nezmyslom. Iba vyrývaš a útočíš. A o burákoch ani slovo...a to je krásny príklad šarlatánstva, manipulácie a zavádzania zo strany antivaxerov.
@adsumus jasne, posledne strany som tu jedina mimo temy 😀 nie, nesuhlasim, totojejednym z moznych dovodov, preco ludia vyhladavaju sarlatanov, s temou to suvisi. Len ty to odmietas prijat.
Budes taka laskava a podelis sa s nami s tymi radami ohladne anafylaktickeho soku? Minimalne mna to zaujima, bohuzial mi ta informacia nejako usla.
@aristka keď už si ma do tejto témy bez vysvetlenia zaangažovala, jedna rada - keby si si dala tú námahu a doštudovala, že "rozdiel" sa píše "rozdiel" a nie "rozdieľ ", nemusela by si sa zlostiť, že si ľahko identifikovateľná. 😉 Aj keď môj názor je ten, že keď má niekto svedomie čisté, za svoju tvár a pravé meno sa hanbiť nemusí...
@sirinka Nie nepodelím sa, temy sa to netýka, čo si ty zachytila, či aristka vysvetlila alebo nie, admin ti napísal, že to tu nemáš blokovať svojim jediným názorom, lebo to už nie je prezentovanie názoru, ktorý ti mimochodom nikto neberie, ale vyslovene vnucovanie svojho postoja každému hlava nehlava harničiaceho s posadnutosťou na každej strane stokrát všetko omieľaš, pýtaš sa to isté, žiadna odpoved ťa neuspokojí...nechaj aj iných ludí dačo popísať, čo ty na to?
@adsumus Podľa mňa tým, že sa to tu už pár dní točí dokola, sa len zbytočne upútava pozornosť aj tých ľudí, ktorým by ani nenapadlo pátrať po tom, kto sa skrýva pod jednotlivými nickmi. Ja som napr. do včera ani len netušila, kto aristka je a fakt by mi nikdy nenapadlo to zisťovať. Ale po včerajšku mi to nedalo a cca do 5-tich minút na FB som to vedela. Kto raz dobrovoľne vstúpi do virtuálneho sveta, vždy musí rátať s tým, že v ňom bude rozpoznateľný a odhalený a hlavne má možnosť slobodne sa rozhodnúť, či a aké informácie o sebe zverejní, na aké stránky prispeje...
@adsumus v podstate som od teba ziadnu skutocnu odpoved na moje jasne polozene otazky nedostala. Aj teraz sa zase len vyhovaras, ze sa to temy netyka, pritom tu na niekolkych stranach riesis problem zverejnenho mena, ktory sa temy netyka ani trosku. Takze uz ma neobtazuj s tymto tvojim pokryteckym pristupom.
Bud konkretna a napis, ako branim inym ludom v pripsievani do tohto fora? Ja ich narozdiel od teba napriklad ani nehlasim adminom aby im prisli zakazat prispievat 😅
K tym orechom... Aky mas ty nazor a ake mas info o adjuvanse MF59?
@sanym Tak ale načo tu potom dávajú pravidlá, že sa nesmú zverejnovať osobné udaje o užívateľoch? A už s tým prestante, ak si niekto nepraje, že mu tu zverejnuje meno, treba povedať sorry, už to neirobím a normálne ako človek rešpektovať jeho želanie a nie vadiť sa ako kofa na trhu.
@adsumus neutoc na mna 😠
Ja vas nepoucim, lebo o tom viem iba tolko, ze je to adjuvans v chripkovej vakcine a v jej zlozeni je olej, ktory moze byt aj rastlinneho povodu. Podobne su AS03 a AS04 neviem ci aj dalsie a teda zaujima ma, cooto viesty a cije vylucene, aby sa pouzival pri vyrobe arasidovy olej.
Nehnevaj sa. Polozim ti jednoduchu a jasnu otazku k teme, ktoru si sama otvorila a neviem preco za tym hned hladas nejaky problem a ociernujes ma.
@sirinka Ja som ti tu dala jasne a zreteľne zdroj, kde je uvedené od odborníkov, že sa olej z burskych orieškov nikdy do vakcín nedával, tak čo ešte chceš odo mna? Prečo sa ma znova pýtaš, či sa predsa len nedával? Nedával, prečítaj si zdroj. Dám znova, nebudem na teba zlá, lenže ty nevieš po anglicky, takže asi zbytočne....možno to je dôvodom, že sa vypytuješ kolem dokola tralala.
http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorb...
@adsumus aj tu sa spomina aj ten arasidovy olej, je mozne, ze sa nepouziva, je to len jedna z moznosti... Ale ja neviem, ty ano?
http://registre.indprop.gov.sk/registre/pdf/epa...
@sirinka Ale ja som ti to predsa dala úplne polopate vlastnými slovami pre istotu zopakujem...vo vakcínach nie je olej z burskych orieškov. Nebudem ti hádam zakaždým prekladať niekolkostranové dokumenty...to sú stovky strán, podrobných informácií a odkazov na dalšie informácie....môžeš si ale zaplatiť preklad, dám ti so zľavou, zo starej známosti, čo povieš?

@saska.t mne je uplne jedno, ci som ranila, alebo neranila Tvoje city 😝 😀