icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

aristka
11. jún 2014

@demo http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prečítaj si hneď prvú reakciu v diskusii...existuje vôbec taký pán doktor...

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
aristka
11. jún 2014

@demo nemáš prečo ,je to tam jasne napísané ...kľudne sa pohrab v archívoch školy a ak nájdeš takého pána ,kľudne sem daj ...je to tvoj článok ...

aristka
11. jún 2014

@demo neviem prečo ak niekto robí v inom štáte ,by mal potrebu riešiť pseudonym ,slovenská nemocnica ho neživý ,plus nevidím tam žiadnu reakciu v diskusii ,kde by autor reagoval alebo redakcia ,že je to vážne dr....a fakt ma zarazilo ,že vrchná slúžila nočné ...to by som sa pozrela ,v ktorej nemocnici ....

demo
Autor odpoveď zmazal
adsumus
autor
11. jún 2014

Vzhľadom k tomu, že niektorí diskutujúci odmietajú moje opakované výzvy, aby neodbočovali od témy, ktorou sú šarlatáni a ich zodpovednsoť za odporúčania, žiadam admina @mariosmykal , aby si premenoval túto tému na pôvodný názov "ZODPOVEDNOST ANTIVAXEROV A ICH ODPORUCANIA" tak aby sme tu mohli diskutovať bez opakovaných pokusov o odvádzanie pozornosti od šarlatánov a nekonečných zbytočných stretov a prihlúplych útokov. Dakujem. Súčasne navrhujem, aby sa všetci, ktorých trápi situácia v slovenskom zdravotníctve sústredili do svojej vlastnej témy. Prajem všetkým zúčastnenym krásny slnečný den a dakujem ešte raz za pochopenie a kladné vybavenie mojej žiadosti.

saska.t
11. jún 2014

@aristka my sa nenudime,nerob si o nas starosti a dakujeme za prejaveny zaujem,nieco sa o tebe dozvediet? nie dakujem,vsetko podstatne davno viem....

aristka
11. jún 2014

@demo ty si dala článok a podľa toho čo tam je písané som na pochybách ,že je to nejaký dr. plus si mi nedala info ,kde v špitály slúži vrchná sestra ..ak dám článok ,tak si zisťujem alebo máš napísať ,že to nie je v tvojej moci ,čo nie je tvoja chyba a nie tu okolkuješ ....

sirinka
11. jún 2014

@adsumus priznam sa, ze vobec nemam istotu v tom, ze by sa ten arasidovy olej skutocne nepouzival...tazko povedat, iste vsak je, ze vo vakcinach sa nachadzaju vsemozne latky udajne aj z prstov zamestnancov...
https://ddrblog.wordpress.com/tag/adjuvant-65-4/
http://www.smartvax.com/index.php?option=com_co...

sirinka
11. jún 2014

@demo ten blog uz som citala davnejsie a myslim, ze nejeden cesrtvo dostudovany lekar zaziva velmi zmiesane pocity, ked nastupi do svojho prveho zamestnania. k tej "hlavnej" sestre na nocnej, mal chlapec zrejme na mysli hlavnu sestru smeny... no ktovie. inac dobra kniha na takuto tematiku
http://www.martinus.sk/?uItem=3370

sirinka
11. jún 2014

no...niekto tu ma vysoky tlak?? odporucanie od lekara, ci kam to zaradit neviem 😝 😀
http://casprezeny.azet.sk/clanok/109460/takuto-...

adsumus
autor
11. jún 2014

@sirinka Udajne, udajne sa nachádza..u nás sa na základke údajne nechádzala čierna ruka na záchode a niektorí ani nešli od strachu. 🙂 keby sa ti darilo lepšie v angličtine z mojich linkov by si vyčítala všetko podstatné k arašidovej afere,teta antivakcerka si zato nesie v zahraničí svoj diel kritiky. tam nestačí dať info z kurníka ako dôkaz, že vakcíny obsahujú arašid. Clanočky, čo si dala síce napíšu, že prebehol výskum ohľadom arašidového oleja, ale nikdy sa nezačal vo vakcínach používať, to si treba dohľadať inde, nalepšie na provax stránkach, ktoré vedú lekári vedci a kde reaguju na tieto antivakcinačné nezmysly na internete....antivaxeri sa tej otázke šikovne vyhli, spomenuli výskum a hned šup šup na alergie, ale že sa nepoužil to ti nenapíšu...takže sa nechaj dalej zavádzať a strašiť olejom a ukludnovať sliepkami, ak ti to tak vyhovuje lepšie.

sirinka
11. jún 2014

@adsumus ja som nikde nenasla info, ze sa skutocne tato latka 65-4 od mercku nepouzivala vo vakcinach. aky vyskum prebiehal?

sirinka
11. jún 2014

@adsumus mimochodom si velmi neprijemna s tymi sliepkami, poprosim ta bavit sa takymto tonom so svojimi priatelkami nie so mnou @admin poprosim o upozornenie, kedze v poslednej dobe su tieto urazajuce prirovnania v tejto teme prilis casto pouzivane.

adsumus
autor
11. jún 2014

@sirinka Skús to opačne, pýtaj sa a hľadaj v ktorej vakcíne bol kedy použitý arašidový olej. Ako si vysvetluješ, že napriklad v USA sa nepoužíva žiadny iný adjuvant ako soli hliníka a orieškové alergie sa im nevyhýbajú?

sirinka
11. jún 2014

@adsumus ved sa ta na to pytam...

adsumus
autor
11. jún 2014

@sirinka Prečo sa ti sliepky nepáčia? Ved ked dal petot informáciu, že vo vakcínach je arašidový olej a odôvodnil to nejakým patetntom pre vakcíny pre sliepky to hádam stojí za pozornosť, hlavne čo sa témy týka. Možno by bolo vhodné začať aj uvažovať o premenovaní sa iniciatívy pre riziká očkovania na iniciatívu pre riziká očkovania sliepok. A hádam by si mi ty nechcela začať diktovať, či sa môžem alebo nemôžem baviť o sliepkach a ich problémoch s očkovaním, či majú aj oni teda tú alergiu na arašidy, ked ich podla petota pichajú arašidovými vakcínami. to sú tiež dôležité veci, niekto by napríklad mohol odmietať konzumovať hydinu..aby nechytil od kury aj dáku tu alergiu na arašidy...aj takí su medzi nami ludia, treba brať všetko do úvahy.

adsumus
autor
11. jún 2014

@sirinka Ale mna sa pýtaš dobre? ja som ti dala linky, kde je uvedené, že sa arašidový olej vo vakcínach nepoužíval, ty si dala linky, že sa používal....ale tam nie je ani slova o tom v akých vakcínach sa používal (ani v slepačích neuvádzajú)...tak sa tam chod doinformovať, že ako to bolo, čo ti povedia...sama som veľmi zvedavá. Ja sa držím skuotčnosti, že v súčastnosti sa nepoužíva a alergie sú také isté ako predtým...tak by som dala na tvojom mieste už zbohom arašidovej afere....alebo si teda vypýtaj podrobné info od tých, čo ťa čiastočne poinfomovali, nech ťa doinformujú kompletne, že teda ty chceš vedieť v akej vakcíne sa olej používal, ked tvrdia, žes a používal.

sirinka
11. jún 2014

@adsumus @admin sa moze vyjadrit, ci tvoj zmyse pre humor je uplne v poriadku.

demo
Autor odpoveď zmazal
sirinka
11. jún 2014

@adsumus pytala som sa ta niekolkokrat, ci vyrobca uvadza zdroj skvalenu vo vakcinach, neodpovedas, v patente totiz maju uvedene najroznejsie moznosti, skvalen sa objavil aj vo vakcinach v USA, to pripisali prstom zamestnancov, to by si sa mohla tiez vyjadrit, ako asi prebieha vyrobny proces...

adsumus
autor
11. jún 2014

@demo Ano? Si si našla u antivakcinistov? a čo že sa nepodelíš čo si si našla za tých 5 minút? a miesto toho ma napadáš, že klamem? Sup sem s tým, v ktorej vakcíne, okrem tej kuracej to už nám petot vysvetli, je arašid a tie trápne útoky si nechaj potom do svojej vlastnej diskusie.

demo
Autor odpoveď zmazal
adsumus
autor
11. jún 2014

@sirinka To čo si písala že vo vakcínach sa nachádzaju látky z prstov zamestnancov...to si kde vyčítala? další blud..ty tomu naozaj veríš alebo len šíriš?

adsumus
autor
11. jún 2014

@demo Jááj tak teta nič nenašla, nič nevie, ale dojde urážať iných, že klamú....hm? Aké typické pre antivax. Niečo sa nepodarilo v robote?

demo
Autor odpoveď zmazal
adsumus
autor
11. jún 2014

@demo Jasná vec, že nie.

demo
Autor odpoveď zmazal
adsumus
autor
11. jún 2014

@demo Ty si čo myslíš o tej teorii, že choroby ustúpili pred začiatkom očkovania a vakcíny nato nemali žiaden vplyv...že išlo vlastne o zlpešenie hygieny a podobne? Uprimne sa pýtam a pre adminov....povšimnite si, že som už nereagovala na urážanie, že mi píše, že mám nejakú diagnozu, napriek tomu, že som im už dávno vysvetlila, že som psychický zdravý a zdatný jedinec.