icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

bubulka722
15. máj 2013

@adsumus Stále čakám na tie príklady liečby klasickou medicínou bez NU. Prečo odpovedáš len na niektoré otázky a keď nevieš ako ďalej vytiahneš hovadinu ako azbest?

irenkask
15. máj 2013

@bubulka722 To je druh streľby naslepo ,že ak sa náhodou zasiahne nejaká obeť čo jej tie voloviny zožerie a tie výplody unudeného mozgu. Nuda to ti nie je sranda, musíš tie chvíle prázdna nejako vyplniť..................................... 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Ale dobre sa jej presvedčuje keď ona a jej kumpáni potom nenesú žiadnu zodpovednosť.

jerryjanka
15. máj 2013

veľká škoda že neexistuje očkovanie proti sprostosti. alebo ako povedal klasik keby hluposť kvitla tak by tu niektoré boli obrastené ako holanská tulipánová záhrada

bubulka722
15. máj 2013

@irenkask Stále nerozumiem o čo sa tu táto úbohá osôbka snaží. Žeby zmeniť a spasiť očkovaním nás zatratené??? Márna snaha, to nech ani z nudy neskúša. Neviem, či ju to stále baví alebo čo týmto chce dosiahnuť. Sú len dve možnosti: buď je zaplatená alebo chorá. Neverím, že toto dokáže napáchať nuda. 😀

irenkask
15. máj 2013

@bubulka722 Je to obsedantná neuróza a stále sa jej vracajú a vtierajú tie isté myšlienky bez logiky a nejakého zmyslu a chce za každú cenu upútať pozornosť, lebo doma o ňu asi moc nestoja. Je taká prázdna nudná osoba bez života a iskry. Na facebooku tiež majú jedného takého trolla čo sa sám so sebou rozpráva a lajkuje si príspevky, strieda si nicky a podobne. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

bubulka722
15. máj 2013

@irenkask Tak takto postihnutá by som nechcela byť, musí to byť hrozný údel. No každopádne mením svoje vyjadrovanie, veď aj chorý je hodný úcty, nie? ☹ Brúúú noc!

jarhal
Odpoveď bola odstránená
ewca
16. máj 2013

@adsumus neriesi? alernativna medicina neriesi? prosim ta spamataj sa... ja som si alternativnou medicinou vyliecila endometriozu ktore je inak neliecitelna...a nemusim sa do konca zivota pchat hormonmi...ak mas nejaku zlu skusenost s alternativnou medicinou sem s nou, nech s vsetky poucime a vyhneme sa konkretnemu cloveku lebo vyrobku...ak nie, precitaj si vsetky tie negativne skusenosti s lekarmi... keby si vedela co mi lekari porobili priporode a nielen mne, ze som skoro umrela ja aj dieta, len preto, ze mi uplne zbytocne podavali lieky len preto, ze dr. sa so mnou nechcelo trcat v nemocnici... supali mi infuzky jednu za druhou a ani mi nepovedali co to je... takze dakujem pekne takym lekarom

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca Dúfam, že všetky kočky, ktorým teraz ponúkneš svoj zázračný liek, nám neskôr daju vedieť ako si im pomohla. Mám známu a tá tiež mala to, čo ty a predstav si pomohli jej lekári a teraz má dve zdravé deti.Opakujem zadanie témy, bavíme sa o tom, kde sa majú sťažovať ludia´, ktorí sú nespokojní s alternatívnou liečbou. A či vôbec majú právo sa sťažovať alebo si zato, že naleteli šarlatánom môžu sami?

@bubulka722 Ak je azbest vedľa kupaliska pre teba hovadina a prchavé množstvá hliníka vo vakcínach, ktorý aj tak máme v tele všetci už od narodenia koniec sveta, niečo s tvojím uvažovaním nie je v poriadku. Porovnaj si obrovská kopa azbestu a bezpečné množstvo hliníka vo vakcíne. Čo je skutočný problém?

@nae Niektoré vaše otázky odpoved nepotrebujú, odpovedajú si samé.

nae
16. máj 2013

@adsumus Typická kvázi diplomatická odpoveď o ničom.
Myslím, že na strane 24 dole som ťa vystihla presne, akou formou si schopná komunikovať. Ešte k tej charakteristike pridávam paranoiu z vitamínových doplnkov a všetkých alternatív, ktoré sa nedajú vybrať na recept z lekárne a nemá z toho zisk nikto od vás.

adsumus
autor
16. máj 2013

@nae Vieš aký je odhadovaný zisk z alternatívnej medicíny? Sú to biliony, tak mi tu nevypisuje o tom, akí sú to ludomily a ako im ide len o čisté dobro každého človeka. Je to presne taký istý biznis ako robia farmy. Ale eštze spojený s urážaním, okydávaním a nenesením si zodpovednosti.

ewca
16. máj 2013

@adsumus ja nemam liek na liecbu endometriozy, v tom mi pomohol niekto iny... neviem kolko toho o tejto chorobe vies ale asi nie vela... odporucam nastudovat...ja mam tiez dieta pocate kym som mala endo (30-50%zien je neplodnych) a urcite percento ma to stastie, ze ked pocas tehotenstva nemenstruuje a taktiez potom este koji a nemenstruuje aj dalej endometrialne bunky mozu "uschnut" lebo nedostavaju vyzivu... u mna sa toto nestalo...ale to ti tazko budem vysvetlovat...ja neliecim ludi, nemam na to skolu a nemam ani dar liecit, ktori niektori maju... ja sa len venujem bylinkam a vytazkom z bylin, ktorymi si clovek vo vela veciach pomoct moze... neviem liecit ani AIDS ani rakovinu...ale tak teba to nezaujima... medicina lieci priznaky, nehlada pricinu, kdezto vacsina alternativnych metod ide prave touto cestou... neodpovedala si mi na otazku ci si mala zlu skusenost s alternativnymi metodami.... ja som ti poskytla niekolko malinko prikladov kde pochybil lekar a neniesol za to ziadnu zodpovednost...a opakujem, nikto nikoho nenuti ist cestou alternativnej liecby, je to cisto dobrovolne, norzdiel od zdravotnictva, kdde si platis poistky a co povie lekar je svate aj ked ti dodrbka zdravie...opakujem aj medzi alternativnymi liecitelmi moze clovek natrafit na sarlatana ktory sa chce len nabalit na nestasti ludi.... ja zatial takeho nepznam a ludia pri vybere metody tiez musia mat informacie a trosku logicky rozmyslat... podla mna ti len niekto podaval prilis jednostanne informacie a nemas ich dostatok a preto si presvedcena, ze tie vei co tu pises su jedine spravne a tadialto vedie cesta ako budu ludia zdravi...ale bohuzial ti chybaju info o opacnej strany a ked si este dostudujes tieto veci, tak sa ti mozno otvoria oci a najdes zlatu strednu cestu, ktora ti bude vyhovovat, dovtedy ti len zelam, aby si nemusela ty alebo tvoje deti pocitit na vlastnej kozi ako dokazu lekari a farmapriemysel poskodit ci uz vedome alebo nevedome zdravie cloveka...

adsumus
autor
16. máj 2013

@nae Uvedom si, že tebe, keby zakázali ma krivo obvinovať z korupcie a vypracovávať mi psychologické profily a nadávať na klasickú medicínu, ty ako prispievateľka končíš, ty nemáš o čom písať.

ewca
16. máj 2013

@adsumus a co sa toho stazovania tyka, uz boli parkrat v mediach kauzy o lieciteloch, riesilo sa to individualne...a videla si niekedy napr. reflex? kde ludom pomohla alternativna liecba?

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca Pozri, ja to nevylučujem, ale čo v prípade, že poškodí. Ved si uvedom, že nedávno sme tu mali prípad bábätka neočkovaného z BA, ktorého rodičia liečili homeoptaikami-malo čierny kašel, ved to dieťa mohlo zomrieť. A bohvie, že či tí rodičia nenakúpili granulky niekde na internete. O tom tu hovorím, nie či je alebo nie je niečo účinné.

ewca
16. máj 2013

@adsumus ja suhlasim s tym co hovoris ale tu su podla mna zodpovedni rodicia, koho onkretne by si tam chcela postihovat? mne keby ochorela dcera na jednu z mmr chorob, je to nasa zodpovednost s manzelom, lebo sme sa tak rozhodli...a su to virusove ochorenia na ktore lieky nie su... ziadne antivirotika neliecia chorobu len potlacaju priznaky... takze ci by ochorela s ockovanim alebo bez neho nepomohli by jej, musela by s tym bojovat sama... odporucam ti precitat si knihu Revoluce v leceni vsech nemoci od dr. Clarkovej a pozriet si dva pristroje, certifikovane samozrejme Ravo Zapper a diacom.... tam je vela veci vyorne vysvetlenych aj pre laikov, mne tato metoda pomohla velmi a okrem jeto mi velmi ale naozaj extremne pomohol kamaratkin otec, ktory sa venuje rekonektivnej terapii...obe metody mam ja osobne odskusane a pomohli mi.... pred tymto som mavala priserne bolesti pri menzese a silny asi tak, ze pocas vlastne svadby som minula 6najhrubsich tamponov a 9 vloziek, omnozstve ibalginov ani nebudem hovorit... po RT som nemala bolesti ziadne, krvacanie asi len tretinove a do par tyzdnov som prirodzene otehotnela... a co sa homepatik tyka, vela krat pomohli aj mne aj dcere, nie vzdy, ae casto...a okrem toho v nemecku sa dokonca daju vyrobit homeopatika namieru z placenty... tych metod je neskutocne vela, ale treba mat zaujem a studovat... ale samozrejme aj logicky rozmyslat

ewca
16. máj 2013

@adsumus a prepac, co sa tyka este toho cierneho kaslu, ten sposobuje bakteria, to znamena, ze je vysoka sanca, ze zaberu antibiotika (kym samozrejme lekari bez rozmyslu nepredpisuju sirokospektralne antibiotika, proti ktorym su uz patogeny v rozvinutych krajinach rezistentne, opat viem o com hovorim, bakalarsku pracu som pisala a stafiilokokovi rezistentnom voci meticilinu) ... u virusovych ochoreni ako je aj trojica mmr, a chripka a rotavirusy a podobne ATB NEZABERAJU... liecba je vyslovene len symptomaticka...a toto si treba uvedomit...keby si vedela, ako rchlo virusy mutuju a menia sa... kazdorocne su tu ine kmene chripokovych virusov a my veselo veselo proti tomu bezhlavo ockujeme...ja hovorim o zbytocnosti takychto ockovani... nehovorim napr. o ockovani proti tetanu, tetanus je smertelne ochorenie, tazko diagnostikovatelne a v neskorych stadiach nelicitelne... niektore ockovania maju vyznam ine su absolutne zbytocne

nae
16. máj 2013

@adsumus 🙂 Ja už som svoj názor na tému vyjadrila a mám toľko súdnosti, na rozdiel od teba, že necítim potrebu svoj názor stále dokola opakovať a provokovať.

p.s. typickým príkladom patologickej avitaminózy, konkrétne sa jedná o vitamín D, sa prejavuje najmarkantnejšie u tu večne prítomnej užívateľky jarhal. Je evidentné, že nedostatok vitamínu D a iných faktorov naozaj ťažko poškodil jej psychiku a obávam sa, že v tomto prípade už nie je nič platná ani homeopatia, ani vaša milovaná alopatická medicína. Tak vidíš, niekedy už nezarobí nikto, netreba závidieť 😉(ale pokiaľ mi tu v téme nájdeš od nej aspoň jeden príspevok k veci a normálny, tak možno má ešte šancu, zázraky sa dejú)

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca Nemáš celkom pravdu, čo sa osýpok, mumsu a rubeoly týka častokrát sú sprevádzané ochoreniami ako je aj zápal mozgových blán, stredného ucha, pluc a niekedy môžu skončiť aj paralýzou a smrťou a to sú choroby, ktoré sa musia liečiť antibiotikami, ale ako to bude, ked už zapár rokov aj tie stratia účinnosť? Ako sa potom budú liečiť tie deti? Budeme experimentovať na nich alternatívnymi prostriedkami? Ja budem len rada ak sa objavie nové metody liečby, ktoré budu pomahať a neublížia, ale kým sa tak nestane, malo by to byť aspon označené, že napr. nejde o liek, aby nedochádzalo k zavádzaniu.

ewca
16. máj 2013

@adsumus samozrejme ze pri nich mozu vzniknut komplikacie, ale je to viacmenej len u ludi so znizenou imunitou, su to komplikacie zriedkave, mozno este zriedkavejsie ako riziko neziaducich ucinkov po ockovani... ti je to iste ako ked ti v spravach povedia, ze je tu novy virus, co zabija ludi...ale nepovedia ti, ze su to dochodcovia, ludia imunosupresivni, alebo ludia s ochorenim dychacich ciest ako je napr. astma... a tie ine metody liecby tu uz su, len ludia to nechcu este stale vidiet...teda na Slovensku... hovorim, precitaj si tu knihu a info o tych dvoch pristrojoch... a vela vela pochopis... nezvyknem sa vyjadrovat k temam, do ktorych sa nevyznam a co sa tohto tyka netvrdim, ze viem vsetko, ale mam pohlad aj z hladiska vedca, ktory pracoval s patogenmi, aj z hladiska rodica, ktory chce spravit vsetko pre svoje dieta acloveka, ktory veri v silu prirody na ktoru uz vacsina ludi pozabudla... ako som ti uz na zaciatku napisala, kracas po velmi teknom lade, lebo si nacala naozaj kontroverznu temu... a ako som si vsmla si vo vyraznej defenzive, asi nas tu vsetky povazujes za svihnute aktivistky, vela veci ktore pises su veci, ktore su tu naozaj dlhe roky zauzivane a ludia im veria...ale je nacase zacat trosku rozmyslat aj inym smerom...

adsumus
autor
16. máj 2013

@nae Veľmi vtipné, skus sa prestať navážať do ludi, ktorí s tebou nesuhlasia.

adsumus
autor
16. máj 2013

Porovnanie dôsledkov ochorení a nežiadúcich účinkov vakcín
Diphtheria
Smrť: 1 in 20
Tetanus
Smrť: 2 in 10
Čierny kašeľ
Zápal pľúc: 1 in 8
Encefalitída: 1 in 20
Smrť: 1 in 1,500
Vakcína
Dlhšie trvajúci plač a plne zotavenie: 1 in 1000
Kŕče alebo šok a plné zotavenie: 1 in 14,000
Akútna encefalopatia: 0-10.5 in 1,000,000
Smrť: Nebola preukázaná

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/6mishome.ht...

adsumus
autor
16. máj 2013

Porovnanie koplikácií po chorobách a vakcíne MMR

Koplikácie po osýpkach
Zápal pľúc 6:100
Encefalitída:1:1000
Smrť:2:1000
Komplikácie pri rubeole
Vrodený rubeolový syndróm:1:4(ak sa žena nakazí v prvom trimestri)
Komplikácie pri mumpse
Meningitída:1:10
Potrat:1:4(ak v prvom trimestri)
Testikulárna atrofia:1:7(u mužov,dôsledkom môže byť neplodnosť)

Komplikácia po MMR
Encefalitída alebo vážna alergická reakcia:1:1,000,000.

http://rationalwiki.org/wiki/Vaccine_denialism (1 fotka)

ewca
16. máj 2013

@adsumus a teraz mi aj takto krasne rozpis statistiku o MMR 🙂
inak moja dcera po tretej davke hexavakciny a prevenaru prestala jest, takmer uplne, vyrazne sa jej zmenilo spravanie...to su len take pre zdravie nie velmi skodlive neziaduce ucinky, ale ti poviem, ze je to nic moc, ked sa ti dieta zo dna na den so spokojneho samostatneho papkaca zmeni na nespave, placlive, nervozne dieta, ktore nezje dokopy nic...toto si asi nezazila.... a dufam, ze si videla vcera aj modre z neba a toho chlapca co doplatil na ockovanie

adsumus
autor
16. máj 2013
ewca
16. máj 2013

@adsumus a kde je cukrovka, ochrnutie, zastavenie psychomotorickeho vyvoja, autizmus .... jasne, teraz mi napises, ze nebolo potvrdene ze to je z vakciny, ale na to ti ja napisem, ze nebolo to ani vyvratene... a ak sa budes ohanat nejakymi super clankami, ktore su vydavane famraceutickymi spolocnostami, tak sa pobavim, vies, papier znesie vsetko...ale to je jedno...su ockovania nad ktorymi ja ako matka, trochu poznajucia epidemiologiu, virologiu, mikrobiologiu a parazitologiu budem uvazovat a potom take, ktore do svojho dietata nedam ani keby co bolo

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca To čo popisuješ poznám aj u svoje dcerky, ale mojej pomohli kvapky na plyníky.

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca A prečo si dala hexu, prevenar a synflorix a mmr nechceš dať? Tomu neoruzmiem.

ewca
16. máj 2013

@adsumus hexu a prevenar som dala, lebo vtedy som este lekarom doverovala... a ako som povedala, v hexavakcine je zahrnuty tetanus a brala so to este vtedy tak, ze je to povinne tak musim...potom som zacala viacej studovat na zaklade neurologickeho nalezu svojej dcery a svojich vedomosti z virologie, ze mmr je svinstvo a zbytocne... synflorix som nedala, to je pokial viem podobne ako prevenar, to je jedno... druhe dieta mmr mat nebude, nad hexou pouvazujeme este ak sa bude dat ockujem len proti tetanu, to mam este cas dostudovat, prevenar nedam a rotarix a ockovanie proti kiahnam co uz je uplny nonsens detto .... nie je hanba zmenit nazor, lebo ten si vytvarame na zaklade dostupnych informacii... cim viac z roznych oblasti ich mame, tym objektivnejsie sa vieme rozhodnut...a okrem toho, manzelovi hovoril chlapik z farmaceutickej firmy, byvaly zamestnanec, co za svinstvo to je a ze on by dieta zaockovat nedal urcite...a uz vela lekarov nema deti zaockovane

ewca
16. máj 2013

@adsumus dera mi poriadne nejedla pol roka...zazracne sa odvtedy nevedela sama zahrat ani chvilku, zacala extremne zle zaspavat, spanok bol plytky, prerusovany... takze plyniky ako to ty nazyvas to u nas neboli urcite.... pomohla opat raz alternativna medicina 🙂