icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
15. máj 2013

@bubulka722 A prečo by sa mali predávať ako liečivo,nech sa predávajú ako alternatívna liečba. Mojej dcétke šalvia zastavila anginu (ale až po komplet doočkovaní) a mne nie. Kde mám istotu, že to je liečivo? Telo vylúči zbytočný vitamín C, to je pravda, ale dôsledkom môžu byť obličkové kamene a kto to pozná, nebude sa napchávať cečkom. Takých je veľa, napr. v mojom prípade a aj v prípade všetkých koho poznám, žiaden ochorenia na choroby, proti ktorým sme boli očkovaní a ani žiadne nežiadúce účinky.

ewisam
15. máj 2013

Ja si myslim, ze je to na zvazeni rodica, comu a komu veri- ma moznost si ziskat informacie. V alternativnej medicine tak ako vsade su aj dobri aj zli. Diplom este z nikoho odbornika nespravil a na druhej strane s osudom ludi sa zahravaju aj kadejaki vymetaci energetickych upirov, anjelskí terapeuti a neeeeeeeeeeeeeeeeskutocne vela ludi im veri a beru za to tazkeeeeeeee prachy. Ked uz zakon, tak aj na nich 🙂

ewca
15. máj 2013

@adsumus vies ja sa napriklad venujem praci s terapeutickymi esencialnymi olejmi, ktore ked sa aplikuju ako maju je to fantasticka vec a ludom pomohli vo vela veciach...samozrejme su tam aj iste obmedzenia v pouzivani a teraz ja v dobrej voli chcem niekomu pomoct, poviem mu co a ako, co robit, co nerobit...a kde mam zaruku, ze mi nezatajil nejaku zdravotnu informaciu, alebo ze nepouzije ten olej ako ma... alebo to skominuje s niecim s cim nemoze... a teraz sa mu nieco stane, nie mojim pricinenim a on ma potom zazaluje, ze som mu ublizila? vies toto je dvojsecna zbran... napriklad ked mas od lekara predpisane antidepresiva, nemozes na to pit tusim medovkovy caj (nie som si teraz ista tym, ze je to medovka, ale skratka nejaky caj na to pit nemozes) a teraz t skombinujes a ublizis si, tak kto za to nesie zodpovednost? kto by mal byt za to potrestany....

sorciera24
15. máj 2013

@ewca hiiii......no tak, to by si podla adsumus uz mala byt zavreta.... 😅

ewca
15. máj 2013

@sorciera24 preco? 🙂

sorciera24
15. máj 2013

@ewca vsak za to, cim pomahas a co robis....vsak si precitaj, koho chce pozatvarat...... inak s jej nazorom, by mali skoncit vo vazeni asi vsetci, aj mamicky, kt. si medzi sebou radia, co davat ci nedavat detickam jest, ci obliect.....proste komplet vsetci...... (ale ty ako vyznavac alternativnej mediciny ako prva 😉 )......cudne myslienkove pochody ma ta zena.....

ewca
15. máj 2013

@sorciera24 jaaaj, ja som si to zle precitala, ja ze ona by uz mala byt...no ja ano, to je jasne a este ked moja dcera nema jednu mmr vakcinu, v podstate som strasna hrozba pre spolocnost... dufam, ze mi uz niekto nestoji s transparentom pod balkonom aby som sa sla na PACH (pomahat a chranit) sama nahlasit... asi idem vsetky oleje splachnut do zachodu, vies dokazovy material...inak toto mi pripomina hon na carodejnice...mimochodom vdaka tymto zenam vobec nejaka medicina je...keysi to bola vsetko len priroda, o len teraz farmapriemysel nas potrebuje tlacit chemiou, ktovie preco?

kvieta
15. máj 2013

@kveta

Nacistická realizácia eugeniky

Eugenika vo svojej prekrútenej podstate zaznamenala najväčší rozmach v nacistickom Nemecku, v 30. a 40. rokoch 20. storočia. Jeden z prvých zákonov, ktorý nacisti schválili po prevzatí moci v roku 1933, bol zákon, ktorý umožnil vynútenú sterilizáciu ľudí s mentálnymi a/alebo fyzickými poruchami. Bola založená špeciálna jednotka s názvom Združenie pre blahobyt a inštitucionálnu starostlivosť, alebo T4. V programe T4 ošetrovateľky, lekári a psychiatri vykonali „milosrdné zabíjanie“ 70 000 mužov, žien a detí po celom Nemecku. Program bol nakoniec zastavený kvôli protestom kléru.

Jedným z dôsledkov pokrivenej eugenickej filozofie boli nacistické tábory smrti, kde „vedci“ ako napríklad Jozef Mengele vykonávali nehumánne experimenty na ľuďoch. Nacisti zakladali centrá, kde presviedčali zdravé, rasovo čisté, árijské, mladé ženy, aby prispeli k budúcnosti rasy čo najväčším počtom detí.

Po druhej svetovej vojne popularita eugeniky masívne poklesla.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Eugenika

Pripadá Ti normálne prirovnávať Mengeleho a jeho "liečbu" v časoch nacizmu s lekármi a ich liečbou dnes?
Silné tvrdenia, nemajú reálny základ, stoja iba na fanatizme a ktovie, ako ďaleko dokážete zájsť so svojimi prirovnaniami a tvrdeniami.

Je mnoho vecí, praktík lekárov a štátu vôbec, s čím aj ja nesúhlasím, alebo si viem predstaviť, že by malo fungovať inak, ale toto je mimo, na čo sa odvolávaš. O to viac by si to mala chápať, keď polovicu rodiny Ti vyvraždili v koncentráku. Písať a hovoriť sa o tom samozrejme nie má, musí, no nie prevracať a manipulovať s históriou.

kveta
15. máj 2013

@kvieta Nepripada mi normalne, aby o mojom tele rozhodoval iny clovek len preto, zevystudoval lekarsku fakultu. Je fanatizmom povazovat lekarov za jedinych povolanych rozhodovat o mojom tele. O tom je moj priklad nasledkov takehoto postoja k pravam jednotlivca. Uz rozumies? Alebo mam pisat dalsie priklady toho, ze vystudovat lekarsku fakultu neznamena byt svatec?

A NIKDY som tu neprirovnavala lekarov k fasistom. To mi tu vlozila do ust ina osoba. Ta co bondzuje ak tu niekto varuje pred popieranim prav jednotlivca a odobranim prav v prospech studovaneho cloveka.

fuska
15. máj 2013

Nemienim rozputat ziadnu diskusiu, ale je prinajmensom zvlastne, ze niekto pomerne cerstvo registrovany, je az prilis aktivny, co sa tyka tem o ocko/neockovani. Co z toho ma??? A kde berie rodic cas na to, aby sledoval vsetky ocko/neocko temy a do kazdej jednej pichol nos a aktivne tam prispieval?

bubulka722
15. máj 2013

@adsumus Vidno čím sa liečiš a pekne ti to lezie na mozog. Si choráááá!

adsumus
autor
15. máj 2013

@bubulka722 Ano a so mnou 98% Svedov, ktorí dobrovolne očkuju svoje deti.

abbey1
15. máj 2013

Prepáčte, ja som stále nepochopila o aký konkrétny zákon by malo ísť. Predsa je každý postihnuteľný za svoje konanie. Ak mám problém s lekárom, môžem ho žalovať, môžem žalovať homeopata, môžem žalovať aj susedu, ktorá mi cez plot nadáva. Tak aký špeciálny zákon by mal byť?????
Úplne by stačilo dodržiavať zákony, ktoré sú.

abbey1
15. máj 2013

@adsumus Dobrovoľne očkujú svoje deti!!! To je dobre napísané. Dobrovoľne a nie 11 vakcín hlava nehlava!!!!

jarhal
Odpoveď bola odstránená
kveta
15. máj 2013

@jarhal Dala. Chytil z toho zapal predneho mozgu.

jarhal
15. máj 2013

to fakt?!!!!
a take psy mavaju aj predny aj zadny mozog?

😀 😀 😀 ..sak staci aj ten maly mozocek ... 😝

kveta
15. máj 2013

@jarhal Zadny neviem, ale predny iste.. Zakazali nam potom dalsie ockovania.

jarhal
15. máj 2013

@kveta v osadach nikto neockuje ..je to tam dobrovolne... 😀 😀 😀 tak tam zapaly nehrozia....
ale tu tieto psy su snad besne.......

cecil36
15. máj 2013

@ewca neockujes a venujes sa alternativnej medicine. No veru dievca teba @adsumus neda do väzenia, ty mas uz istu hranicu a pod nou velmi teplo podkurene 😀 Ver, ze keby mohla spravi to. 😠

ewca
15. máj 2013

@cecil36 nooooo, je to mozne, ale vies co, je mi to jedno...pre mna je dolezite, ze sme vsetci zdravi a verim ze aj budeme...nepchame sa vselijakymi chemickymi hlupostami kym to nie je nevyhnutne nutne (nehovorim, ze som proti klasickej medicine, ale vela veci sa da naozaj riesit bez chemie) ... a co sa tyka ockovania proti niektorym virusovym ochoreniam, mam skor negativny nazor a to suvisi s mojim vzdelanim...mam diplom z mikrobiologie a niekolko semestrov virologie, preto viem ako sa tieto organizmy spravaju, takze asi tak 🙂

adsumus
autor
15. máj 2013

@ewca To je len tak na margo zdraveho životného štýlu, byliniek, ABCDEFGHCHIJKLMNOPRSTUV...vitamínu a iných ktoré ti v prípade, že sa tvoje dieťa hrá na ožiarenom pieskovisku alebo zaazbestovanom kupalisku pred rakovinou určite nepomôžu.

ewca
15. máj 2013

@adsumus pekne no... a proti tomuto mi ockovanie pomoze hej? nemoem eliminivat vsetko svinstvo co je okolo nas, ale niektore veci su v mojej moci a toto je jedna z nich

adsumus
autor
15. máj 2013

@ewca Treba hľadať reálne príčiny chorôb.Mamička strávi pol tehotenstva na kúpalisku, kde je azbest a potom sa jej narodí dieťatko. Aká je šanca, že bude zdravé? A kolko takých mamičiek si tým prešlo? O čom ani nevieme. Ale hlavne, že alternatíva má otvorenú náruč. Ponúka, radí, predáva......ale nerieši.

irenkask
15. máj 2013

@bubulka722
@ewca V modrom z neba ďalšia obeť očkovania chlapec po očkovaní ostal v bdelej kóme. No svinstvo tie rakovinové otravné jedy vo vakcínach. Mal také hrozné bolesti hlavy z tej otravy pre deti že kričal aj v tej kóme.
Všetky jedy z vakcín sa mu dostali do mozgu a nervovej sústavy.
A tieto táradlá a platené vakcinacistky tu ani nepočúvajte, trepú dve na tri a vedia tak prd makový.
Psi brešú ale karavána ide ďalej. A ešte jedna pravda: Hovno keď dáš na policu si myslí že je torta.

katrinka8
15. máj 2013

@adsumus - tak sup, sup, zaockovat povinne vsetky deti proti radiacii, azbestu, vyfukovym plynom, zivotnemu prostrediu, vitaminom, bylinkam, preventivne aj proti skodlivym potravinam, proti slnecnemu ziareniu a vsetkym potencialnym virusom, ktore sa nahodou mozu sirit vzduchom - ved co keby okolo mna naaahodou presiel nejaky chory alebo nakazeny clovek? A netreba zabudnut na malariu a ostatne exoticke choroby, lebo co ak nahodou pojde dieta niekedy do Afriky ci inej krajiny? Alebo nebodaj prejde okolo neho cudzinec a bude nahodou dakou prenosnou chorobou nakazeny? Aha, a este aj proti tomu novemu koronavirusu, ci ako sa to vola, a tiez SARS. Ach jaj, inej cesty niet veru na tomto skazenom svete plnom chorob a nastrah - na kazdom kroku ciha na nas nejake nebezpecenstvo, treba sa zaockovat povinne proti vsetkemu.

nae
15. máj 2013

@adsumus Prekopírujem ti sem ešte raz svoju otázku z predchádzajúcej strany. Aj napriek tomu, že to zaujalo minimálne 10 iných ľudí, ty si si to nevšimla:
Mňa by zaujímalo, či aj všetci odborníci v internetových poradniach o očkovaní uvedomujú, čo píšu a aký to može mať dopad.
Radia len na základe jednoduchej otázky, daného pacienta zrejme nikdy neuvidia a nevideli, a na základe tohto radia očkovať, očkovať, očkovať až do nemoty. Deti, ktoré po dávkach očkovania mali epizódy neutíšiteľného plaču, porychy správania, retardáciu PMV vývoja atď. Stále očkovať, očkovať, naďalej očkovať.
A v prípade ďalšieho problému preberie zodpovednosť kto? Sám prof. Dluholucký, ktorý do nemoty opakuje svoju mantru o časovej a príčinnej súvislosti? Asi. Nech sa páči.

sirinka
15. máj 2013

@katrinka8 a estenejaku vakcinu proti chorobe sialenych krav a mame to kompletne... Ked uz clovek nevie kam z konope, vytiahne sa azbest.... Nasledok ockovania? Nieeee... To azbest valajuci sa vsade naokoli.... 🙄

katrinka8
15. máj 2013

@sirinka - uf, na chorobu sialenych krav som zabudla, ako som mohla! 😀 Jasne, ved azbest sa bezne vala na vsetkych detskych ihriskach, no nie? Aj na kupaliskach je bezne sa nim "priotravit" 🤐