icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

nae
17. máj 2013

Relácia „Informačná vojna“ na Slobodnom vysielači - http://www.SlobodnyVysielac.sk
DNES, tzn. v piatok 17.V.2013
od 21:00
na tému „Ako zatočiť s bakteriálnymi chorobami bez syntetických antibiotík a bez očkovania“
http://www.slobodavockovani.sk/news/relacia-inf...

V archíve sú tiež mnohé relácie týkajúce sa imunity, vplyvu vitamínov, očkovania, legislatívy apod.

adsumus
autor
17. máj 2013

@nae A ako zatočiť teda, pre tých, čo chodíme skoro spať? Cesnačik? Cibuľka?

sirinka
17. máj 2013

Zodpovednost.... V pondelok 13.5. Som telefonicky nahlasila pediatricke, ze najstarsia dcera ma ovcie kiahne... 16.5. Bola odoslana pozvanka od pediatra na preockovanie v 6. Roku vakcinou infanrix polio... Hm, takze je zodpovedne ockovat dieta tesne po prekonani kiahni?

irenkask
Odpoveď bola odstránená
nae
17. máj 2013

@irenkask Stačí si prečítať nejaký rozhovor s prof. Dluholuckým, alebo prof. Krištúfkovou, dr. Liptákom, Rovným apod. Bude besný aj bez uhryznutia.
Čo sa týka tetanu, tak doporučujem zháňať nákazu až v stave, kedy bude dementný na úrovni 9-týždňového kojenca, vtedy je najvyššia šanca na nakazenie sa. Ale ak by pred komisiou stačili ako prejav aspoň tetanické kŕče, doporučujem účasť na nejakom vakcinologickom kongrese, a prítomnosť na prednáškach typu Ako očkujeme onkologického pacienta, Internet a očkovanie: nástroj pozitívnej komunikácie a informačno-teroristickej dezinformácie, Aktivity odporcov očkovania, apod. Kŕčová aktivita zaručená. Veľa šťastia.

adsumus
autor
17. máj 2013

@nae Co odporúčaš ako liečbu teatnu alebo besnoty?

irenkask
17. máj 2013

@nae No moc si mi nepomohla, ani nikto neporadí a ja si musím nájsť asi nejakého väčšieho kripľa lebo tá Alianz nejako pritvrdzuje , vlani stačilo povedať že bolí koleno a teraz ho vyhodili na chirurgii spred dverí že nemá hrať futbal. Odmietli ho ošetriť a vypísať poistku tak teraz zháňam nejaké ochorenia čo sú vraj nebezpečné a ide ma drbnúť.
Už aj tie kone stoja za hovno keď v truse nemajú ani tetanus. Všetko zničili tou chémiou ešte aj besný pes ťa nenakazí.
Ani tubera nikde napriek tomu že sa neočkuje, tak ja neviem kde to všetko teda je keď to vraj je a hrozia epidémie.
Minule opitý prešiel štvornožky niekoľko kilákov dokrvavený, doráňanýnohy krvavé od hrdzavého bicykla, bicykel samá osmička, hlava rozbitá a zase žiadny tetanus ani žltačka hoci po ňom liezli dva potkany. Ja teda neviem.
Ešte že som si ho nevzala lebo ani žiadny vdovecký ani nič podobné. Dokedy mám ešte čakať. 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

irenkask
17. máj 2013

@adsumus Po anglicky a nemecky neviem, len česky a čosi rusky ale dík,mne to moc nepomohlo, my stále nič. Teraz tu leží na posteli, peniaze ani choroba žiadna a ani poistka tento rok nula. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

adsumus
autor
17. máj 2013

New Zealand has its own anti-vaccine group, The Immunisation Awareness Society, which recently lost its charity status after the Charities Registration Board determined IAS did not actually "educate" parents and instead promoted a view that vaccination was "ineffective and dangerous" and that it sought to change government policy, which was a "political" purpose not a charitable one.

Nový Zéland má svoju vlastnu AV spoločnosť(IAS), ktorá nedávno startila svoj staus charitativnej organizácie, potom ako Komisia pre charitatívne organizácie rozhodla, že IAS v skutočnosti nevzdeláva rodičov, ale propaguje názor, že očkovanie je "neefektívne a nebezpečné" a snaží sa zmeniť vládnu politiku, čo je politický cieľ a nie charitatívny.

nae
17. máj 2013

@adsumus Tetanus a besnotu neliečim, nie som lekár, takže ani nič nedoporučujem. A čo sa týka avizovanej relácie, bude - ako všetky časti vysielania - voľne dostupná v archíve. A to, že chodíš skoro spať (pred 21 hod.), ti taktiež neverím. Stačí si pozrieť tvoje príspevky (nielen) v tejto téme. p.s. už to frčí.

nae
17. máj 2013

@irenkask Pošli ho do Walesu, tam majú aspoň osýpky 😉 Ale rýchlo, aby to stihol, lebo už panika opadla a tá masívna epidémia nebola až taká masívna.

adsumus
autor
17. máj 2013

@nae Nebola až taká masívna len vyše 1000 ludí, lebo vyše 50,000 ludí sa doočkovalo, aspon, že niekto má rozum.

irenkask
17. máj 2013

@nae Jaj však to čo dáme na cestu tak toľko poistky nedostaneme.
On by potom po ceste kadečo šmykol tak možno že tadiaľ cesta vedie, ale zato by nedostal poistku.
Jaj naprd som si vybrala. Nebude ani vdovský lebo vyzerá to že ma prežije. 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖

adsumus
autor
17. máj 2013

@irenkask Môžete aj na Ukrainu, tam to máte na 100%.Z hranice vás isto niekto zavezie, ludia chodia na cigy aj na benzín. To budete mať so zľavou a možno aj zarobíte, takých je viac na Slovensku, určite sa to ozvú.

adsumus
autor
17. máj 2013

@irenkask A aj tá tubera by sa po ceste isto dala poriešť, netreba dlhý pobyt v osade, tak 4 hodinky, pokecáte, pofajčíte, kych sem, kych tam a želanie sa ti splní.

stanislava2
17. máj 2013

@irenkask Ty si teda riadne chorá osoba.Ty nemáš na to nejaku dobru poistku že by si nejaké dobré poistné dostala ked už ten tvoj teda nemá štastie.

janano
17. máj 2013

@adsumus akurat som docitala clanok v nasich novinach....pozri sa, ako to fungovalo. A myslis si, ze dnes to funguje inac? ANO... s oficialnou vladnou podporou ☹
Prelozila som ti to

Desiatky tisíc obyvateľov na území bývalej NDR slúžili ako skúšobné osoby pre západné farmaceutické firmy v roku 1980.

GURI Norstrom
guri.norstrom @ nrk.no
Arnt Stefansen
arnt.stefansen @ nrk.no
Uverejnené 17/05/2013 15:46.

Vytlačiť
Mnoho ľudí zomrelo počas experimentov, poukazujú nemecké médiá. V niektorých prípadoch dali rodiny pacientov súhlas, bez toho aby vedeli, čoho sa zúčastňujú.

Vypočujte si viac o drogovom škandále vo Svete v sobotu

Viac ako 50.000 východných Nemcov sa zúčastnilo asi 600 klinických štúdií vykonávaných v päťdesiat nemocniciach v bývalom východnom Nemecku, píše Der Spiegel. Režim si zarobil obrovské sumy na testoch.

Nové objavy založené na doposiaľ neznámzch dokumentoch z východonemeckého ministerstva zdravotníctva, farmaceutických ústavov a archívov Stasi.

Medzi liekmi, ktoré boli testované, sú lieky na krvný tlak a antidepresíva od veľkých farmaceutických výrobcov v západnom Nemecku, Švajčiarsku a Spojených štátoch.

Mnohí z účastníkov zomreli počas experimentov, drogy by tiež boli testované na dojčaťach a delirantných alkoholikoch.

- V súlade s predpismi
V niektorých prípadoch pacienti ani nevedeli, že sa zúčastnili pokusov. Ale obchodné farmaceutické spoločnosti s organizáciami AIFD teraz trvajú na tom, že testy vykonané v súlade s predpismi platnými v tej dobe.

- Východné nemecké právo vyžadovalo, aby sa vykonávanie klinických pokusov bolo porovnateľné s pravidlami v západných krajinách, vrátane USA, hovorí AIFDs vodca Birgit Fischerová.

Napriek tomuto uvádzajú niektoré farmaceutické spoločnosti, že budú podporovať vyšetrovanie tejto záležitosti.

Rad nemeckých politikov teraz požadujú takého vyšetrovania, a nemecký minister zdravotníctva Daniel Bahr požiadal farmaceutické spoločnosti, aby dali peniaze na stôl, aby sa vyšetrovanie mohlo uskutočniť.

Monetizovať dohody
Roland Jahn - správca archívov Stasi popisuje podmienky klinických skúšok vykonaných vo východnom Nemecku ako "špinavé".

- Nie som prekvapený, že boli vykonané lekárske testy vo východnom Nemecku, ktoré nevyhovovali štandardu v demokratických krajinách. Diktatúra bol schopný robiť veľa, hovorí týždenník Die Zeit.

Podľa neho dostal Stasi, východonemecká tajná polícia, úlohu odvrátiť prípadnu kritiku podmienok, ktoré boli veľmi lukratívne.

Východonemecký komunistický režim získal veľké peňažné sumy na testoch, tak tiež aj prostriedky na zachovanie svojej moci a systém krivkajúcej zdravotnej starostlivosti vo všeobecnosti fungoval, hovorí Jahn.

irenkask
17. máj 2013

@stanislava2 Stanka moja nemám asi tam uvás máte lepšie podmienky, ja si ju nemám z čoho platiť a ke´d som ju mala tak ma nechceli prijať na psychiatrii a odborníčka povedala že mi vraj nič nie je. Tak som ju musela zrušiť. Darmo som si o sebe myslela to čo ty o mne. Ani to nepomohlo. Slovenský odborný lekár to vylúčil. No povedz, že nemá pravdu. Škoda že mi to nemôžeš dosvedčiť keď si tak ďaleko 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

adsumus
autor
17. máj 2013

@janano Môžeš mi vysvetliť ako táto neoverená, nepotvrdená informácia súvisí s vakcínami? Vy tu pcháte akukolvek informáciu, ktorá čo i len na sto kilometrov suvisí s mmedicínou. Ved si zaožte tému a propagujte si tam svoje názory o tom aké je všetko skorumpované a ako by ste to vy riešili. Co s týmto má povinné očkovanie?

irenkask
17. máj 2013

@adsumus Jaj moja neozval sa nik , lebo som sa niektorým v aute povracala, lebo neznášam auto ani autobus a môj keď sa opil ani nehovorím, ani jeho nechcú brať. Potom chce každého aj biť.
Obhrýzam si nechty na špinavých rukách aj po návšteve toalety si hryziem, aj u lekárky chytám kľučky , týždeň sa neumyjem vôbec, Až keď ma svrbí celé telo až potom a stále nič.
Pijem surové mlieko od kravy fľašu veľmi neumývam a stále nič nedostanem ani môj. Ja neviem kde to tí druhí stále berú tie choroby. No ale na cestu nemám ani do Poľska že by som kúpila aspoň to skazené mäso.
Ináč aj to kupujem v tescu ke´d je 70% zľava a riadne smrdí, volám ho že prírodne pácované bez pácu a stále nič nič a nič.
Ale vďaka vám za rady asi mi nie je súdené takto zbohatnúť. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

stanislava2
17. máj 2013

@irenkask To je škoda lebo ak by si mala dobru poistku tak by si určite na svoju diagnozu dostala pekne tučný balik.Vieš ako sa hovori pes sa len na velku kopu vy..rie!

janano
17. máj 2013

@adsumus velmi suvisi s vakcinami... cez farmafirmy 😉 Ale ja chapem, ze ty si to nepochopila. Samozrejme, len u teba testovanie liekov v nemocniciach pre farmafimy nesuvisi s medicinou...no co uz? A ty sa povazujes za doveryhodnu 😕 😕 😕

irenkask
17. máj 2013

@stanislava2 Stanka veď som mala ale psychiatrička mi povedala že som normálna a bolo po balíku. Veď klamala, no nie, ty by si jej to vysvetlila že nemá pravdu v tom že vraj som úplne normálna. No tak ma nasrala taká je ich zodpovednosť za človeka a nechcela mi vypísať poistku. No ak som ja normálna teda tak kefu zožeriem.
Druhí sú úplne normálni a nájdu mu diagnózu to je nefér voči mne, banda je to tí doktori .

stanislava2
17. máj 2013

@irenkask Presne ako vraviš máš pravdu ako vždy 🙂

adsumus
autor
17. máj 2013

@janano No jasne, to že za socíku niekto niečo niekde testoval a dnes to nesplna všetky požiadavky, suvisí s vakcínami a ked si Angelína dá odstrániť prsniky v strachu pred rakovinou, tak to suvisí s o čkovaním, aj tuto Irenkin partner, ked nemôže dostať tetanus, tak to súvisí s očkovaním? Aj nejaké lampičky, ktoré odstránia parazitov, súvisia s očkovaním?A ja som nedôveryhodná? Nechajme na každom, nech si urobí názor.

irenkask
17. máj 2013

@stanislava2 Možno čakala prachy, vieš? A to som jej rozprávala všetko tak ako tu o očkovaní a ona mi napíše že som úprimná a názory mám vytvorené objektívne na základe vlastných a cudzích životných skúseností a že som spontánna. No pováž a ani slovo že mám psychiatrickú diagnózu a to som jej povedala že som chcela zastreliť Dluholuckého a ani to nič pre ňu nebolo. 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 zase žiadna diagnóza. 😢 😢 😢 😢

adsumus
autor
17. máj 2013

@sirinka Ani neverím, čo čítam. Ty nahlasuješ pediatričke choroby telefonicky? Sme na tej istej planéte?