Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@bubulka722
@nae
@sirinka Ženy pozor na túto osobu, varujú z iných tém ak ste si nevšimli, bacha, tu je dôkaz
itwasajoke martinjansen prosim vaaaaas...to mi cchete naozaj povedat ze tuto osobu s nickom @alice107 tu mienite trpiet a nadalej nechavat aby nicila temy ktore mozu skutocne niekomu pomoct???ja by som vas chcela poprosit aby ste si pozorne precitali temu a aj vyjadrenia danej osoby....a na druhej strane sa mi nepacil pristup jedneho z ludi vaseho tímu...postoj bol bol velmi tolerantny a snazil s a podrzat obe strany ale ja si myslim ze je dost nevyhnutne selektovat osoby ktore "trolluju" vasu stranku myslim ze to nesvedci ani vasej stranke viete myslim si ze ak by skutocne nejaky pravnik chcel a mal vstupovat svojimi "odbornymi" radami na tomto fore mohlo by to napokon v skutocnom zivote niest zodpovednost!!!bola by som nesmierne rada a myslim ze nehovorim iba za seba keby tato osoba mala blokovany pristup na vasu stranku pretoze ona skutocne "trolluje" a zavadza...
je mi jasne ze nemate casu citat 62 stran no myslim ze ak si precitate co len 10 prispevkov od nej musi vam byt jasne ze ide o trolla trolloviteho a ziadna z jej rad ci prispevkov nieje ani kontruktivna ani produktivna...skor naopak...tak ako aj ine prevadzky sieti maju voci takymto osobam postihy uvitala by som (a nie sama )ak by ste ju odstranili ...ludia bezne za taketo prestupky byvaju vystopovaní a pokutovaní alebo dokonca stihaní ...my ziadame len malicko ...BLOKOVAT dakujeme xxx
18. dec 2012 o 20:43 • Odpovedz • Páči sa mi to • 17
Čiže táto téma so zakladateľkou nie je dôveryhodná, nakoľko zakladateľka spolupracuje úzko s takým indivíduom , ktorý nenesie a nikdy neniesol žiadnu zodpovednosť keď komusi čosi nadrístal a huckal . Dobre si to prečítajte je to v rôznych témach.
Osoba ktorá sympatizuje s touto osobou nemôže byť dôveryhodná. Takže bacha. 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@adsumus Myslím si přesně to, co napsala @abbey1 , proto si dovolím ji ocitovat:
Som za slobodnú voľbu v očkovaní, aby sa mal rodič právo po porade s lekármi,ošetrujúcim detským pediatrom a posúdení zdravotného stavu jednotlivca právo rozhodnúť, ktoré očkovania a kedy absolvuje jeho dieťa.
Aby pediatri mali dostatočné znalosti z imunizácie, vedeli o kladoch i záporoch, odborne posúdili stav dieťatka, zvážili pre a proti a akceptovali rozhodnutie rodiča. Aby sa nežiadúce účinky pomenovávali pravým menom, aby lekári akceptovali zmeny zdravotného stavu dieťatka po očkovaní, hlásili NÚ, zvážili očkovania pri niektorých ochoreniach, po NÚ, aby sa očkovanie nebralo ako šup šup včieľka a ide ďalší.
Aby boli na zreteľ brané názory i lekárov odborníkov upozorňujúcich na možné riziká očkovania.
@miliharmi prepac mi,ty si lekar ci pravnik? cast akych odbornikov?z akeho odboru?ja som sa v justicnej praxi stresetla s nazormi odbornikov -sudnych znalcov ,ze ockovanie ak sa robi plosne je schopne zabranit sireniu infekcie. ja davam na odbornikov.nie na nejake uvahy laika,to mi prepac.
a co sa tyka tej zodpovednosti,tak ide o zodpovednost osoby ako takej.kedze v konkretnych prpadoch nakazenia co mam prax v justicnej oblasti boli prizvani znalci a nezavisle na sebe/z roznych statov/ preukazali,ze riziko u neockovaneho jedinca ze dostane chorobu je vysoke a a zvysuje sa poctom neockovanych osob.a moze teda sirit dalej v inkubacnej dobe/a prave nakazit toho neockovaneho,/,tak nemam nad cim uvazovat. aka diskrimninacia?.ak neockujes,mas si byt vedoma nasledkov :alebo ich nechces niest? nuz tak sa spolahni na tu cast nemenovanych odbornikov co si spominala.ked by ta prokurator zaloval za vseobecne ohrozenie,,tak nech ti potom ti odbornici pomozu so svedectvom.prepac mi,ale prax je taka ako som pisala.teoretizovanie je nanic. takze tu zodpovednost ako pravnu ,tak aj moralnu ponesies.ine ti neostava.
@miliharmi v de nie je ockovacia povinost.ale trestopravna a obciansko-pravna zodpovednost zostala.aj ta moralna.a je velmi casto uplatnovana a uspesne. 😎 na sk spolocnost este nie je prpravena na slobdne smastatne rozhodovanie.v de aj napriek odorucaniu len ockovat je velka cast populacie zaockovana. a dobrovolne.ale nie je to plosne a je vela chorob ,ktore by neboli.,ak by sa ockovalo plosne.a preto aj dost sudnych sporov za poskodenie ineho obcana.
@alice107 Lenže riziko nákazy máš aj ako zaočkovaná, to je ten problém. Ani sám výrobca vakcín nezaručuje 100% ochranu. Takže aj on je trestno právne zodpovedný za možné šírenie nákazy?
Btw. medzi očkovanými jedincami je omnoho viac možných prenášačov, ako medzi neočkovanými. Pretože platí bohužiaľ povedomie "mne sa to nemože stať, veď som zaočkovaný/á (infekcia)". Kde je morálna zodpovednosť? V tomto prípade je kto postihnuteľný - ten, ktorého neznalosť neospravedlňuje či výrobca vakcíny, lebo nezaručuje 100% ochranu alebo lekár-"autorita", ktorý svojim slovom deklaruje prospešnosť očkovania a jeho zmysel?
@alice107 Nasa spolocnost!??? Myslis tym nase male 5mil Slovensko??? V EU je momentalne 27 (od juna 28) statov - cca 200mil. ludi.V polovici z nich je SLOBODNA VOLBA v ockovani. Podla oficialnych statistik WHO je v nich cca 83% zaockovanost - z toho mi vychadza, ze po EU sa volne pohybuje viac neockovanych ludi ako je cela populacia Slovenska a Ciech dokopy. 17% z 200mil = 34mil. NEZAOCKOVANYCH LUDI. O com sa tu bavime???! O kolektivnej imunite 😀 😀 😀 .
@alice107 Predpokladam, ze zijes Nemecku a studovala si nemecke pravo. To sa da velmi lahko overit, co tu pises. Moja sestra zije v DE. Momentalne ma 4 rocneho syna (ciastocne ockovaneho a na odporucenie pediatra sa prve ockovanie uskutocnilo az v 9 mesiacoch - nezrely imunitny system - napriek tomu , ze maly bol 100% zdravi). Neter bude mat teraz 9 mesiacov a ockovana uz nebude - pediater jej rozhodnutie schvalil a odporucil jej stranky svojho kolegu tiez pediatra "impf-info.de" ak by si o tom chcela precitata nieco viac.
Ohladne Nemeckeho prava - jej svagor je pravnik, ktory pracuje v pravnickej kancelarii v Hamburgu a hned ako snou zajtra budem volat, jej to dam za ulohu zistit ako to je s tou trestnopravnou zodpovednostou. Nejaky cas to asi bude trvat, ale urcite tu svoje poznatky zverejnim
@mano5 samozrejme si to over,,ak sam mas pravne vzdelanie alebo navstiv nejakeho nemeckeho advokata zaoberajuceho sa tymto druhom prava. to zverejni. 😉 a zverejni ako je to aj s tou obciansko-pravnou zodpovednostou.vies,v de je pojem pravnik siroky pojem.ak myslis advokata,tak tu sa advokati uzko specializujuna urcite druhy prava.takze dufam,ze je tvoj svagor to advoat so zameranim na trestne pavo ,ci sudca si prokurator. 😉
no.,ja mam dobru pediatricku a mam vsetky podstatne info co sa tyka ockovania.svojej lekarke ako odbornicke verim a s ockovanim sme nemali ziaden problem.je na kazdom obcanovi v de,ab sa rozhodol sam.nasledky si potom tiez ponesie sam.tu je spocnost na to pripravena rozhodovat sa zodpovednema dat na radu lekara.teda myslim tu skutocne nemecku populaciu.nie azylantov ci pristahovacov najmä z tretich krajin.tam je osveta este velmi slaba v tych ich spolcenstvach.
takze tesim sa na tvoju odpoved od skuseneho advokata z nemecka. 😎
@alice107 On konkretne sa specializuje myslim na ekonomicke pravo. Ale viem, ze ich firma ma vela pravnikov aj advokatov specializujucich sa na rozne veci, lebo ked mali problem so sestrinimi vizami, tak to daval na starosti nejakemu kolegovi. Jej svagor ma tiez teraz dietatko (myslim, ze ma 4 mesiace), takze urcite sa bude o to zaujimat tiez a kedze maju ineho pediatra ako sestra, aspon ten pristup budeme vediet porovnat.
@mano5 uz ani pokracovat dalej nemusis co sa tyka toho prava.vec je jasna..tvoj svagor ti moze dat fundovanu odoved co sa tyka pravnych zalezitosti obchodneho prava.ale nie v oblasti,o ktoru v tejto debate ide. ver mi,ze tu v de je to ine ako na sk aj co sa tyka kvalifikacie v pravnej oblasti.ziadna obchodna spolocnost sa nezaobera trestnym ci obciansko -pravnym pravom ani jeden seriozny pravnik by ti tu neporadil,ak to nie je jeho parketa.pretoze vie,co by nasledovalo,ak by ho klient zaloval za mylne info ci zlu pomoc.takze to mame vybavene.nic v zlom.ale ja tu zijem roky a viem ake je prostredie v de aj co sa tyka ockovania.mam nelen svagrinu ale aj dve priatelky lekarky.a ver mi, ze tu ockovanie nie je strasiak.ale zalezitost ,ktora ma pomahat .a tak na nu aj vzdelani ludia pozeraju. tu mozes velmi rychlo menit lekara,ak nevyhovuje. takze nevidim problem ,ak rodic neche ockovat,neockuje.ale lekar ho upozorni na dosledky.a tie si nesie pacient sam. jasne,ze mozeme porovnavat pristup roznych lekarov. preco nie? treba si vybrat toho ,ktory najlepsie vyhovuje.ale ani jedne lekar nepojde proti zaujmu pacienta.to mi ver.a povie ti v de priamo,ako to vidi on.ak sa ti jeho liecba nepaci,mas moznost ist dalej.a to je aj na sk..takze nechapem tie slovne utoky na lekarov niekedy.hlavne ked nenasleduje pravny krok.
@irenkask Naozja krásny príspevok, ako z brožúrky pre agenta štb. Podľa teba je každý, kto je za očkovanie je platené indivíduum a treba ho odstrániť, aby antivakcinisti mohli voľne šíriť svoje názory o detoxikácií a škodlivosti očkovania.
Vieš, čo znamená ten graf? Ze v Mexiku vdaka vakcinácií zomrie o 800 detí menej. Vdaka tebe a tebe podobnými, ktorí by ich rodičov presvedčili, že očkovanie je škodlivé, by ale tie deti NAOZAJ UMRELI, tak sa tu končene prestante hrať na spaitelov a preberte pred ľudmi zodpovednosť za to, čo do nich hustíte.
@adsumus Preberám za svoje názory plnú zodpovednosť,ale pre mňa je dôležité nielen čo hovorí ale aj kto hovorí.
Za ďalšie,kým nebude všade pitná voda, dostatočná hygiena, vyvážená strava plná vitamínov a minerálov môže byť 10000000000 očkovacích vakcín s ktorými môžu ísť výrobcovia aj vakcinacisti do zadku.
Ak tu niekto šíri bludy o zodpovednosti a právach, to by sme museli najprv mať právny štát ktorý zatiaľ nemáme, pretože právnici stoja za hovno, právny systém za dve a vymožiteľnosť práva je asi taká že bez vysokých úplatkov nevymôžeš nič ani tú tvoju zodpovednosť, ktorá je len tu a virtuálna a fiktívna keď už toľko ju omieľaš.
Samotné zákony tohto štátu sú silne a úplne protiústavné a to vo všetkom, podporuje sa zneužívanie mladých a hlúpych naivných ľudí ktorí všetko komusi zožerú a za pár euro by dokázali aj zabiť nielen presadzovať očkovanie.
O mojich slovách svedčí aj to, že za vyše 20 rokov boli odsúdení asi traja lekári za zanedbanie starostlivosti alebo podcenenie zdravotného stavu, ale mŕtvych pacientov bolo na tisícky.
Žiadna vakcína nikdy nikoho nezachránila, pretože to nebolo nikdy skúmané ani potvrdené nikým, nijakou štúdiou a ty tu hlásaš len bludy alebo úmyselne klameš,ale ani to sa ti nedarí.
Tie tvoje kecy o zodpovednosti, ktorú si má človek ktorému prizabijú alebo zabijú dieťa povinným očkovaním , ktorú si má vymáhať u skorumpovaných súdov a skorumpovanej štátnej aparatúry sú len prázdne lži a ty to vieš, niesi až taká primitívna ako sa tu prezentuješ, tomu neverím.
Zodpovednosť je to, že lekár ti podpíše ešte pred očkovaním že ti zagarantuje písomne že tvojmu dieťaťu nič nehrozí a keby aj, že za akúkoľvek újmu berie plnú zodpovednosť a zaručuje mu vlastným životom , že mu bude hradiť všetko v prípade poškodenia.
Kto môže veriť takému zdravotníctvu, ktoré v príbalových letákoch uverejňuje o polovicu menej nežiadúcich účinkov ako v tých istých letákoch u tých istých vakcín ale v iných štátoch.
Takému a takým môže veriť len debil alebo samovrah alebo vrah svojich detí.
Ale toto je zbytočné písať, lebo ty si nasadený človek tými čo satu živia tými reklamami hore a nič iné nevedia robiť a o živote vedia veľký prd nieže ešte o zodpovednosti.
A tie deti chúďatá ak im chceš pomôcť tak tu nekecaj, ale choď im zabezpečiť stravu, pitnú vodu, nahradiť rodičov a nepotrebujú aby ich v ich bolesti a strate ešte ktosi štopal jedmi a karcinogénmi. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@irenkask Podľa tejto vedeckej študie má príjem vitamínových doplnkov v detsve vplyv na rozvoj leukémie. A naopak MMR vakcína mé mierne ochranné pôsobenie pre vznik leukémie.A prestan ma obvinovať, ak si naozaj myslíš, že som skorumpovaná, tak s tým konečne niečo rob, daj ma na sud, ja som pripravená dokázať, že nič z toho, čo tu o mne opakovane vypisuješ nie je pravda. Nemysli si, že ja sa nechám donekonečna od teba urážať.Ja tiež nie som bábika, ktorá sa z tvojho jedovatého jazyka poskladá.
@adsumus Na skorumpované súdy nikoho nedávam a mne to ináč nevadí či si taká alebo taká. Ja sa neriadim nijakými linkami ale mám vlastný rozum a inteligenciu na to, aby som ho využívala celý a cítim čo mi robí dobre a čo zle.
Chcem robiť slobodné rozhodnutia za ktoré si celý život zodpovedám sama.
Myslíš , že som jedovatá, ja som len tvrdá realistka a z tvojich fantazijných produktov a propagácií sa ozaj nikto neposkladá.
S onkológiou ma ty veru nenastrašíš lebo o tej viem viacej ako niektorí lekári .Vieš, kým si mysleli že som lekárka tak chodili okolo mňa so sklopenými očkami. Potom sa ma pýtali či som a v akom odbore. Teba sa nepýtali, však?
Ty si skrátka teoretička ktorá nevie teóriu absolútne aplikovať do praxe. A keby sa niekto riedil tvojimi linkami a radami už by dávno bol po smrti.
Aj tak neverím že máš očkované dieťa, ty si propagátor nie rodič a uverím len ak sem skopíruješ všetky jeho očkovania aj s dátumami všetkými. 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
@adsumus mooooje zlate...ved ty podla mna nevies citat, resp. nevies tu zakladnu vec co sa ucia uz deti na zakladnej a vola sa to, ze citaj s porozumenim....
pred par dnami som pisala ze sa venujem ucinku esencalnych olejov... takze ten tvoj komentar o mojej vlastnej reklame na margo popisu principu dvoch pristrojov, bola uplne odvedci, vzhladom na to, ze ja tieto pristroje nepredavam... oni sa totizto takym sposom predavat ani nedaju ako si ty myslis, to nie je MLM, to mozes kupit len priamo u vyrobku, alebo certifikovaneho predajcu, takze ja aj keby som to chcela predavat, tak nemozem...takze tolko aby sme si vysvetlil co ja vlastne robim... a ani na tych olejoch nezarabam, ja ich zatial len studujem a pouzivam u seba (nie vsetky kedze som tehotna) a u svojej rodiny...
a co sa tyka zbavenia sa parazitov, tych sa samozrejme zbavit vies...ale az ked si presne zdiagnostikovana (co bohuzial mojej kamaratke lekari 8rokov tazkych bolesti nezistili ze ma 10m pasomnicu) a aj potom je to boj na dlhe lakte, uprava stravy, dost striktna, plus antiparzitika, vacsinou klasicke, chcemicke, aj ked pocula som uz aj o vyslovene bylinnych preparatoch na deparazitaciu, ale s tymi jaskosenosti nemam... a potom ked sa ich vsetkych zbavis, tak stale musis dbat na prevenciu, co je narocne, kedze kopec ludi neviem, ze prave parazty su zdrojom vacsiny problemov a preto mozu byt zdrojom pre ludi, ktori su uz deparrazitovany...dalej kopec parazitov je v jedle, ale su zname bylinky s protiparazitarnym ucinkom, ktore ale vacsina ludi nevie, ze maju taku ucinky a to je napriklad zzvor, kurkuma, klinceky a vela dalsich...opat, staci trochu chciet trochu studovat.... a toto je uz ale naozaj moj posledny prispevok, pretoze svojimi otazkami si sa dost odklonila od povodnej temy.... ale v pripade, ze niekote uvedomele mamicky by mali zaujem, nie je problem zalozit inu temu o alternativnych metodach liecby ochoreni ;)
@alice107 prosím o odpoveď na moju otázku zo včera 22.04, vopred ďakujem.
Prosím tiež o vyjadrenie zakladateľku témy @adsumus :
výrobca vakcíny nezaručuje 100% účinok vakcíny. Dám sa zaočkovať, ale mám tú smolu, že som jedna z milióna, na ktorú nezaberie. Dostanem nejaké infekčné ochorenie, pred ktorým ma mala vakcína chrániť. Budem mať ťažký priebeh s trvalými následkami. (Berme to tak, že som pred výkonom nepodpísala žiaden informovaný súhlas). Koho mám žalovať? Výrobcu vakcíny, že je obyčajný alibista, a nestojí si za kvalitou svojho výrobku?
Lekára, ktorý mi vakcínu pichol, lebo mi ju teoreticky mohol pichnúť zle (napr. napichnúť omylom nejakú žilku) a preto som mohla mať problém?
Mám žalovať ÚVZ a ministerstvo zdravotníctva, že svojim občanom sprístupňuje vakcínu, ktorá im nepomože?
Aká je rozdiel medzi týmito tvrdeniami?
"Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."(www.slobodavockovani.sk)
"Podobně jako všechny vakcíny, nemusí Infanrix hexa plně ochránit všechny očkované osoby." (kopírujem z cz PL hexavakcíny, v slovenskom to nie je)
@nae Skús pochopiť, že ak urobíš všetky opatrenia, podľa zákona, aby si niečomu zabránila a stane sa to, nenesieš žiadnu zodpovednosť, ale ak ich neurobíš a stane sa to, tak ju nesieš. Bezpečnosť pri práci, napríklad. Ak všetkých zamestnancov chrániš podľa platných predpisov a niečo sa stane, nie je to tvoja vina, ale ak ich nechrániš a niečo sa stane, tak nesieš zodpovednosť. Nikomu nič nikdy stopercentne zaručiť nemôžeš, ale oblbovať ľudí, že ak sa nezaočkuju, nič sa im nestane, je podľa môjho názoru nehoráznosť.
@adsumus Nikto ale netvrdí, že neočkovanie znamená svatožiaru a večné zdravie. To snáď chápe každý normálne uvažujúci človek.
Pokiaľ mám ale dodržovať zákony, ktoré nezaručujú moju ochranu, a v prípade problému mi nikto nič kompenzovať nebude (nejakú ujmu na zdraví, finančnú stratu z dlhej rekonvalescencie či úplné zhoršenie kvality života), tak to je čistý alibizmus a - Česi na to majú krásny výraz - "vychcanost".
@nae Odpoviem ti ako to myslí ona.
Musíš podať trestné oznámenie na skorumpovaný a zlobovaný úrad pre dohľad nad zomieraním slovákov, potom na štátny ústav pre podvádzanie občanov o kvalite liečív.
Potom na skorumpovanú políciu a prokuratúru ktoré sú tiež pod silným vplyvom vakcinačnej lobby a nesmú rozhodnúť v tvoj prospech bez ich vedomia a súhlasu.
Nakoľko na slovensku nemáme ani jedného odborníka na imunizáciu bez poškodenia detí a občanov tak rozhodnú že to nebolo z vakcíny, nieto z techniky očkovania.
Nakoľko sú u nás lekári chránení ako medvede tak sa im aj tak nič nestane.
No ak by ti predsa náhodou dali za pravdu tak povedia že tvoje dieťa je to jedno z milióna a to je uvedené v letáku že neochráni.
No a potom by to prípadne povedali aj ostatným rodičom že sú jeden z milióna napriek tomu že sú poškodené státisíce detí.
Ale ešte je tu jedna možnosť, že by ti povedali že ochorenie máš preto, lebo očkuje len 98% detí na slovensku.
To sú moje varianty prístupu k zodpovednosti našeho celého zdravotníctva a súdov . 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
A nielen ku očkovaniu.

@alice107 z dovolením citace: co sa tyka ockovania,tak ockovanie nie je len prevencia ale zaroven aj ochrana jejinca ci spolocnosti pred nakazlivymi chorobami.
Tak přesně toto nelze s jistotou dokázat, je to tvrzení, které může být mylné a část odborníků se přiklání k názoru, že skutečně mylné je. Jak chceš na základě tohoto možná mylného tvrzení někoho soudit, zvláště když očkování má i závažné nežádoucí účinky a může být poškozující. Pokud zodpovědnost za nákazu druhého mají nést pouze neočkovaní, pak je to diskriminace, protože, opakuji znovu, nevíme s jistotou, zda očkování je schopno zabránit nákaze a šíření infekce.