Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Daj sem konkretnu stranku alebo clanok, kde je toto uvedene "ak nezaockujete, nic sa vam nestane". Podla mna ho kludne moze prejst auto (aj podla slobody v ockovani sa to moze stat - len sa proti tomu neda zaockovat). Ale k veci. Daj sem stranku, odkaz na publikaciu COKOLVEK, kde je napisane, ze vakciny, ktore su u nas v povinnom ockovani su 100% ucinne a 100% bezpecne (nemaju ziadne vedlajsie neziaduce ucinky). Kazdy pribalovy letak k vakcinam ma niekolkoriadkovy zoznam neziaducich ucinkov - Nech sa vyjadria vsetci v tejto teme, komu dal lekar do ruky pribalovy letak k vakcine a oboznamil ho s moznymi (nikto netvrdi, ze musia nastat), neziaducimi ucinkami.
Kolky zvas ste podpisali INFORMOVANY SUHLAS s ockovanim a neboli ste oboznameny s pribalovym letakom a neziaducimi ucinkami. Ja som jeden z nich - a zena podpisala a ani nevedela co, lebo sa to stalo v ramci normalnej prehliadky dietata.
@nae neznalost zakona neospravedlnuje nikoho . predovsetkym nie roznasaca nakazy. .a kedze na sk je povinost dat sa zaockovat proti nakazlivej chorobe,tak zodpovednost za to,ze v pripade,ze sa neda zaockovat jedinec na nakazlivu chorobu a ochorie na nu a nasledne ju bude sirit dalej,dopusta sa tretneho cinu .a to ,ze sa nedal ockovat je pritazujuca okolnost pre neho.on je mnohonasobe vyssie riziko ako nezaockovani jedinci.v pripadoch niektorych nakazlivych chorob je to riziko 100% oproti nezaockovynym jedincom. o ake chorby ide,sa spytaj lekara.iste ta pouci.
vyrobcovia vakciny maju vo svojich letakoch upozornenia na rozne ucinky a rozsah ucinnosti.a to iste lekar v ramci jeho kompetencie ta iste rad pouci a najde pre teba najlepsie riesenie.ved si si ho vybrala predpokladam sama a doverujes mu.ci nie ? no a v takom rozsahu su teda zodpovedni obaja.kazdy v ramci svojej kompetencie.ak myslis,ze porusili jeden alebo druhy svoje povinnosti,ci nejako ta poskodili ako pacienta,domahaj sa svojho prava pravnou cestou.su rozne moznosti.
@adsumus Ale prd predávam, žerem najradšej slaninu, párky, bravčové koleno, pijem domáce tučné mlieko,kávu, drbnem si za tým zákusky najmenej štyri ale keď napchám aj pol torty s maslovým krémom.
Jem dovtedy kým mám dôchodok a najradšej večer od 19 00 dokým nejdem spať a zaspávam s čokoládou pod jazykom.
Keď sa obžerem tak na trávenie zneužívam céčko cmúľacie alebo homeopatiká a ak dožijem druhý deň, pokračujem znovu.
Pol dňa najlepšie po jedle spím,
Pol dňa sa rozčuľujem nad hlupákmi, dve hodiny denne telefonujem z mobilu ,aj tri.
Žiadne doplnky nepredávam, čo bojíš, nemaj žiadny boj.
Po večeroch nacvičujem skok do truhly pri takej životospráve. A ty tiež, keď ste očkovaní ?
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@sorciera24 A ty neklam, kozy máš a priznaj sa že je z tvojich , veď ty si jedna nezodpovedná tiež vlastné kozie mlieko predávaš a nie si pritom zaočkovaná ani proti rakovine krčka, hanba ti aj s kozami, čo ak pôjdeš pred súd. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@mano5 viem,ze vymozitelnost prva je na sk este slaba.... zial.,to sa buduje desatrocia......a na sk prechod od totalitnych systemov aj v zmyslani generacii este desiatky rokov potrva.......tak ako to vidis aj na tomto fore......mlade zeny,ale bez pravneho vedomia....naucene zmyslat ako ich v rodinach naucili.......pravne vedomie obyvatelstva nulove......
takze viem,ze vymozitelnost prava /hlavne exekucne konanie,ci dlzka konania / je zlozitejsie na sk..to ti davam za pravdu.......no ale aj tak ver,ze sa da domoct svojho prava..ak mas dobreho advokata........ ale tu kazdy na tomto fore len ma vela reci.ale ani raz som necitala,zeby zacal niekto nejaky spor ..len kopu reci ...bez efektu....... 😝
@adsumus
jasne bububu, vitaminy sposobuju leukemiu,,, ale formal dehyd nie,, to ako chodte na mamografiu,ci nahodou nemate rakovinu prsnika, a ked je na 1x ci 2x este nic nemate po tretej mamografii uz snad nieco najdeme,,,, som zvadava,kedy zeny zacnu zalovat lekarov, za odporucania na mamografiu, ked uz su studie, ze prave mamografia je jednym zo spustacov rakoviny prsnika,,,
.....ale na vitaminy pozor,,, cela moderna medicina je chora.... narozdiel od ockovania, mozem sama zvazit, ci vitamin chcem, alebo nie, a nikto ma nebude pokutavat, ked ho nechcem...
@alice107
1. Vyber a dovera k lekarovi na Slovensku je jedna vec. Tu to vobec nie je take jednoduche ako v Nemecku - napis kolko obyvatelov ma mesto (obec), v ktorej byvas, a z kolkych doktorov si mozes vybrat. N aSlovensku (ak si este pamatas) zije cca 50% obyvatelstva na vidieku a v malych mestach, kde je VELMI, VELMI (citaj VELMI) MALY vyber lekarov. To znamena, ze nerozhoduje DOVERA ale vobec nejaky pristup k lekarskej starostlivosti - preto by si sa k tejto veci nemala vyjadrovat, kedze nezijes dlhsiu dobu na SK.
2. Ziadny advokat (ani v pravnom state) sa nepusti do sporu, v ktorm nema sancu uspiet - kedze nezijeme v pravnom state NEMA SANCU USPIET v spore so statom - preto by si sa k tejto veci nemala vyjadrovat, kedze nezijes dlhsiu dobu na SK.
3. Nejake sudne spory sa chceli zacat ale nedostalo sa ani na pojednavanie - nepreukazala sa pricinna suvislost s ockovanim 😀 😀 😀 😀 - preto by si sa k tejto veci nemala vyjadrovat, kedze nezijes dlhsiu dobu na SK.
Pokial mate nejake otazky ohladne prava a zivota v Nemecku - pytajte sa prosim ALICE107 ona tam uz nejaku dobu zije a ma prehlad.
@alice107 Ty tu len kecáš , lebo keby si tu bývala tak by si vedela,že lekári si vyberajú pacienta a nie pacienti lekára.
Darmo dáš vymazať príspevky poznáme ťa z iných tém kde si označená za trolla, takže ak nevieš prijať opačný názor , tak nediskutuj a seď na riti pred telkou alebo fľaškou.
Mali by ťa zavrieť lebo šíriš poplašné správy o neexistujúcich chorobách a nevieš o nich nič, tak ako o práve a zákonoch.
@mano5 Ak máš naozaj záujem o študie o ktorých tu píšem, rada ťa uvítam vo fotoblogu Povinné očkovanie a jeho zmysel, kde o týchto veciach prebieha naozajstná diskusia, bez urážania ako to máme môžnosť vidieť zo strany niektorých antivakcinistov v tejto debate. Prečo asi tak urážaju diskutujúcich? Pretože si nedokážu vyargumentovať svoje názory. Je jednoduchšie zosmiešniť protivníka v diskusii ako ho presvedčiť naozajstnými argumentami. Kto ma tu presviedčal, že sa môjmu dieťaťu nemôže nič stať? Jedna z vás, čítaj diskusiu.Ak sa ti nepáči prístup a rady lekárov máš sa kde sťažovať. Kde sa mám sťažovať ja na rady a prístup antivakcinistov?
@sorciera24 Dnes som bola dlho na slnku, aby som mala dosť vitamínu D. teraz si ho vyextrahujem, nakvapem do olivového oleja. Ak chceš, pošlem ti 😀
@adsumus Dnes som rozbehnuty, tak to musim vyuzit 🙂 . Mali by sme sa vratit SPAT k teme. Skor ako Australcania vyriesia svojich "poradcov a samanov" mali by sme my na Slovensku vyriesit ZODPOVEDNOST ZA "skody" (neziaduce ucinky alebo cokolvek ine neziaduce) po alebo pri ockovani. Ten, kto neda svoje dieta na SK zaockovat uz zodpovednost prebral - pri NARODENI DIETATA. Kazdy rodic je zodpovedny (aj trestne) za svoje dieta. Ak sa mu nieco stane - nielen, ze ho neda zaockovat - ale neda pozor a vypadne z okna okamzite nabehne policia a socialka a skuma, ci bolo o dieta dobre postarane a rozhoduje sa az o vazbe rodicov a o odnati dietata zo starostlivosti.
Ak sa mojmu dietatu nieco stane po ockovani - vid pribalovy letak na vakcine (ktori videl malokto na SK) - tak sa v podstate nic nemeni a RODIC STARAJ SA ved si podpisal INFORMOVANY SUHLAS. Ak nepodpises, lebo mas obavu z neziaducich ucinkov a chces aby zodpovednost tym padom prebral lekar, tak ti dieta nezaockuje a nahlasi ta protizakonne na RUVZ (uz neplati vynimka na udavanie od 1.5.2013), lebo si odmietol ockovanie. SAK KED SU PRESVEDCENY O NEZAVADNOSTI vakcin tak ako to prezentuju, nech ZOBERU ZODPOVEDNOST ZA SVOJE CINY. Vsak sa nemoze nic stat - maximalne zvysena teplota, a na tu dame nejaky oblbovak (pre istotu aj rodicovi aby nevidel, ze sa mu s dietatom nieco deje.
Takze ano suhlasim s adsamusom - VOLAJME PO ZODPOVEDNOSTI VSETKYCH, ktori sa zucastnuju na ockovani - RODICIA, LEKARI, STAT.
@alice107 Takže podľa tejto tvojej definície sú vlastne trestnoprávne zodpovední v rovnakej miere aj ľudia, ktorí očkovaní nemožu byť (zo zdravotných dovodov). Dúfam, že si taká spravodlivá aj v reálnom živote vo všetkých oblastiach.
Tvoje vyjadrenia inak možu vyznieť ako zastrašovanie. Očkovania povinnosť je však stále daná "len" vyhláškou, takže jej nesplnenie je priestupkom. Trestným činom je len vedomé šírenie nákazy.
Táto osobnosť tiež neočkuje kvôli jedom vo vakcínach sú to kysličníky hliníka.
http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis...
A rýchlo ho choďte udať, lebo nemá tiež nezodpovednosť , už je asi štyritisíci v poradí.
V tejto diskusii keď dôjdu argumenty, tak sa začnú vakcinacisti urážať,ale ani jeden nepredložil relevantný dôkaz kedy a čím bol zaočkovaný on, jeho deti a jeho celá rodina.
Sú to nezodpovedné elementy našej spoločnosti. Nejdú príkladom a kážu vodu a pijú chľast. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Humuska že je tak? Nemáš dôkaz že ste očkovaní ani jeden a rozprávky o zodpovednosti je koniec..................................
@adsumus Ty sa stazovat nemusis - NEMUSIS TO CITAT. IGNORUJ TO. Si predsa uvedomely rozumny obcan. Spravas sa podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia, a nebudes sa predsa rozculovat na nejakych komentaroch a prispevkoch. Co sa chces stazovat? Ze si cital nazor, ktory sa ti nepacil? Nikto ta to nenutil citat ani reagovat na take clanky. Koho a ako chces postihovat, ked nemusis - citat, pocuvat ani navstivit takych ludi. Ak sa zle rozhodnes na zaklade ich odporucani JE TO TVOJ PROBLEM. Mal si svoje rozhodnutie konzultovat este s niekym inym - Doktorom, inym doktorom, rodicmi, rodinnymi prislusnikmi ... NESIES ZA SVOJE ROZHODNUTIE ZODPOVEDNOST.
Tu si prečítajte ako prebrali zodpovednosť kompetentné úrady za ťažko poškodené deti povinným očkovaním.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
Nech im boh odpustí,ale rodič dokaličeného alebo mŕtveho dieťaťa ťažko odpustí a zabudne na takúto zodpovednosť lekárov.
Vlastne potom je celá zodpovednosť naprd.
@nae Sa netreba vôbec znepokojovať,ale ísť vybrať rakvu a miesto a dohodiť kšeft hrobárom. Za takú zodpovednosť ti ďakujem, neprosím, nikdy nebola ani nebude dokým tu budú na MK reklamy farmafiriem na ich jedovaté produkty a ktosi za to ešte dostane veľmi dobre zaplatené. Potom sa mažú príspevky tedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Ale skúste dať kdesi reklamu na čosi iné, hne´d budú opatrenia vykonané a bude to zmazané. A nikto nenesie zodpovednosť.
Mal by ju niesť aj ten, kto propaguje reklamy na očkovacie vakcíny, potom by to bolo kóšer. By sme videli.
@nae To si asi este necitala o Australskom pribalovom letaku - Kedze sme v "Australskej" teme odporucam vyhladat - je asi NAJKOMPLEXNEJSI - tam je uvedenych tolko neziaducich ucinkov, ze v ziadnom europskom tolko nenajdes. A TO SA BAVIME STALE O TYCH ISTYCH VAKCINACH. Nevim, kde soudruzi z byvaleho vychodneho bloku (okrem Ruska - lebo tam je ockovanie tiez dobrovolne) urobili chybu, ked sa moze vyskytnut tolko roznych pribalovych letakov - asi chyba v preklade 😀 😀 😀 😀 . Alebo si niekto mysli, ze vo vychodnom bloku vieme len po rusky a nemame internet a mobily ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ked tak nad tym rozmyslam, tak vsetky tieto temy - ZA ockovanie, PROTI ockovaniu, NEZIADUCE UCINKY, .... bez ohladu na to, ci nam to zdviha tlak alebo sa nad nimi smejeme pomahaju rozumnym ludom utvorit si svoj vlastny nazor (nech uz je akykolvek) a prispievaju k informovanosti ludi. Hlupych aj tak nic a nikto nepresvedci. A ti rozumny snad zacnu hladat odpovede pre svoje otazky, alebo otazky v takychto temach polozene. Nech uz sa citatelia a diskutujuci rozhodnu akokolvek - TREBA taketo temy podporovat a prispievat do nich s nadhladom a neagresivne (aj ked aj mna to niekedy stoji vela usilia aby som nespustil vlnu sarkazmu).
A aby som nezabudol - VOLAJME PO ZODPOVEDNOSTI VSETKYCH ZUCASTNENYCH PRI OCKOVANI NA CELOM SVETE - RODICOV, LEKAROV, STATY (niektore, hlavne tie na zapad od nas uz taku zodpovednost preberaju).
@mano5 na margo tvojej poznamky k comu sa mam vyjadrovat.to nemozes mysliet vazne.ci ano? to,kde ja zijem ci nezijem nema nic spolocne s mojimi skusenostami s lekarskou urovnou a starostivostou na sk ,s otazkami ockovania a pravnymi skusenostami.to ta ubezpecujem. 😉
tvoj vyrok o n/e/ pravnomn state pokladam len za vyrok laika a tak to aj beriem,ja nemam na sk ziaden problem mat lekara ked to potrebujem,ktoremu doverujem a dostanem starostlivost,aku chcem.neviem si predstavit,preco ty ten problem mas. nemusis mat lekara podla miesta bydliska ani obvodu.exixtuju privatni lekari ,privatne kliniky,aj nepriviatne ,ktore mozes navstivit na celom uzemi sk ,ci uz za uplnu uhradu,ci cez poistovnu.treba len chciet. nie hladat priehladne vyhovorky ako sa to neda.
co sa tyka ockovania,viem ake su na sk postupy,aky je tam zakon,ako sa uplatnuje v praxi konkretne u konkretnych ludi.a vedz,ze mnohi nemaju ziaden problem v kominikacii s lekarom doslova ´´usit´´ na svoje podmienky aj ockovanie ci neockovanie seba ci svojich deti.
len v jednom mas pravdu,ziaden dobry advokat nezacne spor,kde vie ,ze nie je mozne na sude s nim uspiet..a ja dodavam,ze nie preto,ze by sa bal ist do sporu so statom nebodaj.ale preto,ak by klient nemal pravdu,alebo nemal na spor dostatocne silne dokazy.ty si laik.preto vec vidis so svojho subjektivneho pohladu.a ja to tak aj beriem.ale tvoj pohlad je skresleny. treba sa na vec pozerat nezaujato a nehladat vyhovorky ako sa co neda.ale hladat riesenie,ako sa to da. to je na sk najväcsi problem v podobe dedicstva totalitarneho rezimu.len slovne ´´riesit ´´ problemy ci zalezitosti.ale v praxi nic nepodniknut radsej hadzat zodpovednost za svoje problemy na ineho.

@irenkask
@nae Vy tu ľudom predávate vitamínové doplnky pre ich deti, ktoré podľa študie, ktorú som vám dala zvyšujú riziko leukémie a ešte máte odvahu niekoho z niečoho obvinovať?