Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Tuto sú grafy pred a po zavedení očkovania, nie sú to grafy umrtnosti, ale chorobnosti a z nich jednoznačne vyplýva, že po zavedení vakcín došlo k uplnemu poklesu chorobnosti. A nič také, že chorobnosť klesala ešte pred zavedením očkovania.
@adsumus
Ja mám narozdiel od teba aspoň aký taký odborný rozhľad, že si netrúfam očkovanie doporučovať, a už vobec nie dojčatám!!! A v praxi som videla ten masívny nárast detských leukémií v poslednom desaťročí, úplne maličké detičky - ALL, neuroblastómov, retinoblastómov, špecifických lymfómov atď. Myslíš, že všetci mali zdegenerovaných rodičov alebo bývali pri azbestárni?
Hlavne že ty, "obyčajná mama", máš taký fantastický prehľad a okamžite k dispozícii kvantum citácií. Tak blahoželám, máš dobré zdroje, možes sa potľapkať po pleci.
@aristka Oni nepripustia žiadnu inú príčinu ochorení, ani u detí, ani u dospelých, ani u psov. Podľa nich za všetko, tak či onak môže očkovanie. A každý kto má zaočkované dieťa a sám je zaočkovaný, tak je vrah a samovrah a mali by mu zobrať deti. Vid môj status, kde sa mi to jedna z nich nehanbila napísať.
@nae Deti nemôže mať a preto nechce aby ich mali druhí a preto im praje smrť pomocou vakcín, je zatrpknutá a zlomyseľná aj s pomocníčkami. Závidí že aj keď máme postihnuté deti, tak sú inteligentné a bystré a odlišujú sa od tých očkovaných tým že nemajú v mozgu jedovaté toxíny a hliník a v DNA potratové bunky rôznych embryí. Ich deti majú zaplienený mozog.
A deti nemôžu mať,lebo by nedokázali priať smrť našim deťom a stále nabádať aby ich kaličili vlastní rodičia, to nie je normálne.
Ale pritom nechcú niesť zodpovednosť za to, že nás nahuckali aby sme ich očkovali.
Toľko nenávisti zo seba dávajú len preto, že sme viacerí odhalili ich konšpirácie a zlosti čo tu produkujú 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒
Miesto aby sa ospravedlnili a išli robiť užitočné veci.
@irenkask ja nie som za alebo proti,ja som za to aby si rodič mohol vybrať,tak ako je to vo všetkom,nie som za očkovanie každej blbosti,napr.rotavírus,ale ak človek vidí zomierať dieťa alebo človeka na meningitídu a koľko ľudí,ktorí k nám migrujú majú hepatitídu...nemala by som odvahu neočkovať...,ale nech je to na dobrovoľnosti
@aristka Nie , nie, ja som objektívna vo všetkom a u každého. Ja som tak isto zachraňovala ťažko postihnutých ľudí, deti, opatrovala som ich, videla som čo s nimi robilo užívanie liekov, takže si nemysli.A tie členky by si musela mať až desať metrov vo výške aby si mohla povedať čo som ja dosiahla .
ˇAno a zažila som, keď brali na chirurgii na operačke úplatky za operáciu detí ktoré mali rôzne druhy rakoviny, ešte povedali mamičky aj koľko kto, takže tie deti aj tak zomreli a tí dotyční nemali ani štipku hanby, bez hanby dokázali tie peniaze pýtať,takže nie jed môj ale hanba vaša a pravda.
A bohužiaľ takíto lekári zatienia tých slušných. Vieš, ja som si toho zažila v tomto rezorte veľmi veľa, a až ty pomôžeš toľkým ako ja, môžeš sa prísť so mno u merať. Dvadsať rokov som robila túto prácu plus opatrovala som aj moju ťažko chorú mamu popri robote. A nerobila som na jednom mieste ale na rôznych moja .
@aristka Tento príspevok beriem,ale na všetky meningokoky ťa nezaočkujú aj tak. A ak ťa zaočkujú tak aj keby si si dala zistiť protilátky, nikto ti nič nezaručí či neochorieš aj tak, a mierny priebeh ti zaručí len lekár ktorý klame, nik iný.
Očkovanie slúži tým pádom u teba ako skôr psychický činiteľ, že sa uspokojíš, že to nedostaneš a budeš kľudná.
Pred desiatimi rokmi by som bola aj ja určite kľudná, ale po týchto piatich rokoch štúdia, výmeny skúseností a aj po mojom nielen vnučkinom očkovaní vôbec nie som kľudná.
Ja po chrípkovej a pneumovakcíne mám zníženú bunkovú imunitu a skončila som na pľúcnom a alergologickom oddelení, a doteraz som tam.
A to som mala chrípky vkuse, zápaly, laryngitídy a teraz naposledy som mala CRP 18. Vlani 10. Už ma osem rokov vyšetrujú a neprišli na nič z čoho. Takže ak nevedia zistiť takúto maličkosť, ako by som im mohla veriť že rozumejú očkovaniu a vakcínam. Jednoducho nezlučiteľné, odporuje si to.
Pani Johnsonová bojuje proti AV a chce, aby si všetci rodičia dali zaočkovať svoje deti.
Jej dcérka Laine Bradley zomrela na osýpky, ktorými sa nakazila ako 10 mesačná pred tým ako mohla byť zaočkovaná. Chcela sa stať veterinárkou, ale ako 7 ročná prestala vykonávať jednoduché úkony a začala sa sťažovať, že nepočuje. Nakoniec jej diagnostikovali subacute sclerosing panencephalitis, zriedkavú, ale smtreľnu chorobu, ktorá sa môže rozvinúť asi 10 rokov po prekonaní ochorenia.Za dva týždne oslepla, prestala chodiť a rozprávať. Jej mama sa musela vzdať zamestnania a starať sa o dcérku až do konca. Teraz prosí rodičov, aby podpísali petíciu v Austrálií, ktorá obmedzí neočkovaným deťom kontak s očkovanými.
http://www.heraldsun.com.au/news/cecily-johnson...
Ak sa to stane dieťaťu, ktoré rodičia nedajú na tvoj podnet zaočkovať, budeš niesť morálnu, finančnú a právnu zodpovednosť?
@irenkask
@aristka A vieš, čo nám hovorili keď sa začala moja vnučka liečiť na neuroblastóm.Prvé čo povedali, budeme ju liečiť,ale nezaručujeme vám vôbec nič, nevieme vám povedať čo sa s ňou bude diať vôbec nič a za nesprávnu alebo nejaké pochybenie neručíme, nič vám nesľubujeme. Vôbec nevieme či sa to aspoň zlepší alebo vylieči, je to agresívny typ rakoviny a v pokročilom poslednom štádiu s metastázami v nožičkách v kostnej dreni .
My neskúmame príčinu rakoviny nás zaujíma len liečba.
Dali dcére podpísať papier že nežiadúce účinky po podaní chemo , ožiarov, transplantácii hrozí oslepnutie, ochrnutie, ohluchnutie, odumretie reproduktívnych buniek/ nebude mať nikdy deti/, osteoporóza a preberáme za toto plnú zodpovednosť ako rodičia, čiže s tým súhlasíme a musíme s tým rátať. Takže nijaký lekár ale rodič preberá tú zodpovednosť o ktorej hovoríme v praxi, lebo to dopustil a súhlasil.
@adsumus Ja si to nemyslím ,ale ak si to tvoja hlava myslí tak preč s ňou, lebo ti je nanič a ten tvoj opakovaný odkaz je len mlátenie prázdneho klasu kde niet už zrna. O ničom. Bez akej koľvek hodnoty.
Všetko je to len tvoja vymyslená virtuálna zodpovednosť ktorá začne keď pustíš počítač a končí keď ho zavrieš.
Nezodpovedá životu v realite ale v spiritualite inej dimenzie.
Nedokážeš prijať plodnú kritiku a úplne ti stačí keď tu príde nejaký hocikto a na všetko ti povie áno presne tak ako ty povieš.
Lenže je dôležité aj kto hovorí nielen čo hovorí a na to v tvojej počítačovej hre zabúdaš.
Lenže druhí to vidia objektívne a ty subjektívne, ale ty asi za to fakt nemôžeš, nech ti boh nateraz odpustí kým zase čosi nevyparatíš. 😔 😔 😔 😔 😔
@adsumus este raz, ale uz fakt naposledy!.....nik nebude niest za rozhodnutie rodicov zodpovoednost! ziadnu ani moralnu, ani financnu ani pravnu!........lebo "podnet" je zvlastny pojem a rozhodne sa zan nenesie zodpovednost, zodpovedni su stale ti rodicia, kt. nedali ockvoat (ci dali ockovat) a je jedno ci na niekoho podnet, ci sa im to prisnilo, ci to vyvestili, ci ich osvietilo, ci len tak sa rozhodli, ci im to odporuci lekar, hocikto.....chapes? nechapes, co? stale..... 😒
chcem len napísať,aby ste si tu uvedomili,že medicína je vedná disciplína a to znamená,že ako pac.byť informovaný za a proti a na základe toho sa má rozhodnúť,ak podpíšem informovaný súhlas,zverujem sa lekárovi do rúk a súhlasím s liečbou,to znamená,že som bol riadne informovaný,ak pri liečbe pochybí lekár,postupe liečby je na vine on...,ale treba si uvedomiť,že sme individuá a nie vždy platí to čo je v knihách napísané,to aké sú príznaky choroby ,reakcia na liečbu a hlavne prevencia,všetko je to veľmi individuálne a preto aj vedecké,takže vám nikto nedokáže zaručiť 100percentnú istotu,že to či ono je tak alebo to zaberie,nie sme stroje,ktoré sa dajú tak ľahko opraviť...preto aj radikálne ano či nie v tejto dobe plnej ftalátov ,hormónov a migrácii obyvateľstva je na uváženie a na rozmýšľanie pre vedu 🙂
@adsumus a keď dieťa POŠKODÍ očkovacia vakcína aj ten lekár nesie zodpovednosť????? buďme objektívny-jedni áno a druhí nie????nie je to proti zdravému rozumu???? s takým dieťaťom sa rodič trápi(aj dieťa) do konca života-pokiaľ mu jeho dieťa prežije-trošku treba najskôr porozmýšľať kým niečo napíšem nie???? neznamená že keď sa to nestalo môjmu dieťaťu že sa to nedeje a zachovám sa ako pštros-môj názor
@sorciera24 Ty pochop, že lekári ti musia povedať pravdu a mať na to vedecké dôkazy, zatiaľ čo šarlatáni ludí navádzaju na liečbu len na základe svojich dojmov, čo môže byť naozaj nebezpečné.Ako si vysvetľujete, že väčšina neuroblastomov vzniká ešte počas vyvoja bábätka v brušku matky? Aj za to môže očkovanie?
To ste celí vy, voláte po slobode, odvolávate sa na demokraciu a ked si niekto dovolí vyjadriť s vami nesúhlas chcete sa ho zbaviť a najradšej by ste ho obesili. Ja hovorím o svojej skúsenosti s očkovaním som za, som zaočkovaná aj takmer každý koho poznám, považujem to za lepšiu cestu ako vystavovať seba a iných ľudí ochoreniam a následným dôsledkom liečby. Co sa ti natom nepáči. Nenávisť voči nikomu necítim, či už očkuje alebo nie. A pozri si lepšie, kto tu koho uráža. Pospisuj si urážky, ktoré padli mojim smerom a urážky, ktoré išli odo mna a potom vypisuj, že niekoho osočujem.

@adsumus "Prečo nedokážete pochopiť, že ak je rovnaký počet zdravotných problémov medzi očkovanými a neočkovanými deťmi, viníka treba hľadať inde?" Daj dokaz, ze neockovane deti su postihnute takymito problemami v tom istom pocte (percentualnom vyjadreni) ako ockovane. Nech logopedi ZVEREJNIA, kolko ich pacientov je zaockovanych a kolko nie. Staci statisticky udaj - ziadne osobne udaje. To iste nech urobia alergologovia.
Ohladne Japonska - ja som zas cital, ze ked Japonci vydali nariadenie, ze deti sa budu ockovat (akokolvek) az po 2. roku zivota, tak Umrtnost deti na zastavu dychania sa znizila na 0(citaj NULU). Pokial ja viem momentalne sa v japonsku ockuje az od 1 roka zivota dietata.
Budi sa mi mala, tak to najdem neskor.