icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

bettypo
21. máj 2013

@avokimada ONI si to vybavia.dokonca platia ludi co prispievaju tak co sa cudujes

jerryjanka
21. máj 2013

@avokimada máš uplnu pravdu - je to presne tak - zodpovednosť za poškodenie u nas nepreberie ani firma ani štát ani lekár - drvivá väčšina ti ani nepovie čo očkovanie obnáša o rizikách nehovoriac tie predsa "neexistujú"
sranda ako sa dá vždy vykrútiť ked nemám odpoved že? proste sa odpovie na niečo ale diametrálne odlišné a ešte taká kravina. No nemám slov fakt. Niektorí ľudia proste asi potrebujú dostať od života riadny kopanec do zadku - aby sa prebrali.

nae
21. máj 2013

@avokimada To je na dlhšiu debatu.Keď si pozrieš definíciu, čo (resp. kto) je troll, viac sa ti to osvetlí. (Inak svoje vysvetlenie som zhrnula na str. 24 dole.)
p.s. panuje tu názor, že treba podporovať dualitu názorov, tak asi aj preto...

avokimada
21. máj 2013

@adsumus -nepleť si pojmy s dojmami.sloboda a demokracia-o ktorých mimochodom odo mňa nepadlo ani slovo-sú len frázy,keď ide o život dieťaťa.aj ja som zaočkovaná a keby mi moja dcéra neotvorila oči,bolo by to tak aj naďalej.som zaočkovaná a som z tých šťastných čo nemali žiadnu vážnejšiu reakciu ,alebo skúsenosť negatívnu.mám 50 rokov a viem určite že sa už zaočkovať nedám.ale to všetko neznamená že keď som ja relatívne šťastne vyviazla z očkovania a zatial majú to šťastie aj moje deti,že to šťastie môže mať aj moja vnučka!!!!!!!! určite nebudeme riskovať jej zdravie a jej život-teraz sa očkuje inými svinstvami ako pre 30rokmi.pred tým sme žili v komunistickej totalite a teraz je to "DEMOKRATICKá TOTALITA"??????

sirinka
21. máj 2013

@adsumus lenze v tejtonaivnej viere zabudas na iste okolnosti... To, ze lekari musia neznamena, ze tak aj cinia a pokial nemas dostatocnu informovanost, slabo sa zaujimas a iba slepo veris, mozes tvrdo narazit. Dalsia vec je, ze uz mame za sebou aku taku historiu a vo vede a vyskume je maloco definitivne a to, co sa dnes prezentuje ako bezpecne a neskodne, moze o par desatroci byt na zozname neziaducich latok atd.... Nebezpecne je a vzdy bude iba ked clovek prestane pouzivat svojvlastny rozum a instinkt a necha sa iba viest rozhodnutiami inych ludi. Preto slobodna volba je zaklad...

adsumus
autor
21. máj 2013

@avokimada Vieš o tom, že nás očkovali dvojnásobnými dávkami hliníka? Obrnu sa podarilo potlačiť len vdaka očkovaniu a ked sa prestaneme očkovať môže tu byť späť. Uvedomuješ si, že pri liečbe ochorení môže tiež dôjsť k nežiadúcim účinkom? Potom pôjdete štrajkovať proti antibiotikám, infúziam(tie tiež obsahuju hliník) a všetkým ostatným liekom?

Prečo tu stále pletiete poitiku? Bavíme sa o výhodach a nevýhodach očkovania, porovnávame s ochoreniami, upzornujeme na nedostatky, zavádzanie. Ak sa chceš sťažovať na lekára máš kam ísť. Kam mám isť ja, ak si zaočkujem dieťa homeopatickou vakcínou a to ochorie a umrie?

sirinka
21. máj 2013

@adsumus ktoreinfuzie obsahuju hlinik?

avokimada
21. máj 2013

@adsumus a vieš ako účinkujú vakcíny proti chorobám na ktoré sú určené-veľké prd-choroby skôr vyvolávajú ako ich potláčajú-my čo sme boli očkovaní pred desiatkami rokov nie sme imúnni proti chorobám-ale farmaceutické spoločnosti to vysvetluju po svojom aby zarobili.žiadna látka nepôsobí roky v organizme a nie desiatky rokov-len keby to bolo božie dielo-čomu ja neverím.a čo sa tyka toho hliníka-to je bagateľ-skoro celý život sme jedli hliníkovým príborom a niektorí aj z hliníkových hrncov a tu sme-tie látky teraz sú na inej báze-jedovatejšej a agresívnejšej.

avokimada
21. máj 2013

@jerryjanka len aby ten kopanec dostalí tí zadubenci a nie ich deti-a keď prídeš k lekárovi,tak ti povie že príbalový leták nedostal alebo nemá čas čakať kým si to prečítaš.som zhnusená ☹(

avokimada
Odpoveď bola odstránená
jerryjanka
21. máj 2013

pozor lebo ťa dá zablokovať to vieš blokujú sa len osoby ktoré sú proti zárobkom stránky ona by mohla aj hákový kríž nakresliť a nič by sa nestalo

kvieta
21. máj 2013

@jerryjanka Ak by nakreslila hákový kríž, nahlásila by som ju🙂

kvieta
21. máj 2013

@avokimada Adsumus nesiaha v konverzácii Vašej dcére ani po členky. Tá mala neskutočne"vyberané" spôsoby, možno by ste mali jej smerovať svoje výchovné rady. Prejdite si jej príspevky, či sa Vám bude páčiť jej štýl. Kto číta celú diskusiu, vie, kto komu nadáva a kto koho uráža a podceňuje.
Ale zas, je možné, že tu máme dcéru s maminým nickom a znova to tu začne☹...

nae
21. máj 2013

@adsumus ahoj, opakovane som ťa žiadala (prosila), aby si mi napísala alebo poslala zoznam očkovacích látok, ktorými sa očkovalo v 70. a 80. rokoch, samozrejme ideálne aj s príbalovými charakteristikami.
Asi to nejako zapadlo prachom, tak ťa o to prosím znovu. Rada by som si vypočítala, koľko hliníka som dostala do 18 rokov do tela vďaka vakcínam v porovnaní so súčasným očko kalendárom. Ďakujem vopred.

nae
21. máj 2013

@kvieta Len pripomínam, že prvý, kto nezvládol ukočírovať konverzáciu so zablokovanou užívateľkou je práve sama zakladateľka témy, viď str. 24 (adsumus to misaha :Už si mi stokrát napísala, že ma urážaš, že sa mi vysmievaš, že ma lutuješ, tak ti davam na vedomie, že ešte mi môžeš do riti fukať.)
To len tak by the way.

jerryjanka
21. máj 2013

@nae najlepšie je hlobnuť niečo čo sa neda overiť nie? joj smejem sa 😀 😀 😀 😀 😀

nae
21. máj 2013

@jerryjanka Ale ja by som si to úprimne rada zistila - tú záťaž v porovnaní so starším očkovaným synom. No, uvidíme, či moje prosby budú vyslyšané 😉

jerryjanka
21. máj 2013

@nae tak na to ti odpoviem rovno že nebudú 😀

natas4
21. máj 2013

@avokimada nik sa tu nevyjadroval takym vulgarnym sposobom ako vasa dcera...teda okrem este jednej uzivatelky Irenky , ktora ani v dochodkovom veku neprisla na to, co je to slusna diskusia

nae
21. máj 2013

@natas4 Ešte si zabudla na samu zakladateľku témy, ktorá ako prvá nezvládla komunikáciu (adsumus to misaha :Už si mi stokrát napísala, že ma urážaš, že sa mi vysmievaš, že ma lutuješ, tak ti davam na vedomie, že ešte mi môžeš do riti fukať.)(strana 24)
p.s.Irenka je vo veku, ako tu stále prítomná užívateľka jarhal. Ako si si iste všimla, výpovedná hodnota oboch prispievateliek je neporovnateľná (nielen čo sa týka tejto diskusie).
😉

natas4
21. máj 2013

@nae prva zacala utocit , urazat, zosmiesnovat misaha...na tie jej kecy, adsumus zareagovala este primerane, vzhladom na to co jej adresovala misaha ci uz v tejto teme alebo v skupine povinne ockovanie
Jarhal nejak moc neevidujem, okrem par smajlov, irenku evidujem uz dlho a nielen v tejto diskusii a je to zatrpknuta osoba, ktora je plna nenavisti a zla a tak aj vyzeraju jej prispevky

Myslim, ze ludia ci uz z jedneho alebo druheho tabora by si mali zachovat urcitu slusnost a mieru a diskutovat konstruktivne, bez urazok, osocovania, zosmiesnovania

aristka
21. máj 2013

@sirinka klasická infúzia hliník neobsahuje ,ale napríklad sa vie ,že infúzne súpravy,ktoré sú povedšinou z číny a sú plastové sú plné karcinogénych ftalátov a toto nikto nevie vyriešiť,lebo to ľuďom nemáme ako podávať

dazdovka
21. máj 2013

@natas4 tato tema bola od zaciatku myslena ako provokacia, ak by to bolo myslene vazne, tak by mohla byt odsudena kazda dobra dusa, ktora priatelom, ci znamym poradi nieco na zmiernenie zdravotnych potiazi. Cisty ventil, virtualna vojna argumentov a provokacia prizemnych vasni... S takymto zamerom bola tema vytvorena.
Celkom by ma zaujimalo ako to dopadne teraz po roku samostudia a rozsireni informacii u @pectore, ktora sa nas tu pred rokom snazila presvedcit, ze jej znama lekarka rozlozila hexavakcinu (ona sama bola bez akejkolvek znalosti o tom, proti comu sa ockuje), davala jej ju vzdy zohrievat v dlani a pustala tu na nas podobne hlody, tak by bolo zaujimave vediet, ci sa dalej bude snazit zaockovat svoje deti aspon tym vsetkym, co je povinne? Z principu nemohla tvrdit, ze je to nebezpecne, ked uz ockovat dala a citila sa spokojna, ked si nic nezistovala pred ockovanim, to je jasne, ego niekoho nepusti...
Zelam vsetko dobre a podnecujem uzavretie temy.

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka To, že infuzie obsahuju hliník som sa dozvedela na vašej stránke, v tomto kompiláte:

http://rizikaockovania.sk/dok/Aktualne_poznatky...

Chceš povedať, že teda neobsahujú? Alebo ako to teda je? Vieme vysvetliť?

natas4
21. máj 2013

@dazdovka to kto, preco a s akym umyslom zaklada temu ja neriesim....kazdy je zodpovedny za svoje dieta, za svoje rozhodnutie a kazdy z nas si bude znasat nasledky svojich rozhodnuti

adsumus
autor
21. máj 2013

@dazdovka Aký máš názor na ľudí, ktorí iným ľudom predávaju vitamínové doplnky pre deti, o ktorých existuju vedecké študie, že zvyšuju riziko rakoviny?

sirinka
21. máj 2013

@adsumus dakuje za odkaz, nedozvedela som sa tam, ktore infuzie obsahuju ten hlinik. Mozes byt konkretnejsia? Fakt ma to zaujima.

sirinka
21. máj 2013

@natas4 ale tu prave narazame na ten problem, ockovanie je povinne v nasom state, nemas pravo sa rozhodovat co a kedy, ale nasledky budes znasat len ty....

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka To sa budeš musieť obrátiť na autora toho, článku, ktorý to tam uvádza, ja ho nepoznám a veľmi ma tiež zaujíma, ktoré infuzie obsahuju hliník. ty máš aký názor na ľudí, ktorí iným ponukaju vitamínove doplnky pre ich deti a pritom existuju študie, že tie zvyšuju riziko rakoviny? Zdá sa ti to v poriadku?

natas4
21. máj 2013

@sirinka aj ked je povinne, tak mas pravo volby...zaplatis pokutu a dieta nezaockujes...v inych statoch je "nepovinne", tak zaplatis sukromnu skolku, pripadne ta nahana SS