Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Daj dôkaz že si znovu zaočkovaná a uverejni to tu, že máš celú rodinu zaočkovanú a dám sa aj ja. To je zodpovednosť, začať od seba a ísť príkladom, nie vykrikovať do tmy bez zodpovednosti.................................
Aké máš protilátky, ktorý lekár sa to zaručil že máš 100 % ochranu, v čom, tvoje dieťa, manžel, milenec, mama, otec, susedia konkretizuju a nevnucuj to len druhým.
Materská škola toto.
Že sa vám chce...
@zeleny_cajik A ty si čo tak nad vecou? Teba sa infekčné choroby netýkajú?
Rubeolu som ako 4 ročná prekonala a mamina hovorí, že to bolo úplne v pohode a to som bola 4 mesiace po kiahniach a o ďalšie 2 mesiace ešte mumps.
Skôr by som sa obávala toho, čo to urobilo v mojom tele, keď ma o 9 rokov na to ešte aj proti nej zaočkovali 😠
@adsumus 😀 no pockaj, a to si myslis, ze ked prekonanie choroby nezarucuje imunitu, tak vakcina ano? 😅
Kazdopadne - ok, mozno nemam, a mam dve zdrave deti a tretie na ceste a kvoli rubeole som sa nikdy nestresovala.
Neviem co je zle na tom, ak deti prekonaju detske choroby. Mne to pride normalne a spravne. Ale imunite mojich deti zial nie je dopriany tento luxus...
@betati kde ste zohnali rubeolu? 😎
Pápežská Akadémia Pro Vita vydala toto vyhlásenie k žiadosti jednej organizácie, ktorú zaslali
Cardinalovi Josephovi Ratzingerovi v roku 2005 o stanovisko k vakcínam vytvoreným pomocou ľudských buniek. Celý preklad nebudem uvádzať, máte možnosť si preložiť, pretože prikladám link.
http://www.cogforlife.org/vaticanresponse.pdf
Toto sú časti, ktoré sa najviac týkajú našej milej diskusie:
Veľká epidémia v USA, ktorá vyústila v 20000 prípadov kongenitálnej rubeoly (11250 potratov), 2100 úmrtí pri narodení,11600 prípadov hluchoty, 3580 prípadov slepoty a 1800 prípadov mentálnej retardácie, spôsobila vývoj a uvedenie účinnej vakcíny na trh. Vážnosť kongenitálnej rubeoly a hendikapy, ktoré spôsobuje, oprávňujú systematické očkovanie proti tejto chorobe.
Existuje povinnosťou používať alternatívne vakcíny skôr ako tie, ktoré sú spojené s morálnym problémom.
Pokiaľ ide o očkovacie látky bez alternatívy, je zákonné používať ich, tak aby sa zabránilo vážnemu riziku nielen pre vlastné deti, ale hlavne pre populáciu ako celok- najmä pre tehotné ženy.
Takže oficiálne stanovisko Vatikánu, je, že pre celok je lepšie očkovať ako neočkovať, aj keď my rodičia s morálnymi výhradami máme povinnosť tlačiť na predstaviteľov štátu o vytvorenie takých vakcín, s ktorými sa nespájajú žiadne morálne dilemy.
Mňa picne... rubeolové návštevy... Masochizmus na deťoch... Pomóóóóc!!!
@keby bola sto razy očkovaná,ja by som sa veru nedala-nikdy proti ničomu-radšej skapem na chorobu ako na následky očkovania-a nikomu nenahrám peniaze do gágora(to by som bola ešte na tom dobre keby som skapala po očkovaní-možno by som trpela a trpela a trpela a až potom skapala ☹
Vatikán aj všetci pánboškári mi môžu byť ukradnutí-takých príživníkov tento svet ešte nevidel-nikdy nič nerobili len hrabali a hrabú-a to mám ešte brata farára-môže ma aj šlak trafiť-darmožráči
keď jedny padnú do hnoja poskáčete tam všetci????to už je aký argument-keď nás očkovali,tak aj my budeme očkovať????

@avokimada Ja nezhodnocujem posledných pár strán. A ruku na srdce... @natas4 nikdy nejako agresívne do tém neprispievala, prispievala vcelku iba sporadicky a vnímala som ju skôr ako mamičku, ktorá skôr ďalej nebude očkovať, ako bude, čo pamätám, šlo hlavne o MMR. Posledných pár strán všímam, ako jej stúpal adrenalín, ale tak to aj mne🙂
A vlastne komu nie...