Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Ja mam rubeolu prekonanu v roku 1987 a v roku 2011 stale dostatok protilatok...
Mimochodom, vacsinu dnesnych prispevkov som oznacila adminom, za takuto uroven debaty by si tema zasluzila stopnut.
@adsumus Mýliš, či skôr máš neúplné info o postoji cirkvi ku vakcinácii. Pípež Ján Pavol 2 mal úplne odlišný názor a amjú ho i dnes mnohý cirkevní predstavitelia. Osobne nie som praktizujúci kresťan, ale viem, že mnohí kresťania majú výhrady svedomia k používaniu vakcín vyrobených za pomoci potratených detí. A je naozaj len na ich svedomí, či takéto vakcíny odmietnú. Nokto im nemusí dávať rady, či majú alebo nemajú mať výhradu svedomia, ani neveriaci, veriaci, či zaplatení, či pokrytecký presdtavitelia cirkvi. Je to čisto na ich svedomí. Skús si zistiť viac info. Mohla si prísť k nám na besedu, mohla si sa porozprávať s matkami,ktoré s tým problém majú, čo im na to povedali niektorí predstavitelia cirkvi, mohla si sa porozprávať so vzdelaným bioetikom, ktorý pochodil i kongresy v zahraničí.
Čo sa týka rubeoly, nebolo by vhodnejšie, aby sa každá nastávajúca matka rozhodla, či sa dá zaočkovať? Nech sa ony chovajú zodpovedne a nie riskovať zdravie dojčaťa, aby boli hypoteticky chránené dospelé či dospievajúce potencionálne matky. A ak už povinné očkovanie rubeolou, nebol by naň vhodnejší čas okolo 16-17 roku, keď dievčatá začínajú pohlavne žiť a hypoteteicky by mohli otehotnieť?
I tak však zastávam názor, že ak sa ako potencionálna budúca matka bojím rubeoly, mám sa ja dať zaočkovať pred otehotnením a tak sa chovať zodpovedne a nie vyžadovať "zodpovednosť" od malinkých detí, u ktorých je rubeola naozaj bezproblémovým ochorením.
Nik im nebráni očkovať sa pred otehotnením, či pred začatím pohlavného života. Rovnako je to so žltačkou typu B.
@adsumus ake prve dieta???
Ja viem, ze som rubeolu prekonala. Moje deti v dospelosti budu vediet, ze ju neprekonali a ze neboli ani ockovane. Ked sa budu chciet dat zaockovat v dospelosti, mozu tak urobit.
A zaockovane zeny sa predsa nemusia bat, su predsa ockovane prave preto, aby ich nezaockovane deti nakazene rubeolou nenakazili.
@adsumus A ešte otázka, ako ty tlačíš na zodpovedných, aby vyrábali lepšie vakcíny?
A naozaj si presvedčená, že sú naše deti očkované ako my? KOľko máš rokov? Ja polovicu očkovaní nemám a nikdy nikto nás danými chorobami nestrašil. Boli bežne označované ako bežné detské ochorenia. Lekári by mali v prvom rade zapracovať na tom, aby vedeli bežné ochorenia diagnostikovať a následne liečiť. Stále trpí a umiera veľa ľudí len z dôvodu zlyhania lekára.
@zitaje Tak na túto otázku som ešte nedostala rozumnú odpoveď. POdotýkam rozumnú, lebo mi bolo povedané, že musíme myslieť i na ženy, ktoré otehotnejú neplánovane, nechcene, alebo vo veľmi rannom veku. Čiže niekto sa môže chovať nezodpovedne a my preto musíme riskovať zbytočné očkovanie. Úžasná logika.
@adsumus Môžeš mi svoje slová vysbvetliť??? snažím sa nájsť logiku,a le nie je tam žiadna. Prckovia sú chranení očkovaním, ale zaočkovaní pubertiaci už by chránení neboli? Ani zaočkované ženy pred otehotnením????? Môžeš my to vysvetliť???????!!!!!
Ja postoj cirkvi nespochybňujem. Spochybňujem tvoje pochopenie ich postoja a postoj určitých predstaviteľov cirkvi. Opakujem, Ján Pavol mal na to úplne iný názor, v tak zmysle aj vydal list. Skús si nájsť a prečítať.Alebo dobehni sa porozprávať s ľuďmi, ktiorí v tej oblasti podnikajú rôzne kroky a amjú najlepšie info.
@abbey1 vsak nech ockuju v 15rokoch, pod 15 r. by baba teoreticky nemala mat ako otehotniet, nie?
@adsumus vysvetli mi prosim, aky ma zmysel ockovat celoplosne vsetky 15-mesacne deti, ked podla teba ockovanie nezabrani tomu, aby sa clovek rubeolou nakazil. V tom pripade taketo ockovanie predsa nema zmysel...
Rubeolou sa nenakazí nikto, neočkovať nasilu nikoho a nepočúvať nezmyselné príkazy poskokov vakcinacistov. Nešíriť neopodstatnený strach a neveriť takým čo sa boja každého prdu.
Ak sa niekto bojí, navštíviť odborného lekára ktorému veríte alebo sa nebáť. 😉 😉 😉 😉 😉
A ešte dotaz, ak sa teda môžu nakaziť aj očkovaní, načo potom očkujeme? Ja tvoju logiku úplne prestávam chápať a si nie som jediná. Teda neviem, či sa to dá logikou nazvať.
Asi tu naozaj nemá význam prispievať, lebo ty zrejme naozja asi nie si prístupná ani zdravému rozumu a ak ti niekto poukáže na nepresnosti, či ti položí otázku, rozumnej odpovede sa nedočká. Napíšeš hocaký nezmysel bez toho,aby si sa zamyslela.
@zitaje Ja to pochopiť neviem, ani naša lekárka, ani zopár lekárov, ktorých som sa pýtala, lebo to sa pochopiť nedá. Stačí monovakcína a šupnúť ju pubertiakom, ešte lepšie potencionálnym matkám. A ak očkovanie nechráni, tak potom predsa nemá význam očkovať hlava nehlava plošne. Stačí zaočkovať ohrozené skupiny a dúfať, že naozaj pomôže.
No asi ozaj idem. Tu sa nedozviem žiadne relevantné info, presviedčať o neočkovaní nemám v pláne, to si musí každý sám zvážiť. Osobne viem, kde a u koho hľadať info. Len mi občas nedá, keď tu čítam bludy, označovanie za nezodpovedných a podobné urážky.
@adsumus Sorry, to sa pochopiť nedá a takú logigu ja pochopiť ani nechcem. Ja nemám v pláne vymeniť rubeolu za iné nevyliečiteľné ochorenia, poškodenie imunitného systému našich detí, len pre hypotetické blaho niekoho iného. Je mi jedno, že ma niekto nazýva sebeckou matkou, ano ak ide o moje deti nepozerám vpravo či vľavo. Ide mi o ich dobro. Nech si každý z vás verí, v čo len chce.
@abbey1 ja z rubeoly nemam strach...ale samozrejme by som nevyhladavala a nerobila rubeolovu turistiku ako tu poniektore....rubeola, mumps - moj nazor je, ze je naozaj lepsie, ak tieto ochorenia dieta prekona v detstve...ak nie, bolo by dobre ak by sa mohli zaockovat v puberte...ja sama som prekonala obe...ja sa bojim len osypok a tie nie su taka sranda, ako je tu mnoho x prezentovane (mame nedobre skusenosti s osypkami v rodine)....bohuzial monovakcina nie je na Slovensku mozna
@abbey1 Uvedom si, že tvoja neočkovaná dcera bude tehotná a tam sa bude pohybovať kvantum nezaočkovaných detí a bum zhodou okolností len takú bežnú chorobu budú mať ako osýpky aleno mumps alebo rubeolou a tvoje vnuča v brušku sa nakazí a ohluchne alebo oslepne alebo aj umrie. Potom asi zagratuluješ svojim priateľom, že sa rozhodli svoje deti neočkovať, že to pre ich imunitu budet ASIASIASI tak lepšie.
Neočkovaním bábätiek neohrozujete bábätká , ale zisky farmaceutických firiem a lekárov a budete sa podieľať na tom,aby ľudstvo tak rýchle nezomrelo na nežiadúce účinky vakcinácie, čo sa momentálne deje.
@adsumus Môj posledný príspevok k tebe. Moje plne zaočkované dieťa už zomrelo. Osobne sa bojím oveľa viac iných chorôb. Každý má mať právo zaočkovať sa čím chce a kedy chce po osobnom zvážení a porade s lekárom.
Nikdy nebudem súhlasiť s bezhlavým očkovaním našich detí.
A zopakujem moju otázky, máš zmerané protilátky, si doočkovaná??? Ak nie, rovnako sa raz možno "poďakujem" tebe, či ťa budem rovno žalovať, ako nás tu ty vystríhaš možnými žalobami.
Ale v podstate odpoveď nečakám ,lebo sa žiadnej rozumnej nedočkám. 😉

@avokimada No vidíš tie výkriky do tmy, ešte sem zatiahli aj cirkev, ktorá má na svedomí svoje ťažké hriechy ako homosexualitu spojenú s pedofíliou, korupciu, interupciu, zneužitie a znevažovanie cirkevnej stolice, tunelovanie majetku cirkvi a násilné umlčovanie a odvolávanie kňazov, ktorí na toto poukazujú.
Takže až si svätá stolica vynesie svoj hnoj z honosných katedrál až potom sa má právo vyjadrovať k očkovaniu.
Pozor na toto mamičky, je dôležité aj kto vás chráni aj čím vás chce chrániť. 😉 😉 😉 😉 😉 😉