Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@zitaje Ty mi radšej povedz, prečo tu silou mocou, chceš mať tú rubeolu, ved keby sa ju podarilo vyhubiť očkovaním, tak ako pravé kiahne, tak máme všetci svätý pokoj, neočkujeme, nevadíme sa. Aj obrnu si tak zastávaš? A tá je už veľmi blízko vyhubeniu, potom sa už nebudeme musieť vôbec očkovať. Ale to by vyžadovalo trochu zodpovednosti. Tam sa treba ísť motivovať do Svedska a Norska.Nie, oni len ochorieť a ochorieť, ved to je na prášky.
@jarhal sorry-ospravedlňujem sa ,sama som bola proti keď sa sem zaťahuje rodina a sama to robím-ešte raz sorry ☹ a ktomu že ma poznáš toľko-keď má niekto fotku a meno na profile,zvyčajne tí ktorí ho poznajú ho zvyčajne aj spoznajú-logika nie??????no keď je niekto zbabelec a má pštrosí syndróm a neovláda tieto základné pravidlá a má len kopu "odvážnych " rečí a schováva sa za pseudonym,potom je to jasnééééééééééé ja som sama za seba a za nikoho sa neskrývam
nie 🙂
@adsumus to nemyslis vazne 😀
Ja nechcem aby silou-mocou niekto ochorel, ja som len proti povinnemu, bezhlavemu, bezdovodnemu ockovaniu hlava-nehlava. A praveze mi ide o zodpovednost - prekonanie rubeoly v detskom veku je ovela menej skodlive ci nebezpecne, ako ockovanie proti rubeole.
@adsumus podla mna nie si uplne v poriadku..... 😕 😕 😕 😕
"adsumus @zitaje Ved ti tu píšem, že aj zaočkovaní aj nezaočkovaní môžu znova ochorieť, ale ked sa očkuju prckovia, tak NIKTO neochorie, resp. úplné minimum." Ano, to urcite, hlavne ked je tu 2,6 miliona obyvatelov ktori ockovanie proti rubeole nemaju.
Uz si musim dat zavazok ze sem ani nenazriem.... jedna tu uraza inu nazvanim babickou a posielanim prec, definitivne to bola v tomto kontexte urazka, a vzapati si za tym ani nevie stat. Dalsia pise ze stranka av oblbne aj inteligentneho cloveka=ju a zoberie do ust a za svoju info o hliniku v infuziach a za par stran pise ze to tak nebolo a predtym ano, a predtym nie.... Je to naozaj pod uroven spolocnost a to som sem teda sla s velmi nizkymi ocakavaniami, a aj tak sa to podarilo podliezt.
Adsumus, ty si stale neodpovedala na otazku ake mas hladiny protilatok. Si hrozbou- podla svojej logiky- pre spolocnost, pre deti ktore nemozu byt ockovane. Ale uz sa sem nepridem pozriet na tvoju odpoved, nielen preto ze ziadna nebude.
Hlupost je najhorsia v kombinacii so zanovitostou.
@adsumus vsetci mame bezplatnu liecbu? Prosim ta a toto mas skade? V EU mame jedni z najvyssich odvodov do zdravotnej poistovne - ake zadarmo? Este zijes v komunizme? preber sa, nic nie je zadarmo!
PS: Schvalne skus ist na pohotovost bez preukazu poistenca a uvidis to zadarmo...
@sirinka nic nie je cierno biele ...verim, ze ockovanie bolo vymyslene pre dobro ludi, nie s umyslom ryzovat na nom....su choroby, ktore nevymizli len vdaka vacsej cistote a umyvaniu ruk....su choroby, ktorych sa bojim viac ako sa bojim NU....ja sa ludi, ktorych stretnem nepytam kolko x v zivote prekonali rubeolu, ani ma to nezaujima
Toto je tusim este horsia debata ako o politike. Kazdy ma svoju pravdu a verte, ze toho druheho o tej svojej nepresvedcite. Tak neminajte cas a energiu, venujte sa svojim detom, chodte s nimi von. A ne/ockujte podla vlastneho uvazenia. 😉 62 stran popisanych a aj tak nic z toho.
http://www.sbs.com.au/ondemand/video/2657593987...
Zdravé chlapča 16 hodín po zaočkovaní dostalo krče, ktoré mu poškodzujú mozog. Rodičia spočiatku vinili očkovanie, až kým neprišli nato, že dieťatko má zriedkavú geneticky podmienenú formu epilepsie, tzv. Dravet syndrom. Viete si predstaviť akú paniku by tu robili AV?
este ma napadlo...vsetky, ktore ste zodpovedne a s kazdou podozrivou vyrazkou pojdete hned k pediatrovi (to na margo tych kiahni) nezabudnite, ze v cakarni moze sediet cerstvo tehotna mamicka, ktora mozno kiahne, rubeolu neprekonala a vy ju svojim zodpovedne nezodpovednym konanim mozete ohrozit... 😉
@avokimada @jarhal @irenkask fuuuj zeny a to by som cakala od starejsich rozum...horsie ako slunce seno!ale par faciek by ste si za tento cirkus zasluzili...uplne ste ma znechutili citat cokolvek v tejto teme...vela krat sa mi mozog zastavuje ze sa tu hasteria mlade ako slepky ,ale po tychto vasich prispevkoch sa teda vobec nedivim...ak taketo matky,baby a prababky vychovavali a vychovavaju nase generacie...tak teda mam dost ...mozete sa hambit 😠 😠 😠
@sissmiss nebolo to myslene ako urazka a neposielala som ju prec...keby si lepsie citala a chapala suvislosti, tak by si pochopila, ze som narazala na tu sprostost co napisala o ludskom mozgu ....podla teba je evidentne v poriadku ako sa ona vyjadruje, lebo ved musite sa navzajom podporovat kedze ste z jedneho tabora...je mi to smiesne...ja som clovek, ktory povie kamaratovi ak spravil chybu....a jej urazanie nezacalo vtedy, ked tu tahala do komunikacie moju mamu, ale davno pred tym
Vy poniektori neockujuci rodicia na tejto stranke ste strasni alibisti .(nie vsetci, aby ma tu zas niekto nechytal za slovicka ako je tu narodny sport) ....budu tu vyhlasovat, ze netreba dat psov ockovat proti besnote, ale sami maju psov zaockovanych!!! Vodu kaze, vino pije....smiesne, ubohe, POKRYTECKE
@itwasajoke Ak ti môžem poradiť, rob to ako ja, ja už niektoré nicky ani nečítam. Naše staršie, múdrejšie ženy už neprevychováš, také pokusy už stroskotali. Pusť si ten vidiek, nervózna família, to celkom dobre sedí na túto diskusiu.Ináč, len dúfam, že tou sliepkou si nemyslela mna.
@adsumus nemyslala som nikoho konkretneho na konovi sa ich najde dost nembooj 😉
@itwasajoke super-pani riaditeľka-sypem si popol na hlavu-najprv sa pozri do zrkadla -normálne nebudem spať,budem vidieť nočnú moru-tvoju ikonu namiesto fotky-ďalší pštros 🙂
@avokimada co tu furt tahas fotky a ikony???co to ma spolocne s tym ze si nevychovana stara baba?kto mi zaruci ze na tvojej fotke si realne ty? 😉 pekny den prajem ...moja posledna reakcia na teba
to este furt to tu je? ked ma ta adsumus toho muza? (obavam sa, ze ziadneho nema....)......poslite jej nejakeeeho, prosiiim 😎 😝
@adsumus takze ak nakazis mna ci moje dieta chripkou (proti ktorej nie si ockvoana) a mne sa nebodaj nieco stane (tak, ze chytim tu chripku od teba), dufam,z e budes takisto zodpovedna..... dufam, ze nik od teba nechyti hlupost (skoda, ze proti tomu vakcina nie je, ty by si sa ako vidim aj proti tomu dala zaockvoat:D)

@kvieta 🙂 si myslíš že 50-čka nemože byť vzdelaná,pokroková?podľa teba mám nosiť 70 sukien ako moja stará mama?nie si trochu pozadu-inak keď som mala ja 30 rokov aj 40-čky boli u mňa staré,chápem-ale dnes je ina doba-síce mňa osobne deti zlomili pre počítač ako poslednú ale o to skôr som napredovala-a tak isto som bola proti mobilu a teraz mám dva a každé dva roky som ich triedala-podľa paušálu-no už som skončila-kôli životnému prostrediu-je to len kvapka,ale keď netečie aspon kvapká.mne je jedno či si myslíš že moja dcéra sa za mňa schováva,už som písala že to nepotrebuje a teraz chápem aj prečo....