Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Ps:moj synovec takmer zomrel na pneumokokovu infekciu...vtedy nebola vakcina povinna...na slovensku zomrelo vtedy rozne 6-12 deti na tuto infekciu ...po dnes den ma voperovane zlate vyvody v sluchovodoch a zachranili ho v hodine12!napkon vdaka Tomu ze ho doockovali si jeho telo bolo schopne vytvorit protilatky...a za vsetku vakcinu si zaplatili 5600 korun co im poistovna nepreplatila...takze opatrne zo sudmi...
@itwasajoke Vo vakcíne nemáš všetky druhy pneumokoka ktoré spôsobujú smrteľné ochorenie,smrť, je ich tam pár a to aj tak nestačí, takže nie je o čom, ja nevnucujem tebe nič čo je pre teba nebezpečné ty mne tiež nie a je to Ok.
Vaša skupina nehorázne psychicky vydiera ľudí a v tom to je.
A to vaše hypotetické tliachanie že keby tak keby to nemáš z vlastnej hlavy tak im odkáž že o ničom, nemá to nijakú presvedčivú výpovednú hodnotu.
Ja v živote vyhľadávam tie ťažšie chodníčky nie tie jednoduché a neúčinné, lebo pri tých ťažších musíš aj rozmýšľať, kdežto pri tých vašich je to jednoduché, použiť rétoriku podplatených odborníkov na očkovanie ktorí sú v konflikte záujmu čo sa týka očkovania, ktorí presne papagájujú to čo ty a je to nepresvedčivé o ničom.
Mňa zaujíma reálny život a nie dogmy čo keby a keby nie a áno, žijem život nie sen.
Vy si vo vašej skupine tlejte zaživa nikto vám nebráni a žite svoju paranoju celoživotný strach.
Otázka je v tom, že či by si bol vytvoril tie protilátky keby bol zaočkovaný a či vás len neoklamali že mu tým zachránili život, takže aj to je pohľad a názor.
Lebo ako ja poznám lekárov sú to manipulátori 1. stupňa najmä čo sa týka očkovania. A ak by sme pripustili že si vytvoril protilátky na bohviečo, vôbec nie je jasné a isté že ho zachránili práve tie protilátky.
Nám klamali v každom smere až do tej chvíle keď som zakročila ja a oznámila som im že nie sme pre nich nijeké pokusné hovadá a debili. Dovtedy to na nás skúšali rôznymi technikami.
@natas4 Vcelku som zvedavá, čo mi napíšeš. Prešla som si všetky svoje príspevky zo skupiny Nesúhlas (kde si ty dostala zákaz vstupu pred časom), aj posledných 20 strán zo súkromnej skupiny (kde nie si taktiež), a zatiaľ nikde som neobjavila, že som napísala, že očkovanie psov proti besnote nie je potrebné. V starej zamknutej skupine som sa o besnote s nikým nebavila.
Ale ako vravím, nestresuj sa, hľadaj, zisťuj, počkám po víkende a v pondelok si písneme.
@nae Veď vybav natas4 možnosť opätovného vstupu ako Ti navrhla a určite Ti dá info, pokiaľ si to už nezmazala samozrejme🙂 Ja nemám dôvod neveriť jej, také pikošky sú ľahko zapamätateľné. A nakoniec, mala by si komu držať stranu, veď najhlavnejší tiež neočkuje psa.
Ja nemám zájem ani o min. v tejto vašej skupine, takže Ti s hľadaním nepomôžem.
@itwasajoke -strasne ....
zle sa to cita....... statocny chlapcek.....nechcela by som byt v kozi rodicov.......
ak je to teda tema ...zodpovednost za odporucania...
tak sa pytam:
aky mate nazor na poavanie VIGANTOLU malym detickam...
lekari doporucuju 1-2 kvapky denne..
ja mam pocit ze mala ma po podani krce....a nie som sama..
niektore deti nemaju problem vobec...
ked vynecham davku tak je v pohode...
informovala som lekarku a ta povedal ze to nemoze mat z vigantolu...
prosim seriozne odpovede....dakujem...
@jarhal Tvoje obdivovateľky by ti ho odporučili,ja keby som tvoja priateľka tak nikdy. Obsahuje nie dobrý olej,je to také svinstvo ako aj vakcíny a môže mať dieťa aj výsyp z toho, to v lepšom prípade a určite by som nepoužila holtov krém, lebo problém schováš pod krém a môže sa vyhodiť niečo vážnejšie.
Kľudne môžu byť z toho kŕče aj koliky a problémy s trávením, spánkom.
Ale veriť mi nemusíš, len mi je ľúto malej nič viac.
@kvieta Nie, natas4 už nedostane možnosť vstupu do skupiny Nesúhlas. Nikdy. (Pokiaľ tam samozrejme nefiguruje pod iným nickom, lebo vidím, že pre veľa vašich členov sú témy o očkovaní lepšie ako droga a musia sa dopovať pravidelne a všade 😉) Informácie zo skupiny má aj napriek tomu, že nefiguruje v zozname členov, takže myslím, že je dostatočne uspokojená.
Keďže si je istá svojím vyhlásením o mojom vyhlásení, verím tomu, že mi odpovie, keď sa to tebe nepodarilo. O besnote sme tam písali tento týždeň, takže má zaručene čerstvé info. Nech jej donášačky teda donesú aj dokaz. Niekto z tých 1087 zvyšných členov okrem mňa čítalo dané vlákno a iste majú v čerstvej pamati, o čom bola reč a či bolo niečo premazané.
p.s. najhlavnejší je super pomenovanie, máš pravdu, len aby neostal z toho pyšný, čo, Previ? @prevenar 😉 😀 Som rada, že aj pre teba je najhlavnejší. Chudák manof, ten sa snaží a snaží, ale Previ je populárnejší, tomu sa vraví nespravodlivosť 😎
Vravím... sebavedomie parádneho koňa😀
@prevenar Veru, môžem dosvedčiť že komunálny odpad býva pravidelne vyvážaný a to máme prísne zákony na to 😉 😉 😉
Okamžite ako len začne páchnuť, ide do kafilérky,t. j. Fotoblogy Povinné očkovanie a jeho zmysel.
Vládne u nás dôkladná separácia bez výnimky 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
STOPHUMUS STOPHUMUS STOPHNUS STOPOVCE STOPHLÚPYM STOPBLBÝM STOPZLÝM STOPNÁSILIU
26 ročná Kristina Leatherbarrow je zvyčajne zaneprázdnená mama a sestrička v Liverpoolskej nemocnici. Ale teraz je pacientka, v izoláciíí, vážne chorá na osýpky.Neočkovaná, kvôli obávam z alergíí, je jednou z 500 ludí infikovaných v Liverpoole v roku 2012. Skutočnosť, že je mladá dospelá znamená, že vírus osýpok jej môže ublížiť viac ako malým deťom. Jeden z 1000 nakazených môže mať vážne komplikácie, vedúce k poškodeniu mozgu, straty sluchu, v zriedkavých prípadoch, k smrti. Toto je výpoved jej mamy, ktorá potom ako sa u Kristíny vyvinul zápal ozgových blán, mala vážne obavy, že svoju dcéru stratí.STOPAV
Veru niekto má miesto mozgu aj ozog a zrejme bola potrestaná za to, že brala s lekármi provízie a tučné odmeny od výrobcov vakcín a chodila s nimi na dovolenky.
Klamala rodičov detí a pichala ľuďom vakcíny.
STOPPODVODOM STOPVAKCINACISTOM
Ináč je vás vyše štyristo, tak neviem prečo tu ešte sedíte na koňovi a už ste nevycestovali pomáhať dotyčnej.
Zbaľte za kufor vakcín, nech vám Sveťo dodá,aj tak ich už nespeňaží lebo mu na ne každý sere tak nech pošle.
Už ste mali sedieť delegácia na letisku alebo v lietadle. Na chrbte poznávací znak červený kríž alebo na hlave červené čiapočky a bam bam .
Ešte by ste spravili aj Glaxo Smith reklamu vo svete.
STOPLIETADLOSHUMUSASPOL
ako v skolke...
Možno mám ozog, ale aspon si nepýtam za preklady peniaze, ako "odborníci" proti očkovaniu.
..ved to ^^ ..niekto ma ozog a niekto mozog. staci ked chyba kusok a uz je to v kybli.
A niekto má roky neočkovaného psa a je na to patrične hrdý ☹ Však p. najdôležitejší? Či pardón, najpopulárnejší 😉
Niekto už by sa mohol aj k tej zodpovednosti vyjadriť a nielen vypisovať do džezu. Po 65 stranách, poniektorých by to mohlo zaujímať, aký postoj zaujíma velenie v danej veci. Napríklad mna.

http://zivot.azet.sk/clanok/1086/vymodlene-diet...