Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@natas4 Nie vsetci a vsetko, ale pokial ma ist o prevenciu, tak nie s rizikom, ze sa mi z decka stane diabetik, autista a pod. problem je, ze ti to nik nezaruci, ale ani neberie za vzniknty stav zodpovednost a jedine co ti zostane je chore dieta po prevencii, lebo ci chces ci nechces si povinna. A to je ten najvacsi problem
@vanessm este raz, budem sa opakovat..nepochopila si jej prispevok, alebo citas a vysvetlujes si to sposobom, ktory tebe vyhovuje...nehovorila o vsetkych rodicoch, narazala na FANATIKOV
Pre mna osobne: fanatik = sektar
Sekta je skupina ľudí, budujúca si svoju identitu na odmietaní možnosti ľudstva napredovať v niektorej oblasti poznania, obvykle náboženskej (náboženské sekty) alebo spoločenskej (mnohé autoritárske režimy majú sektársky charakter).
Postoje k nečlenom sekty sú POHRDAVE (členovia sekty sa považujú za vyvolených), alebo NEPRIATELSKE (pôvod z nejakej zaznávanej spoločenskej skupiny, rasistické predsudky).
Súčasťou odmietania všeobecne uznávaných poznatkov väčšinovej spoločnosti je ODMIETANIE DIALOGU a komunikácie, ktorá by mohla spochybniť "NEOMYLNU " pravdu. Dokonca členovia sekty si sami robia AUTOCENZURU prijímaných informácií. Takto sa od všeobecne prijímaných poznatkov izolujú jednotlivci, národy, alebo celé spoločenské systémy.Obvykle sú významnou súčasťou manipulačných techník, zbavujúcich jednotlivca jeho osobnostnej identity a emočných väzieb na jeho pôvodné rodinné zázemie.
Aj absolútny individualizmus má charakteristickú sektársku črtu - odmietanie väčšinového poznania ľudstva.
@natas4 ale preco by som mala platit, ved uz aj to je postavene na hlavu nemyslis? Akoze zaplatim, stat dostane svoje a uz neohrozujem verejne zdravie? Staci otvorit kesenu a infekcne ochorenia, ktorymi sa tu strasi a odvolava sa na ne su fuc? No vysoko logicky postoj spolocnosti 😕
@ewisam Ja dodam Len tolko...telo je ako chemicka tovaren...kopa rodicov je oresvedcena ze jeden dva c do mesiaca stravivat sa v McDonald's nemoze ich detom uskodit ...ina matka zas tvrdi ze je jedno ci dieta je alebo nieje kojene...su ludia ktory krmia svoje deti vyhradne bylinkami a su ludia ktory daju detom od mala klobasy a pod...to ze ockovanie a latky v nom su chemia a aj bohuzial mozu velmi uskodit som nikdy nepoprela a ani netvrdim ze su bezpecne.toto su vsetko latky ktore svojim detom dobrovolne a bez tlaku rodicia davaju a bez ohladu na to co hovori studia a lekari...co chcem tym vlastne povedat...kazde telo sa vysporiadava inak...zatial co jednemu dietatu zlozka neublizi z vakciny inemu moze sposobit fatalnu chybu v "systeme" ...ja som reagivala viac menej na fakt ze ludia zo strany ocko sa viac menej buria a brania Tomu ze ludia AV su ako ovce...bez urazky tiez netreba verit uplne vsetkemu v dnesnej dobe...SME preinformovany a tym padom vela krat riesime problemy ktore nie su...
Kedysi som si precitala info o sifilise napr.a 70% priznakov na mna sedelo hoc som nemala kde chytit...preto ze ludia maju internet a pristup k informaciam tak sa tu osocuju a urazaju navzajom...
Ps:medzi lekarmi uz je zauzivana formulka...internetova diagnoZa ... 🙂 za chvilu ich a I nebudeme potrebovat lebo si vsetko najdeme na nete 😉 zas netreba verit vsetkemu...predpokladam ze ani jeden z tych rodicov dalej ako na klikani google nebol ...:/ dajme im milroskopy a mozno sa naozaj dozvieme viac...
@itwasajoke v tom sa zhodneme, ze ludia su kadejaki, ale zas nemozes tvrdit, ze ja ako mamicka decka, kt. po ockovani place neutisitelnym placom doslova krici, mam sa tvarit, ze je ok, lebo mi dr. povedala, ze bude trosku mrzuty, tak zavrem oci, nasadim stuple a nic sa nedeje....
Nemozno sa tvarit ze NU neexistuju- co sa zial deje a o vymozitelnosti zodpovednosti za stav poskodeni zdravia pomlcim
@ewisam ale Ja netvrdim ze NU neexistuju jasne ze existuju a bohuzial nie vsetky "chemicke tovarne" pracuju rovnako... ☹ posudzujem to aj podla toho ze mam Dve deti zatial co dcera mala horucky syn nemal nic...dcere ostala hrca na nozke este mesiac synovi zvervenalo okolie a o tyzden nemal nic...klop klop klop su v poriadku...a ver ci nie je mi luto ze deticky ine mali fatalne NU ☹ napriek tomu ze dostali rovnaku vakcinu...a on tom to je...ak sa niekto rozhodne neockovat mal by niest tiez nasledky...I ked myslim ze pokuta nieje spravne riesenie lebo fer to nieje...a nepytaj sa ma ako by som toto riesila...vystahovanim na ostrov?eeehm to bol ftip 😉
@stardust ano,niekedy citam Stern.to co si popisala je typicky priklad toho,ako nedostatok vzdelania,zmanipulovatelnost osobnostimoze viest ku konaniu, co sa vymyka akemukolvek zdravemu uvazovaniu. a vysledkom moze byt potom okolnost,ktora postihne nielen ich,ale cele okolie ci spolocnost.mnohi rodicia ,ktori maju postiihnute dieta ci im zomrelo nedokazu totuto skutocnost prjjat a spracovat v realnej rovine.a hladaju vinnika.no a prave casto nachadzaju tam,kde je to pre nich najlahsie. pretoze netreba niic dokazovat v realite.zatial ich nikto nezaloval za nepravdive tvrdenia.pretoze ani oni nikoho konkretne pravne neobvinili.je to len v stadiu reci na forach,ci utvorenia takejto skupiny.ale v momente,ak by boli konfrontovani s realnou hrozbou dokazania faktov pred sudom,tak by sa stiahli.oni su nebezpecni svojimi tvrdeniami pre tu skupinu obyvatelstva,ktoru sami predstavuju. a prave tito obyvatelia by boli najviac poskodeni ,ak by prislo k epidemii. ale to si nechu priznat teraz.az potom by sa prebrali do reality.
ockovanie ako kazde podavanie lieciva ma tiez vedlajsie ucinky.aj na podanie acylpirinu zomieraju ludia.aj maju nasledky.
ale ockovanie zachranilo zivoty a zdravie milionov ludi na svete. kazdy pacient aj rodicia deti si mozu s lekarom ktoremu veria a ktoreho si vybrali prekonzultovat konkretne rizika podania vakciny .ani jeden lekar nepojde proti zaujmu pacienta.takze namiesto apriori odmietania ockovania treba si najist lekara ,ktory mu vyhovuje a s nim prekonzultovat zdravotny stav ,rizika a okolnosti ockovania. tam treba namietat,konzultovat. ale nie na nete potom casto podavat subjektivne, skreslene informacie.ale prax je taka,ze casto maju problem ti,co problematike nerozumeju,ci zo subjektivneho dovodu nechcu rady lekara akceptovat. a prave to potom vedie aj k tomu pripadu,co si ty popisala.
@prevenar Ak dobre citam tvoje prispevky, tak Ty vlastne tvrdis, ze kazdy sopel, kazde bolenie hlavy, kazda "vrodena vada", kazda dedicna choroba, kazda nemoc........autisti, cukrovkari..............vsetko toto ma na svedomi OCKOVANIE....
Ja sa ockovaniu tak odborne nevenujem, skor pisem tak po lopatisticky, ale ked uz sme pri tom, ze ratame kolko deti ma rozne trvale nasledky z ockovania......
...Tak par veci by som dala do pozornosti......
1.rada by som bola, keby si porovnaval aj percenta populacie...kolko deti sa rodilo v roku 1900 a kolko deti sa rodi na svete teraz
2. jedna lekarka mi povedala, ze v dnesnej dobe ma medicina tolko prostriedkov na zachranu predcasne narodenych deti, ktore kedysi neexistovali.......Zachranuju sa extremne pripady.....zachranuju sa a prezivaju deti, ktore by prezit ani nemali........nasa technologia a pokrok v medicine vyhrava nad prirodou........
Potom sa necudujem, ze sa rodia slabi jedinci, ktori pridu na svet s velmi slabou imunitou a krehkymi organmi, ktore su oslabene.... A to nehovorim, ze velke mnozstvo partnerov prinasa na svet deti v "pokrocilom" ( starsom veku).
3. Nevravim, aby sme rodili deti ako 14-rocne, ale vtiera sa mi otazka......preco priroda (pre mna boh) zariadili, ze zena dostava menstruaciu uz ako 12-13 rocna? Menstruacny cyklus bol v minulosti znamka toho, ze dievcata sa stavaju zeny a su pripravene rodit potomkov......v dnesnej dobe je ten vek ovela, ovela, ovela vyssi.......
4. Zivotne prostredie, spracovanie potravin......to su vsetko faktory, ktore prispievaju k oslabeniu naseho systemu......
Pisat tu ludom o tom, ze "ockovanie" a vakciny su to najvacsie zlo je absolutne nezodpovedne.
Brala som lieky na chorobu, ktoru mam a tieto lieky mi okrem toho, ze nevykrvacam na smrt pridali 20 kilov naviac, tiez zmenu nalady, nechut na sex- a nebudem sa rozpisovat, ale neboli to zrovna skvele vedlajsie ucinky..... Ak by som rozmyslala, takym stylom ako "vy".......tak zomriem, lebo vedlajsie ucinky ma budu zaujimat ovela viac, ako samotna liecba...
Rozmyslam, preco ludia chodia na chemoterapiu.........no kto by uz chcel tolko vedlajsi ucinkov??????????
Krvácanie a zrážanie
Žuvanie a prehĺtanie
Zápcha
Hnačka
Zmena citoveho stavu
Zmena psychologickeho stavu
únava
Slabosť
Strata vlasov
Infekcie
Vredy v ústach
Sucho v ústach
Nevoľnosť a zvracanie
Opuchy lymfatickych uzlin
Nervové poškodenie
Bolesť
Fyzicke zmeny
Oslabenie svalov
Znizena sexualita
intimita
Koža a nechty
Poruchy Spanku
Ten.......kto chce ZIT. 😒
@natas4 je aj tretia moznost.....neockvoala som cast a nepaltila som pokutu;) ja napr. nechapem, ze preco je to teda priestupok? kvoli comu?
@prevenar Vobec ich necitam (zo zaciatku som nieco citala),.........su dlhe a stale o tom istom........citam "reakcie" na ne..........tak si nefandi....
Ale kedze si strceny vsade , tak sa tazko da prehliadat tvoje meno......
A urcite nebudem citat niekoho, kto je fanatik bez adekvatneho vzdelania....nedajboze by s tebou niekto nesuhlasil, hned ho vyhodis zo skupiny.........s clovekom, ktory sa sprava ako "diktator" sa neda bavit (diskutovat).........na nom sa da iba bavit (robit si srandu)
@fidka79 Ja viem co je prevencia a co je liecba.......Ja davam do pozornosti FAKT, ze vedlajsie ucinky ma kazdy liek.......
Logicky mi ale vychadza jeden fakt.......podme vsetci robit, co nam kaze tuna diktator prevenar. Neockujme.....cely svet....urobme to.............podme dozadu z vyskumom......nevysimajme si ho........
Vsetky choroby (a aj ine, nove) sa vratia............a my opat zacneme ockovat, aby sme nevyhubili polovicu zemegule........
Nerozumiem vasej logike....ale dobre....no mate diktatotra, tak ho citajte, prinajmensom financne podporte, aby mohol cely den pisat dolezite veci.

@natas4 Ako je tu aj veľa takých, ktorí sa tvária, že očkovanie je sväté a žiadne NÚ neexistujú okrem opuchu v mieste vpichu, a všetci, čo neočkujeme sme nezodpovední rodičia a máme ísť ži ť do lesa sa pásť a zbierať bylinky a ďalej to už nebudem ani komentovať, veď ty vieš, zrána ťa to náramne pobavilo, že ano?