Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Mňa len zaujalo v tom článku, na ktorý si sem dala odkaz, že vraj je dokázaná neúčinnosť MMS. Keďže poznám ľudí, ktorí sa tým rutinne a účinne liečia, tak ma zaujímalo, ako asi mohol niekto dokázať neúčinnosť. Pretože na to, aby sa to dalo vedecky urobiť, musela by to byť placebom kontrolovaná skúška. Tú by zadarmo asi nikto nerobil, navyše by to asi nikto neriskoval - hrozilo by totiž, že nechtiac dokážu jeho účinnosť 🙂
Tak ako sa podarilo obrátene tímu Cowling et al v tej kontrolovanej dlhodobej skúške, ktorou chceli dokázať účinnosť chrípkovej vakcíny. Nielenže celom neplánovane dokázali jej neúčinnosť, ale aj 5,5x vyššie riziko iných ochorení u očkovaných.
Mimochodom, ktorý syntetický liek konvenčnej medicíny nie je toxická látka?
ked uz spominate ten AIDS, tak zacitujem z jednej knihy, ktoru som prave docital:
"Existuje dôkladne vypracovaná hypotéza o tom, že predchodcom vírusu HIV bol SIV - vírus imunodeficiencie opíc,ktorý sa našiel u šimpanzov a k ľuďom sa dostal prostredníctvom vakcíny proti detskej obrne a zmutoval na súčasný vírus HIV. Americký mikrobiológ a vedec Dr. Howard Urnovitz v roku 1996 vyhlásil, že pôvodná Salkova vakcína mohla obsahovať až 26 opičích vírusov. Taktiež predpokladá, že kontaminovaná Salkova vakcína, ktorou očkovali americké deti v rokoch 1955 až 1961, odštartovala imunitné a neurologické poruchy u tejto generácie."
6 rokov ockovali bordelom a ani o tom nevedeli, lebo vtedajsia technologia to nevedela zistit. Teraz v pohode ockujeme ine "modernejsie" vakciny a o par rokov, ked postupi technologia DNA a nanotechnologie, zistime, ze sme ockovali este vacsim bordelom ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ .
@kvieta Hadam nie. To len dnes mam akusi pojasenu naladu - alebo uz som ju mal viackrat? Bol som to vobec ja? Asi som dostal z tych dcerinych vakcin schizofreniu. A to este sem tam trpim paranojou - big pharma ta vidi. Mal by som si preventivne zmenit IP adresu a oslovit nejake vlady s pripadnym azylom - dnes je to vo svete popularne. 😎
@adsumus Aká alternatívna medicína v skratke? Že nepoznám nikoho kto má alebo mal AIDS? To je podľa mňa skôr sociologický než medicínsky úkaz.
A áno, poznám ľudí, ktorí si pomocou aktivovaného MMS liečia bežné infekcie. Už som to raz napísal, zrejme nečítaš dosť pozorne.
A teraz sa opýtam ja: ty poznáš niekoho, koho konvenčná medicína vyliečila z AIDS?
@petot Moja otázka nebola či poznáš ľudí, ktorí majú AIDS, ale či poznáš niekoho koho MMS vyliečilo z AIDSu. A dalších chorôb ako to uvádzajú na svojej stránke? (AIDS, hepatitis A,B and C, malaria, herpes, TB, rakovina).
http://miraclemineral.org/index.php
Tu si prečítaj, ved to zabíja ľudí.
@adsumus Nečítaš pozorne, alebo nepoužívaš logiku, alebo zámerne ignoruješ čo sa ti nehodí?
Zopakujem ešte raz, čo som napísal:
1, Nepoznám [nikoho, koho by MMS vyliečilo z AIDS] (7. júl 17:33)
2, Nepoznám nikoho, kto má alebo mal AIDS. (8. júl 17:02)
Výrok 1 je logickou podmnožinou výroku 2: aby som poznal niekoho, koho "MMS vyliečilo z AIDS", musel by som poznať človeka/ľudí, ktorí "majú alebo mali AIDS". Takých nepoznám - v mojom živote sa jednoducho nezvyknem pohybovať v kruhoch, kde sa vyskytuje AIDS. Preto to považujem za sociologický úkaz.
Ty naproti tomu tvrdíš, že je v tom ukrytá "celá alternatívna medicína v skratke". Čo dodať.
@adsumus Pokiaľ ide o stránku Wikipedie, na ktorú odkazuješ že "MMS zabíja ľudí", tak tam som sa veľa nedozvedel. Pozrel som citované zdroje a je tam zopár bulvárnych článkov o nejakej pani ktorá zomrela po užití MMS (v akej dávke? akým spôsobom? v akom riedení? v akej zdravotnej situácii?) a naveľa naveľa konečne aj jeden(!) lekársky článok o pokuse o samovraždu pomocou obrovskej dávky 10g chloritanu sodného (stačilo by na dezinfekciu 400l vody); mládenec bol hospitalizovaný a prežil a po 3 mesiacoch sa mu aj funkcia obličiek obnovila; autori uvádzajú, že nepoznajú žiadny iný prípad ľudskej otravy (PMID:8290712).
Zbežne som si pozrel, čo píše CDC a vyplýva mi z toho, že všetky nehody s chloritanom sodným nastali pri požití KONCENTROVANÉHO roztoku, a iba jeden prípad bol mierne vážnejší, kde došlo k povrchovému popáleniu pažeráka, ktoré sa však samo zahojilo. Európske centrum otráv zase vraj uvádza, že vždy ide o prípady zjavného chybného použitia koncentrovaného domáceho bielidla, a následky sú mierne a dočasné. Za smrteľnú sa považuje dávka 200-500ml koncentrovaného roztoku. Ak som niečo prehliadol, opravte ma. http://www.cdc.gov/safewater/chlorination-faq.html
Priznám sa, že neviem, za akých okolností a pri akej dávke je MMS škodlivý. Toto sú v podstate aj hlavné dôvody, pre ktoré som ho zatiaľ nepoužil a privítam akékoľvek presné a overiteľné informácie.
Na čo však chcem upozorniť je dvojaký meter, ktorý predvádzaš - stránka Wikipedie s odkazom na bulvár o úmrtí niekde na jachte za nejasných okolností je pre teba okamžite dôkazom že "MMS zabíja ľudí", no keď dieťa umrie alebo je poškodené očkovaním, tak do vyčerpania všetkých naokolo žiadaš dôkazy, dôkazy, dôkazy že to spôsobila vakcína (a žiadny dôkaz ti zatiaľ nestačil).
Podobný dvojaký meter vidno u FDA, posledný zdroj čo tam na Wikipedii v tomto kontexte stál za zmienku. Vo svojom varovaní uvádzajú, že "dostali niekoľko hlásení o poškodení zdravia od používateľov tohto produktu, vrátane vážnej nevoľnosti, zvracania a životunebezpečného zníženia krvného tlaku kvôli dehydratácii". http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnn...
Aha, takže kvôli tomuto vydávajú varovania a tlačové správy? Použil som vyhľadávač VAERS, kde som v dátach tej istej organizácie vyhľadal hlásenia o "nevoľnosti, zvracaní a nízkom krvnom tlaku" po podaní vakcíny proti ľudským papillomavírusom, marketingovo "proti rakovine krčka maternice". Vypľulo mi to 3000 hlásení. A čo takto chrípkové vakcíny? 9487 hlásení. Takže to aby som teraz čakal, kedy FDA vydá podobnú tlačovú správu, kde bude žiadať, aby to ľudia "okamžite prestali používať a zahodili"? O čo tu ide?
O chloritane sodnom.
http://www.sukl.sk/sk/media/lieky-v-mediach/mno...
@petot No ano priznávam, ja nepoužívam logiku ako si ju tu odprezentoval (a ani by som to nikdy nerobila). Ešte mi skús aj to vysvetliť ako môže jedna a tá istá osoba napísať prácičku o "škodlivosti" hliníka a súčasne jej nevadí používanie dezinfekčného prostriedku na liečbu aidsu, rakoviny a iných. Pričom ani nemá žiaden dôkaz, že ten čistiaci prostriedok už niekoho aj naozaj vyliečil. Či?
@adsumus Vidíš, ani mne MMS nevadí. Nech sa tým láduje kto chce koľko chce. Hliník vo vakcínach mi vadí. Ten nebudem dobrovoľne pchať do seba, a už vobec nie do svojich detí.
Ty nám zase možeš prezradiť, ako je možné, že je niekto považovaný za chemika (v tvojej rodine), a pritom mu nevadí používanie hliníka vo vakcínach ani po prečítaní článku od odborníka, akého vy, bojovníčky za pravdu a spravodlivosť, určite uznávate (má tituly, má publikácie, má všetko to, čo má tzv. odborník vi svojom odbore mať)? (http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca...)
Vidíš, život je plný paradoxov. 😉
😀 som zmeskala cosi??? MMS je uz povinne? Rovnako ako vakciny pre niekolkomesacne babatka??? Jaaaj ta nasa cudna logika....
@adsumus Máš zase nejaké divné asociácie, to je asi tým teplom? U teba neočkujúci = automaticky užívajúci homeopatiu = užívajúci vitamín C v megadávkach = automaticky užívajúci MMS = vegetarián, vitarián a iný -án = bio-eko-fanatik = ? 😉
Áno, to mi nejde do hlavy, že sa niekto pasuje za odborníka (alebo prinajmenšom za vzdelaného a inteligentného), a nechce vidieť a počuť, čo vo vakcínach je a čo tieto látky sposobujú. Mám na to jediné tri vysvetlenia: 1. kognitívna disonancia, 2. sila peňazí, 3. profesionálna deformácia.
" Pravdivá slova nebývají příjemná. Příjemná slova nebývají pravdivá.(Lao'c)"
p.s.alkohol je tiež dezinfekčný prostriedok, takže ste abstinenti? 🙂
Nové nebezpečné kmene ako dôsledok plošného očkovania proti pneumokokom: Shot may be inadvertently boosting superbugs. Associated Press, Sep. 17, 2007.
Aj na Slovensku preskupovanie kmeňov u očkovaných. Jakubíková J, Perďochová Ľ. Otitídy spôsobené sérotypmi s. pneumoniae po zavedení vakcinácie PCV 7 (7-valentnou konjugovanou pneumokokovou vakcínou). Pediatria (Bratisl.) 2009; 4 (5): 263-266
http://rizikaockovania.sk/zdroje.html

@petot Neviem veľmi čo je MMS. Ak myslíš toto, tak som zhrozená, že niekto predáva nejakú toxickú látku ako liek, neotestovanú, bez výskumu účinnosti, vyslovene toxickú.FDA vydalo vystrahu, aby to ľudia zahadzovali do koša.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorine_dioxide