icon

Strach z očkovania proti COVID

lalinka328
Včera o 23:01

Ahojte baby, v poslednej dobe čítam správy len o náhlych úmrtiach a všetko sa pripisuje vakcinácii proti Covidu. Otvorím FB a tam len: náhle úmrtie. Otvorím komentáre, a zase len diskusie a hádky o tom, že za to môže očkovanie. Ja som sa dala 2x zaočkovať a fakt mám z toho obrovské obavy, lebo čo ak? Mám z toho až depresie a prepadne ma veľká úzkosť keď to čítam a popritom viem, že som sama očkovaná. Aký máte na to názor vy?

anonym_cf5ec3
Dnes o 09:14
@anonym_f51350

Milujem tych antivaxerov, ktori fajcia jednu od druhej, jedia same mastne jedla a fastfood a namiesto toho, aby sa presli 500 m, tak radsej idu autom. Ale ockovat sa nedaju, aby nezomreli mladi.

@anonym_f51350 takisto je to ich rozhodnutie, ci fajcia nefajcia, co jedia aj ci sa ockuju... minimalne velky rozdiel vidim, ze studie o tom , ako je fajcenie a mastne jedlo nebezpecne pre zdravie, tu skriepit nikto nebude

anonym_961187
Odpoveď bola odstránená
anka2015
Dnes o 09:14
@anonym_961187

@anka2015 mam okuliare ale asi ma moc nezaujima, co mas na profile a ked ti tak zalezi na detialoch si dalsia z tych Bio znienok co by najradsej behalo nahe po luke, maj krasny zivot papa

@biba_18 Toto neviem, nie som lekár... ale určite nie na to, na čo bola použitá.
@anonym_961187 Ďakujem, pobavil/a si. Ja mám teda od bio matky tak ďaleko ako bicykel od auta...

anonym_961187
Dnes o 09:15
@biba_18

@anka2015 ale mne si stále neodpovedala ... na čo mala slúžiť tá génová terapia ...

@biba_18 lebo sama mozno ani nevie co to znamena ale ja mam zly zrak. nuz marne tu vynakladat energiu na niektore mozgy, zbytocna tema.

anka2015
Dnes o 09:18

@biba-18 To má byť diskusia? Alebo to snáď má byť vtipné? Mne to iba odokrylo aké vysoké je tvoje IQ

biba_18
Dnes o 09:19

@vevesh a preto boli aj pred 3 rokmi na kompletku zatvorené čínske prístavy ...

arek00
Dnes o 09:24
@anonym_78dd41

@arek00 aký problém?
tí ľudia čo vedeli o spiknutí si zohnali ivermectin a boli zachránený mohli sa ním liečiť a my ostatný sme stáli v rade na očkovanie, alebo sa triasli doma

Aký má byť výsledok toho celosvetového spiknutia politikov ktorý sa nenávidia a nevedia si prísť na meno no záhadne sa zhodli v tejto jednej veci a ťahali spolu za jeden povraz?
Čo s tými elitami ktorý vtedy vládli a teraz už nevládnu ako sa o nich postarajú aktuálne vládnuci?
A čo bohaté elity ktoré museli sedieť doma na zadku, nemohli si užívať svoje bohatstvo, lebo všetka zábava bola zavretá, nemohli cestovať na dovolenky s nimi sa ako počítalo v tomto svetovom spiknutí?

@anonym_78dd41 zle si pochopil...
My co sme sa odmietli dať, spravili sme tak preto...lebo sme jednocho nechceli (dvôvod mal kazdy iny). A tu to konci.
Ale ako som uz povedal...covid velmi rozdelil ludi a nikto ich nespajal. Iba sa navzajom urazali a to bol zamer.
Mojou ulohou pocas covidu bolo ludi spajat ci uz očko alebo neočko. Sme ludia na jednej planete a mame mat dobre vztahy vsetci. Preto akekolvek provokacie, pokusy o hadku ci chytanie za slobicka odmietam. Kazdy konal v tu dobu najlepsie ako vedel a ja to chapem a respektujem kazdeho.

biba_18
Dnes o 09:24
@anka2015

@biba-18 To má byť diskusia? Alebo to snáď má byť vtipné? Mne to iba odokrylo aké vysoké je tvoje IQ

@anka2015 prosím???

anonym_2a10c1
Dnes o 09:25
@anka2015

@dora281 Áno, máš pravdu - aj toto sa volá štatistika. Tá štatistika, ktorou sa nás snažia ohurovať a ovplyvňovať však s touto matematickou má pramálo spoločné...

@anka2015 Ty sa naschval hras na blbu? Ja mam statistiku vystudovanu, a neexistuje take, ze matematicka a nematematicka statistika, existuje len statistika, a aritmeticky priemer JE statistika. Nikto sa ta nesnazi ohurovat, iba proste asi z oficialnych statistik vychadzaju veci, ktore tebe nezapadaju do svetonazoru o fuj fuj ockovani, ale to nie je problem statistiky. Proste ked si dam nejaku populaciu dokopy, vidim hned niekolko statistickych vystupov, ktore sa na 99,95% nedaju pripisat nahode alebo statistickej chybe (standardna rovina stat. vyznamnosti), a sice, ze ludia s ockovanim proti covidu maju lahsi priebeh ochorenia, maju vyrazne vyssiu sancu prezit bez trvalych nasledkov, a tazsie ochorenie prenasaju. Potom tam vidim aj take, ze niektori ludia maju tazky priebeh o ockovani, kedze ziadna vakcina nefunguje na 100%, ale riziko, ze sa ti toto stane sa cca rovna riziku byt ucastnikom leteckej nehody. Ano, lietadla padaju, ale padaju statisticky tolko, aby bolo lietanie rizikove? No nie, preto lietame vsetci.

Takze takto, ty statistika. Neockuj sa ak nechces, tvoja vec, ale tiez nas tu nepresviedcaj o nejakych alternativnych statistikach.

anonym_961187
@anka2015

@anka2015 ak si robis usudok podla toho co tu clovek napise nebodaj posle link , tak pouzijem ten krasny vyraz, asi nie si najostrejsia ceruzka, nahodou prave bipa tu mava celkom dobre nazory a ty si chott racej piect kolatsiky, papa

anonym_961187
@biba_18

@anka2015 prosím???

@biba_18 kasli na nu....

anonym_961187
Dnes o 09:26
@anonym_2a10c1

@anka2015 Ty sa naschval hras na blbu? Ja mam statistiku vystudovanu, a neexistuje take, ze matematicka a nematematicka statistika, existuje len statistika, a aritmeticky priemer JE statistika. Nikto sa ta nesnazi ohurovat, iba proste asi z oficialnych statistik vychadzaju veci, ktore tebe nezapadaju do svetonazoru o fuj fuj ockovani, ale to nie je problem statistiky. Proste ked si dam nejaku populaciu dokopy, vidim hned niekolko statistickych vystupov, ktore sa na 99,95% nedaju pripisat nahode alebo statistickej chybe (standardna rovina stat. vyznamnosti), a sice, ze ludia s ockovanim proti covidu maju lahsi priebeh ochorenia, maju vyrazne vyssiu sancu prezit bez trvalych nasledkov, a tazsie ochorenie prenasaju. Potom tam vidim aj take, ze niektori ludia maju tazky priebeh o ockovani, kedze ziadna vakcina nefunguje na 100%, ale riziko, ze sa ti toto stane sa cca rovna riziku byt ucastnikom leteckej nehody. Ano, lietadla padaju, ale padaju statisticky tolko, aby bolo lietanie rizikove? No nie, preto lietame vsetci.

Takze takto, ty statistika. Neockuj sa ak nechces, tvoja vec, ale tiez nas tu nepresviedcaj o nejakych alternativnych statistikach.

@anonym_2a10c1 dakujem, ze este ma tu niektore presviedcate o tom ze zdravy rozum nevymrel.

lalinka328
autor
Dnes o 09:27

Nechcela som vyvolávať hádky medzi nami tu komentujucimi. Len som jednoducho sa potrebovala ,,vyspovedať”, resp. opýtať, či aj vy to tak máte ako ja? Ten strach…..každý ma na to svoj názor. Ja neodsudzujem nikoho. A nie, nie som troll. Dokonca pracujem ako sestra na OAIM 🙂 Aj my sme len ľudia, ktorí sa boja. Áno, videla som mnoho, nespočetne x úmrtí na Covid. Mladých ľudí, čo zo dňa na deň zomreli ešte pred nejakým očkovaním. Zomreli na následky Covidu, na zlyhanie orgánov. A predsa sa u nás v práci nájdu aj take kolegyne - sestry, čo očkovanie zatracujú a jedine ich slova sú take, že zaočkovaný - zomrieš

anonym_2cfabf
Dnes o 09:27
@anka2015

@hiro To ešte niekto verí štatistickému úradu alebo ŠUKL-u?

@anka2015 nie, nikto neveri Statistickemu uradu, ani Sukl. 😅 Vsetci verime Janovi z Hornej Dolnej, co pise dezolatske voloviny na FB a v Postoji. Velmi jednoduche zmyslanie mas.

anonym_961187
Dnes o 09:28
@lalinka328

Nechcela som vyvolávať hádky medzi nami tu komentujucimi. Len som jednoducho sa potrebovala ,,vyspovedať”, resp. opýtať, či aj vy to tak máte ako ja? Ten strach…..každý ma na to svoj názor. Ja neodsudzujem nikoho. A nie, nie som troll. Dokonca pracujem ako sestra na OAIM 🙂 Aj my sme len ľudia, ktorí sa boja. Áno, videla som mnoho, nespočetne x úmrtí na Covid. Mladých ľudí, čo zo dňa na deň zomreli ešte pred nejakým očkovaním. Zomreli na následky Covidu, na zlyhanie orgánov. A predsa sa u nás v práci nájdu aj take kolegyne - sestry, čo očkovanie zatracujú a jedine ich slova sú take, že zaočkovaný - zomrieš

@lalinka328 kebyze premyslas dopredu, tak davno vies, ze mas lavu a pravu ruku. takisto mas tabor pre ocko a tabor pre neocko. co si cakala?

lalinka328
autor
Dnes o 09:29
@anonym_961187

@lalinka328 kebyze premyslas dopredu, tak davno vies, ze mas lavu a pravu ruku. takisto mas tabor pre ocko a tabor pre neocko. co si cakala?

@anonym_961187 priznám sa, že ani neviem čo som čakala. Moja chyba

biba_18
Dnes o 09:30

@anonym_961187 tamto chcela písať niekomu inému, len je vo švungu - takže tá moja otázka bola upozornením na jej chybu ...

ale téma ma zaujíma ... fakt by ma zaujímalo kto sú to tí oni, ako sa na tom dohodli a čo má teda byť výsledkom tej ich dohody 😒
no ale odpovede sa asi nedočkám ☹
doteraz som sa nikdy nedočkala ... 😒

anonym_961187
Dnes o 09:30
@lalinka328

@anonym_961187 priznám sa, že ani neviem čo som čakala. Moja chyba

@lalinka328 uprimne, mne umrel tiez necakane mlady clen rodiny ale stale nevieme ci vplyvom ockovania ci po prekonani kovidu. alebo proste egentika, mutacia ci zivot. ale ked tu zacnu slepice co ani nemaju tusenia co je mrna a hned len vyguglia, recnit o tom ake sme ovce a podobne, je mi celkom smutno.
@lalinka328 ty si sa potrebovala vyrozpravat chapem. ja mam na to psychologa a vobec nemam problem to priznat. ale ze vobec.

hefo
Dnes o 09:32
@anka2015

@hiro A presne takto sa vytvárajú hoaxy... Narážala som na to, ako sa robili "štatistiky" počas Covidu... Síce zomrel pri autonehode, ale test bol pozitívny, tak ho šup do kolónky "zomrel na Covid" a na druhej strane - mladý chlap zomrie na masívne krvácanie do mozgu v noci po očkovaní... ale to určite nemá s očkovaním nič spoločné!!! Inak nám na VŠ na prevej prednáške k štatistike profesor vysvetlil, že "štatistika je veda, ako k výsledku, ktorý potrebuješ dorobíš vzorce, aby to vyzeralo hodnoverne" - takže asi tak!

@anka2015 Akurát, že on vôbec nehovoril o tom, na ktorú príčinu bolo úmrtie, ale len o základných štatistikách úmrtnosti obyvateľstva. T.j. koľko ľudí umrelo, jedno prečo.

Ale ty vo svojom svätom zápale do toho začneš miešať ďalšie veci, až sa celá diskusia rozmieša na riadne hašé...

anonym_78dd41
Dnes o 09:36
@arek00

@anonym_78dd41 zle si pochopil...
My co sme sa odmietli dať, spravili sme tak preto...lebo sme jednocho nechceli (dvôvod mal kazdy iny). A tu to konci.
Ale ako som uz povedal...covid velmi rozdelil ludi a nikto ich nespajal. Iba sa navzajom urazali a to bol zamer.
Mojou ulohou pocas covidu bolo ludi spajat ci uz očko alebo neočko. Sme ludia na jednej planete a mame mat dobre vztahy vsetci. Preto akekolvek provokacie, pokusy o hadku ci chytanie za slobicka odmietam. Kazdy konal v tu dobu najlepsie ako vedel a ja to chapem a respektujem kazdeho.

@arek00 vieš že v čase epidémie musíš ustúpiť zo svojho komfortu a zniesť obmedzenie a prispôsobiť sa pre dobro väčšiny a spolupracovať
to že niekto kašle na obmedzenia a búri sa nepomôže bojovať proti epidémii, kto odmietol bolo to jeho rozhodnutie ale nemal za sebou strhávať ďalších alebo robiť rizikové veci v čase epidémie
už len jednoduché protiepidemické pravidlo zbytočne sa nezgrupovať a dať si rúško ako veľmi proti tomu bojovali, niektorí naschvál išli do obchodu medzi ľudí bez rúška a bili sa tam s SBS

tak či tak dostaneme druhú šancu pri ďalšej epidémii urobiť niektoré veci inak ako sme urobili pri covide

anonym_5666f0
Dnes o 09:39
@anonym_961187

@anonym_5666f0 ty tupelo a co ked sme museli kvoli praci napriklad? pohni tou trochou co ti strnga v hlave, nie kazdy sa dal ocko kvoli vlastnemu presvedcenniu !

@anonym_961187 máš výčitky čo? Zato sa tak vyjadruješ ako totálna sedliač 🙂 chod a lieč sa

anonym_5666f0
Dnes o 09:40
@anonym_fc0421

@anonym_5666f0 práve takáto reakcia plodí medzi ľuďmi nenávisť a odpor voči opačnému názoru.
Ja som sa očkovať nedala, viem prečo a aj som zháňala kvantum argumentov štúdií, kontaktov. Nikdy som však nikoho nenazvala ovcou, dezolém, hlupákom. Každý mal iné dôvody na očkovanie a nie každý bol ochotný rozmýšľať a vypočuť opačnú stranu. Ich vec, ich rozhodnutie, oni s tým žijú. A its not my biznis či v plnom zdraví, alebo komplikáciami. Nebudem ich osočovat a okydávať.

@anonym_fc0421 neokydavam. Len nech teraz neplaču. To je všetko. Majú chybu že si mysleli, že keď sa zaočkujú tak si vsugerovali, že budú asi nesmrteľni alebo čo 🙂))

anonym_961187
Autor odpoveď zmazal
biba_18
Dnes o 09:44

@anonym_78dd41 môj chirurg bol popierač covidu, bezrúškovec a možno aj antivaxer. covid popieral tak úspešne, že na neho zomrel. celá absurdita tohto začala potom - keď jeho dcéra obvinila lekárov v nemocnici, že mu zámerne nepomohli lebo mal protipandemické vyhlásenia, že ho nechali schválne zomrieť na chorobu ktorá podľa neho neexistovala, resp. nebola závažná...
to jeden neverí ...
tu je o tom aj článok ... https://dennikn.sk/2711858/otec-nechcel-ist-do-...
tých článkov bolo niekoľko, ale už sa mi to nechce hľadať ...
proste bizar ... 😒

vevesh
@anonym_78dd41

@vevesh na vstup do USA bolo jeden čas povinné mať očkovanie a ešte tam mávali aj povinnú karanténu po príchode
v Číne to bolo najprísnejšie tam uzatvárali do karantény celé bloky a štvrte ak sa vyskytol Covid a povinné pravidelné testovanie na uliciach
na vstup do obchodu si musela mať QR kód a samozrejme povinná karanténa po príchode do krajiny
Naozaj normálne svet nefungoval.

@anonym_78dd41 ano, viem, nie vsade bolo volne, hlavne nie u nas😀. V urcitych krajinach to mali hlboko daleko...

anonym_961187
@anonym_5666f0

@anonym_961187 máš výčitky čo? Zato sa tak vyjadruješ ako totálna sedliač 🙂 chod a lieč sa

@anonym_5666f0 áno, a ty si čo? ja som sedliač kvôli slovu tupelo a štrngať? Mojenko, kvoli tomu sa dat liecit? a Ty si ako dlho nemala sex?

zorienka28
Dnes o 09:45
@biba_18

@anonym_78dd41 môj chirurg bol popierač covidu, bezrúškovec a možno aj antivaxer. covid popieral tak úspešne, že na neho zomrel. celá absurdita tohto začala potom - keď jeho dcéra obvinila lekárov v nemocnici, že mu zámerne nepomohli lebo mal protipandemické vyhlásenia, že ho nechali schválne zomrieť na chorobu ktorá podľa neho neexistovala, resp. nebola závažná...
to jeden neverí ...
proste bizar ... 😒

@biba_18 Toto som ja inak vtedy povazovala za uz uplny bizar, ze niektoych popieracov nepresvedcilo ani ked ich napojili na ventilator.

fajnova
Dnes o 09:46

No krásna debata, ozaj. Ja že to je už za nami. Bože veď kto chce, nech sa očkuje od rána do večera, kto nechce, nebude sa a hotovo. Čo sa tu urazate vzájomne, už stačilo hádam nie?

zorienka28
Dnes o 09:47
@biba_18

to jeden neverí ...
proste bizar ... 😒

@biba_18 Moju babku inak jej obvodny odhovaral od ockovania s klamstvom, ze ma "alergicku predispoziciu" a babka mala jedine stastie, ze sme ju presvedcili sa dat zaockovat predtym, nez to dostala. Samozrejme, ziadna alergicka predispozicia sa nekonala. Pytam sa, preco tymto lekarom nehrozi pravny postih?

vevesh
Dnes o 09:47
@biba_18

@vevesh a preto boli aj pred 3 rokmi na kompletku zatvorené čínske prístavy ...

@biba_18 aziati mali masky a karanteny aj pred kovidom, aj po kovide. To neznamena, ze sa nedalo cestovat. Napriklad ja som z europy ako neockovana nemohla vycestovat- ani z cerstvym negativnym testom. A potom niektore krajiny to mali fakt na salame, kde stacilo ukazat ten preukaz ( ten bol original) a mohla si ist neockovana/ciasticne ockovana kade tade...