Pomoc pre Tomáša so zbierkou na Donio
Ahoj, volám sa Tomáš, mám 49 rokov a pochádzam zo Slovenska. Od narodenia som telesne postihnutý a trpím Charcot-Marie-Tooth (CMT), čo je neuromuskulárne ochorenie. Prejavuje sa svalovou slabosťou, zvýšenou únavou a studenými končatinami. Horšie chodím a na rukách nedokážem úplne vystrieť prsty. Prosím prispejte na moju zbierku na Donio. Za každé euro budem veľmi vďačný. https://donio.sk/pomoc-pre-tomasa-s-cestou-na-f...
@tomas49 Zober si pozicku na tych 2000 eur, rodina nech ti poziacia ale naozaj je trapne na stranke pre mamicky zobrat peniaze na dovolenku a bicykel. Ked vies jazdit na elektrobicykli, tak vies aj do prace aspon na par hodin chodit. Lebo ten bicykel nie je motorka, silu mat musis.
@anonym_3285e7 predstav si že som si chcel zobrať pôžičku ale všade mi ju zamietli keďže mám len invalidný dôchodok. A kto z rodiny mi požičia keď rodičia sú na starobnom dôchodku a sestra má dve deti ktoré musí živiť? A do práce by som išiel veľmi rád si zarobiť keby mi to zdravotný stav umožňoval ale prácu kde sa stojí robiť nemôžem keďže mám problém s nohami keďže po pol hodine státia ma hrozne začnú bolieť nohy. A prácu v sede kde človek musí zas pracovať s rukami tiež je problém keďže mám postihnuté ruky hlavne prsty na rukách mám málo ohybné a malé veci mi stále padajú z rúk.
Toto by mal vidieť každý, kto niekedy prišiel cez Doni alebo o tom uvažuje. Je to legalizované klamstvo a žobranie peňazí od slušných pracujúcich ľudí pre kadejakých lenivých darebákov.
A nie, oni nič neoverujú a ani tam nie sú odborníci, aby vedeli, čo ktorá diagnóza znamená. Stačí tak napísať a poslať nejaký papier od lekára a zverejnia čokoľvek. Na zverejnenie stačí, že ten človek existuje a niečo si vymyslí a nič viac. Napríklad, že má dlhy a oni neriešia, prečo. Diagnózu, neriešia, či je vážna a naozaj nemôže pracovať, alebo nechce. A mnohí tam majú absurdné požiadavky. Z našej obce tam mala výzvu opakovane jedna alkoholička. Roky sa jej ľudia skladali na nájom a potreby pre deti. Klamala, vydávala sa za sirotu, tvrdila, že o deti sa vzorne stará. Pritom, jedno si vzal jej bývalý partner a dve jej napokon sociálka odobrala a výzva tam bola napriek tomu zverejnená a peniaze pribúdali. Toľko k fungovaniu Donia.
@anonym_3285e7 predstav si že som si chcel zobrať pôžičku ale všade mi ju zamietli keďže mám len invalidný dôchodok. A kto z rodiny mi požičia keď rodičia sú na starobnom dôchodku a sestra má dve deti ktoré musí živiť? A do práce by som išiel veľmi rád si zarobiť keby mi to zdravotný stav umožňoval ale prácu kde sa stojí robiť nemôžem keďže mám problém s nohami keďže po pol hodine státia ma hrozne začnú bolieť nohy. A prácu v sede kde človek musí zas pracovať s rukami tiež je problém keďže mám postihnuté ruky hlavne prsty na rukách mám málo ohybné a malé veci mi stále padajú z rúk.
@tomas49 Takze si se... do ust, ano? Tvoja sestra ma 2 deti tak ti pomoct nemoze. Tak das na modry konik, kde su mamicky s detmi nech ti prispeju? Spamataj sa naozaj.
Niečo málo poslané, nech sa ti splní sen 😊.
@anonym_6deca7 Keby si si prečítala moju kampaň pozorne tak by si vedela že tam chcem ísť zo zdravotných dôvodov keďže teplo blahodárne pôsobí na moje ochorenie.
@tomas49 myslim, si, že sú na tom horsie rodiny, ktoré bojujú doma s chorými deťmi, nejake to tvoje teplo je len vyhovorka pre tvoju pohodlnosť, take peniaze si vieš zarobiť aj sám, len to by si musel chciet.. lebo na tych filipinach akoze co budes byvat pod stanom? Alebo ti budu holuby padat do ust ?? 😄😄😄
@tomas49 myslim, si, že sú na tom horsie rodiny, ktoré bojujú doma s chorými deťmi, nejake to tvoje teplo je len vyhovorka pre tvoju pohodlnosť, take peniaze si vieš zarobiť aj sám, len to by si musel chciet.. lebo na tych filipinach akoze co budes byvat pod stanom? Alebo ti budu holuby padat do ust ?? 😄😄😄
@anonym_6deca7 Jeho kamarat tam ma byvanie, ktore plati z invalidneho a tento sa k nemu nastahuje. Kolka laska
@anonym_3285e7 ja nepýtam od mamičiek sú tú aj iný ľudia nie len mamičky. A radia to na Donio že treba kampaň zdieľať na sociálnych fórach ako je modrý koník a podobne. Tak som to tu zverejnil na ich odporúčanie.
@anonym_3285e7 ja nepýtam od mamičiek sú tú aj iný ľudia nie len mamičky. A radia to na Donio že treba kampaň zdieľať na sociálnych fórach ako je modrý koník a podobne. Tak som to tu zverejnil na ich odporúčanie.
@tomas49 Su tu vacsinou mamicky, a snaziace sa zeny o dieta a minimum dobrovolne bezdetnych a par muzov. A ty tu robis zbierku na vylet a bicykel takmer 50 rocny chlap. Naozaj je to velmi trapne.
Toto by mal vidieť každý, kto niekedy prišiel cez Doni alebo o tom uvažuje. Je to legalizované klamstvo a žobranie peňazí od slušných pracujúcich ľudí pre kadejakých lenivých darebákov.
A nie, oni nič neoverujú a ani tam nie sú odborníci, aby vedeli, čo ktorá diagnóza znamená. Stačí tak napísať a poslať nejaký papier od lekára a zverejnia čokoľvek. Na zverejnenie stačí, že ten človek existuje a niečo si vymyslí a nič viac. Napríklad, že má dlhy a oni neriešia, prečo. Diagnózu, neriešia, či je vážna a naozaj nemôže pracovať, alebo nechce. A mnohí tam majú absurdné požiadavky. Z našej obce tam mala výzvu opakovane jedna alkoholička. Roky sa jej ľudia skladali na nájom a potreby pre deti. Klamala, vydávala sa za sirotu, tvrdila, že o deti sa vzorne stará. Pritom, jedno si vzal jej bývalý partner a dve jej napokon sociálka odobrala a výzva tam bola napriek tomu zverejnená a peniaze pribúdali. Toľko k fungovaniu Donia.
@anonym_2e5992 tak teraz si napísala riadnu blbosť. Predstav si že si to overujú poriadne. Musel som doložiť kopec dokumentov a potvrdení kým moju kampaň schválili.
@tomas49 Su tu vacsinou mamicky, a snaziace sa zeny o dieta a minimum dobrovolne bezdetnych a par muzov. A ty tu robis zbierku na vylet a bicykel takmer 50 rocny chlap. Naozaj je to velmi trapne.
@anonym_3285e7 na výlet? Prečítaj si ešte raz celú kampaň a pomaly keď máš dlhé vedenie.
@anonym_6deca7 Jeho kamarat tam ma byvanie, ktore plati z invalidneho a tento sa k nemu nastahuje. Kolka laska
@anonym_3285e7 ja tam nebudem bývať zadarmo budem mu platiť polovicu.
@anonym_3285e7 na výlet? Prečítaj si ešte raz celú kampaň a pomaly keď máš dlhé vedenie.
@tomas49 Este si aj drzi. Na vedeni si sedis ty. Cela tvoja zbierka je trapna. Aj chces ist byvat k frajerovi na Filipiny tak si na to zarob. A nie take nezmysly, ze ty na ochorenie potrebujes slniecko tak mi 50 rocnemu capovi prispejte 🤦♀️.
@tomas49 daj si tu námahu a prečítaj si príbehy na donio. Sú tam oveľa ťažšie chorí ľudia a majú prácu, lebo chcú pre seba lepší život. A ty? prídeš pýtať/žobrať peniaze od mamičiek .. .bože kam to smerujeme 🙄
A ako budeš chodiť na kontroly ? Ako budeš chodiť na prerokovanie odľadom ID ? To budeš zas pýtať peniaze na letenky? Naozaj nemáš nikoho v rodine, čo by ti vysvetlil, aký je toto .... nápad ?
@tomas49 Takže aby bolo jasné tak toto píšem všetkým ktorých zaujíma z čoho a kde tam budem žiť. Keďže poberám invalidný dôchodok tak tam budem žiť z invalidného dôchodku ako aj tu na Slovensku a bývať budem u toho kamaráta z ČR ktorému budem platiť 100€ mesačne za bývanie. A tí čo píšu že pýtam peniaze na dovolenku tak ja tam nejdem na dovolenku ale chcem tam žiť kôli mojím zdravotným problémom keďže teplé podnebie pôsobí blahodárne na moju diagnózu. A pre tých ktorí ma tu urážajú že som leniví a mám si ísť zarobiť peniaze tak aby ste vedeli tak by som si išiel veľmi rád zarobiť keby mi to zdravotný stav umožňoval.
@tomas49 Takže aby bolo jasné tak toto píšem všetkým ktorých zaujíma z čoho a kde tam budem žiť. Keďže poberám invalidný dôchodok tak tam budem žiť z invalidného dôchodku ako aj tu na Slovensku a bývať budem u toho kamaráta z ČR ktorému budem platiť 100€ mesačne za bývanie. A tí čo píšu že pýtam peniaze na dovolenku tak ja tam nejdem na dovolenku ale chcem tam žiť kôli mojím zdravotným problémom keďže teplé podnebie pôsobí blahodárne na moju diagnózu. A pre tých ktorí ma tu urážajú že som leniví a mám si ísť zarobiť peniaze tak aby ste vedeli tak by som si išiel veľmi rád zarobiť keby mi to zdravotný stav umožňoval.
@tomas49 Mily pan, tu mas zoznam co ti moze pomoct. O chvilu bude leto a slniecka budes mat az prilis. Ale na druhej strane, nikde teplo ako pomoc pri CMT sa nespomina. Nuz ja mam ochorenie stitnej zlazy, kde je priznak zimomravost. A je to veru aj pri mojom ochoreni vsade pisane. Asi si dam na donio, ze by som isla k moru, ze by mi to velmi pomohlo 😀🤦♀️.
@lenkasarka z invalidného dôchodku tam budem žiť. Lebo trvali pobyt budem stále tu na Slovensku a na Filipinach budem mať iba prechodný pobyt.
@tomas49 a je to v úplnom poriadku odsťahovať sa z tejto krajiny, ale dávky naďalej poberať od tohto štátu? Ty nepracuješ a asi si ani nikdy nepracoval. Na Id sa ti vlastne roky skladáme všetci a ešte chceš aby sme ti prispeli na cestu do inej krajiny. A na ten pobyt v inej krajine sa ti znova budeme skladať všetci. Príde ti to férové?
@tomas49 ešte raz sa pýtam - ako budeš chodiť na kontroly ? Ako budeš chodiť na prerokovanie ohľadom ID ? To budeš zas pýtať peniaze na letenky?
@tomas49 a co tam teda chces robit? Nebude to nuda?
Tento plan je uplne bravurny😃 tipnem, ze najdalej bol typek v BA, ale vie, ze dokaze zit v Thajsku🤦♀️
Tento plan je uplne bravurny😃 tipnem, ze najdalej bol typek v BA, ale vie, ze dokaze zit v Thajsku🤦♀️
@anonym_a07819 Filipíny nie Thajsko
@anonym_a07819 Filipíny nie Thajsko
@anonym_302237 Sorry. Ale podstata ostava.
100e mesačne bude platiť za bývanie😅😅😅
@1sally12 Vsak jeho partner doplati zvysok 😀. Inak som tak rozmyslala a mali by sme sa spojit zeny z MK a prispiet na tuto romanticku cestu zivotom 😀. Zaplatime tomuto panovi cestu, aby sa dostal na Filipiny k svojmu priatelovi 😀😀😀.
My sa ti uz skladame na ID. Niekto za tie peniaze maka cely mesiac.
@1sally12 Vsak jeho partner doplati zvysok 😀. Inak som tak rozmyslala a mali by sme sa spojit zeny z MK a prispiet na tuto romanticku cestu zivotom 😀. Zaplatime tomuto panovi cestu, aby sa dostal na Filipiny k svojmu priatelovi 😀😀😀.
@anonym_3285e7 to by som sa musela zblázniť 😉
@anonym_3285e7 to by som sa musela zblázniť 😉
@lenkasarka Vsak to bolo ironicky napisane, ved si si vsimla snad rehotajuce smejliky 😀. Ja by som mu veru ani cent nedala.
@lenkasarka Vsak to bolo ironicky napisane, ved si si vsimla snad rehotajuce smejliky 😀. Ja by som mu veru ani cent nedala.
@anonym_3285e7 jasne ja som to pochopila, ale poznámku som si neodpustila.ja tiež nie.

To donio je otras: na prsia, 2 hnidam lenivym co zobru s fotkou syna, a tu na bicykel a vylet 🤦♀️. To uz je snad vysmech naozaj chorym, ktori potrebuju na liecbu...
@anonym_3285e7 prečítaj si celú moju kampaň a nie iba nadpis.