icon

Pomôžte mladej rodine v núdzi s oblečením a potrebami

21. jún 2026

Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o pomoc, keďže sme sa dostali do finančnej tiesni kvôli dlhšej hospitalizácii dieťatka a následne priateľovi PN keďže musel ostať doma s bábätkom. Chcela by som poprosiť o pomoc s plienočkami, drogériou pre detičky, oblečením pre dievčatko veľkosť 74 a chlapčeka veľkosť 128 letné, nakoľko som niečo málo kúpila z bazaru ale žiaľ nepokrýva to potreby 😒 A potešili by nejaké hračky pre bábätko a drobca tiež 🙂 Nežiadam samozrejme o nové veci, nie sme náročný, len možno niekomu stoja práve takéto veci v skrini nevyužité a nám by to nesmierne pomohlo. Sme z okolia TO, osobnému stretnutiu sa nebránim, len teda som bez auto čiže presúvať sa mám trošku problém. Ďakujem krásne za pomoc ♥️

Strana
z2
anonym_e381cb
21. jún 2026

Chcem sa opytat, ta PN priatela s babatkom, ty nie si na materskej? On teda ostal doma a ty pracujes?

anonym_83a512
21. jún 2026

PN sa nedáva na dieťa

anonym_f95457
21. jún 2026

Priatel nemusi byt PN kvoli dietatu, ved ty si s nim doma. Ak chce byt on, prehodte rodicak na neho a ty chod do prace, hoci aj tovar dokladat, do fabriky... Podla toho co vies.
No a co sa tyka tych veci, zajdite na cerveny kriz, tam je kopec veci, vyberies si.
No a este, co je na tejto zbierke overene? Ziadny link tu nevidim.

anonym_83a512
21. jún 2026
@anonym_f95457

Priatel nemusi byt PN kvoli dietatu, ved ty si s nim doma. Ak chce byt on, prehodte rodicak na neho a ty chod do prace, hoci aj tovar dokladat, do fabriky... Podla toho co vies.
No a co sa tyka tych veci, zajdite na cerveny kriz, tam je kopec veci, vyberies si.
No a este, co je na tejto zbierke overene? Ziadny link tu nevidim.

@anonym_e381cb
@anonym_f95457 mamina je pravdepodobne v nemocnici so starším dieťaťom a otec musel ostať doma s bábom

anonym_310415
21. jún 2026
@anonym_83a512

PN sa nedáva na dieťa

@anonym_83a512 predpokladám, že myslela OČR, keďže asi so starším bola ona v nemocnici.
Ľuia, prosím, nemudrujte tu, či má ísť do práce alebo nemá. Od nikoho peniaze nepýta, len slušné poprosila o nepotrebné hračky a oblečenie. Prečo každý musí rypnut, ale reálna pomoc nikde💔
Milá autorka, skúsim doma niečo pohľadať, ak nájdem, ozvem sa.

anonym_853e2d
21. jún 2026
@anonym_310415

@anonym_83a512 predpokladám, že myslela OČR, keďže asi so starším bola ona v nemocnici.
Ľuia, prosím, nemudrujte tu, či má ísť do práce alebo nemá. Od nikoho peniaze nepýta, len slušné poprosila o nepotrebné hračky a oblečenie. Prečo každý musí rypnut, ale reálna pomoc nikde💔
Milá autorka, skúsim doma niečo pohľadať, ak nájdem, ozvem sa.

@anonym_310415 Ja už som sa napomáhala dosť. Vačšinou vždy nejaký srdcervúci príbeh a potom protistrana ani nepoďakovala....

anonym_11a79e
Autor odpoveď zmazal
anonym_310415
21. jún 2026
@anonym_853e2d

@anonym_310415 Ja už som sa napomáhala dosť. Vačšinou vždy nejaký srdcervúci príbeh a potom protistrana ani nepoďakovala....

@anonym_853e2d no veď dobre, tak to je tvoj postoj. Nechceš, nemusíš, nikto priamo od teba nepýtal ... Ach jaj, ale je mi smutno z toho celého 🥹

anonym_853e2d
21. jún 2026
@anonym_310415

@anonym_853e2d no veď dobre, tak to je tvoj postoj. Nechceš, nemusíš, nikto priamo od teba nepýtal ... Ach jaj, ale je mi smutno z toho celého 🥹

@anonym_310415 Aj mne je smutno z toho, že niekto pýta pomoc a keď ju dostane, tak ani nepoďakuje, vôbec si to neváži. Skôr má pocit že niečo získal. Už som tu čítala aj príbeh, že nejakej mamičke boli poslané oblečenie pre deti ako pomoc, tá ich potom začala predávať cez internet. Takže bohužiaľ....

anonym_f95457
21. jún 2026
@anonym_853e2d

@anonym_310415 Aj mne je smutno z toho, že niekto pýta pomoc a keď ju dostane, tak ani nepoďakuje, vôbec si to neváži. Skôr má pocit že niečo získal. Už som tu čítala aj príbeh, že nejakej mamičke boli poslané oblečenie pre deti ako pomoc, tá ich potom začala predávať cez internet. Takže bohužiaľ....

@anonym_310415
@anonym_853e2d
Uz tu bol aj pribeh, kde mamicke posielali oblecenie, skolske pomocky, vselico mozne, mamicka usetrila, popredala a chodila si po dovolenkach.

anonym_cbb863
21. jún 2026

@anonym_autor budem asi tiež hnusná, ale...ty predpokladám že máš materskú, podľa veľkosti oblečenia pre malé ešte nemá 6m. Plus rodinné prídavky, priateľ výplatu, PN, daňový bonus. Predpokladám, že aj nejaké aspoň 3 mesačne úspory máte, keď ste si splodili deti. Treba počítať aj s mimoriadnymi výdavkami. Čo vaša rodina? Známi? Nedokážu pomôcť?

anonym_2988b4
21. jún 2026

č.128 musím pozrieť či mám, väčšie mám určite. č.74 sa môžem opýtať dcéry či nemá. Ale bude si to treba prísť vziať do Uhrovca (okres Bánovce), ak nájdem. Máš niekoho kto by bol ochotný to prísť zobrať?

anonym_4df627
21. jún 2026
@anonym_cbb863

@anonym_autor budem asi tiež hnusná, ale...ty predpokladám že máš materskú, podľa veľkosti oblečenia pre malé ešte nemá 6m. Plus rodinné prídavky, priateľ výplatu, PN, daňový bonus. Predpokladám, že aj nejaké aspoň 3 mesačne úspory máte, keď ste si splodili deti. Treba počítať aj s mimoriadnymi výdavkami. Čo vaša rodina? Známi? Nedokážu pomôcť?

@anonym_cbb863 si predstav že sú rodiny ktoré nemajú ani len 3 mesačne úspory, jednoducho nemajú
A nemusí mat materskú, aj take prípady sú

Ľudia ak nechcete pomôcť, tak nepomáhajte. Nikto vás nenuti, ale nemudrujte zbytočne
Nepýta peniaze, ale hračky a oblečenie, plienky, teda veci, ktoré vaše deti už nepotrebujú

anonym_99d3d5
21. jún 2026
@anonym_4df627

@anonym_cbb863 si predstav že sú rodiny ktoré nemajú ani len 3 mesačne úspory, jednoducho nemajú

Ľudia ak nechcete pomôcť, tak nepomáhajte. Nikto vás nenuti, ale nemudrujte zbytočne
Nepýta peniaze, ale hračky a oblečenie, plienky, teda veci, ktoré vaše deti už nepotrebujú

@anonym_4df627 uplne staci ak dvaja dospely bez deti,zarobia 2000eur dokopy,teda jeden 1000eur aj druhy.A co to je v dnesnej dobe.Alebo len po 850eur,1700eur maju spolu.
Ja by som si naozaj priala zo srdca,aby kazda rodina mala aspon 4000eur kazdy mesiac.A toto budu socky zo 4tisickami mesacne na ucte.A od tohto cisla budu az vyssie stredne vrstvy.Tak ako zena(anonym) vypysuje bludy o sockach s prijmom 4000,5500eue tak by som si naozaj priala,aby to tak aj bolo.
Rodiny by zacali zit,a vracat spät do systemu,boli by sme druhe svajciarsko.A nikto bez prace.

anonym_d29076
21. jún 2026

Skús napísať do mamičkovskej facebook skupine pre tvoje mesto/ okolie. To mi príde najjednoduchšie. Z týchto vecí mám len nepotrebné hračky pre dieťa do 1 roka, len nebývam poblíž a radšej darujem niekomu v okolí, kto si po to rovno príde. Vyskúšaj sú FB skupinu, bývaj aj darovacie, často vidím ľudí darovať veci, ktoré ty potrebuješ.

anonym_d29076
21. jún 2026
@anonym_cbb863

@anonym_cbb863 my sme mali rezervu 20 tisíc a viacero vecí v domácnosti sa s prepáčením dosralo, muž prišiel o prácu a máme momentálne rezervu 3000€. Mám to dieťa ísť niekam zahodiť lebo sme tak strašne nezodpovední?

anonym_cbb863
21. jún 2026
@anonym_4df627

@anonym_4df627 tak ak nemá materskú, tak rodičovský určite. A priateľ asi nebol polroka doma, ale jeden mesiac. V každom prípade, najprv treba pýtať pomoc od rodiny a keď sa nedá, obrátiť sa na inštitúcie, nie od cudzích ľudí pýtať.

anonym_4df627
21. jún 2026
@anonym_cbb863

@anonym_4df627 tak ak nemá materskú, tak rodičovský určite. A priateľ asi nebol polroka doma, ale jeden mesiac. V každom prípade, najprv treba pýtať pomoc od rodiny a keď sa nedá, obrátiť sa na inštitúcie, nie od cudzích ľudí pýtať.

@anonym_cbb863 ako vieš, že nepýtala od rodiny?
Nikto tá nenuti jej niečo dať. Ak nechceš, nemusíš, ale nemusíš ani písať blbosti

anonym_63c8e5
21. jún 2026

Zasa ďalší pokus ojeb@ť hlúpych a dôverčivých ľudí. Pomaly každý deň to tu nejaká skúša a furt spomínajú len deti a choroby, aby ich každý ľutoval.

mirola
21. jún 2026

a odkial ste?

anonym_83a512
21. jún 2026
@anonym_cbb863

@anonym_cbb863 priateľ výplatu a PN? To sa ako dá poberať dokopy? Môže kludne byť, že staršie dieťa ochorelo onkologicky, mamina je s ním v nemocnici a snažia sa obstarať dieťaťu všetku potrebnú liečbu. S mladším je otec doma na OČR predpokladám. Do toho napríklad hypotéka a už žiadna rezerva nie je. Ja ti len prajem aby takýto scenár neprišiel do akejkoľvek rodiny ani do tej tvojej, aby si si nemusela neskôr trpko spomenúť na tvoj otrasný komentár

anonym_83a512
21. jún 2026
@anonym_cbb863

@anonym_cbb863 a ak si si nevšimla. Nežiada peniaze ani honosné dary, ale oblečenie použité a hračky pre svoje deti. Najdokonalejšia mamička s rezervou na 3 roky ako ty, možno niečo doma také nájde

anonym_d8902f
21. jún 2026

@anonym_autor prečo nereaguješ?

autor
21. jún 2026
@anonym_853e2d

@anonym_853e2d ako som písala, nemám problém sa stretnúť osobne 😊

autor
21. jún 2026
@anonym_d29076

Skús napísať do mamičkovskej facebook skupine pre tvoje mesto/ okolie. To mi príde najjednoduchšie. Z týchto vecí mám len nepotrebné hračky pre dieťa do 1 roka, len nebývam poblíž a radšej darujem niekomu v okolí, kto si po to rovno príde. Vyskúšaj sú FB skupinu, bývaj aj darovacie, často vidím ľudí darovať veci, ktoré ty potrebuješ.

@anonym_d29076 ďakujem ale FB nepoužívam

autor
21. jún 2026
@anonym_63c8e5

Zasa ďalší pokus ojeb@ť hlúpych a dôverčivých ľudí. Pomaly každý deň to tu nejaká skúša a furt spomínajú len deti a choroby, aby ich každý ľutoval.

@anonym_63c8e5 napísal človek ktorý pozná našu situáciu a vie o nás všetko 👍

autor
21. jún 2026
@anonym_d8902f

@anonym_autor prečo nereaguješ?

@anonym_d8902f pretože mám doma dve deti a žiaľ až teraz sa mi dostalo času si sadnúť a odpísať ♥️

anonym_d8902f
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_d8902f pretože mám doma dve deti a žiaľ až teraz sa mi dostalo času si sadnúť a odpísať ♥️

@anonym_autor reaguješ len to,čo sa ti hodí,ale na otázky neodpovedáš:
Chcem sa opytat, ta PN priatela s babatkom, ty nie si na materskej? On teda ostal doma a ty pracujes?

budem asi tiež hnusná, ale...ty predpokladám že máš materskú, podľa veľkosti oblečenia pre malé ešte nemá 6m. Plus rodinné prídavky, priateľ výplatu, PN, daňový bonus. Predpokladám, že aj nejaké aspoň 3 mesačne úspory máte, keď ste si splodili deti. Treba počítať aj s mimoriadnymi výdavkami. Čo vaša rodina? Známi? Nedokážu pomôcť?

Máš niekoho kto by bol ochotný to prísť zobrať?

tak ak nemá materskú, tak rodičovský určite. A priateľ asi nebol polroka doma, ale jeden mesiac. V každom prípade, najprv treba pýtať pomoc od rodiny a keď sa nedá, obrátiť sa na inštitúcie, nie od cudzích ľudí pýtať.

a odkial ste?

autor
21. jún 2026
@anonym_d8902f

@anonym_autor reaguješ len to,čo sa ti hodí,ale na otázky neodpovedáš:

budem asi tiež hnusná, ale...ty predpokladám že máš materskú, podľa veľkosti oblečenia pre malé ešte nemá 6m. Plus rodinné prídavky, priateľ výplatu, PN, daňový bonus. Predpokladám, že aj nejaké aspoň 3 mesačne úspory máte, keď ste si splodili deti. Treba počítať aj s mimoriadnymi výdavkami. Čo vaša rodina? Známi? Nedokážu pomôcť?

Máš niekoho kto by bol ochotný to prísť zobrať?

tak ak nemá materskú, tak rodičovský určite. A priateľ asi nebol polroka doma, ale jeden mesiac. V každom prípade, najprv treba pýtať pomoc od rodiny a keď sa nedá, obrátiť sa na inštitúcie, nie od cudzích ľudí pýtať.

a odkial ste?

@anonym_d8902f odpovedám na to, čo som nenapísala do príspevku..ostatné tam všetko napísané je..a ty konkrétne si mi žiadnu otázku nenapísala, okrem toho, že si ma vyzvala na odpoveď..

autor
21. jún 2026
@anonym_83a512

@anonym_e381cb
@anonym_f95457 mamina je pravdepodobne v nemocnici so starším dieťaťom a otec musel ostať doma s bábom

@anonym_83a512 ďakujem, očividne som to zle napísala do príspevku 🙄

Strana
z2